מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' דן טרנר
פרופ' דן טרנר
מנהל המרכז למחלות מעי דלקתיות בילדים והמכון לגסטרואנטרולוגיה ותזונה בילדים, המרכז הרפואי שערי-צדק בירושלים.
ליהי גודני
ליהי גודני
דיאטנית קלינית ביחידה לחולים במחלות מעי דלקתיות ובמחלקות הכירורגיות, המרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי 
חזי יזרעאלי
חזי יזרעאלי
פסיכולוג רפואי מומחה-מדריך. מטפל בילדים, נוער ומבוגרים.
פרופ׳ הנית ינאי
פרופ׳ הנית ינאי
מנהלת המרכז למחלות מעי דלקתיות במרכז הרפואי רבין
פרופ' איריס דותן
פרופ' איריס דותן
מנהלת המערך לגסטרואנטרולוגיה, מרכז רפואי רבין
כמוניקרוהן וקוליטיסתזונה מומלצת לשיקום רירית המעי הגס

תזונה מומלצת לשיקום רירית המעי הגס

21/10/14 13:59
7 תגובות

רקע:
לפני למעלה מחודש וחצי קבלתי התקף קוליטיס ברמה בינונית , אחרי רמיסיה של 4 שנים . זה התקף רביעי. המירווח בין שלושת הראשונים היה 5 שנים ללא טיפולים ואוכל רגיל . אני עכשיו אחרי יומיים קורטיזון (40 מ"ג) והחיים מתחילים להיראות שפויים . אקח בסה"כ 4 ימים ואני מפסיקה (לא סאגה ארוכה).
מה אני מבקשת?
מבחינתי אני עוברת לשלב שיקום המעי הגס . אשמח ללמוד מנסיונכם איזו תזונה , רפואה הוליסטית אתם ממליצים .
וגם מה מומלץ מניעתית בשלב ההפוגה כדי להרחיב את ההפסקה בין ההתקפים.
תודה תודה
דבורה


תגובות

אבי-1959
21/10/14 17:29

דבורה שלום

יש לך מזל שללא טיפול המרווחים היו 5-4 שנים. במקרה שלי מהר מאוד לאחר הפסקת טיפול התרופתי הסימפטומים חזרו.

בבדיקת קולונסקופיה המעי נראה תקין ובכל זאת הומלץ על טיפול ברפאסל למניעה במינון נמוך.

בנוגע לתזונה תוכלי למצוא בהיסטוריה כאן  בכמוני המלצה על תזונה דלת שארית.

מצאתי באתרים רבים באינטרנט מה מותר ומה אסור. והם היו סותרים ומאוד מבלבלים ולכן החלטתי שאני בודק מה עושה לי לא טוב בתקופת הרמיסיה. לא טוב הכוונה  שלי שגורם לגזים, תחושת נפיחות, יציאות מרובות, צרבות וכ"ו. בתחילת תהליך הבדיקה אכלתי מגוון די מצומצם בהתאם למומלץ בתפריט דלת שארית. ובהדרגה הוספתי והקשבתי לגוף.

באופן כללי אוכל לספר שכל המזונות המעובדים, תעשייתיים עם כל מיני תוספים כימיים צבעי מאכל לא עושים לי טוב.

(דברים שבעבר לא הפריעו או שלא ידעתי שמפריעים). משתדל לאכול אוכל ביתי ואם בחוץ בטח לא ג'אנק פוד כי ממש  לא סלחני. 

בהצלחה

אבי

אבי10
21/10/14 20:04

ל  דבורה4  

לא הבנתי .את הקורטיזון 40 מ"ג רשם לך הגסטרואנטרולוג ואחרי 4 ימים שאת מרגישה הטבה  את הולכת לנפנף את התרופה? כנראה שאת לא מודעת לכך שאת משחקת באש.כדאי שתשמעי מה דעתו של הגסטרואנטרולוג.אל תתפלאי במידה שאת בתקופת לחץ מכל סיבה שהיא שהרמיסיה תהפוך לפולמיננטית חסרת שליטה.

דבורה4
21/10/14 22:12

אבי 88 ואבי 10 - תודה תודה על הדברים שלכם. מאד עוזר לי.

אבי 10- אני ממש מודה לך על ההערה שלך. חשובה . (כנראה אתה בעל נסיון רב...) . אני כמובן לוקחת את כמות הקורטיזון ומס' הימים בהתאם להחלטה משותפת של רופא המשפחה והגסטרואית . אחרי 4 ימים של קורטיזון אני אמורה לחזור לרופא ולדווח לו.כבר היום (היום השלישי) מרגישה שיותר רגוע. לא גמור , אבל טירוף השירותים הסתיים. מה שהוסבר לי ע"י הרופא שנטילת קורטיזון עד 5/6 ימים במינון נמוך , ניתן להפסיק מיידית . מ7 ימים ומעלה צריך לרדת בהדרגה כדי לא לגרום לריבאונד. 

נקווה לטוב 

ושוב תודה לשניכם על השיתוף

דבורה

ליהי-גודני
מומחה כמוני
דיאטנית קלינית ביחידה לחולים במחלות מעי דלקתיות ובמחלקות הכירורגיות, המרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי 
22/10/14 8:17

דבורה בוקר טוב, נכון להיום אין דפוס אכילה ספציפי המתאים במחלות מעי דלקתיות. התזונה היא מאד אישית ומשתנה בין מטופל למטופל. מטופלים שונים נבדלים בתגובה שלהם לסוגי מזון שונים כגון פירות וירקות מסויימים, קטניות, מוצרי חלב, תבלינים ועוד. בנוסף, התגובה למזונות לעיתים משתנה כתלות במצב המחלה, כלומר מזונות שלא נסבלו במצב של התקף, התגובה אליהם יכולה להשתנות במצב של רגיעה. העקרונות החשובים העומדים מאחורי התזונה הם שתהיה תזונה מלאה, מגוונת ובריאה, שתכיל את כל אבות המזון ותספק את כל הצרכים התזונתיים שלך בכדי שלא יווצרו חסרים תזונתיים. זאת על מנת לאפשר תהליכי ריפוי והחלמה. כמו כן מומלץ להפחית מזון מהיר ומעובד. ממליצה לך לבחון לאט ובהדרגה אילו מזונות מתאימים לך. כמו כן מומלץ לשלב בתהליך ליווי מקצועי על מנת לוודא שאכן התזונה מספקת את כל הנדרש. כל טוב ורפואה שלמה, ליהי גודני

דבורה4
23/10/14 1:40

ליהי תודה.

כרגע אני אוכלת לפי ההנחיות מהדף של עדי זוסמן .עפ"י מצבי אני ממוקמת בין הטור הימני לשמאלי .

הדף מאד חשוב . נותן מיקוד ומסגרת בסיסיים להתחיל , בכל הבלגן וחוסר הכוחות. אח"כ אוכל לבדוק מה מתאים לי יותר ומה פחות .

שאלה נוספת: מה מבין התבלינים אפשרי ומה לא ? מלח ופפריקה ודבש וכורכום אפשריים ופלפל שחור ,שום -לא? מה לגבי בצל בתוך מרק ?

דן10
23/10/14 12:47

דבורה 4 על איזה דף את מדברת?

דבורה4
23/10/14 16:41

דן 10-עדי גיבשה דף "מדריך לתזונה הדרגתית במחלות קרוהן וקוליטיס ". מאד עזר לי להתאפס על עצמי .