מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

טרשת נפוצה

מנהלי קהילה

ערן ברקוביץ
ערן ברקוביץ
פסיכולוג רפואי מומחה.
פרופ'-איתן-אוריאל
פרופ'-איתן-אוריאל
מומחה בנוירולוגיה, בעל תואר שני במחלות כלי דם של המוח. מנהל המחלקה הנוירולוגית מרכז רפואי בלינסון. מזכיר האיגוד הנוירולוגי בישראל.
ד
ד"ר יובל כרמון
רופא בכיר במחלקה הנוירולוגית ביה"ח מאיר.מנהל מרפאת טרשת נפוצה.
ד
ד"ר אסתר גנלין
רופאה בכירה במכון הנוירולוגי בביה"ח שניידר ומנהלת המרפאה הנוירואימונולוגית בו. בוגרת רפואה בטכניון בהצטיינות. בעלת תואר שני באימונולוגיה בהצטיינות יתרה (אוניברסיטת תל אביב) ותואר דוקטור בביוכימיה (הטכניון). משלבת מחקר קליני ובסיסי בתחום טרשת נפוצה בילדים. חברה בקבוצת המחקר הבין לאומית לטרשת נפוצה בילדים- International Pediatric Multiple Sclerosis Study Group (IPMSSG)

מובילי קהילה

פזית
פזית
הייתי בריאה ורופאת שיניים. כיום , חולה בטרשת נפוצה ואומנית קרמיקה, מציירת ומטפלת באמצעות אומנות. קודם כל אמא לשני ילדים נפלאים וחברה עם כמה אנשים חמים וחכמים. יש מתנה ביכולת ליצור ... זה מאפשר נתינה הלאה וידיעה שגם מי שלא מכיר אותי אישית יוכל לקבל משהו ממני שישמח ויגרום לו הנאה. זו הסיבה שאני כותבת פה. לעזור ולהשיא עצה וגם לקבל ידע ממי ששותפים לדרך הטרשים של טרשת נפוצה בדרך זו או אחרת. 
לביא שיפמן - MS ישראל
לביא שיפמן - MS ישראל
לביא שיפמן הוא ממיסדי חברת MS ישראל בע"מ (חל"צ) ומכהן בה, בהתנדבות, כדירקטור. חברת MS ישראל יוזמת ומנהלת מגוון רחב של פעילויות לחולים בטרשת נפוצה, תוך שהיא מעלה את המודעות הציבורית למחלה, להשלכותיה ותופעות הלוואי שלה. בהשכלתו, הוא מוסמך של הטכניון בחיפה בהנדסת מחשבים, עם התמקדות בתחום רשתות תקשורת ונתונים וכמו כן בוגר, בהצטיינות, של התוכנית לניהול עסקי בכיר של האוניברסיטה העברית בירושלים. בשנת 1990, לאחר שירות קבע בממר"מ, לביא היה ממקימי הסניף הישראלי של חברת מיקרוסופט בישראל (עובד מס. 2) והמנהל הטכני הראשון שלה. בהמשך כיהן גם כסמנכ"ל השיווק והמכירות של מיקרוסופט ישראל ללקוחות גדולים במשק הישראלי. בנוסף לפעילות ההתנדבותית ב-MS ישראל לביא מכהן מזה כ-4 שנים כחבר ועד בעמותת איגוד האינטרנט הישראלי. כמו כן, לביא הוא המקים, הבעלים והעורך הראשי של האתר www.netcheif.com - המספק ידע נרחב ביותר על תחום האינטרנט והתקשורת, תוך התמקדות בסביבה הביתית. לביא נשוי לאורלי שאובחנה כחולת טרשת נפוצה לפני כ-20 שנה, הוא מתגורר בבת-ים ואב לבן ולבת.
עירית לוזון - הבית לחולי טרשת נפוצה
עירית לוזון - הבית לחולי טרשת נפוצה
קהילת הבית לחולי טרשת נפוצה ו-CARE GIVERS הגדולה בישראל של אלפי חולים ובני משפחות, בני זוג וחברים מהמעגלים הקרובים. קהילה תומכת, המפגישה בין חולים וותיקים לחדשים, ומעניקה "במה" להעברת הסיפור האישי, באמצעות ראיונות טלוויזיה, רדיו, ותקשורת כתובה. קהילה שבה אנו מפעילים מערך של תכנים רלוונטיים המתחלפים מידי חודש, סדנאות והרצאות בלייב של אנשי מקצוע ברי סמכא ושל חולים המעניקים מהידע ומסיפורי החיים שלהם ונותנים השראה, מתוך רצון להשפיע, לחולל שינויים, לתמוך ולהנגיש מידע חיוני ומשמעותי לחולים ולסובבים אותם. המלצה נכונה, של חולה וותיק או של איש מקצוע, כאן ועכשיו, יכולה לשנות מהלך חיים של חולים אחרים! הצטרפו אלינו לקהילה חזקה ומשפיעה – הבית לחולי טרשת נפוצה - בפייסבוק
כמוניטרשת נפוצהחדשותפריצת הדרך שתאפשר ''לכבות'' מחלות אוטואימוניות

פריצת הדרך שתאפשר ''לכבות'' מחלות אוטואימוניות

להפוך אויב לידיד: מדענים פיתחו שיטה שהופכת את תאי מערכת החיסון התוקפים את הגוף לכאלו המגנים עליו


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

מחלות אוטואימוניות – כמו טרשת נפוצה, מחלות מעי דלקתיות, סוכרת סוג 1, זאבת ופסוריאזיס – הן מחלות בהן המערכת החיסונית תוקפת בטעות את רקמות הגוף וגורמת להן נזק.

 

כעת מדענים מצאו כי ניתן להפוך תאים אגרסיביים של מערכת החיסון שתוקפים רקמות בריאות בגוף לתאים המגנים מפני מחלות.

 

המערכת החיסונית פועלת בעקבות זיהוי גורם שעלול להוביל לזיהום. באלרגיות המערכת החיסונית מגיבה בהגזמה לאלרגן כמו אבקת פרחים או אגוזים, כי היא מאמינה בטעות שהוא יפגע בגוף. במחלות אוטואימוניות המערכת החיסונית מזהה חלקיקי חלבונים (אנטיגנים) בתוך רקמות הגוף כפולשים זרים ומסוכנים ולכן מתחילה לתקוף את הרקמות.

 

הרעיון של המרת התאים - מתוקפים למגנים - אינו חדש. על רעיון זה מבוססת שיטת טיפול באלרגיות המכונה דה-סנסיטיזציה, המשמשת כטיפול יעיל מזה מספר שנים.

 

בשיטה זו נלקח החומר שמעורר את האלרגיה ולאחר סינתזה במעבדה הוא מוזרק לזרם הדם במינון זעיר העולה באופן הדרגתי. באמצעות החשיפה הקבועה והמבוקרת לגורם האלרגיה הספציפי, מערכת החיסון לומדת כי החומר בטוח ואין לעורר בגללו את מערכות התקיפה.

 

הניסיון להשתמש בשיטה דומה לטיפול במחלות אוטואימוניות – בה יוצרים חשיפה מבוקרת והדרגתית לאנטיגן המעורר את התגובה האוטואימונית – החל רק לאחרונה.

 

במאמר שפורסם החודש בכתב העת המדעי Nature Communications, מדענים מאוניברסיטת בריסטול מתארים כיצד באמצעות חשיפה הדרגתית למינון הולך וגובר של חלקיקי החלבונים שבאופן רגיל מהווים מטרה לתקיפה של מערכת החיסון, הם הצליחו לתקן את התגובה האוטואימונית ולהמיר תאי מערכת חיסון שעד כה היו תוקפניים כלפי הגוף, לכאלה המגנים עליו. 

 

כדי לבחון כיצד סוג זה של אימונותרפיה עובד, החוקרים צללו לתוך תאי מערכת החיסון עצמם כדי לבדוק איזה גנים וחלבונים מופעלים או מכובים על ידי הטיפול. הם מצאו שינויים בביטוי הגנים העוזרים להסביר איך הטיפול מוביל להמרת תאים אגרסיביים לתאים מגנים. בחינת השינויים בביטוי הגנים תוכל לשמש בעתיד אמצעי לבחינת יעילות הטיפול האימונותרפי בקרב המטופלים.

 

כיום מחלות אוטואימונית רבות מטופלות באמצעות תרופות המדכאות את המערכת החיסונית, להן תופעות לוואי מסוכנות כגון הותרת הגוף פגיע לזיהומים, התפתחות גידולים ופגיעה בתהליכים טבעיים של הגוף. לעומת זאת, הטיפול החדש מוביל לכך שמערכת החיסון של האדם מתעלמת מרקמות הגוף הבריאות אך נשארת פעילה באופן מלא על מנת להגן על הגוף מפני זיהומים.

 

התקווה היא שהתגלית תוביל לשימוש בשיטה זו של אימונותרפיה ספציפית לאנטיגן כטיפול במחלות אוטואימוניות רבות, באמצעות פיתוח טיפולים חיסוניים לכל מחלה אוטואימונית בהתאם לאנטיגן שהגוף מגיב אליו.

 

בימים אלה הטיפול עובר פיתוח על ידי חברת הביוטכנולוגיה Apitope - חברת בת של אוניברסיטת בריסטול, שם כבר נערכים ניסויים בבני אדם.

 


Nature Communications, 2014; 5: 4741 DOI: 10.1038/ncomms5741
 

ורד57
23/07/22 8:18

היכן אוכל לקבל יותר פרטים על טיפול נסיוני זה? יש כאן מישהו עם ניסיון בתסמונת אנטיסינתתז PL 7 ואפשרויות הטיפול בו?

Ruths
11/09/14 0:01

שלום סמדר

אני מטופלת בתרופה ביולוגית בגלל דלקת מפרקים.

התרופה הביולוגית משפרת מאוד את מצב החולה ומועכבת את עיוות המפרקים

סמדר-6
10/09/14 23:32

אימי חולה בדלקת פרקים שנים רבות והתחילה כעט טיפול ביולוגי בזריקות אמברל (עט). האם אחוזי ההצלחה גבוהים בטיפול זה יחסית לטיפולים קונוונציונלים?

 

אסתי-מריאן
10/09/14 23:10

הכתבה הזאת באה בדיוק בזמן כדי לעודד בדקות של down  מהמצב.הלוואי שהם יצליחו ונוכל להנות מפירות המחקר החשוב הזה.

מיקה54
10/09/14 23:04

האם יוכל לעזור גם לחולי מיסטינה גרביס

 

ערן-ברקוביץ
10/09/14 11:10

שלום ישראל. המאמר מציג טכניקה שייתכן ובעתיד תתרחב ותהפוך לטיפול יעיל לכל המחלות האוטואימיוניות. בנוגע לדלקת פרקים, ישנן מחלות וסיבות רבות למחלות פרקים והטכניקה המוצעת תוכל לעזור רק אם הסיבה או המקור הוא במחלה אוטואימיוניות, כמו במקרה של דלקת מפרקים שגרונית (RA). במקרה של סיבות אחרות לדלקת פרקים כמו שחיקה או זיהום, אין השיטה שמוצגת במאמר תוכל לעזור.

israel-eliaz
09/09/14 14:00

זה כולל גם דלקת פרקים?

יפעת1
08/09/14 21:12

איזה בשורות טובות! נקווה שנזכה לראות את התרופה על המדף שלנו.