מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ערן ברקוביץ
ערן ברקוביץ
פסיכולוג רפואי מומחה.
פרופ'-איתן-אוריאל
פרופ'-איתן-אוריאל
מומחה בנוירולוגיה, בעל תואר שני במחלות כלי דם של המוח. מנהל המחלקה הנוירולוגית מרכז רפואי בלינסון. מזכיר האיגוד הנוירולוגי בישראל.
ד
ד"ר יובל כרמון
רופא בכיר במחלקה הנוירולוגית ביה"ח מאיר.מנהל מרפאת טרשת נפוצה.
ד
ד"ר אסתר גנלין
רופאה בכירה במכון הנוירולוגי בביה"ח שניידר ומנהלת המרפאה הנוירואימונולוגית בו. בוגרת רפואה בטכניון בהצטיינות. בעלת תואר שני באימונולוגיה בהצטיינות יתרה (אוניברסיטת תל אביב) ותואר דוקטור בביוכימיה (הטכניון). משלבת מחקר קליני ובסיסי בתחום טרשת נפוצה בילדים. חברה בקבוצת המחקר הבין לאומית לטרשת נפוצה בילדים- International Pediatric Multiple Sclerosis Study Group (IPMSSG)

מובילי קהילה

פזית
פזית
הייתי בריאה ורופאת שיניים. כיום , חולה בטרשת נפוצה ואומנית קרמיקה, מציירת ומטפלת באמצעות אומנות. קודם כל אמא לשני ילדים נפלאים וחברה עם כמה אנשים חמים וחכמים. יש מתנה ביכולת ליצור ... זה מאפשר נתינה הלאה וידיעה שגם מי שלא מכיר אותי אישית יוכל לקבל משהו ממני שישמח ויגרום לו הנאה. זו הסיבה שאני כותבת פה. לעזור ולהשיא עצה וגם לקבל ידע ממי ששותפים לדרך הטרשים של טרשת נפוצה בדרך זו או אחרת. 
לביא שיפמן - MS ישראל
לביא שיפמן - MS ישראל
לביא שיפמן הוא ממיסדי חברת MS ישראל בע"מ (חל"צ) ומכהן בה, בהתנדבות, כדירקטור. חברת MS ישראל יוזמת ומנהלת מגוון רחב של פעילויות לחולים בטרשת נפוצה, תוך שהיא מעלה את המודעות הציבורית למחלה, להשלכותיה ותופעות הלוואי שלה. בהשכלתו, הוא מוסמך של הטכניון בחיפה בהנדסת מחשבים, עם התמקדות בתחום רשתות תקשורת ונתונים וכמו כן בוגר, בהצטיינות, של התוכנית לניהול עסקי בכיר של האוניברסיטה העברית בירושלים. בשנת 1990, לאחר שירות קבע בממר"מ, לביא היה ממקימי הסניף הישראלי של חברת מיקרוסופט בישראל (עובד מס. 2) והמנהל הטכני הראשון שלה. בהמשך כיהן גם כסמנכ"ל השיווק והמכירות של מיקרוסופט ישראל ללקוחות גדולים במשק הישראלי. בנוסף לפעילות ההתנדבותית ב-MS ישראל לביא מכהן מזה כ-4 שנים כחבר ועד בעמותת איגוד האינטרנט הישראלי. כמו כן, לביא הוא המקים, הבעלים והעורך הראשי של האתר www.netcheif.com - המספק ידע נרחב ביותר על תחום האינטרנט והתקשורת, תוך התמקדות בסביבה הביתית. לביא נשוי לאורלי שאובחנה כחולת טרשת נפוצה לפני כ-20 שנה, הוא מתגורר בבת-ים ואב לבן ולבת.
עירית לוזון - הבית לחולי טרשת נפוצה
עירית לוזון - הבית לחולי טרשת נפוצה
קהילת הבית לחולי טרשת נפוצה ו-CARE GIVERS הגדולה בישראל של אלפי חולים ובני משפחות, בני זוג וחברים מהמעגלים הקרובים. קהילה תומכת, המפגישה בין חולים וותיקים לחדשים, ומעניקה "במה" להעברת הסיפור האישי, באמצעות ראיונות טלוויזיה, רדיו, ותקשורת כתובה. קהילה שבה אנו מפעילים מערך של תכנים רלוונטיים המתחלפים מידי חודש, סדנאות והרצאות בלייב של אנשי מקצוע ברי סמכא ושל חולים המעניקים מהידע ומסיפורי החיים שלהם ונותנים השראה, מתוך רצון להשפיע, לחולל שינויים, לתמוך ולהנגיש מידע חיוני ומשמעותי לחולים ולסובבים אותם. המלצה נכונה, של חולה וותיק או של איש מקצוע, כאן ועכשיו, יכולה לשנות מהלך חיים של חולים אחרים! הצטרפו אלינו לקהילה חזקה ומשפיעה – הבית לחולי טרשת נפוצה - בפייסבוק
כמוניטרשת נפוצהמתכנן לצאת מהארון עם המחלה.

מתכנן לצאת מהארון עם המחלה.

19/04/14 2:53
24 תגובות

מה דעתכם?


תגובות

יולו
19/04/14 13:48

חלק גדול כתוב כאילו בשמי, גם אני עדיין ב"ארון" אבל לא של המשפחה והחברים הקרובים, שם הכל גלוי. אני אופטימית ומאמינה שאבריא או שיגדירו למחלה הזו תתי קטגוריות קלות (מחסור תזונתי, למשל) ואהיה שייכת להם. החלק שפחות התחברתי/הבנתי של האמונה ועדי יהוה... מאחלת בריאות ותחשוב טוב למי אתה רוצה לשלוח את המכתב, לפעמים לאחר זמן, מצטערים על פורום רחב שמקבל את המידע הזה.

Rene2
19/04/14 15:10

אהבתי את מה שכתבת. ליטוף לטופי.

 

רויעק
19/04/14 19:14

איך עושים את זה? חוץ  ממשפחה קרובה אף אחד לא יודע על ה MS שלי. אתם יודעים "פולנים" מאמינים בעין הרע. איך מתגברים על הטרדות עתידיות של מיודעים חדשים לבעייתי הקיומית?

עינת-מילר
מוביל קהילה
19/04/14 19:28

כמי שחיה עם הטרשת כבר כמעט 20 שנה אני יכולה להבין את הפחד שקיים מלספר, גם אני הייתי בעבר הרחוק בנקודה הזו וכל עוד לא ראו סימנים אז גם לא היו שאלות ולכן לא היה צורך לענות.

עם השנים התחלתי לשתף מתוך מחשבה שאולי מישהו מכיר מישהו שיודע משהו שאני לא יודעת (לא היה פעם את כמוני) והבחנתי שתמיד התגובה הייתה דומה ״מה זה? טוב אז...״ אף אחד לא התרגש. בהמשך השנים למדתי לתת מידע על הטרשת בהתאם לגיל השומע ולרמת העניין שלו ולמדתי להוסיף להסבר גם הומור כדוגמת ״לא יכולה לרוץ יש לי רגליים הוא ב׳. ״

או משפט ששמעתי מחבר למועדון ״ אל תעצבנו אותי אני חולה עצבים״

למדתי שככל שאני פתוחה יותר מקבלים אותי ואת הטרשת טוב יותר ולמעשה ההשקעה הגדולה בלהסתיר לא שווה את המאמץ.

חג שמח עינת

רונן-חן
19/04/14 19:44

עם המחלה אז אני ממש לא יכול ל"קחת שבויים". וחוץ מזה יש כל מיני סימנים ש"בורחים", ואי אפשר לשלוט עליהם (הדיבור פחות ברור, היציבה פחות טובה כשמתרגשים או לחוצים ממשהו) אז אין לי בעיה לספר ועדיין לנסות להתנהג כאילו הכל כרגיל.

Rene2
19/04/14 19:45

גם אני חיה עם הטרשת 21 שנים. יש תהליך פסיכולוגי מסוים שכנראה דומה לכלל החולים במחלה למרות שהתסמינים שונים והאנשים שונים באופיים. (כמו התהליך הנפשי הפסיכולוגי הדומה אצל כולם שחל בהתמודדות עם אבל על מותו של אדם קרוב).

ההלם, ההכחשה, הקבלה, ההתמודדות.....שיתוף הסביבה הוא חלק מהתהליך הזה ולי הוא קרה בצורה הטבעית ביותר עם התקדמות המחלה. פתאום השיתןף הופך בהדרגתיות להיות חלק מהמחלה. מהתהליך ובעיקר עם הקבלה.

הדבר היחיד שטרם הצלחת להשלים איתו הוא הרעיון שמשפחתי הקרובה לא מסוגלת להרגיש מה עובר עלי במחלתי ולכן לעיתים נוצרים קונפליקטים ( כן ד"ר ערן ברקוביץ', אני יודעת שהם מאוד רוצים לדעת. אבל אני יודעת יותר שהם מסרבים להיפרד מרנה הספורטאית הבריאה)

אמר לי פעם בתקיפות זקן חכם ונחמד בבר אליו הלכתי פעם לפרוק את יגוני ( כן דוקטורים, אני יודעת שאלכוהול מזיק! ): קבלי את העובדה הפשוטה שהם לעולם לא יבינו מה את עוברת, לעולם!!!

וזו האמת, ואת זה צריך להבין ועם זה צריך לחיות.

 

רונן-חן
19/04/14 19:55

אני חייב לציין שלא יצאתי לשתות כבר לפחות שבע שנים. וגם בבית אני לא שותה. והאמת, כשהייתי סטודנט היה הרבה אלכוהול. אישתי ואני קיבלנו מקרר יינות קטן לחתונה והשתמשנו בו.. עכשיו כאילו אני ממש לא יכול... זה לא קרה לך?

רונן-חן
19/04/14 19:57

שכחתי סליחה - "זר לא יבין". את צודקת.

Rene2
19/04/14 20:10

אלכוהול רע. לפחות לי. אני קמה עם כאב ראש כאילו הפדחת שלי חשופה כמו עצב שן מודלק חשוף  כול תזוזה - מכת פטיש. כול הרמת קול- גרזן למוח..הקיצר - שתיתי מיץ ענבים בפסח ...

ועוד משהו ל'עוד משהו'...גם אני לפעמים לא מבינה, לא רק הזר. גם הדוקטורים שלנו לא מבינים, לא רק אנחנו. ..

אבל דינק..איזה כייף לחיות בעולם שיש בו עוד המון ללמוד.. ( ;

 

עוזית
19/04/14 20:53

היי, כשהתחלתי ללכת עם קב ואנשים שהכירו אותי והייו שואלים מה קרה הייתי אומרת בעיות בגב. התביישתי לשתף במחלה הזו שנקראת טרשת נפוצה. והיום שאני כבר נעזרת ב 2 קביים וגם הולכת בוקשי רב אך לא מוותרת לעצמי ושואלים אותי מה קרה אני אומרת טרשת נפוצה אתם יודעים מה זה. ואז האנשים הוי מצטערים לשמווע. אני עוד לא בדרך לקבר, אנשים שלא יודעים מה זה  חושבים באותותו ואני לא בעולם הזה. יש עוד הרבה מה ללמוד על המחלה

ומאחלת לי ולכולם עוד הרבה שנים מאושרות עד כמה שנוכל

 

ערן-ברקוביץ
מומחה כמוני
פסיכולוג רפואי מומחה.
19/04/14 21:42

לטעמי כתוב מקסים, ברור, בגובה העיניים ומטובל בהומור שתמיד עוזר לקבל ולהתייחס לדברים מורכבים בהבנה. מאוד מאוד סקרן לדעת כיצד יהיו התגובות, מקווה שתסכים/ תוכל לשתף.

מסכים עם האמירה: "זר לא יבין", עדיין חושב שניתן לקרב את הסביבה להבנה ומניסיוני ככל שהם קרבים להבנה ההתמודדות נוחה יותר. אני גם רוצה לחזק את האמירה "זר לא יבין" - כדי שלא תהיה ציפייה שלאחר הסבר וגילוי, אחרים ידעו בדיוק איך מרגיש אדם עם טרשת נפוצה. 

ותיקון/ גילו נאות - אני לא רופא או דוקטור, רק פסיכולוג.

מריס-מור
20/04/14 6:36

לא הייתי בארון אפילו דקה. למרות שפרשתי מהעבודה בתור מורה מ-1.9 באותה שנה מנהל ביה"ס שאל אם בכל זאת הייתי מוכנה לחזור ל"כמה שעות ביום" לתפקידים. זה היה פשוט חוצפה!

שרות-פנצטה
20/04/14 11:03

אני משתף לכם את התגובות מדף הפייסבוק שלי. היו גם תגובות מהסוג הזה בדיוק בעמוד הפייס האישי שלי והרבה תגובות מחממות לב בכתב למייל שלי.

https://www.facebook.com/eran.copmuter/posts/761121747233354

ערן-ברקוביץ
מומחה כמוני
פסיכולוג רפואי מומחה.
20/04/14 20:32

טוב לראות שקיבלת תגובות חמות, כל הכבוד לחבריך על ההבנה, מקווה שמעכשיו ההתמודדות תהיה קלה יותר.

מריס מור - כנראה יש רקע שאיננו יודעים, מדוע פירשת את ההצעה כחוצפה? זה יכול להישמע גם כהערכה לתפקודך ורצון להיעזר בך גם אם לא במשרה מלאה, אך אני מניח שיש דברים נוספים מתחת לפני השטח - מה קרה שם?

מוג-ו
23/04/14 8:07

קראתי את המסמך. אכן כתוב טוב ואפשר מאוד להזדהות עם מה שאתה עובר. אבל כחולה אל חולה אני לא מסכים עם ההימנעות שלך לקחת טיפול תרופתי. אתה כותב שהתרופות הקיימות לא מרפאות ואפילו מריעות (טוב, לא יודע בקשר למריעות) ולכן אתה נמנע מהן, ומד שני, לאור ההתדרדרות במצב, אתה הולך לבה"ח לטיפול שיימשך כמה ימים (סטרואידים אני מניח). לא נתת את דעתך על כך שאולי התרופות לא מרפאות אבל בהחלט יכולות למנוע את ההתדרדרות. אני מטופל בטקפידרה שנחשבת לתרופה חדשנית, ניטלת בכדורים ולא בזריקות כמו התרופות הוותיקות. גם יעילותה במניעת התקפים ובמניעת התדרדרות המחלה נבדקה כמועילה. אני מציע לך לבדוק את זה. וכמובן, מאחל לך בריאות שלמה.

1610_member
25/04/14 2:27

עוד חודש שנתיים ורק בן זוגי שותף! התברכתי במודעות גבוה אבל......עדיין קשה לי להאמין ולקבל את האבחון! לפני כחודש נאמר לי במפורש שלאחר בירור של מספר רופאים ובניהם פרופ בכירה בתחום שזה חד משמעי ט.נ ( מרי עם נגעים, ניקור מותני חיובי וכמובן פגיעה בחוט שדרה) בהתחלה רציתי וניסיתי להאמין שאולי יש שגיאה באבחנה אבל היום כמעט אחרי שנתיים רוצה ומנסה להיות במקום של לקבל את האבחנה ולא לפחד/לחשוש מול המשפחה והסביבה הקרובה. לא לפחד מהתגובות, רחמים והיציאות חסרות הטאקט של חלק מהאנשים. קשה לחיות עם סוד בייחוד מעצמי שמנסה לקבל את התופעות כל יום מחדש. ב"ה לא רואים עליי סימנים חיצוניים, הכל בשקט שלי, הכאב, הנמלולים, העייפות והזכרון....מקןוה שקרובה לעמוד מול המראה ולומר לעצמי "יש לי טרשת נפוצה"!

שרות-פנצטה
25/04/14 16:37

אלי זה לא סטרואידים. זה פיזיו' הידרו' וכל מחלקה ומחלקה אעבור וגם בדיקות דם. מעולם לא קבלתי סטרואידים - אני נקי. יכול להיות שזה בגלל שמעולם לא קבלתי תרופות. עוד אנצח.

בקשר לתרופות, זאת החלטה אישית ואחריות שלי בלעדית על עתידי עם המחלה.

ערן-ברקוביץ
מומחה כמוני
פסיכולוג רפואי מומחה.
26/04/14 21:26

1610 היקרה.

אני מקווה שכעת שהאבחון ודאי יהיה לך קל יותר להתארגן ולקבל את המחלה. מניסיוני פעמים רבות הספק, הוא אחד הגורמים שמקשה על הקבלה.

אני קורא (ושמח לקרוא) שאת רואה את 2 צידי ההסתרה, מצד אחד את נמנעת מרחמים והערות חסרות טקאקט (האם את בטוחה שכך הקרובים לך יגיבו?), ומצד שני חיה עם סוד, שקשה להסתירו ומוותרת על כל ההבנה והתמיכה שאת יכולה לקבל, או לפחות לא להשקיע את כל המאמץ בלהסתיר.

האם יש מישהו נוסף עליו את סומכת שתוכלי לשתף אותו באבחנה הודאית? 

נאוה
26/04/14 22:18

אני עדיין בארון. לא רוצה להעמיס על ילדי את העובדה שאמא שלהם הולכת ומתנוונת.

שרות-פנצטה
26/04/14 23:49

אין כאן שום התנוונות או יותר נכון יש עניין של שימור המצב ועבודה קשה יותר. יש קושי חדש בחיים - לא קל אבל ממש אפשרי ומבחינתי גם זמני.
המחקר מתקדם ומחפשים טיפול / תרופה אמיתית.
לא רק רע יש בטרשת.

ערן-ברקוביץ
מומחה כמוני
פסיכולוג רפואי מומחה.
27/04/14 9:11

שלום פולינוירופתיה. 

אני מסכים שאין זה נכון שהמסר - "אמא הולכת ומתנוונת", יגיע לילדים. ודאי לא בצורה הזו ודאי לא אם זה המידע היחידי שיקבלו. אני מאמין שעל ההורים לקבוע את התיזמון והדרך הנכונה בה יש לספר לילדים על מצבם מכיוון שישנם יתרונות בשיתוף הילדים שאפילו יכולים לחזק אותם ואת בטחונם, כמו גם את הקשר המשפחתי.

יש לנו ב"כמוני" מאמר שעוסק בדיוק בנושא זה - "איך לספר לילדים שאמא חולה", מקווה שאולי הוא יעזור.

1610_member
27/04/14 16:10

ערן תודה :-). לצערי אחרי ההתקף הראשון משפחתי הגיבה בקיצוניות של סוף העולם מבלי לדעת מה האבחון ואני מנסה לגונן עליהם בכך ששומרת בסוד. אתה צודק שיש השקעה בהסתרה שזה החלק הקשה ביותר. בן זוגי כ"כ תומך ומעודד שכרגע לא מרגישה צורך בשיתוף מתוך עידוד אלא יותר מתוך הקלה בהסתרה! מסובך...יש לי ימים שבא לי לעמוד מול כל הסביבה ובייחוד בעבודה ולומר את שעל ליבי ואז מקבלת רגליים קרות. מאד מתחברת לנושא של הילדים (אמא לשני מתבגרים) מרגישה שהם מרגישים שלפעמים משהו לא בסדר ולא אומרים מילה :-(

ערן-ברקוביץ
מומחה כמוני
פסיכולוג רפואי מומחה.
27/04/14 20:16

1610, שמח לקרוא שיש לך בן זוג תומך שמצליח לעמוד כך לצדך. אני בהחלט יכול להבין שההיסטוריה האישית שלך לימדה אותך כי שיתוף יתקבל בתגובה קיצונית של סוף העולם ולכן את נמנעת מלשתף. חשוב לי לציין כי לא תמיד טוב ללמוד מההיסטוריה או בשפה הפסיכולוגית - לבצע טעות מסוג הכללה. אין זה מחייב שכולם יגיבו כפי שהגיבה משפחתך לאחר התקף. זה תלוי בתזמון ובדרך בה המסר מועבר. אם את חשה שהילדים מרגישים כי קיימת מחלה, הייתי ממליץ לשקול עם בעלך אם כדאי לספר להם (ניתן להיעזר במדריך "איך לספר שאמא חולה"). במידת הצורך ניתן להיעזר בפסיכולוג רפואי במחלקה/מרכז בו את מטופלת, לגבי הדרך המתאימה ביותר להעביר את דבר המחלה לילדייך.

וכל פעם שבא לך לעמוד מול כולם ולהגיד שעל לבך - אנחנו נשמח לקרוא על זה...

haggit
29/04/14 14:53

קודם כל כתבת יפה מאוד

נשמע כאילו אני כתבתי את זה

אני מקווה מאוד שיום אחד ימצאו תרפה למרות הענין הכלכלי

בהצלחה 
חגית