מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ עדי לייבה
פרופ עדי לייבה
מנהל המכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם בבית החולים האוניברסיטאי אסותא אשדוד ומנהל מרפאה מייעצת בפנימית, מחלות כליה ולחץ דם במרפאת מומחים בקרית אונו (מרב מרכזי בריאות, הדובדבן 7 קרית אונו ) מומחה ברפואה פנימית , בנפרולוגיה וביתר לחץ דם, פרופסור מן המניין באוניברסיטת בן גוריון ופרופ. משנה באוניברסיטת הארוורד,ארה"ב. בשנים 2016-2022 שימשתי כנשיא החברה הישראלית ליתר לחץ דם. מומחה בפנימית, הן מתל השומר, והן מבית חולים Mount Auburn בקיימברידג', מסצ'וסטס. סא"ל במיל., יועץ קצין רפואה ראשי למחלות כליה ויתר לחץ דם, ומנהל תחום מחלות כליה ויתר לחץ דם בקופות חולים "מכבי" ו"לאומית". מייסד ויו"ר החוג הנפרולוגי הישראלי פלסטיני בהר"י. בקרו באתר של פרופ' עדי לייבה www.profleiba.com ניתן להתייעץ בווטסאפ דרך האחות אחראית המרפאה , הגב. סיגלית ארי-עם ( RN)- 054-541-9992
ד
ד"ר פזית בקרמן
מנהלת המכון הנפרולוגי בשיבא. סיימה התמחות ברפואה פנימית בהדסה עין כרם והתמחות-על בנפרולוגיה בשיבא. השתלמה שלוש שנים באוניברסיטת פנסילבניה, ארה"ב במחקר בסיסי של מחלות כליה ופרסמה מאמרים בנושא. בעלת ניסיון קליני מגוון בקרב מטופלי דיאליזה, מטופלי אי ספיקת כליות חריפה וכרונית ומחלות כליה שונות. עוסקת גם במחקר קליני ובסיסי במכון הנפרולוגי בשיבא.

מובילי קהילה

מחוברת פז מושקוביץ
מחוברת פז מושקוביץ
נעים מאד, פז - מובילת קהילת כליות ודיאליזה. ראשית מוזמנים לתכנית הרדיו שלי "הרוקנרול של החיים" בעמוד "מחוברת פז מושקוביץ" ובערוץ היוטיוב. כל שאלה שתירצו לשאול אותי אני כאן עבורכם. במקצועי אני מאמנת בכירה, מרצה ויוצרת, כותבת הרצאות השראה לאנשים והרצאות עסקיות. אני מחוברת לדיאליזה מזה 30 וחצי שנים, 3 השתלות כליה שנכשלו ומאה ניתוחים. דרך סיפורי האישי רב התהפוכות, אני מציעה לכם כלים שיאפשרו לכל אחד להתחבר לחיים שלו, ולהתגבר על קשיים בתחום האישי ובתחום הקריירה והעסקים, ובוודאי שבתחום התמודדותכם עם עולם הכליות. הוצאתי לאור את הספרים: "מחוברת - צופן ליזה" ו"השמיים הם לא הגבול" ומעבירה מופע-הרצאה "מחוברת" שמעניק פרספקטיבה וכלים לחיים. יש לי ולבעלי מקס 11 ילדים כלבתולים שהם אהבה ללא תנאי. מומלץ בחום גם לבריאות שלנו הנפשית והפיסית :) ולמי ששואל אז אסור לי ללדת ילדים, כאן עבורכם תמיד לכל שאלה ושיתוף! לחיזוק מוטיבציה והשראה תוכלו לצפות בקטעים נבחרים מתכנית הרדיו בלינק הבא: https://www.youtube.com/playlist?list=PL1QPzpvna7OzfBMpmM9pKwBM8r1sQyGUY
כמוניכליות ודיאליזהקריאטנין גבוה

קריאטנין גבוה

08/10/15 16:19
3 תגובות

שלום
אני בן 55 עם סיפור משפחתי בנושא כליות.
קריאטנין 1.29 (לפני 4 שנים -0.97)
אוראה 35 (לפני 4 שנים -28)
"ציסטות קליפתיות ופרא-פלביות מרובות, דו צדדי"
כולסטרול 179 (לפני כשנה 245, הירידה עקב פעילות גופנית בשנה האחרונה).
הטיפול התרופתי של 10 מ"ג (סטטננים) הופסק לאחר כ-5 שנים.
הנפרולוג אומר שאין כרגע מה לעשות, מציע לשתות כ-3.5 ליטר מים ביום.
שאלתי -האם כמות מים כזאת אכן רצויה לכליות ויעילה לשמר את המצב הקיים ?
האם ישנן דרכים נוספות.
והאם ניתן לצום (כ-25 שעות) ?


תגובות

שלום לך

לפי התאור שלך זה נשמע כמו מחלה פוליציסטית תורשתית של הכליות. חשוב להקפיד על שתיה מרובה כפי שהומלץ לך, זה עשוי להפחית מעט את קצב התקדמות המחלה. אם אכן מדובר במחלה זו, עד כה לא היה שום טיפול ספציפי למחלה, פרט לאיזון לחץ דם, שומנים וכדומה. באירופה ואסיה אושר היום טיפול בתרופה חדשה שהראו שהיא מאטה את התקדמות המחלה. בארץ ניתן לקבל אותה במסגרת של מחקר בלבד במס' יחידות נפרולוגיות. לא מומלץ לצום, אין בעיה עם אוכל, אך חשוב להקפיד על שתיה מרובה בזמן צום.

שניאור-100
12/10/15 12:19

תודה על התגובה, ובהמשך לשאלתי הראשונה. לגבי המשך הנחיצות בלקיחת הסטטנים, ישנם מחקרים על כך שהם גורמים לפגיעה בכליות ומצד שני משפיעים לטובה מלבד הורדת הכולסטרול . עקב ירידת הכולסרטול הומלץ לי לקחת 10 מ"ג כל יומיים במקום כל יום. מה דעתך ? לגבי הצום, האם ניתן לדעת בהערכה, מהי הכמות המינמלית של שתייה הנדרשת במהלך יום הצום, או למשל בכל שעה ?

לגבי הסטטינים - מקובלת לתת לפי אינדיקציות של פרופיל השומנים, כדי לשמור על ערכי LDL הכולסטרול ה"רע" מתחת ל-100 ולעיתים אף פחות מכך. במידה וזה בטווח, אין צורך בטיפול. לא מקובל לתת סטטינים לאינדיקציות אחרות. אם אתה מאוזן טוב ללא טיפול, לא צריך לחדשו, ואם זה תחת טיפול פעם ביומיים ואתה מאוזן, הייתי ממשיכה באותו המינון.

לגבי הצום - כדי לא להתייבש יש לשמור על מאזן נוזלים חיובי. אפשר להעריך כמויות מדוייקות אם תאסוף שתן ותשתה כחצי ליטר יותר מכמה שתן שאתה נותן. בהערכה כללית, בדר"כ נותנים כ-1.5-2 ליטר שתן, כך שזו גם כמות הנוזלים שמומלץ לשתות ביום. אם אתה רוצה לצמצם זאת למינימום, הייתי פשוט שותה כוס מים בכל פעם שאתה מרגיש צמא ולא שותה כאשר אתה לא מרגיש בצמא. הצמא הוא מנגנון המופעל כאשר מרכז הצמא מרגיש בכך שיש חסר של נוזלים בדם, ולכן זה מדד טוב לכך שצריך לשתות כדי למנוע התייבשות ונזק אפשרי לכליות.