מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

בלוג הבית של כמוני

כמוניבלוגיםבלוג הבית של כמוניאיך מתמודדים עם דיכאון חורף? סיכום דיון מומחה

איך מתמודדים עם דיכאון חורף? סיכום דיון מומחה

מחשיך מוקדם, מתקרר, יוצאים פחות מהבית, עושים פחות פעילות גופנית, נפגשים פחות עם חברים, לפעמים יוצאים מהעבודה רק כשכבר חשוך ופתאום זה תופס אתכם; עייפות מתמדת, חוסר חשק ועניין, הפרעות שינה ואכילה - הכל ביחד או כל אחד לחוד. ואולי זה דיכאון חורף?

22/12/14 8:35
1816 צפיות
איך מתמודדים עם דיכאון חורף? סיכום דיון מומחה
אירחנו כאן את הד"ר רקפת בכרך לדיון בנושא דיכאון חורף; כעת אנו מביאים לכם את עיקרי הדברים בתקווה שהמידע יסייע ויעניק לכולנו ערך מוסף וישיב את החיוך לפנים.

בהזדמנות זו רוצה מערכת כמוני להודות לד"ר בכרך על ההשתתפות והמענה המקצועי.

 

ראשית, והחשוב מכל, כן, יש "חיה כזו" דיכאון חורף.

הבשורה הטובה היא כי לא מדובר בגזרה משמיים וכי יש מה לעשות בנידון.

אז מה ניתן לעשות? ראשית דברים בסיסיים: שמירה על תזונה מאוזנת הכוללת ירקות, חלבונים ומעט פחמימות ולשלב בפעילות גופנית. להשתדל שלא לתת לדחפים (אכילה מוגברת, מופרזת, שינה מופרזת..) להשתלט עלינו.

 

פעילות גופנית; יש לבצע לא קרוב מידי לשעת שינה מאחר והיא משחררת חומרים מעוררים (אנדורפינים) ויכולה להפריע לשינה. אבל, הכי חשוב לעשות ולראות מתי זה הכי עוזר. כדאי ביותר לבצע פעילות גופנית בשעות אור בגלל ספיגת קרני השמש וייצור ויטמין D.

יחד עם זאת אם יש מצב רוח ירוד בערב ניתן לצאת להליכה קצרה בחוץ לצורך שיפור מצב הרוח. כך או כך חשוב שלא לוותר על פעילות גופנית.

 

עייפות; איך מתמודדים עם עייפות קשה ונטייה לישון יותר? ככל שיישמע משונה נושא עייפות ופעילות גופנית הוא בבחינת "הפוך על הפוך", קרי, כמה שיותר פעילות גופנית שלכאורה מעייפת, משחררת יותר אנדורפינים – הורמונים מעוררים ומשפרי מצב רוח = מומלץ. שנית, יש להשתדל שלא לישון במשך היום. לא להיכנע לעייפות.  כאשר חשים עייפים: כוס קפה, פעילות גופנית, שיחה עם חבר,לעשות משהו שאוהבים וכו.

חשוב לישון שנת לילה טובה.

 

 

טיפול תרופתי;  אין סיבה לסבול. כשיש ספק לגבי דיכאון יש לפנות לרופא. אם לקית בדיכאון חורף ניתן בהחלט להיעזר בטיפול תרופתי, רצוי בשילוב חשיפה לאור, פעילות גופנית או שילוב שלהם וטיפול פסיכולוגי.

 

ניתן להתגבר בקלות על דיכאון חורף.

 

אם לא עושים כלום דיכאון חורף יימשך כל העונה, אך אם פועלים מידית לפני ששוקעים, ופונים לפעילות גופנית, חשיפה לאור, טיפול פסיכולוגי עם או בלי תרופות – הדיכאון יחלוף מהר.

 

 התרופות הקיימות לטיפול בדיכאון מצוינות. הן אפקטיביות לאחר 3-4 שבועות. אם במהלך שבועות אלה ניתן גם להיחשף לאור ולבצע פעילות גופנית – קצב ההחלמה יגבר.

 

לעיתים למי שכבר נוטל תרופה ובכל זאת מחמיר בעונת החורף מומלץ לבצע שינוי תרופתי. כמובן בהתייעצות עם הרופא המטפל ולא על דעת עצמו. הרופא יקבע אם להעלות את המינון הקיים, לשנות את התרופה לאחרת או להוסיף תרופה נוספת על הקיימת.

 

חשוב לזכור – מגיעה לנו איכות חיים, אין צורך לסבול לשווא.

 

 

 

 


 

תגובות

מיש--קה
25/12/14 20:09

תודה על הטיפים וההכוונה בהחלט מאיר עניים.והחתול מיתחת לשמיכות מתוק אמיתי smiley