מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' צופיה איש-שלום
פרופ' צופיה איש-שלום
חברה במועצה לבריאות האישה, פרופ' חבר קליני בפקולטה לרפואה של הטכניון (עד שנת 2014 )  הייתה בין הראשונים, בהערכת הטיפול האנבולי באוסטיאופורוזיס (הורמון פאראתירואיד רקומביננטי, ופרגמנט של הורמון זה). כמו כן בצעה מחקרים רבים בתחום האבחון והטיפול באוסטיאופורוזיס. השתתפה בכתיבת קווים מנחים לטיפול באוסטיאופורוזיס, לטיפול בהורמון גדילה במבוגרים, ולטיפול בסרטן בלוטת התריס בישראל. כתבה מספר פרקים בספרים מקצועיים ועשרות מאמרים מדעיים, בתחום אוסטיאופורוזיס ומחלות עצם. מקבלת מטופלים במרפאתה בבית חולים אלישע, חיפה כמו כן נותנת ייעוציים פרטיים מרחוק בזום או בווטסאפ וידאו. לתיאום תור במרפאה ניתן להתקשר ל-3873*, זימון תור ליעוץ מרחוק ניתן לבצע באמצעות אתר בית חולים אלישע .
ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
כמוניאוסטאופורוזיסאוסטיאופורוזיס

אוסטיאופורוזיס

11/10/16 15:57
6 תגובות

אוסטאופורוזיס היא למעשה מחלת שלד סיסטמית המאופינת בירידה בחוזק עצם שמהווה שילוב של צפיפות עצם ואיכות עצם. איכות העצם מושפעת מדרגת מינרליזציה של העצם, עובי קוריות העצם וקצב שחלוף העצם.
רבים מייחסים למחלה זו את גורם חסר הסידן, אך אין זה מדוייק שכן העצמות בגוף מורכבות ממגוון של מינרלים אחרים בנוסף לסידן, ואיבוד עצם באופן מסיבי קשור לתהליך כרוני של איבוד מינרלים מהעצמות שיכול להיגרם מסיבות שונות.
אחד הסיבות למשל היא חומציות יתר וצריכת מאכלים יוצרי תגובה חומצית בגוף באופן מתמשך. הגוף על מנת לאזן את החומציות שואב מן העצמות מינרלים, שהם למעשה בסיסיים מנטרלי חומציות.
לכן, הדגש לרוב אינו בהכרח מה לצרוך אלא לא לצרוך בתזונה שלנו.
נתי בר
נטורופתית


תגובות

סנדיתאיר
12/10/16 16:35

שלום וברכה אני בת 51 והתגלתה אצלי אוסטרו פניה ושאלתי היא האם 600 מג סידן מה שהרופאה נתנה זה מספיק?כי שמעתי על רבים שלוקחים 1000 מג אולי מה שאני לוקחת לא מספיק אודה על תשובה תודה

ד-ר-נירית-אבירן-ברק
מומחה כמוני
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
14/10/16 16:11

שלום רב.הכל תלוי בכמות הסידן שאת מצליחה לצרוך מהתזונה וכמה שיותר יותר טוב. אני לא בעד מינונים גבוהים של תוסף, עדיף להשלים מהאוכל

נתי-בר
12/10/16 19:53

אוסטאופניה מאופיינת בצפיפות עצם נמוכה שעלולה להוביל להיחלשות העצם ועלייה בסיכונים לשברים.
באוסטאופניה אובדן העצם אינו חמור כמו באוסטיאופורוזיס אך עדיין בסיכון רב יותר לשברים בעצמות ביחס לאנשים עם צפיפות עצם רגילה. המשמעות היא יתר שימת לב למזון העשיר במינרלים בוני עצם, הימנעות ממזונות חומציים השואבים מינרלים מן העצמות, ולגבי תוסף הסידן ציטראט 600 מ"ג יכול בהחלט לספק (כתוספת ולא במקום), כדאי ליטול גם ויטמין D ומגנזיום יחד עם הסידן.
נתי בר
נטורופתית 

מיק-1
25/10/16 22:23

שלום לכולם
אני בת 53 וגילו לי אוסטיאופורוזיס לאחרונה. בינתיים, התחלתי לקחת סידן ציטראט, וויטמין D ומשתדלת לשים לב לתזונה... רואה פה שמומלץ גם מגנזיום? קראתי את מה שכתבת, נתי בר, לגבי מזונות חומציים השואבים מינרלים מהעצם. האם שתיית מיץ חמוציות (כוס ליום)  ונטילת חמוציות באופן קבוע, למניעה של דלקות בדרכי השתן, נחשבים למזון חומצי, שיתכן ועזר לאוסטיאופורוזיס להתפתח??
תודה.

עליז
28/10/16 22:17
נתי-בר
07/11/16 8:53

לחמוציות אכן ערך יחסית חומצי אך במקרה זה אם בוחנים את הנושא במובן של עלות לעומת תועלת, אין ספק שהתועלת גוברת מאחר ולחמוציות יתרונות רבים ובמיוחד למניעת דלקות שתן. לכן רצוי לשים את הדגש ואת הדעת על מזונות חומציים אחרים שבהם החסרונות גוברים על היתרונות כגון: פחמימות ריקות וסוכרים, מוצרי חלב, חלבון מהחי ועוד...