מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ עדי לייבה
פרופ עדי לייבה
מנהל המכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם בבית החולים האוניברסיטאי אסותא אשדוד ומנהל מרפאה מייעצת בפנימית, מחלות כליה ולחץ דם במרפאת מומחים בקרית אונו (מרב מרכזי בריאות, הדובדבן 7 קרית אונו ) מומחה ברפואה פנימית , בנפרולוגיה וביתר לחץ דם, פרופסור מן המניין באוניברסיטת בן גוריון ופרופ. משנה באוניברסיטת הארוורד,ארה"ב. בשנים 2016-2022 שימשתי כנשיא החברה הישראלית ליתר לחץ דם. מומחה בפנימית, הן מתל השומר, והן מבית חולים Mount Auburn בקיימברידג', מסצ'וסטס. סא"ל במיל., יועץ קצין רפואה ראשי למחלות כליה ויתר לחץ דם, ומנהל תחום מחלות כליה ויתר לחץ דם בקופות חולים "מכבי" ו"לאומית". מייסד ויו"ר החוג הנפרולוגי הישראלי פלסטיני בהר"י. בקרו באתר של פרופ' עדי לייבה www.profleiba.com ניתן להתייעץ בווטסאפ דרך האחות אחראית המרפאה , הגב. סיגלית ארי-עם ( RN)- 054-541-9992
ד
ד"ר פזית בקרמן
מנהלת המכון הנפרולוגי בשיבא. סיימה התמחות ברפואה פנימית בהדסה עין כרם והתמחות-על בנפרולוגיה בשיבא. השתלמה שלוש שנים באוניברסיטת פנסילבניה, ארה"ב במחקר בסיסי של מחלות כליה ופרסמה מאמרים בנושא. בעלת ניסיון קליני מגוון בקרב מטופלי דיאליזה, מטופלי אי ספיקת כליות חריפה וכרונית ומחלות כליה שונות. עוסקת גם במחקר קליני ובסיסי במכון הנפרולוגי בשיבא.

מובילי קהילה

מחוברת פז מושקוביץ
מחוברת פז מושקוביץ
נעים מאד, פז - מובילת קהילת כליות ודיאליזה. ראשית מוזמנים לתכנית הרדיו שלי "הרוקנרול של החיים" בעמוד "מחוברת פז מושקוביץ" ובערוץ היוטיוב. כל שאלה שתירצו לשאול אותי אני כאן עבורכם. במקצועי אני מאמנת בכירה, מרצה ויוצרת, כותבת הרצאות השראה לאנשים והרצאות עסקיות. אני מחוברת לדיאליזה מזה 30 וחצי שנים, 3 השתלות כליה שנכשלו ומאה ניתוחים. דרך סיפורי האישי רב התהפוכות, אני מציעה לכם כלים שיאפשרו לכל אחד להתחבר לחיים שלו, ולהתגבר על קשיים בתחום האישי ובתחום הקריירה והעסקים, ובוודאי שבתחום התמודדותכם עם עולם הכליות. הוצאתי לאור את הספרים: "מחוברת - צופן ליזה" ו"השמיים הם לא הגבול" ומעבירה מופע-הרצאה "מחוברת" שמעניק פרספקטיבה וכלים לחיים. יש לי ולבעלי מקס 11 ילדים כלבתולים שהם אהבה ללא תנאי. מומלץ בחום גם לבריאות שלנו הנפשית והפיסית :) ולמי ששואל אז אסור לי ללדת ילדים, כאן עבורכם תמיד לכל שאלה ושיתוף! לחיזוק מוטיבציה והשראה תוכלו לצפות בקטעים נבחרים מתכנית הרדיו בלינק הבא: https://www.youtube.com/playlist?list=PL1QPzpvna7OzfBMpmM9pKwBM8r1sQyGUY
כמוניכליות ודיאליזההאם יש טיפול למניעת חלבון בשתן?

האם יש טיפול למניעת חלבון בשתן?

19/08/16 18:37
14 תגובות

אני בת 67. הופנתי לנפרולוג בגלל חלבון גבוה בשתן, ובצקות +4 ברגליים התחתונות. תפקודי הכיליה תקינים כרגע. , חוץ מאובדן קל של פרטאין/אלבומין בדם. לחץ דם 110/60 .. אין לי סכרת. האם אצטרך לעבור ביופסיה של הכליות. אני סובלת ממחלה של מלפורמציות של כלי הדם הורידיים= מולטיפל המנגיומות כחולות מפושטות בכל הגוף, בכבד ובמוח גם (אוסלר-וֶבֶּר-רנדו-סינדרום), עם נטייה לדימומים).
האם יש תרופה שיכולה לעזור במצב של איבוד חלבון בשתן, כדי למנוע את התקדמות המחלה?.
תודה .


תגובות

שלום לך
ראשית יש לשקול לבצע ביופסית כליה כדי לדעת מה הסיבה שגורמת לתסמונת הנפרוטית ולטפל בהתאם לכך. במידה ויחליטו לא לבצע ביופסיה, תקבלי קרוב לודאי תרופה שתפחית את הפרשת החלבון בשתן.

פנקס
28/08/16 22:12

תודה. האם קיימות תרופות שמפחיתות את איבוד החלבון בשתן, כשלחץ הדם של החולה נמוך, ואין לו סכרת? . אשמח למענה.

שלום לך
אם לחץ דם נמוך ותסמיני לא מאפשר מתן מעכבי ACE או ARB, חשוב עוד יותר להגיע לאבחנה כדי לדעת אם יש מקום לטיפול ספציפי במחלה. לעיתים רחוקות, נותנים אפילו טיפול ללא אבחנה ודאית, אם אין אפשרות לבצע ביופסית כליה.

פנקס
29/08/16 11:03

תודה לך דר' לוין יינה.
אך בינתיים, עד לאבחנה מדוייקת  ע"י ביופסיה (שקרוב לודאי שבמקרה שלי , עקב הסכנה לדימומים  לא יקחו סיכון,אלא עם אעשה זאת עם הכנה לפני כן, כמו כיסוי של תרופת האקסקפרון, לעצירת דימומים- בה אני משתמשת היום במינון גבוה של 1גרם כפול 4 ביום, בביקורת של מרפאת קרישה בתה"ש.). האם יש תרופות להפחתת החלבון בשתן, מבלי שתהיה השפעה על ירידה בל"ד? .   תודה לך.

לא. אלא אם כן יחליטו לתת לך סטרואידים באופן "עיוור" מבלי לדעת מה האבחנה, ובמידה וזו מחלה שמגיבה לסטרואידים, זה עשוי לעזור ולהפחית את החלבון בשתן.

פנקס
29/08/16 19:29

אני אתגר לא פשוט לרופאים הנפרולוגים. (הן בגלל הנטייה שלי לדימומים, ולכן קיים חשש לבצע ביופסיה, והן בגלל ל"ד נמוך ).היום קבלתי את תוצאות הבדיקות. אכן אני מפסידה הרבה חלבון. באיסוף שתן /24 ש' חוזר , כמות החלבון עדיין גבוהה (אך חלה ירידה קלה מאיבוד של 9 גר'  בבדיקה הראשונה, לתוצאה של 6 גרם נכון להיום) . לכן, הרופא  מניח שכרגע אין החמרה.  אני ממשיכה עם פוסיד 40 כפול 2 ביום, (עם שיפור קל בבצקת  2+ (התחלתי עם בצקת +4)). רופא המשפחה החל לתת לי טריטייס 1.25 (כדור אחד ביום). כרגע נראה לי של"ד שלי יציב. (105/55)., והטריטייס במינון הזה, אינו מערער את לה"ד.  תפקודי הכליות תקינים . ה GFR תקין. הורדתי את המלח לחלוטין מהתפריט היומי שלי. ולגבי כמות החלבון בתפריט, מחכה לתור לדיאטנית. במקום מגוריי (מקווה שיש לה התמחות בנפרולוגיה).
 האם איבוד חלבון בשתן בכמות גדולה, יכול לחלוף לבד, עם טיפול שמרני של פוסיד לבצקות/ טריטייס 1.25מ"ג/ כלכלה דלת מלח , וכמות מותאמת של חלבון בכלכלה?. האם מקובל בשלב כזה שאין החמרה-רק לעקוב ע"י בדיקות שתן חוזרות, ובדיקות ריכוז  החלבון בדם?. (עפ"י משקראתי באתר, סטרואידים לא תמיד מוכיחים את יעילותם בטיפול באדם המבוגר, והנזקים  הגופניים מהטיפול בהם רבים). מה דעתך?

אם את מסתדרת עם טריטייס במינון זה, זה טוב. הוא יפחית מעט את הפרשת החלבון בשתן. כאמור, ישנן מחלות בהן הפרשת החלבון יכולה לחלוף כעבור זמן מה, גם ללא טיפול ספציפי, וישנן כאלה שלא. ללא ביופסיה לא ניתן לדעת . כנ"ל לגבי סטרואידים, ישנן מחלות שמגיבות טוב לטיפול, וכאלו שלא. במידה ואין החמרה, תפקוד הכליות יציב, ל"ד מאוזן, אפשר במהלך תקופה מסויימת להמשיך ולעקוב עם הטיפול שאת מקבלת כעת.

פנקס
30/08/16 14:06

תודה לך,דר' לוין-יינה .
בשבוע הבא עליי לעשות בדיקת דופלקס (U.S+דופלר כלי דם), כדי לברר אם ישנן המנגיומות - כחולות בכליות, שבעטיין יהיה מסוכן לבצע עבורי ביופסיה. ואז, יצטרך נפרולוג להחליט, אם ילקח הסיכון, או לא.
כל כמה זמן,את מציעה לי לחזור על איסוף שתן+ בדיקת חלבונים בדם?, על מנת לעקוב אחרי המגמה הכללית של ה"תסמונת הנפרוטית החדשה" ?. בינתיים הורדתי לחלוטין מלח בכלכלה שלי. אינני קונה אוכל מתועש,אלא מבשלת בעצמי.(הכול מתוך המידע שקראתי באתר/פורום הכליות ). אני ממשיכה עם הפוסיד 80 ביום, והטריטייס 1.25 מ"ג. וסדרתי לי תור לדיאטנית, כדי שתרכיב לי את כלכלת החלבון שאני זקוקה, בהתאם לבדיקות רמת החלבונים שאני מאבדת).  מנסה להשאר אופטימית, ולחשוב שיש סיכוי שהבעיה תחלוף. מודה לך מאוד על הענות שלך לשאלותיי הרבות. אני מקווה שאת מבינה שהכול בא בהפתעה- והמצב מפחיד... .ושוב, תודה.

שלום לך
רק הנפרולוג שלך יוכל לקבוע כל כמה זמן עלייך לחזור על הבדיקות. קשה לי לתת המלצה כזו רק על סמך הנתונים כאן. בדר"כ חוזרים על בדיקות כל 1-3 חודשים, וזאת בהתאם למצב המחלה, פעילותה, ממצאים נוספים ועוד.

פנקס
10/09/16 18:00

תודה, לyay. לא, אני לא רוצה להסתמך על טיפולים שלא הותאמו לי באופן אישי. כל מקרה הוא שונה.  אני עכשיו אהיה במעקב מסודר של נפרולוג, שמכיר גם את מחלת הרקע שלי.   אם ידוע לך על טיפול שידידתך קבלה. אשמח שתעלה אותו כאן, ושנינו נוכל להנות מתגובתה של דר' נעמי לוין לטיפול שהיא קבלה.
עפ"י החלטתו של הנפרולוג שפניתי אליו,  קרוב לודאי שלא יעשו לי ביופסיה (זה עלול לסבך אותי בדימומים), ועפ"י החלטתו כרגע- יעקבו אחריי מבחינת תיפקודי הכליות (שכרגע הם תקינים), הבצקות ברגליים (שהם בנסיגה בהשפעת הפוסיד (40/80 מ"ג ביום), מלח ,אלבומין וחלבון כללי בדם  (ספירת דם+ כימיה), ופעם בחודש איסוף שתן 24 שעות, ומעקב חלבון בשתן.   לאור העובדה שהלחץ דם שלי  נכון להיום יציב (90/60. וזה הרגיל שלי ביום יום)י,  הגדיל לי הנפרולוג את תרופת הטריטס 1.25 מ"ג, לעוד כדור אחד לפני השינה. כך שאני מקבלת עכשיו פעמיים ביום טריטס 1.25- ולא מרגישה ירידה דרסטית של לחץ הדם. לכן הטיפול שלי מסתכם: 1. פוסיד -פעם 2 ביום (80), וביום למחרת כדור אחד (40 מ"ג).  2. טריטס 1.25 מ"ג- פעמיים ביום (בוקר וערב).  3. דיאטת דלת מלח. 4. מעקב חלבונים בדם ובשתן, ותיפקודי כליות.  (האפשרות להתחיל בסטרואידים בשלב הקרוב נדחה, לשמחתי).

פנקס
09/02/17 14:48

לדר' לוין, שלום.
לצערי, עברה חצי שנה, והטיפול בחלבון בשתן, וירידה קלה של אלבומין בדם- שכלל: 3 כדורי טריטס 1.25 ביום+ פוסיד+ דיאטת דלת מלח- לא הניבו תוצאות.  בגלל שאני לא יכולה לעבור ביופסיה נשלחתי לבדיקת דם בתל השומר, במעבדה למחלות אוטואימיוניות. בשם: "אנטי-פלאר"- ANTI-PLAR". אשמח אם תסבירי לי מה מהות הבדיקה. כמה זמן עש שיש תשובה . והאם התשובה היא חד משמעית. עפ"י הרופא הנפרולוג שלי. הוא רוצה לאשר, או לשלול מחלה שפגעה בממברנה של הכליות (MEMBRANA-NEPHROPATY). אני הבנתי מהרופא שאם אכן זאת המחלה הטיפול קשה  ומעורב בו טיפול בסטרואידים ובתרופה  טוקסית שעלולה לדכא  לי את המערכת החיסונית .
אשמח למידע על המחלה הזאת, וכן על הטיפול בה. אני מאוד פוחדת מתופעות הלוואי של התרופות. א': כי אני  היום בת 68. ב':  "סכרתית גבולית", וקרוב לודאי שהסטרואידים יעלו לי את הסוכר. ג': אני גם אוסטופרוטית קשה. ד': ועם לימפוציטים נמוכים בדם.אשמח להסבר.  תודה.  

שלום לך
בשבעים אחוז מהחולים עם membranous nephropathy הנוגדן חיובי, כך שאם יימצא חיובי זה עוזר לאבחנה. הטיפול בסטרואידים ותרופות לדיכוי חיסוני נקבע בהתאם לקליניקה וממצאי המעבדה, ולעיתים עוקבים בלבד עם הטיפול הקיים ויש נסיגה ספונטנית כעבור זמן מה. כל מקרה לגופו כמובן והנפרולוג מעריך סיכונים מול תועלת בטיפול.

פנקס
24/02/17 18:43

לדר' לוין, שלום.
לצערי, באיסופי-שתן חוזרים, לא נצפתה ירידה דרסטית באיבוד החלבון בשתן. עדיין יש איבוד יחסית רב.  (במשך 7 חודשים,  תוך קבלת 3 כדורי טריטס1.25 מ"ג, ביום (ללא השפעה קשה על ירידת הל"ד הנמוך שלי. 100/65 בממוצע), וכן בצקות 1+ (וטיפול בפוסיד אחד ביום)- ירד החלבון בשתן מ9 ג"ר ל6 ג"ר- בלבד.  רק לאחר 3 שבועות תהיה לי תשובה מבדיקת הדם: ANTI-PLER
,שבצעתי ב"שיבא". תפקודי כליות  שלי תקינים, בשלב זה.
האם במצב כזה, אפשר עוד למשוך עם הטיפול הנוכחי+ דיאטת דל מלח והגבלה בחלבון בתפריט (אני במעקב קבוע אצל דיאטנית-נפרולוגית), או שעל סמך תוצאת בדיקת הדם הספציפית אצטרך להתחיל בטיפול אגרסיבי, שיכול להשפיע על בריאותי הכללית.   עד מתי ניתן למשוך איבוד רב של חלבון בשתן  ללא נזק בתיפקודי הכליות, מבלי להתחיל בטיפול סטרואידי וטוקסי, כמקובל במחלת ממברנה-נפרופאטייה? .
אודה לך מאוד, למענה. הטיפול הנדרש, מפחיד אותי בגלל תופעות הלוואי שלו.  היום אני מרגישה מצויין. עדיין עובדת כפיזיותראפיסטית שיקומית (עבודה פיזית), למרות גילי (68).

שלום לך
לפי מה שאת מתארת אין דחיפות בטיפול ואפשר להמתין לתשובת הנוגדנים ללא חשש. סהכ ירידה בהפרשת החלבון מ-9 ל-6 גרם זה די משמעותי, ותפקוד הכליות תקין, ואת חשה בטוב, כך שניתן להתאזר בסבלנות.