מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתן גור
מנהל המרכז להפרעות אכילה ומשקל במרכז הרפואי ע"ש חיים שיבא, תל השומר.
דנה צינמן ליטרט
דנה צינמן ליטרט
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים. אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.
מורן וילנר סקאל
מורן וילנר סקאל
שלום, אני מורן, פסיכולוגית לאחר התמחות קלינית. בשנים האחרונות עבדתי במרפאה וגם במחלקה להפרעות אכילה לנוער בתל השומר. בעבודתי פגשתי מקרוב את המצוקה, הקושי והמורכבות שפוגשות המתמודדות ופוגשים המתמודדים עם הפרעות אכילה, ונושא זה קרוב מאוד לליבי. כיום יש לי גם קליניקה פרטית בצפון תל אביב : https://www.moranws.com/ אני מאמינה שחלק חשוב מתהליך ההחלמה הוא היכולת לא לחוש לבד, בייחוד במצבים וברגעים בהם נדמה שאף אחד אחר לא מבין מה עובר עלייך, והתחושה יכולה להיות מאוד בודדה. לתחושתי, כל אחת וכל אחד ראויים לחיות חיים מלאים ועשירים, ואני מאחלת לך להצליח להגיע לכך!
אפרת וייס שורץ
אפרת וייס שורץ
נעים מאד, אני אפרת, דיאטנית קלינית, בעלת 12 שנות ניסיון בטיפול בהפרעות אכילה במבוגרים ובמתבגרים. בוגרת תואר ראשון בתזונה מטעם האוניברסיטה העברית ובעלת תואר שני במדעי הרפואה מטעם אוניברסיטת תל אביב. דיאטנית קלינית בצוות הטיפולי של המרכז להפרעות אכילה במבוגרים במרכז הרפואי שיבא תל השומר, חברה בצוות הטיפולי במסגרת הדיור המוגן של הבית השיקומי לנשים מחלימות מהפרעות אכילה בהוד השרון, ומטפלת במבוגרים ובמתבגרים המתמודדים עם הפרעות אכילה בקליניקה פרטית בהרצליה.
כמוניהפרעות אכילההתמודדות עם הפרעת אכילה ישנה

התמודדות עם הפרעת אכילה ישנה

אנונימית
19/02/17 16:59
1 תגובות

החלטתי להתייעץ ולבקש עזרה, אחרי תקופה ארוכה שחשבתי שההפרעות אכילה שלי נעלמו..



אז בקצרה, כי זה רלוונטי להיום, אני בת 25 ובריאה, ומאז גיל 11 היו לי הפרעות אכילה- אנורקסיה שבגללה אושפזתי כמה פעמים, בולימיה שבאה והלכה, ובתקופות שבהן לא הייתי ברזון מוגזם אז הייתי בהשמנה (80 קילו לגובה 170).

כל החיים התמודדתי עם זה, עברתי תקופות קשות, עניין המשקל תמיד ליווה אותי, ואז לפני בערך 4-5 שנים הצלחתי להגיע לאיזון.  לא להיות רזה מידי ולא להיות שמנה מידי, איפשהו באמצע, ולדעת לקבל ולהיות בסדר עם זה גם כשאני עולה במשקל במעט.



לפני שנה וחצי התחלתי לעשות יותר ספורט, ועשיתי כמה שינויים בתזונה שלי (לא מרצון לרדת במשקל, הפסקתי לאכול דברים שהרגשתי שלא עושים לי טוב - חלב, לחם לבן ..) ובלי שהתכוונתי ירדתי המון במשקל - מי שמבינה יודעת כמה זה קשה לקבל את כל המחמאות של "כמה רזית ואיזה יפה את" כשכל מה שעובר לי בראש זה "אמאלה אז אם אני אפסיק אני לא אקבל יותר מחמאות כאלו? ". בכל מקרה, מאז אני באותה תזונה, ואני עדין עושה ספורט באותה תדירות. 

אבל בחודשים האחרונים עליתי במשקל. אני ממפחדת להישקל, זה תמיד היה הסיוט הכי גדול שלי. כולם מסביבי אומרים לי שאני ממשיכה לרזות אבל אני מתקשה להאמין, אני רואה שהבגדים יותר לוחצים לי, אני רואה את עצמי במראה.. ואני לא מבינה איך כולם אומרי לי שאני מרזה כשאני מרגישה בבירור שאני ממש משמינה.



לא שיניתי שום דבר בתזונה שלי בחודשים האחרונים ואני עושה ספורט באותה תדירות, אבל אני ממש מרגישה שהגוף משתנה.. ועכשיו אני מתוסכלת מאיך שאני נראית והראש קורא לי לחזור להרגלים הישנים.. "מה יקרה, אז אל תאכלי עד מחרתיים.. נו אז מקסימום תקיאי אם את חושבת שתאכלי יותר מידי" ואני יודעת כמה המחשבות האלה קשות ואני יכולה ליפול מאוד מהר חזרה.





סליחה על החפירה. אבל מה שאני בעצם שואלת, יש לכם עצות איך לא ליפול לזה חזרה? איך לשפר את המחשבות ? ורעיון ללמה אני עולה במשקל בלי סיבה ברורה לעין ומה אני יכולה לעשות עם זה (באופן בריא ונכון) בלי להתחרפן..



 


תגובות

הי אנונימית, נשמע שהשינויים התזונתיים שעשית היוו טריגר לחזרת ההפרעה. לא סתם ממליצים לאנשים שסבלו מהפרעת אכילה והחלימו להמנע מכל דיאטה שהיא...בכל מקרה, מה שהיה היה, ועכשיו נשמע שאת עדיין מצליחה למנוע מעצמך הדרדרות, אבל בחשש גדול שאולי עוד מעט כבר לא תצליחי. מציעה מאד במצב כזה לחזור לטיפול, אולי רק תזונתי, אולי רק לתקופה קצרה ולצורך חיזוק, ובעיקר כדי לא להיות עם זה לבד בתקופה הזו.