מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ עדי לייבה
פרופ עדי לייבה
מנהל המכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם בבית החולים האוניברסיטאי אסותא אשדוד ומנהל מרפאה מייעצת בפנימית, מחלות כליה ולחץ דם במרפאת מומחים בקרית אונו (מרב מרכזי בריאות, הדובדבן 7 קרית אונו ) מומחה ברפואה פנימית , בנפרולוגיה וביתר לחץ דם, פרופסור מן המניין באוניברסיטת בן גוריון ופרופ. משנה באוניברסיטת הארוורד,ארה"ב. בשנים 2016-2022 שימשתי כנשיא החברה הישראלית ליתר לחץ דם. מומחה בפנימית, הן מתל השומר, והן מבית חולים Mount Auburn בקיימברידג', מסצ'וסטס. סא"ל במיל., יועץ קצין רפואה ראשי למחלות כליה ויתר לחץ דם, ומנהל תחום מחלות כליה ויתר לחץ דם בקופות חולים "מכבי" ו"לאומית". מייסד ויו"ר החוג הנפרולוגי הישראלי פלסטיני בהר"י. בקרו באתר של פרופ' עדי לייבה www.profleiba.com ניתן להתייעץ בווטסאפ דרך האחות אחראית המרפאה , הגב. סיגלית ארי-עם ( RN)- 054-541-9992
ד
ד"ר פזית בקרמן
מנהלת המכון הנפרולוגי בשיבא. סיימה התמחות ברפואה פנימית בהדסה עין כרם והתמחות-על בנפרולוגיה בשיבא. השתלמה שלוש שנים באוניברסיטת פנסילבניה, ארה"ב במחקר בסיסי של מחלות כליה ופרסמה מאמרים בנושא. בעלת ניסיון קליני מגוון בקרב מטופלי דיאליזה, מטופלי אי ספיקת כליות חריפה וכרונית ומחלות כליה שונות. עוסקת גם במחקר קליני ובסיסי במכון הנפרולוגי בשיבא.

מובילי קהילה

מחוברת פז מושקוביץ
מחוברת פז מושקוביץ
נעים מאד, פז - מובילת קהילת כליות ודיאליזה. ראשית מוזמנים לתכנית הרדיו שלי "הרוקנרול של החיים" בעמוד "מחוברת פז מושקוביץ" ובערוץ היוטיוב. כל שאלה שתירצו לשאול אותי אני כאן עבורכם. במקצועי אני מאמנת בכירה, מרצה ויוצרת, כותבת הרצאות השראה לאנשים והרצאות עסקיות. אני מחוברת לדיאליזה מזה 30 וחצי שנים, 3 השתלות כליה שנכשלו ומאה ניתוחים. דרך סיפורי האישי רב התהפוכות, אני מציעה לכם כלים שיאפשרו לכל אחד להתחבר לחיים שלו, ולהתגבר על קשיים בתחום האישי ובתחום הקריירה והעסקים, ובוודאי שבתחום התמודדותכם עם עולם הכליות. הוצאתי לאור את הספרים: "מחוברת - צופן ליזה" ו"השמיים הם לא הגבול" ומעבירה מופע-הרצאה "מחוברת" שמעניק פרספקטיבה וכלים לחיים. יש לי ולבעלי מקס 11 ילדים כלבתולים שהם אהבה ללא תנאי. מומלץ בחום גם לבריאות שלנו הנפשית והפיסית :) ולמי ששואל אז אסור לי ללדת ילדים, כאן עבורכם תמיד לכל שאלה ושיתוף! לחיזוק מוטיבציה והשראה תוכלו לצפות בקטעים נבחרים מתכנית הרדיו בלינק הבא: https://www.youtube.com/playlist?list=PL1QPzpvna7OzfBMpmM9pKwBM8r1sQyGUY

בועות בשתן

12 תגובות


שלום יש לי שאלה, קראתי כתבה על בועות בשתן.



לפעמים בעיקר בבוקר יש לי מעט בועות בשתן. בסוף ההשתנה יש קצת בועות בדפנות של האסלה ובד"כ רק בבוקר.



האם זה סימן מחשיד? לא ייחסתי לכך כל חשיבות טרום קריאת הכתבה.



בד"כ במהלך היום אין בועות כלל.



האם עלי לייחס לכך חשיבות?



 



תודה



תגובות

שלום לך,

למרבית הגברים יש מעט בועות או קצף בשתן, בעיקר בבוקר. זה תקין. אם יש כמות מאד גדולה של קצף או בועות, זה יכול לרמז על נוכחות של חלבון בשתן, ואז הדרך הפשוטה לבדוק זאת היא לבצע בדיקת שתן כללית בקופת החולים.

הקצף נוצר בגלל זרם השתן שפוגע במים, אז לא תראה אותו על הקרמיקה. מציעה שאם אתה מוטרד פשוט תיגש לקופת החולים ותבצע בדיקת שתן כללית. 

זה נורמלי שנוצר קצף בשתן בבוקר שמשתינים. לא בדקתי אף פעם אם אדם שיש לו חלבון יראו קצף כאשר משתין על הקרמיקה.. ספציפית לגביך, זה נשמע לי נורמלי לגמרי, ובמהלך היום אין לך קצף, אז אתה לא צריך לדאוג לדעתי. ושוב, אם זה מטריד אותך תיגש ותעשה בדיקת שתן, זה מאד פשוט וירגיע אותך.

פנקס
19/08/16 18:17

האם יש טיפול לאנשים שמאבדים חלבון בשתן, וסובלים מבצקות ברגליים. אני בת 67. תפקודי הכליה  שלי תקינים, וכרגע אני מוגדרת כחולת תסמונת נפרוטית אידיופאטית. ואולי אין טיפול, ואני מיועדת להחמרת המחלה עד לפגיעה בתפקודי הכליות (אי ספיקה כרונית)?. דרך אגב, יש לי בועות קצף  בכל השתנה, ונאמר לי שזה סימן לאיבוד חלבון בשתן.

 

שלום לך,
ישנן סיבות שונות לתסמונת נפרוטית. הרבה פעמים עושים ביופסית כליה כדי לדעת מה המחלה שגורמת לכך ובהתאם לכך נותנים טיפול. לעיתים מחליטים משיקולים שונים לא לעשות ביופסיה ואז מטפלים בתרופות להורדת הפרשת החלבון בשתן. הקצף בשתן אכן מהווה סימן לאובדן חלבונים בשתן.

פנקס
22/08/16 12:46

תודה לך דר' לוין. לא יוכלו לעשות לי ביופסיה של הכליות, בגלל שאני ידועה כחולת "אוסלר ואבר רנדו סינדרום" (המנגיומות מפושטות בכל הגוף, כולל בכבד ובמוח, עם נטייה לדימומים במערכת העיכול מסיבה זו). אני שמחה שיש תרופה להורדת כמות החלבון בשתן (מקווה לא סטרואידלית). אני כרגע בשלב בדיקות הדם וU.S בטן תחתונה, וכן דופלר של הכליות (לאיתור המנגיומות). מקווה שתמצא לי תרופה, בלי לסכן את עצמי בדימום בזמן הביופסיה. במה כרוכה בדיקת הביופסיה. האם היא מכאיבה? אני מוגבלת בשכיבה על הבטן (בגלל התנפחות הצוואר עקב המנגיומות שמתמלאות בדם). האם ניתן לעשות את הביופסיה גם בשכיבה על הצד? אשמח למענה.

שלום לך
ביופסית כליה זו לא פעולה מאד מסובכת. נעשית על פי רוב בשכיבה על הבטן (כ-20 דקות לערך) וניקור תחת אולטרסאונד או CT. כמובן שאם יש סיכון בדקירת כלי דם/המנגיומות לא יבצעו את הבדיקה באופן כזה. ישנן טכניקות לבצע ביופסיה גם בשכיבה על הצד, אולם זה דורש מיומנות ונסיון שלא תמיד קיימים בכל מקום. התרופות שמפחיתות הפרשת החלבון בשתן הן מקבוצת מעכבי ACE או ARB. לעיתים אם יש חשד קליני על סמך הבירור שעברת, למחלה שעשויה להגיב לסטרואידים, שוקלים טיפול זה גם ללא ביופסיה.

פנקס
24/08/16 17:05
תודה לך, דר' לוין יינה.
מיהן התרופות "מעכבי ACE",או ARB
? (אני סובלת מלחץ דם נמוך מאוד(95/55), בגלל בעיית ההמנגיומות המפושטות והדימומים). מה הן תופעות הלוואי שלהן ומה אחוז ההבראה , לאחר נטילתן .  האם הם יכולים למנוע התדרדרות בתפקודי הכליות?   ואם יוחלט על מתן סטרואידים, מה אחוז ההצלחה בטיפול בהן במבוגרים, ומה הן תופעות הלוואי של הסטרואידים, הניתנים באבחנה של תסמונת נפרוטית חדשה?. אם בכ"ז יוחלט על ביופסיה, האם הבדיקה כואבת/ קיימת סכנת דימומים אחריה?. כמה זמן נדרש לשהות בב"ח?

האם ישנם מקרים שאיבוד החלבון מפסיק בעצמו, ללא מעורבות טיפולית?
כמה זמן ניתן לקחת פוסיד (40 כפול 2 ביום)?. אמנם יש שיפור בבצקות, אבל אני לא יודעת כמה לשתות מים.
 האם איבוד חלבון בשתן, מחייב דיאטת דלת מלח+ עשירת חלבון, כל עוד הבעיה קיימת?
(אני שואלת הרבה, כי הבעיה התעוררה במפתיע, והיא מדאיגה אותי מאוד. אינני יודעת אם היא ניתנת לפיתרון מוחלט. מה צופן לי העתיד, בצל מחלה של איבוד חלבון בשתן, וההשלכות שלה על מאזן תזונת החלבון בגופי לאורך זמן. האם היא נחשבת למחלה כרונית?).

שלום לך,
1. תרופות מקבוצת מעכבי ACE או ARB הן תרופות במקור להורדת לחץ דם, אולם הן גם משפיעות על הפרשת החלבון בשתן, ומפחיתות אותו. אם יש לך ל"ד נמוך, יתכן שהטיפול בתרופות אלו יהיה מוגבל. תופעת לוואי אפשרית היא שיעול יבש וטורדני, שבדר"כ עם מעכבי ACE ולא עם ARB. לעיתים התרופות הללו מעלות את רמת האשלגן בדם.
התרופות לאורך זמן עשויות להפחית הפרשת החלבון בשתן ולהגן על הכליות לאורך זמן. התרופות אינן מרפאות מהמחלה, אולם הן מונעות את סיבוכיה.
2. אינני יכולה לענות על שאלות על אחוזי הצלחה בטיפול, מאחר וללא ביופסית כליה לא יודעת באיזו מחלה מדובר. ישנן מחלות עם תגובה מצוינת לסטרואידים וישנן אחרות עם תגובה פחות לטובה, בהן לעיתים נדרשים טיפולים נוספים בנוסף לסטרואידים.
3. ביופסית כליה נעשית בהרדמה מקומית, ואיננה בדיקה קשה מבחינת סבל או כאב. מתאשפזים לרוב יום טרם הבדיקה ומשתחררים ביום שלמחרת. מאחר ודוקרים כליה, תמיד קיים סיכון לדמם לאחר הפרוצדורה, אולם בדר"כ זה מסתכם במעט דם בשתן, ללא משמעות קלינית.
4. ישנן מחלות בהן הפרשת החלבון בשתן פוחתת או אפילו חולפת כעבור זמן מה (בדר"כ חודשים ארוכים/שנים).
5. אין מגבלה במתן פוסיד לאורך זמן. ישנם חולים שנוטלים תרופה זו שנים רבות.
6. בדר"כ ממליצים הגבלת חלבונים בדיאטה לכ-0.8 גרם לק"ג ליום ולעיתים תוספת נוספת לפי רמת האלבומין בדם וכמות החלבון שאובדת בשתן. יש להתייעץ לגבי זה עם דיאטנית נפרולוגית, שתיתן תפריט מותאם בהתאם לבדיקות והמצב.
 

פנקס
27/08/16 22:27

לצערי עקב לחץ הדם הנמוך, כשלקחתי את תרופת הvector, ובנסיון להשתמש בתרופת "אוקסר" ,שוב ירד לי לחץ הדם ל85/50. הרגשתי חולשה, וכאבי ראש, והפסקתי את השימוש בתרופות אלו. כרגע אני עדיין בבירור.(נשלחתי לבדיקת דופלקס כליות, לשלול המנגיומות בכליות, . בדיקה שתהיה אינדיקציה לביצוע ביופסיה). החלבון בשתן הוא רב. מגיע ל8 גרם פרוטאין באיסוף שתן/24ש . מחוץ ל2 פוסיד 40 ביום, (לבצקות ברגלים +4), אינני מטופלת כרגע בשום כדור לבעית איבוד החלבון. עד שיהיה לי תור לדיאטנית-נפרולוגית, יקח זמן. איך עליי לאכול בינתיים? ,האם דיאטת עשירת חלבון עלולה להכביד על מערכת הסינון הכלייתי.? בשלב זה הבדיקות מראות שאין לי ירידה בתפקוד הכליות. אין לי סכרת ולא ל"ד גבוה. אינני יודעת איך להתנהל ביום יום. (עברתי לדיאטת דלת מלח). אודה לך אם תאמרי לי איך בכ"ז להרכיב לעצמי את הארוחות. (עד שיהיה לי תור לדיאטנית -כליות) תודה

פנקס
28/08/16 19:43

איזו בדיקה היא גלובולין אלפה 1, אלפה2 וכן גלובולין בטה 1, וגלובולין בטה 2. מה אומרים ערכים גבוהים החורגים מהנורמה? האם זה מצביע על פגיעה בגלומרולים, בסינון הפרוטאינים, ואיבוד חלבון בשתן? אשמח להתיחסותך. תודה.

שלום לך
אני לא דיאטנית ולא יודעת "לתרגם" את כמויות החלבון המומלצות לתפריט ממש. בעקרון מומלץ לאכול כ-0.8 גרם חלבון לק"ג ליום ולהוסיף את כמות החלבונים שאובדת בשתן. לדוגמא - אם משקלך 70 ק"ג, מומלץ לאכול 56 + 8 גרם חלבון, סה"כ 64 גרם ליום. יש צורך להתייעץ עם דיאטנית שתוכל לתרגם זאת למנות אוכל.
בדם ישנם חלבונים שונים, חלקם הם גלובולינים. גם גלובולינים יכולים להיות מופרשים בשתן כאשר מאבדים חלבונים, והגוף לעיתים מנסה לייצר יותר כדי לפצות על כך. אם כולם מוגברים, אין לכך משמעות קלינית בדר"כ.