מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' סער מנחה
פרופ' סער מנחה
מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית (צנתורים) במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). רופא עצמאי ומצנתר- קופ"ח מכבי. פרופ' בחוג לקרדיולוגיה, אוניברסיטת תל-אביב. תחומי עניין: קרדילוגיה התערבותית, קרדיולוגיית ספורט, מניעת מחלות לב, מחלות לב מבניות, מניעת שבץ מוחי.
ד
ד"ר אבישי גרופר
אני בוגר בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית והדסה בירושלים. השלמתי התמחות ברפואה פנימית במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי, ובקרדיולוגיה במרכז הרפואי שיבא, תל השומר, והתמחות בתחום של אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD) במרכז הרפואי MAYO CLINIC במינסוטה, ארה"ב. לאחר החזרה לארץ עבדתי כרופא בכיר ביחידה לטיפול נמרץ לב ובמכון לאי ספיקת לב, ומנהל מרפאות המערך הקרדיולוגי בשיבא, תל השומר. כיום אני מנהל היחידה לאי ספיקת לב במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). אני יו"ר החוג לאי ספיקת לב באיגוד הקרדיולוגי בישראל וחבר באיגוד האירופאי לאי ספיקת לב ובאיגוד הבינלאומי להשתלות לב. אני מרצה בכיר בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל-אביב ומעורב במספר רב של מחקרים בארץ ובחו"ל בתחום אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD). מרצה בכנסים בארץ ובחו"ל. במסגרת עבודתי אני עוסק בטיפול במחלות שריר הלב, אי ספיקת לב, השתלת לב מלאכותי (LVAD), השתלות לב, מחלות מסתמיות ויתר לחץ ריאתי. אני רואה חשיבות רבה בהדרכה לאורח חיים בריא ומניעת מחלות לב.
ד״ר בתלה פלאח
ד״ר בתלה פלאח
רופאה מומחית ברפואה פנימית וקרדיולוגיה. בוגרת הטכניון לאחר השלמת התמחות כפולה בב״ח הדסה עין כרם. כעת במהלך השתלמות בצנתורים וקרדיולוגיה התערבותית בבית החולים שיב״א תל השומר.
דייאנה קליין
דייאנה קליין
פסיכולוגית שיקומית מומחית, קליניקה בפתח תקווה. עד לשנת 2022, הייתי פסיכולוגית אחראית במכון לשיקום חולי לב, בי״ח שיבא תל השומר.

מובילי קהילה

איתן אביר
איתן אביר
הי לכולם, שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים. בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים. בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב. כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם. תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים. במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה. לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.
גיל מלצר
גיל מלצר
בן 56. נשוי. אבא של עומר (8) ומיקה (6). חולה לב. מייסד ומנכ"ל אגודת הלב הישראלי - העמותה למען מטופלי לב וכלי דם
ורד שיראזי
ורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם.
כמונימחלות לבפרופסור משה עירון

פרופסור משה עירון

אנונימי
אנונימי
20/02/17 16:06
3 תגובות

התרשל באבחון נפילת נתרן עקב תרופות מסוכנות הוא נחשב אחד משני המומחים הגדולים בתחום זה פניתי גם לשני קרדיולוגים ולרופאת המשפחה ולמומחה מספר 1 בתחום שסירב לעזור וגם פניתי למדא לאשפוז מיידי סירבו לשלוח אמבולנס וגרמו לאסון המצב קשה מאוד עקב כך לא יתכן שאדם מקבל תרופות קטלניות ורופאים אינם יודעים סימני אזהרה לא יתכן שאדם לא מקבל הדרכה תזונתית מקיפה במקרה של תרופות קטלניות ולא מקבל אזהרה על סיכונים מתרופות קטלניות נו ברור אם היו מקבלים אזהרות היו מסרבים לקחת התרופות הקטלניות כל כך קל לרפא מחלות באמצעות תזונה במקום תרופות קטלניות שלא שומרות על איזון מיטבי פרופסור משה עירון סירב להגיב לשאלותיי זו הודאה באשמה מבחינתי בתור מומחה מספר אחד הוא צריך לדעת הכל מדא התעלמו מפניותיי מה עושים לגבי מדא שאחראים לאסון הזה פ-ניתי אליהם 4 פעמים ללא הצלחה מוות דבילי אמיתי ולא עניין של חיים מנוולים


תגובות

Amygdala
21/02/17 16:40

ממש לא מפתיע. יש הרבה מחדלים בתחום הדרכת המטופל באשר לתרופות:
החל מהמלצות לנסות תזונה ספציפית לפני שמחליטים על שיוש בתרופה.
דרך הסבר על עיתוי הנטילה (לפני/עם/אחרי האוכל שמסתבר שיש לזה השפעה על אפקטיביות התרופה)  
דרך מתן תרופות גנריות מבלי להזהיר שכל החלפת תרופה כמוה כנטילת תרופה חדשה (ויש לשים לב לתופעות לוואי אחרות או חדשות שעלולות להופיע. אל תאמינו כשאומרים לכם בית המרקחת  ש"זה אותו דבר כמו התרופה המקורית" כי למרות שהמרכיבים דומים, תהליך הייצור שונה, המיהול שונה) ועוד מחדלים...

MAJER
21/02/17 18:32

לדעתי  חובת  המטופל  בעת  קבלת תרופה חדשה  לשאול  את  הרופא  על  התנגשויות  עם תרופות  אחרות ואו  סוגי אוכל שיש להזהר
לדוגמא   לא  לקחת  כדורים  עם מיץ אשכוליות
לא  לאכול  ירוקות  ירוקים  עם  קומדין  וכו'  שהם יכולים לגרום  לתקלה
היום  לכל רופא משפחה יש  במערכת  תוכנה  שבודקת את  ההצלבות   של  התרופות
אנ תמיד  שואל  את  השאלות וקורא  את  העלון  המצורף  לתרופה

שהנז
15/03/17 18:26

ביום שישי האחרון הופניתי לרופא בעקבות קרסול שכאב והתנפח לאחר צנתור שעברתי יומיים קודם. הרופא רשם לי ארקוקסיה. רק יום למחרת, כאשר עיינתי בעלון המצורף, היה כתוב במפורש שהכדור הנ"ל יכול לגרום להתקף לב אם נלקח על ידי חולי לב... והרי סיפרתי לרופא על מצבי. ואני שואלת בעצם את מערכת הבריאות: כיצד יתכן דבר שכזה? מה, אין שמץ של מושג לרופא מה הוא רושם לפציינט? ברור שהפסקתי מיד לקחת את הכדור לאחר מכן גיליתי שה-FDA האמריקני הוריד את הכדור הזה מן המדפים כי הוא מסוכן לבריאות. אז למה אצלינו הוא עדיין נמכר...?