מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' איתמר רז
פרופ' איתמר רז
מנהל רפואי במרכז DMC, תל אביב, יו'ר מועצת הלאומית לסכרת
ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
ד
ד"ר נעמי לוין יינה
בוגרת ביה\"ס לרפואה בירושלים. מומחית ברפואה פנימית ונפרולוגיה. רופאה בכירה במכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי שיבא, תל השומר
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה
בתאל בר
בתאל בר
היי. שמי בתאל וזה האני מאמין שלי: אורח חיים בריא משלב ליווי מקצועי ואישי יחד עם תמיכה רגשית ומותאמת לנפש לאדם. מעל 10 שנים של עשייה מספקת כאחות כירורגית בבית חולים שעדיין נמשכת, ראיתי לא מעט מטופלים שנזקקו בדיוק לזה. אז החלטתי לתת להם את זה במסגרת בקליניקה שלי בה אני מלווה מטופלים סוכרתיים במקצועיות ורגישות מרבית, לשינוי המיוחל שלהם. במקביל, אני מתמחה במכון אדלר בלימודי קוצ'ינג בשאיפה לתת ערך מוסף למטופלים שלי כמאמנת אישית לאורח חיים בריא. מזמינה אתכם לעקוב אחריי ולהתייעץ בכל נושא שיעלה ובראש וראשונה, מאחלת לכולנו הגשמה עצמית ובריאות איתנה! שלכם, בתאל
כמוניסוכרת סוג-2האם לאכול ארוחת בוקר ?

האם לאכול ארוחת בוקר ?

30/10/14 8:29
7 תגובות

ויכוח נושן, גם בפורום

מנדוזה טוען שאין זה חיוני. איננואוכל עד שהוא רעב , אפילו עד 12.

באשר לשמן, כנ"ל.



תגובות

אבו-זקן
30/10/14 9:15

צריך רק לשים לב שמדובר בהשפעה של ארוחת בוקר על על הורדה במשקל. לא נבדקו השפעות על רמות הסוכר בדם.
 

מינרבה1
30/10/14 9:37

מנדוזה - רמות הסוכר שלו תקינות הוא לא התייחס למי ש"לוקח כדורים". האמת, אפשר לשאול אותו. בזמנו, לא אכלתי בבוקר.

elico1979
מוביל קהילה
עובד במגזר השירותים הפיננסים, משתדל לשמור על אורח חיים בריא כמיטב יכוליתי, מתרגל מדיטציה כמה שיותר בזמני הפנוי ובגדול, מנסה לחשוב חיובי - גם לגבי הסוכרת
30/10/14 9:40

מסכים. נדמה לי שאם ממשיכים את הצום של הלילה הדבר רק יגביר עוד יותר את ערכי הסוכר שממילא גבוהים בשעות הבוקר, עקב הפרשת הגלוגקון מהכבד. את הבעיה הזו אפשר לבלום על ידי שימוש בתרופות מסוג מעכבי GLP - 1 כמו ויקטוזה, בייטה או ביידוריון אבל לא כולם יכולים להשתמש בתרופות הללו (כמוני)

יעקב8
30/10/14 12:59

בס"ד

לסוכרתיים לדעתי מאד חשוב לא לנפח את עצמם באוכל יש לאכול במידה ולפי הצורך. אני למשל אוכל 2 ארוחות ביום אחת ב-12 בצהריים ואחת ב-7-8 בערב בעקרון ללא לחם. בצהרים זה בשר וירקות וחתיכת עוגה. בערב סלטים ביו ופירכית אורז אחת.צריך ק להיזהר שלא להגיע לתשישות ולא להגיע למצב של רעב אלא רק הרגש של רצון לאכול ואם מתמידים בזה זה עובד יפה. ירדתי מ-400 ל-90-100 בלי כדורים וטיפולים אך בס"ד בהתמדה. כבר כתבתי את נושא זה באתר. לדעתי אין צורך לאכול כל 3 שעות ויש להשתדל להרחיק את טווחי האכילה ככל שניתן אך לא להרעיב את הגוף. כל אחד צורך כמות אינרגיה אחרת בהתאם לפעילות היומית שלו.וכמובן בגיל.

בברכה

מוצרפי

קאפוצינטה
30/10/14 17:18

אני משתדלת ליצור רווחים של 5-7 שעות בין הארוחות. במדידות, הסוכר יורד אז  ל-92 ואפילו פחות. מקפידה לאכול ארוחת בוקר הכוללת שקדים, אגוזים, גרעינים, קינמון, צ'יה וגרעיני פשתן. הגלוקופז' היחידי שלי הוא בבוקר ואחרי  שעתיים - הסוכר 120 או פחות והוא יורד אחר כך עד לרמות שציינתי. צהרים אוכלת ב-15:00-16:00: בשר, ירקות והרבה טחינה גולמית. אחרי שעתיים - הסוכר 120 או פחות. בבוקר בצום - 114-121. לא מאמינה בתרופות, אלא רק בתזונה נכונה ומופחתת פחמימות לחלוטין. לדעתי, פחמימות "מלאות" ו"ריקות" מעלות במידה שווה את הסוכר אצל הסוכרתיים, ויסלחו לי כל המומחים למיניהם!

יעקב8
30/10/14 18:29

בסד

לקפוצינטה!

את צודקת אין מומחים בנושא יש נוטלי כספים מאנשים שסובלים. אכילה של פחממות לא משנה מלא או לא מלא זה לא משנה העיקר כפי שזה אצלי שזה לא יהיה דחוס אלא ספוגי.(בעיקר דברים טריים) ולכן המצות בפסח מעלות את הסוכר בצורה חריגה בגלל הקשיות שלהם. אם נוטלים כדורם יש להתייחס לסוכר. אם אחרי האוכל הסוכר אינו גבוה אלא בן 120-140 אחרי שעתיים לדעתי אין צורך בכדור אלא אם אכן זה ממשיך להשאר גבוהה ולגבי הבקר צריך להגיע לרמה לדעתי לא יותר מ-110 ולא לשכוח שה-110 זה אחרי לילה שהיה גבוה גם כן. לגבי המירווח אין לו חוקיות אם אינך מרגישה רעב או צורך לא חובה לאכול אנו לא תרנגולים אלא אם אוכלים דברים לא פחממתיים וכל אחד מכיר את עצמו. אם מסגלים את הגוף לאכילה מועטה הוא יודע לעמוד בזה.

בברכה

מוצרפי

קאפוצינטה
30/10/14 20:50

מסכימה לחלוטין!