מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
ד
ד"ר עידית דותן
מומחית לרפואה פנימית, אנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, והשמנה. מנהלת שירות סכרת והשמנת יתר במכון לאנדוקרינולוגיה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין לימודים: MD, האוניברסיטה העברית, ירושלים, MSc ברפואה ניסויית, מונטריאול, קנדה התמחויות: תת התמחות באנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, ולאחריה תת התמחות שניה במחלות מטבוליות - מונטריאול, קנדה התמחות ברפואה פנימית, סורוקה, באר-שבע מחקר: מחקר בסיסי, Jewish General Hospital, מונטריאול, קנדה. לאחר מכן פוסט דוקטורט באוניברסיטת טורונטו שטחי התעניינות: טיפול בהשמנה, השפעות מטבוליות של ניתוח בריאטרי, סכרת: סיבוכים, אשפוז וסביב ניתוח, ממשק בי"ח-קהילה ותזונה https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/endocrinologi/Pages/dr_i_do
ד
ד"ר שמעון ספוז'ניקוב
מנהל המרכז לכירורגיה בריאטרית, במרכז הרפואי רבין, בית החולים בילינסון. התמחות: כירורגיה בריאטרית וכירורגיה לפרוסקופית. חברויות באיגודים וארגונים מקצועיים: החברה הישראלית של כירורגיה כללית, החברה הישראלית לכירורגיה קולורקטלית, החברה הישראלית והאירופאית לכירורגיה זעיר פולשנית, החברה הישראלית לכירורגיה מטבולית ובריאטרית, הפדרציה הבינלאומית של כירורגיה להשמנה. ניסיון קליני קודם: מנהל היחידה לכירורגיה לפרוסקופית והמרכז הבריאטרי, מרכז רפואי קפלן, רחובות. כירורג בכיר, מחלקה לכירורגיה כללית וכלי דם, בפועל מנהל יחידת כירורגיה אנדוסקופית, מרכז רפואי ברזילי, אשקלון. התמחות בגסטרואנטרולוגיה, והתמחות בכירורגיה כללית, מחלקה לכירורגיה כללית וכלי דם, מרכז רפואי ברזילי, אשקלון. כירורג בכיר ואחראי על תחום של כירורגיה אנדוסקופית, בית חולים מוניציפלי, מוסקבה רוסיה. כירורג כללי ואנדוסקופי במחלקה לכירורגיה כללית, בית חולים מוניציפלי, נמנגן, אוזבקיסטן. עוד אודותיי: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/surgery/Pages/dr_s_sapojnikov.aspx
ד
ד"ר אפרים סטיבן שמאע
תפקידים ומינויים: מנהל תחום אנדובאריאטריה, רופא בכיר, אנדוסקופיה מתקדמת לימודים: בית הספר לרפואה, אוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת ברנדייס מקום התמחות: בית החולים Maimonides, ניו-יורק, ארה"ב בית החולים לנוקס היל, ניו יורק, ארה"ב בית החולים של אוניברסיטת שיקגו, שיקגו, ארה"ב השתלמויות: תחום אנדוסקופיה מתקדמת בדגש על השמנת יתר וסיבוכי ניתוחים באריאטריים, חברויות באיגודים וארגונים מקצועיים: חבר האיגוד הישראלי לגסטרואנטרולוגיה ומחלות כבד, חבר ההסתדרות הרפואית בישראל, חבר באיגוד הגסטרואנטרולוגי האמריקאי שטחי התעניינות מיוחדים: EUS, ERCP, כריתת פוליפים (EMR), טיפול בדרך אנדוסקופית בהשמנת יתר, סיבוכי ניתוחים ופתולוגיות במערכת העיכול עיסוק במחקר: Collaborative approach to management of obesity combining medication diet and endoscopic procedures עוד באתר בית החולים בילינסון https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/gastroenterology/Pages/dr_e_s_Shamah.aspx
מירב רבר פרנקנשטיין
מירב רבר פרנקנשטיין
דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בילינסון ניסיון: דיאטנית המרכז לטיפול בהשמנה, בילינסון. דיאטנית אחראית תחום בריאטריה (ניתוחים לטיפול בהשמנת יתר) במחוז שרון שומרון בכללית. דיאטנית במרפאה לבריאטריה, בבילינסון - במטופלים לפני ואחרי ניתוחים לטיפול בהשמנת יתר. דיאטנית במחוז שרון שומרון בכללית - התמקדות בהשמנת יתר וניתוחים בריאטריים, בשילוב איזון סכרת ושומני הדם. מנחה סדנאות לקידום אורח חיים בריא וירידה במשקל. קורסים: טיפול קבוצתי בטכניקות של NLP-מרכז הדרכה-כללית. הנחיית קבוצות-מרכז הדרכה-כללית. כלים יישומיים להעצמת המטופל-מרכז הדרכה-כללית. הטיפול התזונתי בסוכרת-משרד הבריאות והמועצה הלאומית לסוכרת. הגישות החדשות להתמודדות עם השמנה-"עתיד". השכלה: תואר בוגר בחוג למדעי התזונה בהצטיינות, פקולטה לחקלאות, האוניברסיטה העברית. לימודי תואר שני בבריאות הציבור מסלול מחקרי, פקולטה לרפואה ע"ש סאקלר, אוניברסיטת ת"א. תעודת הוקרה מיוחדת מהכללית על פעילות ראויה לשבח (2018) https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שירי נקש
שירי נקש
אני דיאטנית קלינית בעלת קליניקה בפתח תקווה. בוגרת תואר ראשון בתזונה קלינית (B.Sc) בפקולטה לחקלאות, מהאוניברסיטה העברית. בוגרת סטאז' בבית חולים וולפסון ובעלת רישיון עבודה מטעם משרד הבריאות. מלווה, תומכת, מנחה ומטפלת באנשים (גברים, נשים וילדים) אשר רוצים לעשות שינוי בדרך האכילה שלהם, כל אחד ומטרתו - ירידה ,שמירה ועלייה במשקל. תזונה זהו תחום דינמי מאוד ומתעדכן כל הזמן. במסגרת מחויבותי למטופליי, אני מעורה ומתעדכנת בספרות המקצועית העדכנית ביותר ובמחקרים חדשים מהארץ והעולם. בחיי האישיים אני מיישמת את התורה עליה אני ממליצה למטופליי: מנהלת אורח חיים ספורטיבי עם הרגלי אכילה מאוזנים שהפכו לשגרת חיי וחיי משפחתי. הניסיון הרב אותו צברתי במהלך השנים בעולם העיסקי כמנהלת בכירה, תורמים לי רבות בעיסוקי כדיאטנית בהנעת אנשים להשגת מטרותיהם וביכולתם להשיג תוצאות מיטביות. כל אלו הופכים אותי לדיאטנית יותר טובה ולמטפלת מקצועית ומנוסה. יחד עם המטופלים אנחנו יוצאים למסע שבו הם מאמצים הרגלים נכונים ובריאים בקלות רבה ובהנאה גדולה, תוך השגת המטרות האישיות וקבלת תוצאות וחשוב מכך- שמירה עליהן.
יפעת אלנקרי
יפעת אלנקרי
נעים מאוד, שמי יפעת אלנקרי דיאטנית קלינית בעלת תואר בתזונה B.SC מטעם אוניברסיטת אריאל ובעלת תואר B.A במדעי ההתנהגות. נשואה ואמא לארבעה. עובדת נכון להיום כדיאטנית כללית וילדים בקופ"ח לאומית, מקבלת בקליניקה פרטית בגינות שומרון אכילה רגשית והפרעות אכילה על כל גווניהן. בנוסף מתרגלת באוניברסיטת אריאל בחוג למדעי התזונה ודיאטנית בפרוייקט אורח חיים בריא מטעם משרד החינוך.
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
ד
ד"ר רן ניסן
רוקח קליני, מרכז רפואי רבין - קמפוס בילינסון ובית חולים גריאטרי-שיקומי "בית רבקה". ניסיון רב שנים כיועץ בתחום הטיפול התרופתי באוכלוסיה הגריאטרית, רפואה פנימית וקרדיולוגיה. בוגר התוכנית ד"ר לרוקחות קלינית (PharmD) של בית הספר לרוקחות, האוניברסיטה העברית ירושלים. עוסק במחקר בתחום הטיפול התרופתי והוראת פרמקולוגיה עבור סטודנטים בתוכנית ההסבה של בית הספר לרוקחות באוניברסיטה העברית בירושלים ובתוכנית בוגר בסיעוד, בית הספר למקצועות הבריאות ע"ש שטייר, אוניברסיטת תל אביב. כמו כן משמש כיו"ר המערך הקליני של ארגון הרוקחות בישראל.

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהעודף משקל

עודף משקל

אנונימי
אנונימי
23/04/16 15:13
3 תגובות

צריך להרבות בפחמימות מורכבות 40-60 גרם חלבון ביום שומן 14 גרם ליום תזונה טבעית עדיף תזונה צמחונית או טבעונית להמנע בשר עופות דגים חלמון ביצה גבינות עד כוס חלב דל שומן בשבוע 1 יוגורט דל שומן בשבוע גרם שומן מכיל 9 קלוריות לעומת גרם חלבון או פחמימה רק 4 לאכול 5 ארוחות קטנות מ7 בבוקר עד 7 בערב הליכה 10000 צעדים ביום לפחות 3 חלבוני ביצה בשבוע להמנע משומן רווי ושומן טראנס להמנע שמנים ורטבים למיניהם משקאות קלים ומוגזים חטיפים ממתקים פיצוחים קינוחים מוצרי פרווה למיניהם מאפים מזון מהיר מזון מטוגן מזון צלוי על האש כמה שיותר מזון חי לא מבושל
כי מבושל קל יותר לאכול ממנו כמויות גדולות יותר אין צורך לספור קלוריות להזהר מדיאט למינהם או דל שומן שרווי בסוכר עד 4 כפיות סוכר ביום עדיף סטיביה עד פרוסה וחצי ביום לחם שיפון מלא או מצה נכון לעכשיו או לחם כוסמין מלא או לחם שאור 9 ירקות ביום 4 פירות ביום להמנע מזון מעובד מתועש מזון מהונדס גנטית לאכול כל 3 שעות להפריד בין חלבון לפחמימה ולשומן בין הארוחות מים חצי שעה לפני ארוחה או אחרי ארוחה פירות כארוחה נפרדת ולא כקינוח לשתות 6 כוסות מים ביום קפה דגנים תה צמחים להמנע קולה קפה נס קפה קקאו שוקו שוקולד תה רגיל מונסודיום גלוטומאט להמנע ממרחים תעשייתים למיניהם להמנע מלח או לקנות מוצרים דלים ביותר במלח להמנע ממזונות שהתווסף אליהם סוכר ככל שניתן להמנע אלכוהול משקאות אנרגיה ניקוטין פעילות גופנית חצי שעה עד שעתיים ביום כל יום לשנות סוג הפעילות הגופנית כל מוצר עשיר בשומן להשתמש בכמות מזערית ביותר


תגובות

לתומר 1 היקר,
פחות מורכב ויותר פרקטי

http://babin.co.il/sr_project/archives/1244 כרטיס כניסה למכנסיים


חג אביב  פורח  ופסח שמח,
 

תומר-1
24/04/16 18:06

לא חוכמה לקדם את הספרים שלך חוץ מזה מיעוט פחמימות מזיק לגוף אין כמו מצפה אלומות שיורדים 35 קילוגרם ללא קמח לבן וסוכר אוקיי ללא עמילן תלוי מה המדד גליקמי שלו ומה מדד החומציות שלו ומה העומס הגליקמי שלו על עיקרון דומה של אברהמסון או ערן אשחר חובה מיעוט שומן חובה מיעוט חלבון לבריאות מושלמת ומה נשאר פחמימות מורכבות עם מדד גליקמי ועומס גליקמי נמוך עודף חלבון פוגע בכליות ובעורקים עודף שומן פוגע בעורקים עודף סוכר פוגע בכבד ובלבלב

,מאת: ד"ר דינה ראלט, מדענית בחקר התא
דיאטה דלה בפחממות היתה פופולרית במשך כמה עשורים. באותו זמן, תזונאים ואנשי תקשורת השמיצו אותה באופן שיטתי בגלל הגישה המקלה כלפי שומן, וטענו שדיאטות כאלה אינן מוכחות ולמעשה מזיקות. מעל עשרים מחקרים שנערכו מאז שנת 2002 בחנו את ההשפעה של דיאטה דלת-פחמימות על הבריאות. כמעט כל המחקרים מסכימים ש:
1. דיאטה דלת-פחמימות מביאה לירידה משמעותית בלחץ הדם(8283).
2. דיאטה דלת-פחמימות שבה מותר לאכול כמה שרוצים מביאה לירידה משמעותית יותר במשקל, לעומת דיאטה דלת-שומנים שבה מגבילים את מספר הקלוריות (8485).
3. דיאטה דלת-פחמימות מעלה את רמת ה”כולסטרול הטוב” (HDL) ומפחיתה את רמת הטריגליצרידים, יותר מאשר דיאטה דלת-שומנים (868788).
4. דיאטה דלת-פחמימות משנה את חלקיקי ה”כולסטרול הרע” (LDL) מקטנים וצפופים לגדולים יותר ובלתי מזיקים (8990).
5. דיאטה דלת-פחמימות משפיעה באופן חיובי בהקשר של סוכרת סוג 2, בכך שהיא מורידה את רמת הסוכר בדם ובכך גם את הצורך בתרופות (919293).
6. דיאטה דלת-פחמימות היא קלה יותר לישום מאשר דיאטה דלת-שומנים, משום שאין צורך להגביל את כמות הקלוריות ולהיות רעבים כל יום כל היום (94).
אנשים בריאים ופעילים אינם צריכים לעשות דיאטה דלת-פחמימות, אולם מומלץ בהחלט לנקוט בגישה זו למי שסובל מהשמנת יתר, בעיות בחילוף החומרים וסכרת סוג 2 – אלו כמה מהבעיות הבריאותיות הנפוצות ביותר בעולם.
למרות העובדות הברורות, ממשיכים כמה “מומחים”, שאמורים לראות את טובת הציבור לנגד עיניהם, להשמיץ את הדיאטה דלת-הפחמימות ולהמשיך להמליץ על דיאטה דלה בשומנים, שמזיקה להרבה יותר אנשים מאשר היא עוזרת.
השורה התחתונה: דיאטה דלת-פחמימות היא הדרך הקלה, הבריאה והאפקטיבית לרדת במשקל ולשפר את חילוף החומרים. לאור המחקרים הרבים שפורסמו, אפשר לומר שזו עובדה מדעית.