מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

יש לי קרוהן כבר תשע שנים ועברתי כבר המון אישפוזים כיום אני עם רימיקייד ואימוראן...הבעיה היא התזונה,למישהו יש עצות??

מאת ofir1
16/07/14 23:06
1910 צפיות

תגובות

BENO1952
27/08/13 12:13

smiley לגבי המשפט --" אנחנו בהחלט יכולים לומר בביטחון שהוא ישן "טוב". כלומר, ישן גם כ 7 – 9 שעות ללילה, אך גם שאיכות השינה שלו היתה ללא הפרעות שינה."

גם לא בטוח כלל, מה שכן חשוב זה איכות השינה !!! זה הכי חשוב,,

אין בשינה "מילוי מצברים"-ישנתי אתמול 4 שעות אני אוסיף היום,,לא,,smiley

אריכות ימים זה גם לא תזונה,ולא עישון ולא מזון טבעי ולא כוסמת ולא כונמת smiley

אריכות ימים זה גנים,חיים "לא קלים",אנוכיות,,smiley אה,,והרבה הרבה כסף לא גורע כלל,,smiley 

varduku
27/08/13 13:12

לפי המאמר הזה ובהתאם לשעות שינה שלי או לאיכות השינה שלי .... חחחח ממזמן כבר הייתי אמורה להיות ז"ל. חחחח

BENO1952
27/08/13 14:26

laugh חחחחחחחחחחח,,, כנ"ל

בנו יקר ואחרים. אינני טוען שכדאי לעשן או שאוכל בריא אינו חשוב. להפך. תזונה מאד חשובה וניתן לקשר בין עישון לתחלואה. אולם, אני כן קובע, וזאת על פי הספרות המחקרית, שאם תישן באופן עקבי 4 שעות בלבד ללילה - תוחלת החיים שלך באופן סטטיסטי תהיה קצרה יותר באופן ניכר.  

varduku
27/08/13 14:54

ד"ר יעקב בן שאול שלום,

למען האמת, פחות התייחסתי לתזונה ולאורח חיים, באופן עקבי כבר למעלה משנה איני ישנה 4 שעות רצוף. אני מנמנמת מדי פעם.

ולפי המאמר שלך, תוחלת החיים שלי התקצרה לרמה שלפי זה כבר ממזמן הייתי אמורה להיות ז"ל.

 

 

מאמר בהחלט מעניין, מוזמן לפרסם את זה גם בקרב רופאים כדי שיבינו בקצת את החולים שאחת מן הבקשות הנפוצות שלהם היא לישון. גם 4 שעות רצוף יתקבלו בברכה. 

 

 

הבעיה מתחילה מוקדם... בדיוק עכשו התפרסם סקר מאוניברסיטת אוקספורד, שהראה כי כמחצית מבני הנוער סובלים מבעיות שינה.

 

כל הכבוד למאמר. מעבר לכך, חשוב, שינתנו לנו פתרונות ולא רק הפחדות.

נשים בגיל המעבר? - האם כדאי שיקחו כדורי שינה כדי למזער את הנזק של חוסר שינה?

מלטונין? - האם מדובר בהורמון בטוח, שאפשר ליטול אותו לאורך שנים?

אילו פתרונות, שאינם מזיקים או שלפחות אפשר לאמר שמזיקים פחות מחוסר השינה עצמה מציעים לנו, במקרה שלא מצליחים להרדם?, לישון לילה שלם או להתעורר עם שחר?

אורית

אלי-גל
27/08/13 15:25

יש גם לא מעט אינדיקציות מדעיות שחוסר שינה פוגע  במוח שלנו פגיעות לטווח ארוך

לאורית כאן ולכל הפונים בעניין המאמר אודות השינה. הרפואה בהחלט לוקחת את נושא השינה מאד ברצינות. האבחנות נעשות על ידי צפייה בזמן שינה (בעיקר ילדים), אקטיגרפיה, מכשיר דמוי שעון היושב על פרק כף היד ומודד תנועות היד בזמן שינה, מכשירים אמבולטורים שניתנים הביתה, מכשיר על פרק היד לבדיקת דום נשימה, פוליסומנוגרפיה (כמו EEG, EMG וכו') ועוד. המסקנה, שהפרעות שינה ניתנות לאבחון, ניתנות לטיפול, ואסור להזניח אותם. נזכיר שלא תמיד הסיבה היא פיזיולוגית. לפעמים הפרעת השינה היא סימפטום כמו לדכאון או לסטרס. בשל העניין כאן אנסה להבהיר עוד בנושא בעתיד.

לד"ר בן שאול שלום. תודה על המענה המהיר. אני מוקפת באנשים שיש להם קשיי שינה : במשפחתי, בקהילה כאן , בקליניקה ולעיתים גם אצלי. הפתרונות לא כל כך פשוטים. כך לדוגמה את נושא הדיכאון - גם כאשר האדם נוטל טיפול תרופתי, שמצליח לסייע לו. לעיתים לא רחוקות הוא פוגע באיכות השינהומקשה עליה. דהיינו, פתרון הדיכאון כרוך בפגיעה בשינה. לפעמים המצב הפוך הכדורים מיישנים מאוד ואז הפתרון הוא באמצעות הוספת כדורים מעוררים וכו' וכו'. מה דעתך על מלטונין כפתרון מתמשך. האם זה בטוח. בנוסף, ישנו התוסף good night ,שמאריך את שעות השינה ועל כמה ממכרי עשה פלאות אך האם הוא בטוח? אני רוצה לחדד: אין לי ספק שיש היום בשיח הרפואי חשיבות עצומה לנושא השינה. אני עצמי דנה על כך בקורסים שאני מעבירה בנוגע להשמנה. הבעיה היא כך נדמה לי עם מוגבלות המענים.... אורית

BENO1952
21/09/13 16:30

12 בעיות בגוף שמחרבות את השינה - ופתרונות,,

חריקת שיניים, שתיית אלכוהול, תנוחת שינה לא מתאימה ותרופות מסוימות עלולות לשבש את הלילה שלנו לחלוטין ולהוביל ליקיצות מרובות, לכאבי ראש וגב ואפילו לסיוטים. אם אתם קמים מותשים בבוקר, בדקו אם מאחורי הפרעת השינה מסתתרת בעיית בריאות חמורה יותר - וכיצד אפשר לטפל בה,,

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4412663,00.html

eldad
05/10/16 0:17

כבר זמן רב שאני ישן כ 5 שעות בלילה, עם התעוררויות מדי פעם. במשך היום, אני מנמנם מדי פעם. בערב, מאלץ את עצמי לא להירדם, עד מאוחר. ביליתי לילה במעבדת שינה והתוצאות היו בסדר. הבעיה שלי שברגע שאני נרדם, אני חולם. החלומות מעייפים. אפילו ( לפי השעון ) , אחרי 5 דקות, מישהו העיר אותי והייתי באמצע חלום. חברים שלי בקושי זוכרים איזה חלום, פעם בשבוע. יש לי חבר שאף פעם לא (זוכר) חולם והוא ישן כל לילה כ 8 שעות ושנת צהריים זה קבוע. לא פלא שהם מלאי מרץ ופעילות ואני תמיד עייף. חוסר שינה, מיילה, אבל מה עושים נגד חלומות?         
                                                                            תודה למי שייעץ ושנה (שינה) טובה.

אלדד, לאיזה קבוצת גיל אתה שייך? נסה לעשות מחקר עם עצמך, דהיינו אל תעשה משהו נגד חלומות אלא עשה משהו עם חלומות... 
ממליצה על בניית מערך ניסויים שיבחן השפעת משתנים שונים על החלומות שלך כמו למשל: החלפת סוג הפעילות הגופנית השכיח אצלך, הוספת מזון בריא, מוסיקה לפני השינה וכד'...
היה יצירתי ותגלה על עצמך דברים שלא שמת לב אליהם. 
שנה טובה