מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' סער מנחה
פרופ' סער מנחה
מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית (צנתורים) במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). רופא עצמאי ומצנתר- קופ"ח מכבי. פרופ' בחוג לקרדיולוגיה, אוניברסיטת תל-אביב. תחומי עניין: קרדילוגיה התערבותית, קרדיולוגיית ספורט, מניעת מחלות לב, מחלות לב מבניות, מניעת שבץ מוחי.
ד
ד"ר אבישי גרופר
אני בוגר בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית והדסה בירושלים. השלמתי התמחות ברפואה פנימית במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי, ובקרדיולוגיה במרכז הרפואי שיבא, תל השומר, והתמחות בתחום של אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD) במרכז הרפואי MAYO CLINIC במינסוטה, ארה"ב. לאחר החזרה לארץ עבדתי כרופא בכיר ביחידה לטיפול נמרץ לב ובמכון לאי ספיקת לב, ומנהל מרפאות המערך הקרדיולוגי בשיבא, תל השומר. כיום אני מנהל היחידה לאי ספיקת לב במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). אני יו"ר החוג לאי ספיקת לב באיגוד הקרדיולוגי בישראל וחבר באיגוד האירופאי לאי ספיקת לב ובאיגוד הבינלאומי להשתלות לב. אני מרצה בכיר בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל-אביב ומעורב במספר רב של מחקרים בארץ ובחו"ל בתחום אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD). מרצה בכנסים בארץ ובחו"ל. במסגרת עבודתי אני עוסק בטיפול במחלות שריר הלב, אי ספיקת לב, השתלת לב מלאכותי (LVAD), השתלות לב, מחלות מסתמיות ויתר לחץ ריאתי. אני רואה חשיבות רבה בהדרכה לאורח חיים בריא ומניעת מחלות לב.
ד״ר בתלה פלאח
ד״ר בתלה פלאח
רופאה מומחית ברפואה פנימית וקרדיולוגיה. בוגרת הטכניון לאחר השלמת התמחות כפולה בב״ח הדסה עין כרם. כעת במהלך השתלמות בצנתורים וקרדיולוגיה התערבותית בבית החולים שיב״א תל השומר.
דייאנה קליין
דייאנה קליין
פסיכולוגית שיקומית מומחית, קליניקה בפתח תקווה. עד לשנת 2022, הייתי פסיכולוגית אחראית במכון לשיקום חולי לב, בי״ח שיבא תל השומר.

מובילי קהילה

איתן אביר
איתן אביר
הי לכולם, שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים. בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים. בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב. כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם. תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים. במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה. לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.
גיל מלצר
גיל מלצר
בן 56. נשוי. אבא של עומר (8) ומיקה (6). חולה לב. מייסד ומנכ"ל אגודת הלב הישראלי - העמותה למען מטופלי לב וכלי דם
ורד שיראזי
ורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם.
כמונימחלות לבבעיה בקצב הלב

בעיה בקצב הלב

27/08/16 12:08
4 תגובות

שלום לכם. אני בת 39 התגלה אצלי לאחרונה ב3 החודשים האחרונים לחץ דם גבוה שעברתי המון סוגי תרופות ועד עכשו כולם עושות לי תופעות לוואי כרגע נוטלת לרקפרס 10 מ.ג ונוטלת חצי כדור כי עושה לי דפיקות לב חזקות ובנוסף קרדילוג נתן לי תרופה שנקראת קרדילוק1.25 השאלה שלי הרבה פעמים שאני מודדת לחץ דם מראה לי המכשיר שיש בעיה בקצב הלב. וגם מרגישה כאבים בחזה ובגב עשיתי א.ק.ג ואקו יצאו תקינים מחכה למיפוי לב שעדיין התור רחוק אני מאוד מודאגת ובחרדות מה זה אומר איך מטפלים?אודה לכם מאודד


תגובות

לב-הכובש
28/08/16 8:12

איני רופא,או בעל מקצוע באזור הרפואה.
לפי הגיל את צעירה מדי בשביל עליית לחץ דם עקב שחיקת הגוף,במידה ולא עברת איזה אירוע טראומטי גופני ,יש לבדוק מה השתנה בחייך (עבודה,זוגיות,שכול וכ"ו..)ובהתאם להתיחס לבעיה,במידה ויש בעיה רפואית מוכחת,צריך עבודת צוות של רופאים/ות.
משפחה,פנימית,לב.
מקווה שעזרתי במעט,בכל מקרה,האדם הוא /יא יודעים הכי טוב,מה באמת הבעיה,תקשיבי לעצמך.
בריאות לכולם/ןheart

יעקב8
28/08/16 11:23

בסד
שלום לך!
מה זה לחץ דם גבוה 140-160-190-200-210-יש הרבה סיבות ללחץ ואפשר לאזן את הלחץ דם בתרופות נכונות אך הבעיה בלחץ הדם שעצם המחשבה על לחץ דם גבוה כבר מעלה את הלחץ דם בצורה קיצונית ולכן עלייך להירגע ולדעת שיש לזה פתרון. כל תרופה שלוקחים בתחילה תמיד בדרך כלל ישנן הפרעות כלשהן וגם מזה אין להיבהל.
אני לא רופא אך מנוסה בלחץ דם גם מעל 200 והכל בסד מסתדר עם טפול נכון.
בבריאות
מוצרפי
 

Amygdala
29/08/16 7:50

כמטופל-לב מנוסה, למדתי שאף שחשוב לשים לב לשפת הגוף ולתחושות לא פחות חשוב לקבל מימצאים אובייקטיביים על תיפקוד הגוף, במקביל להתייחסות להרגשתך הסובייקטיביות. כלומר, להתחיל לנהל את הבדיקות הנחוצות למקרה כמו שלך. לבקש מרופא המשפחה הפנייה ל: א.ק.ג. / אקו לב, / הולטר, / מיפוי לב (איזוטופים) כל זאת כדי לקבל תמונה טובה יותר לצורכי איבחון תיפקודי הגוף ובעיקר כדי לשלול מצבים פתוגניים כמו אי ספיקת לב, היצרות עורקים. רופאים טוענים שאין לחשוש מדפיקות לב ומפעימות מוקדמות גם אם הן חזקות (מוחשות ושאינן מוחשות שניתן לזהות את קיומן באק"ג או במכשיר הבודק לחץ דם ודופק) אף שהן מעידות על השינויים בתיפקוד הלב (שהיא נחלתם של מליוני אנשים בעולם , גם צעירים שלמדו להתעלם מהתופעה שגורמת בעיקר לחרדה ולא יותר מכך בדרך כלל) כמו כן חשוב לקבל הדרכה לגבי הרגשת החרדה (רצוי 4-5 פגישות לקבלת כלים להתמודדות בשיטות שעיצבה הפסיכולוגיה הקוגניטיבית-התנהגותית המדגישה שכל הרגשה, בעיקר שלילית היא תולדה של מחשבה המפרשת את המצב, פרשנות אישית סובייקטיבית להתרחשות האובייקטיבית שהיא חסרת תועלת ומפעילה את מנגנוני הדריכות בגוף). לאחר מכן חשוב לשמוע הסבר מפורט מקרדיולוג (רצוי רופא במרפאת אי ספיקת לב) ולאחר מכן ללכת לרופא פרטי מומלץ לקבל חוות דעת שנייה (לבוא עם האיבחונים אבל ללא  מסקנות הרופא הקודם). כלל נוסף, כל תרופה שניתנת לך בדקי מתי מומלץ לקחת אותה (לפני אוכל, תוך כדי ארוחה, לאחר אוכל וכד' לקרדילוק למשל יש הנחייה ברורה שנתמכה במחקר שיש לקחת אותו על קיבה ריקה ולהמתין כ 20 דקות לפני ארוחה זה מעלה את האפקטיביות של התרופה בעשרות אחוזים. כלל נוסף (נכון לכל תרופה):  כל מינון שרופא רושם לך התחילי לקחתו במינון הכי נמוך כדי לוודא התאמתו לגופך. למשל: קרדילוק 2.5 מ"ג בבוקר ו כנ"ל בערב ורק אחרי שבוע לעלות (אם אין שינוי והשפעה מספקת) ל- 5 מ"ג בבוקר ו 2.5 מג' בערב ורק אם לא מועיל להפסקת הדפיקות , להוסיף עוד 2.5 לערב. מנסיוני אם הדפיקות חזקות יותר בשעה מסויימת, הגדלת מינון ב 2.5 מ"ג מסלקת את ההפרעה תוך פחות מחצי שעה (חשוב לשתות מים במקביל) . כמו כן אל תסכימי לקבל תחליפים גנריים. אם החלפת קרדילוק לכדור גנרי אחר, עליך לעקוב מחדש אחר תופעות הלוואי כי למרות שהנוסחה היא אותה נוסחה, תהליך הייצור שונה ועשוי להשפיע לגבי מי שרגישים לשינויים ביוכימיים. לעיתים הבעייה של תופעות לוואי קשורה במינון יתר, חשוב לכן לעלות בהדרגה כאמור, עד למינון שנרשם לך. בהצלחה!

 

רותי-12
29/08/16 17:12

תור למיפוי לב: נסי לבקש הפנייה לבית חולים אחר. בבילינסון קיבלתי תור די מהר. חשוב שיהיה לך קרדיולוג טוב .
אני ממליצה על פרופ' עמוס כץ. מומחה, בן אדם ,ויש לי אפשרות להיות איתו בקשר בכל התפתחות או תגובה לתרופה. עונה באותו יום.