מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר ודים בלובשטיין
סגן מנהל המחלקה לשיקום שדרה ומנהל היחידה לאורודינמיקה ושיקום שליטה בשתן, בית החולים לוינשטיין מומחה ברפואת שיקום ובעל ניסיון רב בטיפול ושיקום נפגעי שדרה. חבר סגל בחוג לרפואת שיקום. ד"ר בלובשטיין סיים את לימודי הרפואה ברוסיה והתמחה שם ברפואה פדיאטרית. בשנת 93' עלה לארץ, סיים התמחות ברפואה שיקומית ומאז עובד בבית החולים לוינשטיין כרופא בכיר במחלקה לנפגעי שדרה. 
תמר פולאק
תמר פולאק
סגנית אחות אחראית במחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר ראשון בסיעוד ותואר שני בסוציולוגיה רפואית. בעלת ידע ומומחיות בתחום הטיפול והשיקום בנפגעי חוט שדרה.
פרופ' עמירם כ
פרופ' עמירם כ"ץ
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי. פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא ממלא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה וחבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם. פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com
סיון אבנרי
סיון אבנרי
פיזיותרפיסט,מדריך קליני ובעל תארים ראשון ושני בפיזיותרפיה. (אוניברסיטת תל אביב)עובד בבית החולים לוינשטיין מאז 2001.אחראי על שירותי הפיזותרפיה במחלקה לשקום שדרה.
הדס טרייסמן
הדס טרייסמן
מרפאה בעיסוק אחראית, המחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר שני וותק של 14 שנה. התמחתה בתחום שיקום שדרה ובנושא זה כתבה גם את התזה
שרון רצהבי
שרון רצהבי
שרון רצהבי, פסיכולוגית רפואית מומחית. תואר ראשון מאוניברסיטת תל אביב, תואר שני מהמכללה האקדמית תל אביב יפו, בית ספר לפסיכותרפיה פסיכואנליטית באוניברסיטת חיפה. עבדה כפסיכולוגית בבית החולים רמב"ם ובבית החולים כרמל בחיפה עם אנשים המתמודדים עם מגוון מחלות ופציעות. כיום פסיכולוגית אחראית במחלקה לשיקום שדרה בבית לוינשטיין.

מובילי קהילה

שמואל-עדיני
שמואל-עדיני
פגוע חוט שדרה צווארי לאחר ניתוח להוצאת גידול אינטראמודולרי בגובה חוליות C2-C5 . חסר תחושה שיטחית ועמוקה.נכה בהגדרות הרפואיות,בריא בראש ובנחישות. כתבתי ספר \"שדרה כחוט השערה\" (פורסם באינטרנט) המתאר את נחישותי השיקומית בתקופה של מספר שנים ואת \"מלחמותי\" בכל התחומים הרפואיים והבירוקרטיים על מנת לחזור ולהשתלב בחברה כשווה.
כמוניחוט שדרהניתוח בעמוד שדרה צווארי

ניתוח בעמוד שדרה צווארי

05/12/13 6:27
6 תגובות

שלום חברי לצרה,
אני דיירת חדשה ב"בית", נרשמתי לפני כחדשיים ומאז אני משתתפת פסיבית, קוראת אתכם, לומדת מניסיונכם, ומרגישה שאכן "צרת רבים - חצי נחמה"...וככזאת אני חייבת לציין את התחושה של "בית", אפילו סוג של משפחה תומכת, אשר משרה קריאת הדיאלוגים ביניכם..."אחים לצרה"?..."חברים לנשק"?...
אני בת 63, בדר"כ בריאה, עם מחלות רקע אפייניות לגילי, שאינן רלוונטיות כרגע לנושא. בשבוע הבא אני עומדת לעבור ניתוח בגישה צווארית קדמית, ציטוט: קורפקטומי C4,C5, דיסקטומי C6-7 וקיבוע C3-C7. מנתח: ד"ר נ. קנולר. חברים, עברתי ניתוחים בחיי, אבל באף אחד מהם לא זכורה לי חרדה בעוצמות כאלו שאני חווה כבר חודש מאז נקבע התור לניתוח. אני מבלה את רוב זמני באיסוף מידע באינטרנט, כי אני מאמינה ש "ידע = כוח". אך נראה שאכן "אין חכם כבעל ניסיון"...
לכן אני פונה אליכם, אל כל מי שעבר ניתוח כזה או דומה, אנא נדבו לי טיפים, הצעות, המלצות וכל פיסת מידע שנראה לכם שעשויה להרגיע או לפחות להכין אותי לקראת הצפוי לי, עד הניתוח ואחריו, השיקום ומה שכרוך בו, ההתנהלות עם הצווארון הקשיח, החזרה לתפקוד, חלקי ןמלא וכל מה שלדעתכם עלי לדעת...
הרבה הרבה תודה מראש, בריאות ובשורות טובות לכולם.


תגובות

שמואל-עדיני
מוביל קהילה
פגוע חוט שדרה צווארי לאחר ניתוח להוצאת גידול אינטראמודולרי בגובה חוליות C2-C5 . חסר תחושה שיטחית ועמוקה.נכה בהגדרות הרפואיות,בריא בראש ובנחישות. כתבתי ספר \"שדרה כחוט השערה\" (פורסם באינטרנט) המתאר את נחישותי השיקומית בתקופה של מספר שנים ואת \"מלחמותי\" בכל התחומים הרפואיים והבירוקרטיים על מנת לחזור ולהשתלב בחברה כשווה.
06/12/13 1:00

ספטוש החביבה שלומות

אנחנו כמעט באותו הגיל (את קצת צעירה ממני) ולפני כ-13 שנים עברתי ניתוח בעמוד שדרה צווארי לאחר אבחנה שונה.

הידע=כח כהגדרתך מאד מאד נכון, אבל לא הייתי מחפס את הידע למקרה שלך אצל עמיתנו לצרה (כהגדרתך), אלא בהתיעצות ובקבלת חוו"ד נוספת ואפילו שתיים, אצל הקולגות של קנולר. לפני 13 שנים ביקרתי (לקבלת חוו"ד) גם אצלו והתרשמתי שהוא אוהב לנתח והכל, גם המסובך והמסוכן ביותר, "לא בעיה". נכון שעברו הרבה שנים ואולי גישתו ונסיונו שונים, אבל אין תחליף מלשמוע מומחה או שניים אחרים.

היי בריאה

שמואליק עדיני

ספתוש
06/12/13 8:27

היי שמואליק,

תודה על תגובתך האיכפתית. לנושא חוו"ד שניה, בשלב בו אני נמצאת (3 ימים לפני הניתוח), זה השלב שבו יעזור לי ויקל עלי  לשמוע "חוויות" מאנשים "כמוני" וכמוך שעברו את זה. לגבי ד"ר קנולר, הגעתי אליו בעקבות המלצה (שנראתה מהימנה ואובייקטיבית) מהנוירולוג שטיפל בי, ובעיקר לאחר בירור של בתי (שהינה רופאה) אצל נוירוכירורגים בביה"ח בו היא עובדת. 

ממרום גילי wink ומהיכרותי את עצמי, אני מהאנשים אשר צריכים לדעת בדיוק מה מצפה להם, גם אם הצפי אינו קל ומעודד. מאלה ששולטים טוב יותר במצבים לאחר "שהכינו שיעורי בית" ועברו הכנה נפשית (אולי בשל כך אני גם מאלה ששונאים שעורכים להם מסיבות אפתעה). אני נוהגת לערוך מאזן בין היתרונות והחסרונות, ובסופו, גם אם המאזן יוצא שלילי, נותר לי זמן למצוא את "חצי הכוס המלאה" בכל המצב. ואם אני לא מוצאת אותה, יש לי זמן להיערך בהתאם, למשל ליטול כדור ארגעה בבוקר הניתוח (שצפוי להיערך בצהריים).ביררתי עם המרדים, זה אפשרי.

מקווה שהסברתי את עצמי כך שעניתי לך.

אגב, בהזדמנות זו גם אני יכולה לתרום לאנשים כמוני,מהמידע שאספתי. במסגרת חיפושי אחר כל פיסת מידע, הגעתי למאגר של סרטי וידאו ביוטיוב, שהוקלטו ע"י אנשים שעברו ניתוח בע"ש צווארי וממניעים הומניטריים (לא מוצאת סיבה אחרת) תרמו מנסיונם ותיעדו את העובר עליהם מבחינה פיזית, תחושתית וריגשית, שלב אחרי  שלב, החל ממספר שעות לאחר הניתוח במשך כחודש. בסרטים האלה ניתן לצפות גם ויזואלית, במאזן שדיברתי עליו, ומכולם התרשמתי שהוא חיובי, לא שזה פיקניקcheeky, אבל כפי שהמנותחים אומרים שם, לא נורא כפי שחשבו...

טוב, הארכתי קצת, שוב תודה על ההתייחסות,

בריאות ובשורות טובות לכולם.

שמואל-עדיני
מוביל קהילה
פגוע חוט שדרה צווארי לאחר ניתוח להוצאת גידול אינטראמודולרי בגובה חוליות C2-C5 . חסר תחושה שיטחית ועמוקה.נכה בהגדרות הרפואיות,בריא בראש ובנחישות. כתבתי ספר \"שדרה כחוט השערה\" (פורסם באינטרנט) המתאר את נחישותי השיקומית בתקופה של מספר שנים ואת \"מלחמותי\" בכל התחומים הרפואיים והבירוקרטיים על מנת לחזור ולהשתלב בחברה כשווה.
06/12/13 11:59

הי ספטוש

קראתי בעיון רב את תשובתך להתייחסותי ונוכחתי שאת יודעת בדיוק מה לפנייך ולקראת מה את הולכת. לא נותר לי אלא לאחל לך הצלחה בניתוח ורפואה שלמה לאחריו. ואם יתחשק לך, ראי כאן באתר (בפרופיל שלי) פרסום קטן לספר שהוצאתי על "המלחמות" והשיקום שלי לאחר הניתוח וזאת במקום פירסום ביו טיוב של האחרים.(גם באתר נגישות ישראל עשו כתבה יפה בנושא שלי)

שבת שלום

שמואליק עדיני

אנה-רייזמן
07/12/13 19:23

ספטוש שלום

אכן בנקודת זמן שאת נמצאת, ההמלצה לחוות דעת נוספת לא רלוונטית לכן הכי חשוב הוא שתמשיכי לשמור על הרוח האופטימית שאת מקרינה ואני בטוחה שתהיה לזה השפעה על התוצאות וההתאוששות מהניתוח. ועוד דבר, לא מזמן היה בפורום דיון מעניין שבמרכזו עלתה השאלה אודות מנתח מסוים ואח"כ זה התפתח לתקופה שלאחר הניתוח. את מוזמנת לקרוא ולהתרשם http://www.camoni.co.il/index.php?idr=27&v=12659 כמו כן, אם תרצי תוכלי ליצור קשר עם הגולשת (מילקי) דרך תיבה פרטית.

מאחלת לך המון הצלחה בניתוח ונשמח לשמוע ממך חוויות והמלצות שיעזרו בעתיד לאנשים נוספים

בברכה,

אנה

מיכל22
21/12/14 8:43

 הי ספתוש 

אני נמצאת היום בדיוק במצב שאת מתארת שהיית בו  עוד ארבעה ימים אני צריכה לעבור את אותו ניתוח  מה יש לך לאמר לי לאחר שעברת אותו? אני גם כן בחרדותתתת

 

דידה.50
09/02/18 10:12

שלום לספתוש ולמיכל, גם אני לפני ניתוח קיבוע c4-7. אשמח לשיתוף מה קרה אחרי הניתוח...תודה עדי