מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ערן ברקוביץ
ערן ברקוביץ
פסיכולוג רפואי מומחה.
פרופ'-איתן-אוריאל
פרופ'-איתן-אוריאל
מומחה בנוירולוגיה, בעל תואר שני במחלות כלי דם של המוח. מנהל המחלקה הנוירולוגית מרכז רפואי בלינסון. מזכיר האיגוד הנוירולוגי בישראל.
ד
ד"ר יובל כרמון
רופא בכיר במחלקה הנוירולוגית ביה"ח מאיר.מנהל מרפאת טרשת נפוצה.
ד
ד"ר אסתר גנלין
רופאה בכירה במכון הנוירולוגי בביה"ח שניידר ומנהלת המרפאה הנוירואימונולוגית בו. בוגרת רפואה בטכניון בהצטיינות. בעלת תואר שני באימונולוגיה בהצטיינות יתרה (אוניברסיטת תל אביב) ותואר דוקטור בביוכימיה (הטכניון). משלבת מחקר קליני ובסיסי בתחום טרשת נפוצה בילדים. חברה בקבוצת המחקר הבין לאומית לטרשת נפוצה בילדים- International Pediatric Multiple Sclerosis Study Group (IPMSSG)

מובילי קהילה

פזית
פזית
הייתי בריאה ורופאת שיניים. כיום , חולה בטרשת נפוצה ואומנית קרמיקה, מציירת ומטפלת באמצעות אומנות. קודם כל אמא לשני ילדים נפלאים וחברה עם כמה אנשים חמים וחכמים. יש מתנה ביכולת ליצור ... זה מאפשר נתינה הלאה וידיעה שגם מי שלא מכיר אותי אישית יוכל לקבל משהו ממני שישמח ויגרום לו הנאה. זו הסיבה שאני כותבת פה. לעזור ולהשיא עצה וגם לקבל ידע ממי ששותפים לדרך הטרשים של טרשת נפוצה בדרך זו או אחרת. 
לביא שיפמן - MS ישראל
לביא שיפמן - MS ישראל
לביא שיפמן הוא ממיסדי חברת MS ישראל בע"מ (חל"צ) ומכהן בה, בהתנדבות, כדירקטור. חברת MS ישראל יוזמת ומנהלת מגוון רחב של פעילויות לחולים בטרשת נפוצה, תוך שהיא מעלה את המודעות הציבורית למחלה, להשלכותיה ותופעות הלוואי שלה. בהשכלתו, הוא מוסמך של הטכניון בחיפה בהנדסת מחשבים, עם התמקדות בתחום רשתות תקשורת ונתונים וכמו כן בוגר, בהצטיינות, של התוכנית לניהול עסקי בכיר של האוניברסיטה העברית בירושלים. בשנת 1990, לאחר שירות קבע בממר"מ, לביא היה ממקימי הסניף הישראלי של חברת מיקרוסופט בישראל (עובד מס. 2) והמנהל הטכני הראשון שלה. בהמשך כיהן גם כסמנכ"ל השיווק והמכירות של מיקרוסופט ישראל ללקוחות גדולים במשק הישראלי. בנוסף לפעילות ההתנדבותית ב-MS ישראל לביא מכהן מזה כ-4 שנים כחבר ועד בעמותת איגוד האינטרנט הישראלי. כמו כן, לביא הוא המקים, הבעלים והעורך הראשי של האתר www.netcheif.com - המספק ידע נרחב ביותר על תחום האינטרנט והתקשורת, תוך התמקדות בסביבה הביתית. לביא נשוי לאורלי שאובחנה כחולת טרשת נפוצה לפני כ-20 שנה, הוא מתגורר בבת-ים ואב לבן ולבת.
עירית לוזון - הבית לחולי טרשת נפוצה
עירית לוזון - הבית לחולי טרשת נפוצה
קהילת הבית לחולי טרשת נפוצה ו-CARE GIVERS הגדולה בישראל של אלפי חולים ובני משפחות, בני זוג וחברים מהמעגלים הקרובים. קהילה תומכת, המפגישה בין חולים וותיקים לחדשים, ומעניקה "במה" להעברת הסיפור האישי, באמצעות ראיונות טלוויזיה, רדיו, ותקשורת כתובה. קהילה שבה אנו מפעילים מערך של תכנים רלוונטיים המתחלפים מידי חודש, סדנאות והרצאות בלייב של אנשי מקצוע ברי סמכא ושל חולים המעניקים מהידע ומסיפורי החיים שלהם ונותנים השראה, מתוך רצון להשפיע, לחולל שינויים, לתמוך ולהנגיש מידע חיוני ומשמעותי לחולים ולסובבים אותם. המלצה נכונה, של חולה וותיק או של איש מקצוע, כאן ועכשיו, יכולה לשנות מהלך חיים של חולים אחרים! הצטרפו אלינו לקהילה חזקה ומשפיעה – הבית לחולי טרשת נפוצה - בפייסבוק
כמוניטרשת נפוצהתכנון הריון

תכנון הריון

28/09/16 10:54
4 תגובות

שלום,

החלטתי (כלומר החלטנו) להיכנס להריון והנוירולוג אמר שקודם כל הכי חשוב להתנקות מהטקפידרה לשלושה חודשים. כטיפול חלופי הוא רשם לי עירויי IVIG וממה שהבנתי אמר גם שזה בטוח גם במהלך ההריון ובהנקה. עוד לפני שבכלל התחלתי לחשוב אם להמשיך עם העירויים במהלך ההריון, אני בכלל שוקלת פשוט להפסיק טיפול תרופתי עד הכניסה להריון, ככה שהגוף יהיה נקי לגמרי.

אני עוד רגע בת 30, אובחנתי לפני פחות משנה ומאז בטיפול בטקפידרה. MRI אחרון הראה שהמחלה כרגע לא פעילה ולא היה שינוי מהצילום האחרון. מדובר בהריון ראשון.

אשמח לשמוע עוד דיעות.


תגובות

ערן-ברקוביץ
מומחה כמוני
פסיכולוג רפואי מומחה.
28/09/16 11:49

שלום נוגה,
טוב לקרוא שיש חשיבה וליווי של הנוירולוג לקראת ההריון. אכן ניקוי הגוף מהתרופות לטרשת נפוצה הוא חשוב מאוד, בעיקר כי איננו יודעים מה השפעתן על עוברים ואין כל כוונה לבדוק זאת.

באשר ל- IVG זהו הטיפול היחידי שניתן לקחת תוך כדי הריון ויכול להמשיך גם להנקה לאחר הלידה. זהו טיפול מאוד נוח הדורש עירוי אחת לחודש עם מעט מאוד תופעות לוואי והרבה ניסיון, בעיקר בשיבא שם גם ערכו בנושא זה מחקרים רבים. לא ניתן לצפות כיצד המחלה תתנהל ותגיב לאחר הלידה - אצל רוב הנשים יש הפוגה מן המחלה בתקופת ההריון, אך סיכוי מוגבר להתקף לאחר הלידה. העירוי מפחית במעט את הסיכוי להתקף לאחר הלידה ולכן נוטים להמליץ עליו, אך בהחלט יכול להיות שגם עם העירוי יגיע התקף לאחר הלידה וגם מבלי העירוי לא יהיה התקף לאחר הלידה.

חלק מהמחקרים טוענים כי הסיכוי להתקף לאחר הלידה גבוה יותר בקרב נשים עם מחלה פעילה והתקפים רבים ולכן מכיוון שאת מתארת מחלה יציבה (ללא התקפים תכופים) הסיכוי שלאחר הלידה לא יהיה לך התקף טוב יותר, אך שוב לצערנו אין הבטחות ובטחונות.

אני ממליץ לשקול דבר נוסף. כדאי להיות כמה שפחות זמן ללא טיפול תרופתי, לכן חלק מהרופאים ממליצים להשתמש במקלות ביוץ (בכל רשת פארם ניתן להשיג) כדי לתזמן את קיום היחסים כדי להיקלט כמה שיותר מהר.

מעבר לכך נעשה לפני כמה שנים יום עיון בנושא זה ואני אצרף את סרטון עם התקציר שלו:
https://www.youtube.com/watch?v=KFdzGTyXHns

פרופ--איתן-אוריאל
מומחה כמוני
מומחה בנוירולוגיה, בעל תואר שני במחלות כלי דם של המוח. מנהל המחלקה הנוירולוגית מרכז רפואי בלינסון. מזכיר האיגוד הנוירולוגי בישראל.
29/09/16 20:40

אני מסכים עם ערן. כמו במחלות אוטואימוניות אחרות להריון וללידה ישנן השפעה על מהלך המחלה, כאשר באופן שכיח יותר המחלה שקטה בהריון ועלולוה להחמיר לאחר הלידה. ההחלטה לגבי הטיפול באמנוגלובולינים תלויה במהלך המחלה עד כה, התגובה לטיפול, התמונה ההדמייתית, מהלך ההריונות הקודמים   וגורמים נוספים. חשוב כמובן לקבל החלטה משותפת עם הנוירולוג המטפל.

nogale
02/10/16 12:46

תודה על התשובות!
אני מאוד נוטה פשוט להפסיק טיפול עד אחרי ההריון, אבל אני אתייעץ שוב עם הנוירולוג שלי, כי לזכותו ייאמר שבמהלך הביקור לא העליתי את הנושא שאולי עדיף לי להפסיק את הטיפול ולא למצוא טיפול חלופי. הבעיה היא כמובן שכל תור לנוירולוג הוא לעוד כמה חודשים, ואם אפשר פשוט להפסיק את הטיפול אני יכולה להפסיק כבר עכשיו עם הטקפידרה.

עינת-מילר
מוביל קהילה
02/10/16 15:49

תתקשרי למרפאה ותעלי את הנושא בפני האחות או המזכירה.
ייתכן שהוא יוכל רק להיסתכל בתיק שלך ולתת לך תשובה גם בלי כשתגיעי אליו.