מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' דן טרנר
פרופ' דן טרנר
מנהל המרכז למחלות מעי דלקתיות בילדים והמכון לגסטרואנטרולוגיה ותזונה בילדים, המרכז הרפואי שערי-צדק בירושלים.
ליהי גודני
ליהי גודני
דיאטנית קלינית ביחידה לחולים במחלות מעי דלקתיות ובמחלקות הכירורגיות, המרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי 
חזי יזרעאלי
חזי יזרעאלי
פסיכולוג רפואי מומחה-מדריך. מטפל בילדים, נוער ומבוגרים.
פרופ׳ הנית ינאי
פרופ׳ הנית ינאי
מנהלת המרכז למחלות מעי דלקתיות במרכז הרפואי רבין
פרופ' איריס דותן
פרופ' איריס דותן
מנהלת המערך לגסטרואנטרולוגיה, מרכז רפואי רבין

תזונה בקרוהן

22/10/16 21:56
4 תגובות

שלום
אני חולת קרוהן בת 28
בשנה האחרונה פחות טוב וירדתי מאוד במשקל וצמצמתי מאוד את המזון למזונות הכי קלים
לעיכול וכמות מינימלית של סיבים בגלל שסיבים גורמים לכאבי בטן.
חוששת שצמצמתי מדי והדיאטנית בקופח אמרה לי שהתזונה שלי דלה מאוד ומורכבת מ 5-6מזונות בלבד.

אודה על עזרתכם
1. אני מאוד רוצה לאכול במבה. האם מותר לאכול במבה בקרוהן? אני יודעת שאסור לאכול תירס בקרוהן כי זה מסוכן
אבל האם במבה ( שמכילה תירס ) מותר? זה יוסיף לי קצת קלוריות וזה טעים ויש שם גם קצת תוספת ויטמינים.
2. אכלתי בשנה האחרונה רק לחם לבן ולחמניות אבל הבנתי שאין שם כמעט ויטמינים וזה לא טוב.
האם יש איזה שהוא לחם מלא ( שיש בו יותר ויטמינים B ) שאפשר לנסות לאכול בקרוהן בהדרגה וזה לא מסוכן?
אני מאוד אוהבת לחם ואוכלת 9 פרוסות ביום אבל אם זה היה מלחם מלא ולא לבן או אחיד אז המצב היה טוב יותר...
3. האם בלחם מלא , לחם שיפון יותר קל לעיכול בקרוהן מלחם מלא רגיל?

תודה רבה




תגובות

ליהי-גודני
מומחה כמוני
דיאטנית קלינית ביחידה לחולים במחלות מעי דלקתיות ובמחלקות הכירורגיות, המרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי 
23/10/16 17:48

שלום לפונה, ברמת העיקרון אין מניעה לאכול מעט במבה, אך חשוב לציין כי במבה היא מזון מעובד ואנו ממליצים להפחית צריכה של מזון מעובד, לכן פתרון טעים ומזין יותר יהיה חמאת בוטנים טבעית. באשר לדגנים מלאים, אלו כמובן יהיו עדיפים, אך לא במצבים של היצרויות לאורך המעי. מציעה שתשוחחי עם הדיאטנית המטפלת לגבי דרכים להרחיב את התזונה שלך ולבחון שילוב של מזונות המכילים סיבים תזונתיים במידה ולא קיימת היצרות משמעותית. חשובה כמובן חזרה הדרגתית למזונות שונים והרחבת התזונה על מנת לעמוד בדרישות התזונתיות. חג שמח! ליהי גודני

maayan30
23/10/16 18:17

תודה רבה
לא ידוע על הצרויות. בסיטי לפני שנתיים לא היו.
אבל כמובן שאי אפשר לדעת אולי מאז נוצרו לי הצרויות??
אבל מצד שני אין היגיון לעשות כל כמה חודשים CT בשביל לדעת אם קיימות הצרויות או לא....
האם במצב כזה סביר לנסות נניח להתחיל עם 1 פרוסה של לחם מלא ואם יעבור טוב להגדיל בהדרגה?
אם כן איזה לחם עדיף? לחם חיטה מלא? כוסמין? שיפון?
מה הכי פחות בעייתי מבחינת קרוהן וחלילה הצרויות? ומבחינת רגישות המעי?

תודה רבה!!

ליהי-גודני
מומחה כמוני
דיאטנית קלינית ביחידה לחולים במחלות מעי דלקתיות ובמחלקות הכירורגיות, המרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי 
24/10/16 9:03

בוקר טוב, במידה ואין היצרויות לאורך המעי ואת בהפוגה, אין סיבה להגבלת סיבים בתזנה באופן גורף. יש לחזור בצורה הדרגתית. לפני דגנים מלאים העשירים בעיקר בסיבים בלתי מסיסים עדיף קודם לחזור לצריכת פירות וירקות המכילים גם סיבים מסיסים החשובים אף יותר לתחזוקה של פלורת מעי תקינה. גם בחזרה לפירות וירקות- לא מתחילים ישר בסלט גדול, אלא בהדרגה- מבושלים/ אפויים/ קלופים ובהדרגה חוזרים לירקות ופירות טריים, עדיף לנסות כל אחד בנפרד על מנת לבחון באופן אישי האם יש מזונות כלשהם שגורמים לתסמינים. אם יש מעי רגיש ברקע, התהליך קצת יותר מורכב כי מומלץ לבחור מזונות ספציפים שניתן להתחיל איתם. באשר ללחם, מטופלים שונים מדווחים על סבילות שונה לסוגי לחמים שונים. עדיף להתחיל תחילה בלחם המכיל רק 50% קמח מלא, לרוב אין חשיבות לקמח חיטה מלא או שיפון. קמח כוסמין בעל הרכב סיבים שונה ולפעמים מתקבל טוב יותר. בכל מקרה, כפי שאת יכולה להבין מדובר בתהליך והוא צריך להיות מותאם לך באופן אישי, כך שמומלץ שיהיה בליווי הדיאטנית שלך. בהצלחה! ליהי

maayan30
24/10/16 16:25

תודה רבה
אז אנסה בהדרגה קצת ירקות מבושלים ואולי חצי פרוסת לחם כוסמין.
השאלה בינתיים מה עושים עם החוסרים הרבים אחרי שנה של בעיקר אורז לבן ולחם לבן ?
הרי ייקח זמן עד שאצליח לשפר תזונה עם לחם מלא וכו'.
הבעיה שלא מצליחה לקחת ויטמינים כפי שהמליצו לי הם גורמים לכאבי בטן וניסיתי כמה סוגים
אז אני קצת במבוי סתום מבחינה תזונתית...... וחוששת שזה מסוכן...