מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' דן טרנר
פרופ' דן טרנר
מנהל המרכז למחלות מעי דלקתיות בילדים והמכון לגסטרואנטרולוגיה ותזונה בילדים, המרכז הרפואי שערי-צדק בירושלים.
ליהי גודני
ליהי גודני
דיאטנית קלינית ביחידה לחולים במחלות מעי דלקתיות ובמחלקות הכירורגיות, המרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי 
חזי יזרעאלי
חזי יזרעאלי
פסיכולוג רפואי מומחה-מדריך. מטפל בילדים, נוער ומבוגרים.
פרופ׳ הנית ינאי
פרופ׳ הנית ינאי
מנהלת המרכז למחלות מעי דלקתיות במרכז הרפואי רבין
פרופ' איריס דותן
פרופ' איריס דותן
מנהלת המערך לגסטרואנטרולוגיה, מרכז רפואי רבין

תבלינים

13/07/14 20:57
8 תגובות

רציתי לשאול בנוסף למאכלים המותרים..איזה תיבול אפשרי במחלת הקרוהן?
הורדנו כבר את הכל נשארתי רק עם מלח וכורכום.
יש עוד משהו שאפשר לתבל איתו את האוכל...?


תגובות

hilla-kurtz
24/07/14 0:59

פפריקה (לא חריפה..)

אורית-ינקו
24/07/14 9:35

דנית בוקר טוב,

אין שום בעיה בתיבול בייחוד כשמדובר בתבשילים. חשוב שהתיבול לא יהיה חזק מידיי מה שעלול לגרום לתחושות לא נעימות אחרי ואולי גם להחריף את השלשולים. חשוב לתבל את האוכל כדי שיהיה לו טעם ולא להגיע למצב של חוסר אכילה, ירידה במשקל וחוסרים תזונתיים בלתי רצויים. 

מאחר ועל עשבי התיבול כדוגמת פטרוזיליה, כוסברה וכו' יש כמות לא מבוטלת של חיידקים שנשארים על העלה גם לאחר שטיפתו, כדאי להימנע מאכילת עשבי תיבול טריים בסלט. אפשר להוסיף לבישול בלי בעיה. אם קיימות היצרויות יש להימנע מאכילתם גם לאחר הבישול. 

שום ובצל, עשויים להגביר תחושת נפיחות וגזים ולכן מומלץ להימנע מהם.

מעבר לכך: פפריקה, כמון, מלח, אבקת שום, אבקת בצל, עלי דפנה, ג'ינג'ר, כורכום, פלפל שחור/ לבן, חילבה, בהרט ..... - אין בעיה 

בריאות שלמה ובתיאבון,

אורית

שלומית79
24/07/14 12:23

אני משתמשת גם בגריל עוף זה לא חריף ונותן טעם טוב כמעט לכל דבר שאני מתבלת- תפוח אדמה - עוף - פסטה.

אבי-1959
25/07/14 11:26

אורית היי, אני חייב לסנגר ולנסות לשמור על מיקום עשבי טיבול טריים שהמלצת להמנע מהם בגלל חיידקים.

 

ראשית זה מפני שאני מאוד נהנה מהם בין היתר תמיד היה נדמה לי שטרי, לא מבושל עשיר יותר בויטמינים ובריא יותר. סלט ירוק תמיד שידר לי נטו בריאות.

 

נניח לרגע בצד את נושא שאריות חומרי הדברה, שיתכן ונמצאים בעלים ... מה בעיה עם חיידקים?

 

אכן מקובל לחשוב שבשטיפה אנו לא מחטאים אבל בהחלט מפחיתים אוכלוסיית חיידקים.

 

למה עלול להזיק המצאות חיידקים   לחולי IBD יותר מאולוסיה רגילה?

בריאות ואושר

אבי

פרופ--דן-טרנר
מומחה כמוני
מנהל המרכז למחלות מעי דלקתיות בילדים והמכון לגסטרואנטרולוגיה ותזונה בילדים, המרכז הרפואי שערי-צדק בירושלים.
25/07/14 13:33

אכן מסכים עם אבי. ככלל איני רואה כל בעייה רפואית במחלות מעי דלקתיות לאכול חופשי תבלינים מכל סוג ומכל מין. 

בתיאבון ולבריאות שלמה. 

דן טרנר

Ram298
01/08/14 19:20

שלום אני מודע לכך שהתיבול האחזרי לחולי דלקות מעיים הוא אבקת מרק. אני אומר זאת מפני שאבקת מרק מכילה גלוטן בנוסף לתבלינים. הגלוטן משפר את הטעם פלאים אך מסוכן לדלקות במעיים. חוץ מזה אני יודע שחריף ובעיקר סחוג ביתי עוזרים להרגעת המתח במעי ובנוסף נותנים את הטעם הטוב של החריף-כמובן לא אוכלים יותר ממידת הצורך המינימלית בהתחלה כדי לא ליצור כאבים. אני אמנם ״אשכנזי״ אך למדתי לאהוב אכילת חריף בכמות מועטה. ממליץ בחום

אבי-1959
01/08/14 19:35

לי נראה , לא לפי ספרות אלא ניסוי והקשבה לגוף שבעיה העיקרית אבקת מרק היא לא גלוטן או התבלינים. מנסה להמנע מכל מזון תעשייתי שמכיל חומרים משמרים, מונוסודיום גלוטומאט ועוד. לא הרגשתי בעיה בתבלינים. צריך למצוא את שביל הזהב בין אוכל בטעם בית חולים לאוכל טעים , ולא מתובלן מידי.

Ram298
01/08/14 20:13

אבי יש צדק בדבריך. מרבית האנשים שאני מכיר והכרתי עד היום לא מכירים ברכיבים כאלו כמו מונוסודיום גלוטומאט ואחרים, אלא מכירים בעיקר במוסג גלוטן. העובדה הנכונה היא שמרבית הדברים כיום מכילים חומרים כימיים כאלו ואחרים שאינם מוכרים ונמצאים במרבית המאכלים כיום (מזל שתבלינים נשארו בעיקר כשהיו).

דנית ישנם כמה תבלינים שאני אישית נהנה מאיכלתם והם: זוטא לבנה, כורכום, פלפל שחור, פפריקה (חריפה ומתוקה), זעתר, הל, זנגביל ועוד

נאמר לי שישנה חברה בשם ״פרג״ אשר מייצרת את תבלינייה ללא גלוטן וחומרים נוספים אך העיקר הוא לשים לב לרשימת המרכיבים בכל דבר שמכניסים לפה, אם זה אוכל מוכן ואם זה תבלינים. אמליץ לחפש הסבר על חומר לא מוכר כדי לדעת מה עיקרו והאם כדאי להתרחק מאכילתו כמו מאש.