מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה
כמוניבלוגיםתקוה מתוקהליהנות ממרק ולהשאר בבריאות טובה

19/02/15 17:48
894 צפיות
ליהנות ממרק ולהשאר בבריאות טובה
לא מזמן נכנסתי עם חברה למסעדה. אני הזמנתי מרק ירקות והיא הזמינה מרק עדשים. במרק הירקות שקיבלתי היו קוביות תפוח-אדמה ומעט אורז. החברה קיבלה קערית מלאה בעדשים ומעט נוזלים. אמנם מרק עדשים נחשב למרק בריאותי ומשובח, אבל מנה כמו זו שהוגשה לחברתי, בהחלט איננה מתאימה לאנשים כמונו, עם בעיות סוכר.   גם אם המרק שלי הכיל אורז וקוביות תפוח-אדמה,  היו בו ללא ספק הרבה פחות פחמימות מאשר במרק העדשים של חברתי. הרבה פחות...   רוצה להנות ממרק עדשים ללא חשש לפגיעה בבריאות?בדף האינטרנטי המיוחד על מרקים צירפתי מתכון למרק עדשים. במתכון זה חישבתי את כמות העדשים והנוזלים כך שכל מנת הגשה תכיל מנת פחמימה אחת (15 גרם פחמימות). מרק  כזה מהווה תחליף למנת פחמימה אחרת בארוחה, כמו חצי כוס אורז מבושל.   כשאוכלים מרק סמיך במסעדה , כמעט שלא ניתן לאמוד את כמות הפחמימות במנה.   רבים שאלו על תוספות למרק כמו שקדי מרק ואיטריות. מאחר ואיננו יכולים ליהנות מעדשים עם מרק וגם לא לשפוך מהשקית בלי חשבון,   זהו בהחלט נושא חשוב וראוי להתייחסות מאחר שתוספות אלו מכילות פחמימות רבות, חשוב למדוד את כמותם ולהביא אותם בחשבון של הפחמימות בארוחה.   כדי לתת מענה לשאלותיכם ולהעביר לכולם את המידע החשוב, עידכנתי את הדף על המרקים והוספתי אליו את התייחסותי לנושא.   בתאבון וחורף חמים ונעים, איריס מומחית לחיים עם סוכרת

תגובות

איריס פלג
איריס פלג
מאמנת סוכרת, מאמנת אישית לבריאותrnאתר: <a href=\"http://www.IrisPeleg.comrn\" target=\"_blank\"&g...