מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

בלוג הבית של כמוני

03/07/16 23:08
1403 צפיות
ויש לנו זוכים!
לקראת חג השבועות בקשנו מכם מתכוני וניל שווים. טרחתם, טרפתם, טעמתם ושלחתם וכעת, לאחר שכוהנת הבישול, אלינוער רבין בחנה את הממצאים - יש לנו זוכים (וגם מתכונים מצוינים!). ואלו הם: המתכון: גלידת בננות ביתית של הגולשת הילי* *המתכון מתאים למתמודדים עם מחלות מעי דלקתיות קרוהן וקוליטיס מתכון לכ-4 מנות המצרכים: 400 גרם יוגורט טבעי (אפשר כבשים) 4 בננות בשלות קלופות 1/2 1 כפיות תמצית וניל או גרגרים מגוררים מחצי מקל וניל חצוי לאורכו מעט קינמון או 1/2 1 כפות סירופ מייפל טבעי אופן ההכנה: יוצקים את היוגורט למסננת מרופדת בבד חיתול, מעל קערה. שומרים 4-3 שעות בטמפרטורת החדר או לילה במקרר. שופכים את המים המצטברים בקערה. מרסקים את הבננות עם הווניל לעדינות הרצויה, בקערת מעבד מזון או במזלג. מערבבים עם היוגורט והווניל. אם רוצים מוסיפים קינמון או סירופ מייפל. מעבירים לגביעים או לכלי, מכסים בניילון נצמד ומקפיאים שעתיים לפני ההגשה. מוציאים מהמקפיא מספר דקות לפני ההגשה. המתכון: עוגת גבינה בניחוח וניל של הגולשת שושי המצרכים: 200 גרם ביסקוויטים פתי בר 50 גרם שמן קוקוס או חמאה רכה 500 גרם שמנת מתוקה 1 כוס חלב 500 גרם גבינת נפוליאון 16% 500 גרם גבינה לבנה 9% 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל 1 חבילות סוכר וניל 300 גרם שוקולד לבן אופן ההכנה: בקערת מעבד מזון מרסקים את הביסקוויטים לעדינות הרצויה. מוציאים בערך כוס פירורים ולנותר בקערה מוסיפים את שמן הקוקוס או החמאה. מהדקים את התערובת לתחתית של תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ. מקציפים את השמנת המתוקה. בקערת מיקסר נפרדת מערבלים את החלב, הגבינות, הפודינג וסוכר הווניל. ממיסים את השוקולד הלבן מעל בן מארי או 40 שניות במיקרוגל, מערבבים ומחזירים למיקרוגל ל-40 שניות נוספות, כך עד שהשוקולד נמס. מוסיפים לקערת הגבינות ומערבבים. מוסיפים את הקצפת ומקפלים יחד, יוצקים לתבנית, על הפירורים. מפזרים מעל את כוס הפירורים שנותרו ומעבירים למקרר או למקפיא, לפחות ליממה. המתכון: קרם ברולה של הגולשת מרגריט המצרכים: 500 גרם שמנת מתוקה 1/3 כוס חלב 1/2 מקל וניל חצוי לאורכו 70 גרם סוכר 5 חלמונים 3 כפות סוכר חום אופן ההכנה: מביאים לרתיחה את השמנת, החלב, מקל הווניל והסוכר תוך ערבובץ מסירים מהאש ומצננים לטמפרטורת החדר. טורפים את החלמונים במטרפה ידנית ויוצקים פנימה את תערובת השמנת תוך טריפה. מרחיקים את מקל הווניל. את הגרגרים מסירים בעזרת סכין ומחזירים לחלמונים. יוצקים לכלים חסיני חום, עד 3/4 הגובה ומניחים בתבנית. ממלאים את התבנית במים עד חצי גובה הכלים. אופים 60-55 דקות בתנור שחומם מראש ל-125 מעלות. מצננים ומעבירים למקרר לצינון מלא. לפני ההגשה מפזרים על הקרם סוכר חום ובעזרת ברנר שורפים את הסוכר לקרמל עדין. אפשר גם בגריל בתנור, כדקה וחצי. צוות כמוני מבקש לברך את הזוכות ולהודות לכל מי שלקח חלק ותרם מזמנו וממטבחו וגם לאלינוער רבין. בתיאבון ולהתראות בתחרויות הבאות!  

תגובות