מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר ודים בלובשטיין
סגן מנהל המחלקה לשיקום שדרה ומנהל היחידה לאורודינמיקה ושיקום שליטה בשתן, בית החולים לוינשטיין מומחה ברפואת שיקום ובעל ניסיון רב בטיפול ושיקום נפגעי שדרה. חבר סגל בחוג לרפואת שיקום. ד"ר בלובשטיין סיים את לימודי הרפואה ברוסיה והתמחה שם ברפואה פדיאטרית. בשנת 93' עלה לארץ, סיים התמחות ברפואה שיקומית ומאז עובד בבית החולים לוינשטיין כרופא בכיר במחלקה לנפגעי שדרה. 
תמר פולאק
תמר פולאק
סגנית אחות אחראית במחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר ראשון בסיעוד ותואר שני בסוציולוגיה רפואית. בעלת ידע ומומחיות בתחום הטיפול והשיקום בנפגעי חוט שדרה.
פרופ' עמירם כ
פרופ' עמירם כ"ץ
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי. פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא ממלא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה וחבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם. פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com
סיון אבנרי
סיון אבנרי
פיזיותרפיסט,מדריך קליני ובעל תארים ראשון ושני בפיזיותרפיה. (אוניברסיטת תל אביב)עובד בבית החולים לוינשטיין מאז 2001.אחראי על שירותי הפיזותרפיה במחלקה לשקום שדרה.
הדס טרייסמן
הדס טרייסמן
מרפאה בעיסוק אחראית, המחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר שני וותק של 14 שנה. התמחתה בתחום שיקום שדרה ובנושא זה כתבה גם את התזה
שרון רצהבי
שרון רצהבי
שרון רצהבי, פסיכולוגית רפואית מומחית. תואר ראשון מאוניברסיטת תל אביב, תואר שני מהמכללה האקדמית תל אביב יפו, בית ספר לפסיכותרפיה פסיכואנליטית באוניברסיטת חיפה. עבדה כפסיכולוגית בבית החולים רמב"ם ובבית החולים כרמל בחיפה עם אנשים המתמודדים עם מגוון מחלות ופציעות. כיום פסיכולוגית אחראית במחלקה לשיקום שדרה בבית לוינשטיין.

מובילי קהילה

שמואל-עדיני
שמואל-עדיני
פגוע חוט שדרה צווארי לאחר ניתוח להוצאת גידול אינטראמודולרי בגובה חוליות C2-C5 . חסר תחושה שיטחית ועמוקה.נכה בהגדרות הרפואיות,בריא בראש ובנחישות. כתבתי ספר \"שדרה כחוט השערה\" (פורסם באינטרנט) המתאר את נחישותי השיקומית בתקופה של מספר שנים ואת \"מלחמותי\" בכל התחומים הרפואיים והבירוקרטיים על מנת לחזור ולהשתלב בחברה כשווה.
כמוניחוט שדרה MRI עמוד שדרה צווארי

MRI עמוד שדרה צווארי

12/09/13 13:01
6 תגובות


שלום

להלן תוצאות הבדיקה

בגובה C 4 – 3: מודגם בלט דיסק דיפוזי עם לחץ על השק הדורלי

בגובה C 5 – 4: מודגם בלט דיסק דיפוזי עם לחץ על השק הדורלי ועל השורש משמאל

בגובה C 6 – 5: מודגם בלט דיסק דיפוזי עם לחץ על השק הדורלי ועל השורש משמאל

בגובה C 7 – 6: מודגם בלט דיסק שמאלי לוחץ על השורש 



אודה לך על הסבר התוצאות, במיוחד מה המשמעות של לחץ על השורש כי זה ממצא חדש אצלי ולמה זה גורם

האם יש צורך בניתוח



תודה רבה וגמר חתימה טובה



תגובות

אנה-רייזמן
15/09/13 18:36

STR שלום

לפני שמפענים תוצאות הבדיקה, חשוב לא פחות זה להתייחס לתלונה שלך. מה הסיבה לביצוע ה-MRI? בגדול, משמעות הבדיקה היא שיש לחץ של הדיסקים שמצויינים ב-MRI שבעצם לוחצים על שורשי העצבים שיוצאים מעמוד השידרה. הלחץ של הדיסקים עלול לגרום למגוון הפרעות ביניהם כאבים, חולשה גפה ועוד תופעות רבות. ניתוח בדרך כלל היא האופציה האחרונה לאחר שמוצו כל אפשרויות הטיפול השמרני. ממליצה לחזור עם תוצאות ה-MRI לרופא המטפל שהפנה לבדיקה על מנת לשקול ביחד את אפשרויות הטיפול העומדות בפנייך

בברכה,

אנה

str
16/09/13 11:18

אנה שלום ותודה על התשובה. אתן לך מספר פרטים: לפני כשנתיים ביצעתי ניתוח בעמוד שידרה צווארי. הניתוח בוצע מאחורה לשיחרור לחץ כבד על חוט השדרה. נעשו קיבועים. הניתוח בוצע לאחר MRI שהראה את הלחץ הזה ולאור תלונות של שנים על חוסר תחושה ברגל ימין, נימולים ותנועות עיצביות של הרגל. כמו כן חוסר יכולת לעלות במדרגות רבות וכדומה. ידוע לי שיש פגיעות שלא ניתן לתקן אך מאז הניתוח אני סובל אף יותר מתחושות אלה למרות שאני לוקח 2 ליריקה ביום ו- 90 מ"ג של סימבלטה, דבר שגורם לי לבעיות בשתן כמו זרימה חלשה וחוסר יכולת להתאפקות. לכן אני מבקש את דעתך לנתוני ה- MRI החדש שביצעתי עכשיו... לפני שאני ניגש עם זה לרופא שלי. בתודה מראש.

אנה-רייזמן
16/09/13 19:46

יכול להיות שהניתוח בוצע לאחר שהנזק כבר קרה לכן ממשיכות התלונות של כאבים נוירופטיים, כלומר כאבים שמקורם במערכת העצבים. איזה מינון של ליריקה אתה נוטל? אולי אפשר להעלות את המינון כדי להפחית לך את הכאבים ולמנוע פגיעה באיכות החיים. לגבי סימבלטה-אכן אחת מתופעות לוואי של התרופה הזאת היא הפרע בזרימת השתן לכן ממליצה למסור זאת לרופא המטפל על מנת לשקול טיפול חלופי (כמו למשל העלאת מינון הליריקה או שילובה עם תרופה אחרת)

בברכה,

אנה

str
17/09/13 10:53

אנה שלום ושוב תודה על התשובה. השאלה העיקרית שלי, ע"פ הנתונים שכתבתי, האם לדעתך יש צורך בניתוח נוסף כדי שהלחץ לא ימשיך והנזק יתגבר או שיש דברים אחרים שניתן לנסות ולעשות. אני בכל מקרה קבעתי כבר תור לרופא שלי ואני יודע שאת לא יכולה להמליץ בפורום אבל חשוב לי לדעת דעה נוספת במקרה והוא ימליץ על ניתוח. אז בבקשה תעני לי על השאלה האם לדעתך יש צורך בניתוח. בתודה מראש.

אנה-רייזמן
22/09/13 20:50

אני לא מתחמקת מהשאלה אבל אתה חייב להבין שאי אפשר לקבוע האם יש צורך בניתוח רק עך סמך נתונים מהדמיות, במיוחד דרך האינטרנט. יש צורך להגיע לבדיקה פיזיקלית אצל רופא מומחה כדי לקבוע את חומרת הלחץ על חוט השדרה

בברכה,

אנה

BENO1952
22/09/13 21:24

שלום STR

"הניתוח בוצע מאחורה לשיחרור לחץ כבד על חוט השדרה. נעשו קיבועים. "

בין מה למה נעשו הקיבועים?

" ידוע לי שיש פגיעות שלא ניתן לתקן "--?מיאלופטיה ? באיזה גובה?

אם יש לך המשך כאבים,סביר להניח שזה מהנזק "שלא ניתן לתקן" ככתיבתך,, וכן מבעיה חדשה שצצה.

הסבירות גבוהה שתצטרך לעבור עוד ניתוח לשיחרור הלחץ משורש העצבים,,,יתכן אף שתוכל להתיעץ עם כירופרקט שיראה את ה-mri החדש ותוצאות הפיענוח ואולי אולי יוכל לעשות משהו בנידון.

כל טוב,,