מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

סוכרת סוג-2

מנהלי קהילה

פרופ' איתמר רז
פרופ' איתמר רז
מנהל רפואי במרכז DMC, תל אביב, יו'ר מועצת הלאומית לסכרת
ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
ד
ד"ר נעמי לוין יינה
בוגרת ביה\"ס לרפואה בירושלים. מומחית ברפואה פנימית ונפרולוגיה. רופאה בכירה במכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי שיבא, תל השומר
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה
בתאל בר
בתאל בר
היי. שמי בתאל וזה האני מאמין שלי: אורח חיים בריא משלב ליווי מקצועי ואישי יחד עם תמיכה רגשית ומותאמת לנפש לאדם. מעל 10 שנים של עשייה מספקת כאחות כירורגית בבית חולים שעדיין נמשכת, ראיתי לא מעט מטופלים שנזקקו בדיוק לזה. אז החלטתי לתת להם את זה במסגרת בקליניקה שלי בה אני מלווה מטופלים סוכרתיים במקצועיות ורגישות מרבית, לשינוי המיוחל שלהם. במקביל, אני מתמחה במכון אדלר בלימודי קוצ'ינג בשאיפה לתת ערך מוסף למטופלים שלי כמאמנת אישית לאורח חיים בריא. מזמינה אתכם לעקוב אחריי ולהתייעץ בכל נושא שיעלה ובראש וראשונה, מאחלת לכולנו הגשמה עצמית ובריאות איתנה! שלכם, בתאל
כמוניסוכרת סוג-2חדשותמחקר חדש מערער על ההמלצה לסוכרתיים להימנע מפירות

מחקר חדש מערער על ההמלצה לסוכרתיים להימנע מפירות

מחקר קטן מצא יתרונות באכילת הפירות אצל חולים חדשים בסוכרת סוג 2


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

מחקר חדש שנערך בדנמרק בדק האם אכילת פירות אכן אינה בריאה עבור חולי סוכרת. ממצאי המחקר מעלים יתרונות לאכילת פירות עבור סוכרתיים, ומעלה שאלה לגבי המלצה המקובלת לסוכרתיים להימנע מפירות. עם זאת מדובר במחקר קטן, ועל כן אין להסיק ממנו מסקנות חותכות.

  

עבור ביצוע המחקר, גייסו החוקרים 63 גברים ונשים חולי סוכרת מסוג 2 חדשים, שרמת ה- HbA1c שלהם הייתה מעל 6.5. הנבדקים חולקו לשתי קבוצות כשהאחת נתבקשה לאכול לפחות 2 פירות ביום והשנייה לאכול פחות מ- 2 פירות ליום.

 

בשקלול התוצאות נמצא כי בקרב הקבוצה שהונחתה לאכול יותר פירות עלתה רמת צריכת הפירות מ- 194 ג"ר ליום ל-319 ג"ר ליום. לעומתם אילו שהונחו לאכול פחות פירות הקטינו את צריכת הפירות שלהם מ- 186 ג"ר ליום ל- 135 ג"ר ליום. ההבדל בין שתי הקבוצות הסתכם בכ- 180 ג"ר פירות ליום.

 

הנבדקים רשמו את הפירות שאכלו כל יום במשך 3 חודשים. החוקרים בדקו את רמות הHbA1c של הנבדקים, את משקלם והיקף המותניים שלהם לפני, ואחרי הניסוי. ראוי לציין כי מרבית הנחקרים התמודדו עם עודף משקל כך שבנוסף לפירות קיבלו גם הנחיות תזונה לצורך הרזיה.

 

החוקרים מסכמים כי אכילת הפירות המוגדלת לא הובילה לעליה ברמות ה- HbA1c או במשקל המשתתפים ולכן מסיקים החוקרים שאין צורך להגביל סוכרתיים סוג 2 חדשים באכילת פירות.

 

בנוסף, בבחינה מדוקדקת של הממצאים נראה שדווקא אכילה של יותר פירות, הייתה קשורה עם שיפור בנתוני ההרזיה. על פי הנתונים אלו שאכלו יותר פירות הרזו בממוצע 2.5 ק"ג לעומת 1.7 ק"ג בקבוצה שאכלה פחות פירות. גם במדידת היקף המותניים נראה שיפור אצל אלו שאכלו יותר פירות, 4.3 ס"מ לעומת הקטנה ממוצעת של 3.0 ס"מ אצל אלו שהונחו לאכול פחות פירות.


Nutr J. 2013, 12, 29

 

תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט

 

pfs1
03/12/16 0:00

אולי אין המלצה להמנעות מוחלטת מאכילת פירות לסוכרתיים - אבל ללא ספק יש המלצה להפחתה גורפת.
כשהכתורת במאמר שלעיל מבשרת על מהפך ותוספת פירות - מגיעים למספר המצומצם של שני פירות ליום שלדעתי זה מעט מאד - וגם היתרונות הבריאותיים שהם הציגו לא היו מדהימים כמותית [ ואולי מותר גם להניח שהקבוצה הנבדקת שיודעת שמסתכלים עליה, אף שומרת ביתר דבקות ועיקביות את שאר ההמלצות הדיאטטיות והספורטיביות שלה, לפחות לתקופת המחקר]..

לדעתי, אם החוקרים היו באמת רציניים ועומדים מאחרי המסקנה שלהם, הם היו צריכים לבדוק את השאלה הזו גם בצריכה גבוהה יותר של פירות, ולראות אם זו מגמה נמשכת של שיפור [שזו מגמה שרובנו ישמח לאמץ] - או ששנים זה הגבול העליון של השיפור - או שכל התוצאה היא בכלל מקרית. קואיסידנט.

גילוי נאות - אני אישית אוכלת הרבה יותר פירות - ובשלב זה של חיי מצליחה לשמר את הHA1C שלי מתחת ל6. לא הייתי רואה בזה יותר מאשר אנקדוטה [ ואולי אפילו אנקדוטה זמנית בלבד].

אין שום המלצה לסוכרתיים להימנע מפירות..

pfs1
29/11/16 18:16

גם אלה שאכלו יותר פירות - אכלו מעט מאד פירות.
הכותרת יותר משמחת מהמחקר עצמו. 
אני מציעה שיתחילו בפעם הבאה להשוות מכמות משמעותית יותר.

אין ספק שלא הכל מתאים לכל ולכן תמיד לבדוק איך מושפעת רמת הסוכר מכל צעד חדש שננסה.

denur1
10/08/13 1:42

319 גרם זה שני תפוחים בינוניים,  עדיין במסגרת הלא מזיקה לרוב הסוכרתיים סוג 2.

ברור שאין לאכול אותם אחד אחרי השני, מרווח של כמה שעות רצוי מאד.

המחקר הזה ודומים לו שמנסים לערער  דברים שידועים זמן רב הינו (לדעתי) חלק מטרנד של התקופה האחרונה,

כמו מחקר שראיתי שטוען שרדיקלים חופשיים לא מזיקים.

אני מציע לכל סוכרתי לבדוק טוב לפני שהוא מתחיל לאכול פירות בחופשיות.  אחרי הכל המחקר מדבר על 319 גרם שזה עדיין מעט,

בעיקר אם מדובר בפירות המכילים פחות פחממות.

 

אגב, מינרבה כתבה על המחקר הזה פה בקהילה לפני כ- 5 חודשים.

 

http://www.camoni.co.il/index.php?idr=27&v=11795

 

מחקר זה מתאים למימצאים מלפני כעשר שנים שהראו שהגוף מתנהל אחרת ויותר נכון עם סוכר המגיע מבננות לעומת סוכר לבן.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8294726