מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר ודים בלובשטיין
סגן מנהל המחלקה לשיקום שדרה ומנהל היחידה לאורודינמיקה ושיקום שליטה בשתן, בית החולים לוינשטיין מומחה ברפואת שיקום ובעל ניסיון רב בטיפול ושיקום נפגעי שדרה. חבר סגל בחוג לרפואת שיקום. ד"ר בלובשטיין סיים את לימודי הרפואה ברוסיה והתמחה שם ברפואה פדיאטרית. בשנת 93' עלה לארץ, סיים התמחות ברפואה שיקומית ומאז עובד בבית החולים לוינשטיין כרופא בכיר במחלקה לנפגעי שדרה. 
תמר פולאק
תמר פולאק
סגנית אחות אחראית במחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר ראשון בסיעוד ותואר שני בסוציולוגיה רפואית. בעלת ידע ומומחיות בתחום הטיפול והשיקום בנפגעי חוט שדרה.
פרופ' עמירם כ
פרופ' עמירם כ"ץ
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי. פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא ממלא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה וחבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם. פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com
סיון אבנרי
סיון אבנרי
פיזיותרפיסט,מדריך קליני ובעל תארים ראשון ושני בפיזיותרפיה. (אוניברסיטת תל אביב)עובד בבית החולים לוינשטיין מאז 2001.אחראי על שירותי הפיזותרפיה במחלקה לשקום שדרה.
הדס טרייסמן
הדס טרייסמן
מרפאה בעיסוק אחראית, המחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר שני וותק של 14 שנה. התמחתה בתחום שיקום שדרה ובנושא זה כתבה גם את התזה
שרון רצהבי
שרון רצהבי
שרון רצהבי, פסיכולוגית רפואית מומחית. תואר ראשון מאוניברסיטת תל אביב, תואר שני מהמכללה האקדמית תל אביב יפו, בית ספר לפסיכותרפיה פסיכואנליטית באוניברסיטת חיפה. עבדה כפסיכולוגית בבית החולים רמב"ם ובבית החולים כרמל בחיפה עם אנשים המתמודדים עם מגוון מחלות ופציעות. כיום פסיכולוגית אחראית במחלקה לשיקום שדרה בבית לוינשטיין.

מובילי קהילה

שמואל-עדיני
שמואל-עדיני
פגוע חוט שדרה צווארי לאחר ניתוח להוצאת גידול אינטראמודולרי בגובה חוליות C2-C5 . חסר תחושה שיטחית ועמוקה.נכה בהגדרות הרפואיות,בריא בראש ובנחישות. כתבתי ספר \"שדרה כחוט השערה\" (פורסם באינטרנט) המתאר את נחישותי השיקומית בתקופה של מספר שנים ואת \"מלחמותי\" בכל התחומים הרפואיים והבירוקרטיים על מנת לחזור ולהשתלב בחברה כשווה.
כמוניחוט שדרהשלום. כאבי גב חזקים, יותר דקירות. רק בצד ימין. מישהו יודע ממה יכול להגרם? אציין שיש לי בעיה של בצקות שגורמות להשמנת יתר (חוץ מהשמנה בגלל אוכל עודף). שנולדתי עם ספינה ביפידה. שפעם אמרו לי שיש לי עקמת. שעברתי כמה תאונות עם פגיעות בגב מאחת מהן נגרם שבר

שלום. כאבי גב חזקים, יותר דקירות. רק בצד ימין. מישהו יודע ממה יכול להגרם? אציין שיש לי בעיה של בצקות שגורמות להשמנת יתר (חוץ מהשמנה בגלל אוכל עודף). שנולדתי עם ספינה ביפידה. שפעם אמרו לי שיש לי עקמת. שעברתי כמה תאונות עם פגיעות בגב מאחת מהן נגרם שבר

13/10/13 19:12
4 תגובות


תגובות

ELL
13/10/13 19:16

טוב זה נקטע באמצע.

באחת מהן כלומר באחת התאונות היה שבר בצלעות. גם יכול להיות התקררות אך לא נראה לי.

חיפשתי בגוגל ומצאתי טראומיל ש אלטמן בטבליות מישהו שמע על זה? על ארניקה מישהו שמע? אשמח לכל מידע.

*כתוב בלשון זכר מתייחס ל02 המינים. תודה יום טוב ובריא

אנה-רייזמן
16/10/13 19:26

ell שלום

יש אינספור מצבים רפואיים שיכולים לגרום להופעה של כאבים כמו שאתה מתאר. גם קשה לדעת מבלי לערוך בדיקה רפואית או לעשות איזשהן בדיקות הדמייה. האם עברת בירור?  

עופר-נגב
18/10/13 15:15

שלום ELL 

1. ארניקה- זהו שמן צמחים שנועד לעיסוי. 

2. טראומיל- היא משחה הומופטית שעוזרת ב"הכל" על מנת להעביר כאבים יש כאלה שזה עוזר להם וכאלה שלא צריך לנסות היא נמכרת ללא מרשם רופא. 

3. בנוגע לכאבים בצד זה יכול להגיע מהרבה מקומות וסיבות ולכן על מנת לתת תשובה ברורה כדאי להגיע לטיפול או להתייעץ בשיחת טלפון. 

מה שמצריך בירור עמוק יותר היא העובדת שעברתה כמה תאונות יתכן שיש לזה קשר וייתכן שגם לא. אתה מוזמן ליצור איתי קשר אולי אוכל לעזור לך.  

עמוס
14/01/14 8:28

הקושי באבחון נכון של מקור כאבי הגב.

כאבי גב או צוואר נגרמים בדרך כלל ממגוון סיבות מורכבות ולא ממרכיב אחד ולכן לעיתים קרובות קשה להגיע לאבחנה חד משמעית אודות הכאבים לעומת בעיות רפואיות אחרות כגון זיהום, גידול או שבר. רובן המכריע של בעיות גב ועמוד שדרה נובע מעומס מתמשך של כח הכובד הפוגע במכלול שלם של רכיבים אנטומיים ולכן קשה לאבחן במדויק איזהו מהם הוא הגורם לכאב..

 

למרות הקושי באבחון מדויק ככל שהטיפול יחל מוקדם יותר כך הסיכויים להחלמה מהירה יהיו גבוהים יותר.

שימוש בשיטת ההיפוך  מייד עם הופעת הכאב יזרז את משך ההחלמה וימנע טיפולים קשים ומיותרים בהמשך.

מונחים שונים לאותו סימפטום

ישנם הרבה מונחים בשפה הרפואית המשמשים לתיאור בעיות גב, רופאים שונים משתמשים במונחים שונים. לדוגמא עצב ״נצבט״ , בלט דיסק, לחץ על שורשיי העצב, לחץ על השק התיקתאלי או לחץ על השק הדוראלי יכולים להצביע  על אותה בעיה. לעיתים המטופל ישמע מונחים שונים מרופאים שונים ולבסוף ישאר מבולבל אודות מצבו. המונח הנפוץ  הוא ה״דלקת״ לסוגיה השונים.  כאשר
לעיתים המונח עצמו יכול להיות מטעה, לדוגמא בהגדרה ״ שינויים ניווניים״ או ספונדילוטים כאשר בסך הכל  מדובר על שחיקה טבעית הנוצרת עם הזמן, ולא ניוון כתוצאה מחוסר תנועה.

 

בדיקות ניראות אינן אבחנה ובודאי לא מדוייקת.

: MRI או סריקת CT הן אינן מהוות אבחנה קלינית למקור הכאב, אף שהן מקוטלגות תחת ההגדרה של אבחנה   

לא תמיד הן תואמות את מצבו הקליני של המטופל. כמו כן השימוש במינוחים כמו בלט דיסק או פריצת דיסק אינם בהכרח נכונים ולא תמיד תואמים את המציאות.
דיאגנוזה מדוייקת של כאבי הגב או הצוואר תתאפשר רק עם הצלבת המידע הויזואלי עם בדיקה פיסית מקיפה והיסטוריה רפואית מפורטת.

 

הרבה סריקות ויזואליות ובדיקות דיאגנוסטיות שנויות במחלוקת

אין הסכמה בקרב מומחים ומטפלים בכל הנוגע לאיבחון וטיפול בכאבי גב. לדוגמא בבדיקת דיסקוגרם – שהיא בדיקה בהזרקת חומר לדיסק על מנת לאבחן האם הדיסק הוא מקור לכאב – ישנה מחלוקת לא מעטה, ישנם מנתחים המאמינים כי זוהי הדרך היחידה לבדוק האם הדיסק הוא מקור לכאב בעוד שאחרים טוענים כי לבדיקה זו אין כל ערך. הסבירות לטעות גבוהה ומכאן השלכה על אופן הטיפול שיכול בהרבה מקרים לא להתאים ואף להיות מיותר.

הגורמים לכאבי גב מורכבים ואינם פשוטים כפי שאנשים חושבים - מסקנה:

למרות כל היתרונות הרבים הקיימים היום בשוק עבור טיפול בכאבי גב, קיים עדיין פער גדול ברמת המחקר והידע וישנם מקרים שנשארים לא ברורים. לכן הגישה הנכונה ביותר היא לנקוט גישה פרואקטיבית, לקבל כמה חוות דעת ולהיעזר במגוון תחומים והכי חשוב – סבלנות והתמדה ! רוב בעיות הגב הן כרוניות ונובעות מעומסים מצטברים, בדרך כלל יעבור זמן רב עד להחלמה מלאה של הגוף. שימוש בשיטת היפוך יקצר משמעותית את זמן ההחלמה.

ותראו בגוגל שיטת ההיפוך או גב BACK