מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ'-איתן-אוריאל
פרופ'-איתן-אוריאל
מומחה בנוירולוגיה, בעל תואר שני במחלות כלי דם של המוח. מנהל המחלקה הנוירולוגית מרכז רפואי בלינסון. מזכיר האיגוד הנוירולוגי בישראל.
ד
ד"ר אסף טולקובסקי
נוירולוג מתמחה בבי"ח בלינסון

מובילי קהילה

טל-פדרמן
טל-פדרמן
את המסע הנוירולוגי עברתי כשחטפתי שבץ מוחי בגיל 28, לאחר מכן הוכשרתי כמאמנת רפואית וכיום "עמיתה מומחית" בפרויקט שיקום אישי, בקופ"ח מכבי. יחד עם צוותי עו"ס אני בונה תוכניות שיקום ומלווה חולים מרגע המשבר ועד החזרה לקהילה. בנוסף אני גולשת,חובשת באיחוד והצלחה. ומרצה באוניברסיטת ת"א. יש לי קליניקה פרטית ואני מומחית בניהול משברים רפואיים. ספרים נוספים שכתבתי: הכל בראש- אוטוביוגרפי,המספר את מסע השיקום. את לא נראת נכה- ספר שירים ותובנות. המדריך למשתבץ הצעיר- ספרהומוריסטי עם כלים פרקטיים לתהליכי שיקום. למידע נוסף:  www.hakol-barosh.com  
איציק-ניסני
איציק-ניסני
הגמול לאדם על עבודתו אינו מה שהוא קיבל בעבורה אלא ההזדמנות להגשים חזונו .
כמוניאירוע מוחישיקום קוגניטיבי תפקודי לאחר ארוע מוחי

שיקום קוגניטיבי תפקודי לאחר ארוע מוחי

27/07/14 10:33
4 תגובות

שלום, אמי עברה ארוע מוחי לפני כשנה וחצי אשר הוגדר קל. מאז המשיכה שיקום כנדרש בקופות החולים אולם חלה הדרדרות בתפקוד הקוגניטיבי כולל זכרון התארגנות, התמצאות במרחב, בלבול רב וכיוצ"ב. עברה טיפול קוגניטיבי ואבחון נוירופסיכולוגי בבית לוינשטיין. כיצד ניתן למצוא מטפל, אפילו פרטי, אשר ירכז את הטיפול בה ויפנה לטיפולים המתאימים על מנת לראות שיפור והתקדמות - פסיכולוג, הומאופת, מישהו בעל ידע ונסיון בתחום?
המון תודה


תגובות

פרופ--איתן-אוריאל
מומחה כמוני
מומחה בנוירולוגיה, בעל תואר שני במחלות כלי דם של המוח. מנהל המחלקה הנוירולוגית מרכז רפואי בלינסון. מזכיר האיגוד הנוירולוגי בישראל.
27/07/14 10:50

אני מציע להמשיך טיפול באחת ממרפאות הזיכרון בבתי החולים הגדולים. חשוב גם לשלול סיבות אחרות, הפיכות יותר להפרעה קוגנטיבית כגון דכאון, הפרעה מטבולית , תרופות וכדומה.

שלום.אינני רופא.אני מכיר את ההרגשה משני הצדדים.כאחד שעומד מול הבלבול של חברו וכאחד שעבר זאת בעצמו.יש המון סיבות רפואיות וקליניות .הרופא אמת דבר לכי על פי עצותיו ויקל לך ולה. והנה תוספת קטנה משלי.

.בשנה הראשונה הכל נראה נורא בעיני המתבונן וגם הנפגע בעצמו מאבד את הבטחון העצמי שלו מה שתורם להיתקעות ולהישארות באותו מצב.אני מציע להתחיל עם מרפאה בעיסוק שתתן לאמך כלים פשוטים להתמצאות,זכרון,שזה כולל קידוד ושליפה. אצל אמך כמו אצלי יכולת הזכרון אינה אוטומטיתלמעשה עברנו ממצב אוטומט למצב ידני.הכולל אבוד שמות  חפצים בעברית או בשפתה. ובעזרת טכניקות פשוטות כמו מבט כתיבה וקריאה בקול של דבר אותו היא רוצה לזכור ,תצליח לה יותר כשזה בא ביחד.כדאי להשתמש בחוברות עם פירמידות מילים ותשבצים לילדים.מניסיון זה עוזר המון. והכי חשוב להיות רגועה בזמן לפני ואחרי התרגול .לנוח הרבה ולהוריד את סף החרדה.

sariw555
28/07/14 11:58

הי איציק,

 

המון תודה על התייחסותך. הבנתי מן המצב ומהתפתחות הדברים כי באמת עלי למצוא מרפא בעיסוק או מטפל כלשהו שיוכל לעזור, לאבחן ואף להפנות לטיפולים נוספים. אשמח אם תוכל להעביר לי המלצה בעניין משום שעד היום לא הצלחנו למצוא מומחה שכזה, אפילו אם מדובר במסגרת פרטית.

ושוב תודה על ההתייחסות והרצון הטוב,

שרי

שלחתי לך מסר אישי