מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מאת מיכיי
20/10/14 1:36
1404 צפיות
שלום, אני מיכל בת 20 
לפני כ-3 שנים אבחנו אצלי סוכרת נעורים
מאז ועד היום עדיין לא הגעתי ממש לאיזון למשך תקופה ארוכה
רציתי לשתף ולשאול אם התופעה שקוראת אצלי אולי גם מוכרת למישהו ממכם..?
אני מזריקה בלי קשר לארוחות גם פעמיים ביום לנטוס בבוקר כ 12 יחידות ובערב כ 6 יחידות
בפעמיים שאני מזריקה בבוקר 12 יחידות אני אוכלת לפני איזשהיא פחממה בלי להזריק כלום ולאחר שעה מזריקה.. נגיד ורמת הסוכר לאחר שעה היא 220 אחרי 20 דק מאז הזרקת 12 יחידות לנטוס יכול לרדת לי הסוכר ל 100 וככה עוד ועוד עד שאני עוצרת את זה ואוכל מהר משהו..זה תופעה שקוראת לי 3 פעמיים בחודש פחות או יותר ולאף רופא אין מושג למה זה קורה ואיך אפשר למנוע את זה...התופעה הזאת גורמת לי לחוסר איזון ופחד.. אם יש מישהו שמזדהה עם זה אשמח לדבר איתו

תווודה(:

תגובות

מתתיהו
21/10/14 2:33

היי 

קצת לא מובן שאת קמה בבוקר על כמה ערך הסוכר עומד?

ולהגיע ל220 אם לא הזרקת הגיאוני שיקרה.....

הדבר שמוזר בכול הסיפור הוא ש12יחידות לנטוס מוריד את ערך הסוכר לפחות מ100 אם את אוכלת....

הי מיכל,

האם את משתמשת בשיטת ספירת הפחמימות ופקטור תיקון? יש חשיבות גדולה מאוד להתאמה בין כמות הפחמימות שאת אוכלת לכמות האינסולין שאת מזריקה. כמו כן הערך שבו את מתחילה את הארוחה גם הוא יכול להכריע לגבי כמות האינסולין שכדאי להזריק.

שיטת ספירת הפחמימות יכולה לסייע לך לדייק יותר במינוני האינסולין ולמנוע ערכי קיצון.את ממש לא חייבת להשלים עם המצב וניתן לשפר את אירועי ההיפוגליקמיה אם נבין בדיוק מה המגמתיות של הסוכרים ומה הגורם להם.

את מוזמנת להמשיך ולקרוא על שיטת ספירת הפחמימות בהרחבה http://www.be-light.co.il/#!-/c12pi

בברכה

בתיה אלימלך דיאטנית קלינית מומחית לסוכרת