מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

סוכרת סוג-2

מנהלי קהילה

פרופ' איתמר רז
פרופ' איתמר רז
מנהל רפואי במרכז DMC, תל אביב, יו'ר מועצת הלאומית לסכרת
ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
בתאל בר
בתאל בר
היי. שמי בתאל וזה האני מאמין שלי: אורח חיים בריא משלב ליווי מקצועי ואישי יחד עם תמיכה רגשית ומותאמת לנפש לאדם. מעל 10 שנים של עשייה מספקת כאחות כירורגית בבית חולים שעדיין נמשכת, ראיתי לא מעט מטופלים שנזקקו בדיוק לזה. אז החלטתי לתת להם את זה במסגרת בקליניקה שלי בה אני מלווה מטופלים סוכרתיים במקצועיות ורגישות מרבית, לשינוי המיוחל שלהם. במקביל, אני מתמחה במכון אדלר בלימודי קוצ'ינג בשאיפה לתת ערך מוסף למטופלים שלי כמאמנת אישית לאורח חיים בריא. מזמינה אתכם לעקוב אחריי ולהתייעץ בכל נושא שיעלה ובראש וראשונה, מאחלת לכולנו הגשמה עצמית ובריאות איתנה! שלכם, בתאל
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה
ד
ד"ר נעמי לוין יינה
בוגרת ביה\"ס לרפואה בירושלים. מומחית ברפואה פנימית ונפרולוגיה. רופאה בכירה במכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי שיבא, תל השומר
כמוניסוכרת סוג-2חדשותתרופות מהדור החדש לסוכרת עלולות לגרום לכאבי מפרקים

תרופות מהדור החדש לסוכרת עלולות לגרום לכאבי מפרקים

אזהרה חדשה של מנהל התרופות האמריקאי: תרופות מקבוצת מעכבי האנזים DDP-4 עלולות להוביל לכאבים חריפים במפרקים


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

בשנים האחרונות נוספה לטיפולים התרופתיים בסוכרת סוג 2 קבוצה המהווה את הדור החדש של התרופות למחלה – אינקרטינים שמשפיעים על רמות האינסולין בגוף בדרך עקיפה, באמצעות השפעה על מנגנון ההורמון GLP-1 שנמצא בחסר בקרב חולי סוכרת, ועלייה ברמתו שמעודדת מצדה הפרשת אינסולין מהלבלב.

 

התרופות החדישות בקבוצה זו ניתנות בצורת כדורים שמעלים את ריכוזו של הורמון ה-GLP-1 תוך עיכוב פירוקו של ההורמון על ידי אנזים המכונה דיפפטידיל-פפטידאז 4 (DPP-4).

 

כניסתן של תרופות אלה לשוק מאז שנת 2006 היוותה בשורה של ממש עבור חולי סוכרת, על רקע מיעוט תופעות לוואי מדווחות ושימוש במנגנון ביולוגי שמוביל לעלייה ברמות הורמון האינסולין לאחר ארוחות ולאיזון ברמות הסוכר בדם ביעילות גבוהה, בשילוב עם דיאטה ופעילות גופנית. בחלק מהמקרים ניתנות התרופות בשילוב עם תרופות נוספות כנגד סוכרת, ובעיקר אלו המכילות את החומר הפעיל מטפורמין שמפחיתות את ייצור הסוכר (גלוקוז) בכבד.

 

אולם עם הזמן הצטברו דיווחים כי גם תרופות מקבוצת DPP-4, כפי שקורה בקרב מרבית התרופות, עשויות לגרום לתופעות לוואי מעיקות ואף כרוניות. הודעה חדשה של מנהל המזון והתרופות האמריקאי (ה-FDA) מזהירה כי תרופות אלה עלולות להוביל להתפתחותם של כאבי מפרקים חמורים ביותר.

 

אזהרת מנהל התרופות פורסמה על רקע דיווחים על 33 מקרים של חולים שפיתחו כאב מפרקי חמור, הקרוי בעגה הרפואית 'ארתרלגיה' (arthralgia) שנאספו מאוקטובר 2006 עד דצמבר 2013 במאגר שמפעיל המנהל לדיווחים על תופעות לוואי חריגות הקרוי FAERS, המיועד לדיווחים וולונטאריים של צוותים רפואיים ומטופלים.

 

אשפוז על רקע כאבים חריפים 

 

לפי הודעת המנהל האמריקאי, 28 מהדיווחים קשורים בתרופה ג'נוביה (Januvia) שהיא התרופה הוותיקה בקבוצה זו שנמצאת בשימוש נרחב במדינות המערב, לרבות ישראל, ומהווה מעל ל-80% מכלל המרשמים לתרופות מקבוצת מעכבי האנזים DDP-4 בארה"ב. דיווחים נוספים נאספו ממטופלים בתרופות נוספות בקבוצה: אונגלייזה (Onglyza), טרג'נטה (Trajenta), גאלבוס (Galvus) ונסינה (Nesina). כל התרופות ברשימה רשומות ומשווקות בישראל ואינן כלולות בסל הבריאות הממלכתי, פרט לתרופה Nesina שאינה משווקת בארץ. בדיווחים נכללו מטופלים שפיתחו כאבי מפרקים בתגובה לכמה תרופות בקבוצה.

 

22 מהמטופלים שנכללים בדיווחים החלו לסבול מכאבי מפרקים כבר בחודש הראשון לאחר תחילת הטיפול בתרופה, חלקם כבר לאחר יום אחד בו נטלו את התרופה. עשרה מהמטופלים נזקקו לאשפוז על רקע כאבים חריפים במיוחד.

 

בהודעה מבהיר המנהל כי נבדקה האפשרות שהמטופלים סבלו מכאבי מפרקים על רקע תהליך של דלקת מפרקים אוטואימונית שאינו קשור בהכרח לטיפול בתרופות מקבוצת DPP-4, ובקרב 10 מהמטופלים דווח במקביל על חום, פריחה ונפיחות, המעידים על תהליך אוטואימוני, אולם תופעות אלו לא דווחו אצל שאר המטופלים.

 

21 מהמטופלים שנכללו בדיווחים נזקקו לטיפול תרופתי כנגד כאבי מפרקים, לרבות קורטיקוסטרואידים, תרופות נוגדות דלקת לא סטרואידליות (NSAIDs), מטוטרקסט ואף תרופות ביולוגיות.

 

מעבר לדיווחים במאגר המנהל, בספרות הרפואית מדווח על 7 מקרים של כאבי מפרקים חמורים לאחר שימוש בתרופות מקבוצת DPP-4, אשר שניים מתוכם נכללים גם ברשימת המקרים שדווחו למנהל.

 

בעקבות הדיווחים הורה המנהל ליצרניות להוסיף אזהרה מפני כאבי מפרקים חמורים בעלונים לצרכן ולרופא המצורפים לתרופות מקבוצת מעכבי DPP-4.

 

בהודעת המנהל הובהר כי "מטופלים אינם נדרשים להפסיק את השימוש בתרופות, אולם צריכים לפנות לרופא המטפל באופן מיידי במידה והם מפתחים כאבי מפרקים חמורים ומתמשכים". לפי ההודעה, על רופאים למטופלים המדווחים על תופעה זו לשקול להפסיק את הטיפול בתרופה. הפסקת התרופות הובילה ברוב המקרים (בקרב 23 מתוך 33 מטופלים) להעלמות כאבי המפרקים תוך פחות מחודש. הפסקת השימוש בתרופות על דעת המטופל בלבד וללא התאמת טיפול חלופי עלולה להיות מסוכנת ולהוביל להתפתחות סיבוכים הנלווים למחלת הסוכרת, לרבות מחלות לב, נזקים לכליות ולמערכת העצבים ועיוורון.

 

 

להודעת מנהל המזון והתרופות האמריקאי

 

מינרבה1
29/11/15 9:14

טוענים, רק אחרי הרבה שנים יודעים אם תרופה בטוחה. בינתים מנסים לדחוף כל מיני תרופות, זוכרים אבנדיה ?

לשואלים - גנוביה וגנואט נכללות בכתבה

אריאלה12
21/09/15 9:00

האם ג'נוביה שייכת לקבוצה זו?

ehud1
03/09/15 11:49

 אני מטופל בנובונרם 0.5 פעמיים ביום ובגנואט פעמיים ביום 850\50 האם תרופות אלו נכללות בכתבה.? זה מספר חודשיםנחשפתי להרצאה של דר ניל ברנרד ביו טיוב והתחלתי ליישם ללא הפסקת התרופות לאחרונה התחילו לי כאבים בזרת כף היד כאב חד בפרק דבר שמטריד מאד האם יש קשר?

את התרופות ממשפחה זו נוטלים מליונים בעולם

אבו-זקן
02/09/15 15:07

כמה מידע אנחנו מקבלים מכך ש"33 מקרים של חולים שפיתחו כאב מפרקי חמור" בלי שאנחנו יודעים כמה אנשים נטלו את התרופה הזאת באותן שנים? לדוגמא, אם היו 33 מליון לקוחות כאלה, הסיכון שלי יהיה 1 למליון (כלומר הידיעה מעניינת אותי כמו שהידיעה על ההוא שזכה בפיס גורמת לי לרוץ ולקנות כרטיס הגרלה). אם היו רק 33 אלף חולים שנטלו את התרופות, מדובר כבר במידע משמעותי ביותר. ובכן, 33 מתוך כמה?

לקבוצה שייכות גנוביה גלבוס אונגלייזה וטרג'נטה וכל השילובים שלהם עם גלוקופז - גנואט יוקריאס קומביגלייז וטרגנטה דואו

adina
01/09/15 14:47

האם "יוקיאס- Eucreas"  שייכת לאותה קבוצה?  חוץ מכאבי פרקים הופיע אצלי פולי-נוירופטיה קשה(נימול). 

אלון1970
01/09/15 10:48

אישתי  משתמשת בJUNUVIA   ובאמת יש כל מיני כאבי מפקרים