מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' סער מנחה
פרופ' סער מנחה
מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית (צנתורים) במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). רופא עצמאי ומצנתר- קופ"ח מכבי. פרופ' בחוג לקרדיולוגיה, אוניברסיטת תל-אביב. תחומי עניין: קרדילוגיה התערבותית, קרדיולוגיית ספורט, מניעת מחלות לב, מחלות לב מבניות, מניעת שבץ מוחי.
ד
ד"ר אבישי גרופר
אני בוגר בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית והדסה בירושלים. השלמתי התמחות ברפואה פנימית במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי, ובקרדיולוגיה במרכז הרפואי שיבא, תל השומר, והתמחות בתחום של אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD) במרכז הרפואי MAYO CLINIC במינסוטה, ארה"ב. לאחר החזרה לארץ עבדתי כרופא בכיר ביחידה לטיפול נמרץ לב ובמכון לאי ספיקת לב, ומנהל מרפאות המערך הקרדיולוגי בשיבא, תל השומר. כיום אני מנהל היחידה לאי ספיקת לב במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). אני יו"ר החוג לאי ספיקת לב באיגוד הקרדיולוגי בישראל וחבר באיגוד האירופאי לאי ספיקת לב ובאיגוד הבינלאומי להשתלות לב. אני מרצה בכיר בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל-אביב ומעורב במספר רב של מחקרים בארץ ובחו"ל בתחום אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD). מרצה בכנסים בארץ ובחו"ל. במסגרת עבודתי אני עוסק בטיפול במחלות שריר הלב, אי ספיקת לב, השתלת לב מלאכותי (LVAD), השתלות לב, מחלות מסתמיות ויתר לחץ ריאתי. אני רואה חשיבות רבה בהדרכה לאורח חיים בריא ומניעת מחלות לב.
ד״ר בתלה פלאח
ד״ר בתלה פלאח
רופאה מומחית ברפואה פנימית וקרדיולוגיה. בוגרת הטכניון לאחר השלמת התמחות כפולה בב״ח הדסה עין כרם. כעת במהלך השתלמות בצנתורים וקרדיולוגיה התערבותית בבית החולים שיב״א תל השומר.
דייאנה קליין
דייאנה קליין
פסיכולוגית שיקומית מומחית, קליניקה בפתח תקווה. עד לשנת 2022, הייתי פסיכולוגית אחראית במכון לשיקום חולי לב, בי״ח שיבא תל השומר.

מובילי קהילה

איתן אביר
איתן אביר
הי לכולם, שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים. בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים. בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב. כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם. תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים. במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה. לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.
גיל מלצר
גיל מלצר
בן 56. נשוי. אבא של עומר (8) ומיקה (6). חולה לב. מייסד ומנכ"ל אגודת הלב הישראלי - העמותה למען מטופלי לב וכלי דם
ורד שיראזי
ורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם.
כמונימחלות לבאבלציה / צריבה

אבלציה / צריבה

05/02/15 11:44
20 תגובות

שלום, אני בן 47, 1.85 , 90 קג'. לא מעשן לא שותה, עוסק בספורט מספר פעמים בשבוע (רכיבה על אופנישטח / ריצה) לחץ דם תקין.
לפני מספר שנים בזמן מילואים הרגשתי דופק מהיר וחזק והרופא מאוד לא אהב את זה. לאחר מספר ניסיונות של בירור הצליחו לאבחן כי אני סובל מפרפור פרוזדורים. בעבר זה התרחש פעם במספר חודשים, אך לאחרונה זה מתחיל להיות ממש מציק ולא פעם זה קורה לפני אירועים מיוחדים כמו השתתפות במירוץ, לפני טיסה, לפי אירועים מורכבים בעבודה וכו') בהתחלה קיבלתי רק אספירין נסתי קצת כדור בשם קרדוליוק 2.5 מג' אך הוא גרם לי לתחושות של ליעות וירדתי ל 1.25 מג בגלל שהתופעה המשיכה להציק הקרדיולוגית המליצה על טמבוקור 100 מג' בפעמים ביום ואכן במשך חודשים לא היה לי אף אירוע, אך יום אחד אחר שחגגתי חודשים ללא אף אירוע, התחילו לחוזר ההתקפים בתדירות של פעמים בשבוע וזה ממש משגע אותי, לפעמים זה פרפורים קלים של מספר שעות שאני מתמודד איתם ולפעמים זה ממש מפריע למהלך הפעילות שלי כגון עליה במדרגות והליכה בעליה
אני מתחיל לחשוב על פתרון של צריבה, האם מישהו פה ביצע את זה האם זה עזר, איפה הכי כדאי לבצע והאם נראה לכם שכדאי ללכת לכיוון הזה.
תודה מראש.


תגובות

שלום רב, אכן פרפור יכול להיות בעיה עיקשת שקשה לפעמים להשתלט עליה, יש תרופות נוספות מעבר למה שקיבלת ואכן יש אפשרות של צריבה. מה עדיף תלוי במכלול שיקולים ואני ממליץ לך לפנות לרופא המתמחה בנושא של הפרעות קצב ושלשבת עימו על מנת ולשמוע את השיקולים בעד ונגד כל אחד מהם ויחדיו להחליט על האפשרות הטיפולית המתאימה ביותר עבורך.

רפי5
05/02/15 15:24

תודה, לאחרונה פינתי אל קרדולוגית המתמחה בנושא הפרעות קצב (חשמלאית...) לדעת צריך להתחיל הטיפול תרופתי מונע ורק באם זה בלתי נסבל ללכת על צריבה.

אכב, התפלאתי שהקרדולוגית הקודמת שלי לא ראתה לנכון להפנות אותי למומה להפרעות קצב.

האם יש כאן מישהו שעבר את הצריבה בהצלחה ויכול לספר על חויותיו ?

 

 

danielle3
06/02/15 16:31

שלום רפי

לפני כחודשיים עברתי אבלציה בבי.ח איכילוב ואני לא חווה יותר הפרעות קצב. הפרפור התחיל לפני שנתים. בתחילה כל חצי שנה ואחר כך כל כל חודש, כל שבועיים. אני ממשיכה עם הקומדין ומרגישה משוחררת מהפחד מתי זה שוב יקרה

רפי5
30/03/16 15:03

הי דניאלה ומה שלומך, רציתי לשאול לבריאותך לאחר כשנה ממועד האבלציה, האם הפרפורים חלפו לחלוטין ומדוע את נדרשת לקחת קומידין?

רפי5
08/02/15 13:57

תודה דניאל,

אני ממש מתלבט, בא לי לגמור עם הסיפור הזה, אני גם לוקח כדורים (4 ביום) וגם זה תוקף מפעם לפעם, אךמיצד שני אני קצת חושש מהפרוצדורה.

האם תוכלי בטובך לפרט קצת על הפרוצדורה, כמה זמן זה לוקח? הכנות? כמה זמן אישפוז? חזרה לשיגרה? וכו

 

האם יש מישהו נוסף שיכול להוסיף רשמים?

 

תודה

 

danielle3
08/02/15 17:29

שלום לך

האבלציה נעשית בצינתור בהרדמה מקומית.בין שעתים לשלוש שעות.  אשפוז של לילה אחד ומיד חוזרים לשיגרה. לא כואב, לא מציק.אפשר לנהוג למחרת.

חשוב שההליך יעשה ע.י מומחה. לא כל קרדיולוג יודע לבצע אותו

בהצלחה

שגב1
12/02/15 9:19

לרפי 5 שלום,

ראשית מאחל החלמה מהירה לדניאל ומזל טוב על הצלחת האבלציה בפעם הראשונה,אני מתכנן לעבור את הצריבה בקיץ.

בנושא הצריבה יש דיעות מומחים שונות לגבי אחוזי ההצלחה בפעם הראשונה והצלחה בכלל,הכל  לפי  תגובת גופו  של החולה,

בפורום BEOK  הפרעות קצב לב אותו מנהלים פרופ' רוט ופרופ' אלדר מתל השומר,כותב פרופ' רוט בתשובה לאחד הפונים שסיכויי ההצלחה של צריבה ראשונה עומדים על-% 50  ובפעמים  הבאות הסיכויים עולים,במאמר הסבר של מח' הקרדולוגיה של ביה"ח נהריה  טוען כותב המאמר שתוצאות האבלציה שהם מבצעים עומדים על %  70-80 הצלחה,כך שלדעתי הכל לגופו של חולה,לכן מציע לך להתייעץ עם קרדיולוג מומחה להפרעותקצב לב וטיפול בצריבה ולקבל החלטה רק איתו.בהצלחה.

רפי5
12/02/15 9:54

תודה שגב,

אני מבין שזה מאוד תלוי במצבו הרפאוי של המטופל ובעיקר בגילו, כך שיש לקחת את הנתונים האלה בחשבון, ואני אכן שמעתי על אחוזי הצלחה של 80% בגילאי צעירים יחסים 45-55.

מאוד חשוב לדעת מי הרופא שמבצע וכמה נסיון יש לו - ואני מחפש לדעת מי המומחה בעל הנסיון הרב ביותר בארץ.

אגב הבנתי שיש אנשים שיוצאים לצרפת לבצע את הטיפול שם, בבית חולים ספציפי שמבצע מאות טיפולים כאלה בשנה ונחשב בעל הנסיון הרב ביותר.

שיקולי נוסף, הוא העובדה שמדובר על פרוצדורה יחסית חדשה שמתפתחת כל הזמן ( לדוגמא, עכשיו נכנס צנטר חדש שיודע לחוש את מידת הלחץ שהרופא מפעיל על הוריד וגם שהצריבה מבצע בקור ולא בחום) אז אולי כדאי  לדחות כמה שיותר ולהמתין לטכנולוגיה חדשה יותר מצד שני סיכויי ההצלחה עולים ככול שמבצעים את הטיפול בגיל צעיר.

בכל מקרה עדיף לבצע את הטיפול בקיץ שכן אז בתי החולים פחות נגועים בזיהומים שזה אחד הסכנות האישפוז בצינטור 

רפאה שלמה

רפי

 

שגב1
12/02/15 14:39

לרפי 5 .

מה שאני יודע על צריבה זה ממה שאני קורא  בפורום  קרדיולוגיה באתר BEOK של 2 מומחים בתל השומר ,פרופ' מיכאל אלדר ופרופ'דוד רוט ותכננתי להגיע לצריבה לתל השומר, להפתעתי רופא המשפחה שלי במכבי המליץ לי להגיע לאיכילוב ,כשלמכבי יש את בית החולים אסותא הנחשב לאחד הטובים בארץ,

לפי הכתוב  בקורות החיים שלו,מנהל  פורום זה ד"ד בייגל,גם הוא עובד בתל השומר,אולי דרכו אפשר להגיע להתייעצות  אצל אחד הפרופסורים,

לגבי ההמתנה  להמצאת הטכנולוגיה החדשה בתחום הצריבה-לא יודע,תלוי איך אתה מרגיש ומה חוות הדעת של המומחים. שאתה מתייעץ איתם

לצאת לניתוח בצרפת?? מה פתאום? יש לנו  רופאים מצויינים בארץ,חבל על הזמן והכסף,מה עוד שהצריבה-אינה נחשבת לפעולה מורכבת ומסובכת.

רפי5
12/02/15 14:47

דניאל, כל הכבוד על האומץ,

הסיכון לאדם תקין הוא 1 לאלף לשבץ בעת התהליך ויש עוד ועוד סיכונים וסיבוכים, ממה שאני מבין מהקרדולוגית שלי שכל עוד ניתן לשלוט על הנושא באמצעות תרופות זה עדיף, אך לפעמים בעת התקף בה לי לנסוע יש לבית חולים ולצרוף את כל הלב ....

יש הרבה חומר באתר של איגוד הקרדולוגי בישראל ואולי באמת יותר מידי חומר.

שנרגיש טוב,

בשבועים האחרונים אני בסדר אז קצת ירד לי מהפתרון הזה אבל כניראה שלא יהיה מנוס בסופו של יום.

שייהיה לך הרבה בהצלחה ותעדכן אותנו.

 

 

שגב1
13/02/15 18:35

לרפי 5 שלום.

לאחר שקראתי את הפוסט הראשון שלך פעם שניה ,לדעתי לא התאימו לך את הכדורים,או שאתה לא מבדיל בין  פירפור פרוזדורים  לפעימות מקדמות  ,התופעה של פעימות מוקדמות היא תופעה דומה ל-פ"פ אבל היא לא  מסוכנת ולא צריכה  שום טיפול,יכול להיות שיש לך למרות הכדורים פעימות מוקדמות ועליך ללמוד מהקרדיולוג שלך להבדיל בינהם.

בנוסף בקש מרופאך בדיקת כמות מגנזיום בדם,יש מקרים רבים שחוסר מגנזיום בדם גורם לפרפורים,בפורום של פורפ' אלדר ופרופ' דוד רוט כתב אחד החולים שהגיע לכמות של אלפי מ"ג טמבוקור ביום והטמבוקור-לא עזר,עד שרופא אחד שלח אותו לבדיקת רמת  המגנזיום בדם,גילו שאכן חסר לו המינרל,האיש לקח  מגנזיום  ונפתר מהפרפורים,

כן הייתי מציע לך לבדוק את רמת האשלגן בדם,כאן הבעיה  דו-קוטבית,אם האשלגן בדמך מתחת לנורמל,זה  יכול לגרום לפירפורים ולהיפך,אם יש בדם רמת אשלגן מעל הנורמל-גם זה עלול לגרום לפירפורים .

כן הייתי מציע לך לעשות בדיקת הולטר לב של 24 שעות ,בדיקת אקו לב ובדיקת  לב במאמץ(ארגונומטריה),,,,,אם לא עשית עד היום.

יכול להיות שבאחד מהבדיקות ימצאו את הסיבה האמיתית לפירפורים שלך,כי טמבוקור נחשב לאחד הכדורים הכי חזקים לטיפול בפירפורים(יש רק כדור אחד חזק ממנו ,הנקרא "מולטק",שלא נכלל בסל הבריאות) ואם אתה  נוטל -200 מ"ג  טמבוקור ביום ועדיין יש לך פרפורים(או שזה סתם פעימות מוקדמות),כנראה יש סיבה אחת מהסיבות שפרטתי לעיל.

עליה במדרגות  והליכה בעליה גורמת לפירפורים?מה פתאום? ההיפך ! אני מתאמן מס' פעמים בשבוע בהליכה מתונה(6 ק"מ בשעה) לצורך איזון לחץ הדם,לאחרונה גיליתי שההליכה עוזרת גם למניעת  פירפורים ופעימות מוקדמות,-לא ממליץ לך להתאמן בהליכה-אלא באישור קרדיולוג  .

לסיכום-מאחר ואינני רופא,אני לא ממליץ לך  לעשות שום שינוי מהוראות הקרדיולוג שלך,אבל הייתי ממליץ לך לבקש לעשות את הבדיקות שפרטתי לעיל,במידה ולא עשית  אותם,מי יודע אולי לא תצטרך לעבור צריבה.

myair
14/02/15 19:52

שלום

עברתי אבלציה לפני כ-10 חודשים בבית חולים הדסה עין כרם לאחר שנים רבות שסבלתי מ-SVT. בתקופה לפני האבלציה כמות ההתקפים ועוצמתם היתה כל כך גדולה וכמו כן טיפול תרופתי לא עזר כלל. מאז האבלציה אני פטורה מההתקפים וההרגשה של לפני ואחרי שונה לעין ארוך. החשש שהיה לי לפני הטיפול איפה אהיה בזמן התקף, האם אוכל להגיע למוקד רפואי, וכו' העכיר את שגרת חיי ופגע בי מאד. מאז, איכות החיים שלי השתפרה משמעותית. אני ממליצה, במידה והרופא ממליץ על הפרוצדורה לעבור אותה. אצלי הפרוצדורה נעשתה ללא הרדמה. היה קצת לא נעים אבל לא נורא ובהחלט נסבל. אם הייתי צריכה לעבור אותה שוב הייתי עושה זאת. בהצלחה......

איילת63
03/02/16 0:21

שלום לכולם,
שמי איילת, אני אמורה לעבור את ההליך ההאבלציה לאחר התקפים תכופים.
גרה בנהריה ומתלבטת אם לבצע בנהריה או לבחור המקום אחר.

כפי ששמעתי בתי חולים במרכז בעלי יותר ניסיון מאשר בצפון, לא בטוחה כמה שזה נכון.
זה יעזור לי מאד מאד אם מישהו/י ימליצו לי על בית חולים ויפרטו לגביו.

אני מפחדת נורא וצריכה עזרה כי ההחלטה צריכה להיעשות בימים הקרובים.
בתודה מראש, איילת

רפי5
10/02/16 16:58

שלום חברים,
במסגרת המעקב שלי אחרי הפרפורים, הקרדיולוג שלי המליץ לי על מכשיר של חברת שח"ל שמקליט ומשדר את הדופק בעת תחושה של פרפור, וזאת על מנת לקבל תיעוד של האירועים ולאבחן אותם באופן מוחלט.
באחד מהאירועים שהיו קצת יותר משמעותים מאירועים אחרים, שידרתי לשח"ל, וכעבר מספר דקות קיבלתי טלפון, מהצוות הרפואי שאמר לי שאני מצוי בהפרעת קצת מסוכנת (רפרוף פרוזדורים) וכי עלי להגיע למיון בדחיפות, קצת ניסיתי להתנגד (הייתי בפגישה עם לקוח) ואמרתי שאני רגיל לזה ושזה יעבור, ומקסימום אני אקח מונית מאוחר יותר, לפתע עלה על הקו רופא בכיר שלהם והודיע לי שהוא כבר שלח לי אמבולנס שכן זה מצב של סכנה.
מפה לשם הגיע אמבולנס, מרוב הדברים שהם שאלו ועשו (איפוזיה, אקג, הכנה לשוק חשמלי ועוד דברים מטרידים) אפשר לקבל התקף לב, הם היו סופר מקצועיים, נתנו תרופה לוריד ועד שהגענו לבית חולים כבר הרגשתי טוב.

הוסבר לי שבמצבים מסוימים הטמבוקור שלקחתי עלול להפוך פרפור פרוזורים רגיל לריפרוף פרוזרורים שהוא כפי הנראה מסוכן, כדאי להיות מודעים לזה

מפה לשם הומלץ לי לבצע אבלציה שמונעת ריפרוף פרוזדורים, שכן זו אבלציה קלה יחסית עם אחוזי הצלחה גדולים מאוד, מספר ימים לאחר מכן ביצעתי את האבלציה אצל צוות מדהים באיכילוב, נשכבתי על מיטה בחדר טיפולים, מסכה על הפה והתעוררתי בחדר במחלקה מת מצחוק, וכל הצוות על הריצפה מרוב שטויות שאמרתי, חומר ההרדמה עשה לי כנראה ממש טוב, לא הרגשתי מאום אך לא יכולתי להפסיק לצחוק מכל שטות.

בקיצור האבלציה אצלי עברה בשלום ובמבט לאחור זה לא סיפור.

לצערי התכיפות של הפרפורים רק עולה ( ויחד עם זה מפלס החשש מה יקרה אם ומתי....) ואני חושב שאין מנוס מלבצע את האבלציה נגד הפרפורים שהיא יותר מורכבת ועם אחוזי הצלחה נמוכים יותר, אך כעת אני פחות חושש ולאחר שראיתי את הצוות המקצועי באיכילוב, אני ממש מרגיש בטוח איתם.
שנהיה בראים

ריצרד1
22/02/16 14:36

שלום רפי...כתבת שעברת אבלציה...לכן מה פרוש שאין מנוס מלבצע את האבלציה נגד פרפורים כפי שכתבת? הרי עברת אותה?

eitan
13/03/16 16:06

לכל אלה עם שחל או דומה,למי שיש קוצב לב,סתם לוקחים כסף,כי לא ניתן לשמוע בטלפון,אלא רק את הקוצב

ריצרד1
21/03/16 13:44

גם אני הופנתי ממכבי לאיכילוב לביצוע אבלציה ולצערי בבדיקות הולטר שעשיתי השבוע מסתבק  כי אני נימצא בפירפור פרוזדורים עם מהירות  ממוצעת של 72 לדקה. בדקה מסוימת  ניצפע קטע של 5 פעימות ובמהירות של 172 פעימות לדקה..מסתבר שהאבלציה לא הצליחה אף על פי שהקרדיולוגית שלי אומרת שהכל בסדר ואמרה לי להתחיל לקחת קרדיולוג. שאלתי היא  האם אני צריך לעבור את האבלציה שוב?ולמה לא נעלמו הפירפורים אחרח האבלציה. יש לי גם קוצב לב. מה מידת המסוכנות של הפירפורים הנל? בתודה ריצרד.

ריצרד1
22/03/16 23:12

אבקש תשובה מהרופא...

רפי5
30/03/16 15:14

הי ריצארד, אכן זה קצת מורכב, אני עברתי אבלציה שנחשבת פשוטה ובעלת סיכויי הצלחה גבוהים והיא כנגד מקרים בהם פרפור הפרוזדורים גורם לפרפור חדרים שזה (ומישום זה קורה בגלל נטילת טומבוקר) עלול להיות קטלני, אבלציה זו אינה פוטרת את פרפורי הפרוזדורים הקיימת. נוכח העובדה שתדירות ההתקפים של פרפורי הפרוזדורים עולה אצלי, הומלץ לעבור את האבלציה שמטפלת בפרפור הרגיל, מישום מה נאמר לי שזה בהרדמה מלאה, נבאם זה יעבור בשלום אני אעדכן :-)

קרין77
06/06/16 10:08

היי זאת פעם ראשונה שאני כותבת משהו.. בעלי לאחר כמה וכמה פרפורים ולאחר שהוא דחה את זה כבר הרבה זמן הגיע למסקנה עם הרופאים כמובן שהוא צריך לעבור צריכה. כמו כן אנחנן לא מצליחים למצוא רופא שיעשה לו את הצריכה בזמן הקרוב. יש למישהו שם של רופא מומלץ שעובד עם כללית לצורך צריכה?
תודה רבה