מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר ודים בלובשטיין
סגן מנהל המחלקה לשיקום שדרה ומנהל היחידה לאורודינמיקה ושיקום שליטה בשתן, בית החולים לוינשטיין מומחה ברפואת שיקום ובעל ניסיון רב בטיפול ושיקום נפגעי שדרה. חבר סגל בחוג לרפואת שיקום. ד"ר בלובשטיין סיים את לימודי הרפואה ברוסיה והתמחה שם ברפואה פדיאטרית. בשנת 93' עלה לארץ, סיים התמחות ברפואה שיקומית ומאז עובד בבית החולים לוינשטיין כרופא בכיר במחלקה לנפגעי שדרה. 
תמר פולאק
תמר פולאק
סגנית אחות אחראית במחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר ראשון בסיעוד ותואר שני בסוציולוגיה רפואית. בעלת ידע ומומחיות בתחום הטיפול והשיקום בנפגעי חוט שדרה.
פרופ' עמירם כ
פרופ' עמירם כ"ץ
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי. פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא ממלא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה וחבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם. פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com
סיון אבנרי
סיון אבנרי
פיזיותרפיסט,מדריך קליני ובעל תארים ראשון ושני בפיזיותרפיה. (אוניברסיטת תל אביב)עובד בבית החולים לוינשטיין מאז 2001.אחראי על שירותי הפיזותרפיה במחלקה לשקום שדרה.
הדס טרייסמן
הדס טרייסמן
מרפאה בעיסוק אחראית, המחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר שני וותק של 14 שנה. התמחתה בתחום שיקום שדרה ובנושא זה כתבה גם את התזה
שרון רצהבי
שרון רצהבי
שרון רצהבי, פסיכולוגית רפואית מומחית. תואר ראשון מאוניברסיטת תל אביב, תואר שני מהמכללה האקדמית תל אביב יפו, בית ספר לפסיכותרפיה פסיכואנליטית באוניברסיטת חיפה. עבדה כפסיכולוגית בבית החולים רמב"ם ובבית החולים כרמל בחיפה עם אנשים המתמודדים עם מגוון מחלות ופציעות. כיום פסיכולוגית אחראית במחלקה לשיקום שדרה בבית לוינשטיין.

מובילי קהילה

שמואל-עדיני
שמואל-עדיני
פגוע חוט שדרה צווארי לאחר ניתוח להוצאת גידול אינטראמודולרי בגובה חוליות C2-C5 . חסר תחושה שיטחית ועמוקה.נכה בהגדרות הרפואיות,בריא בראש ובנחישות. כתבתי ספר \"שדרה כחוט השערה\" (פורסם באינטרנט) המתאר את נחישותי השיקומית בתקופה של מספר שנים ואת \"מלחמותי\" בכל התחומים הרפואיים והבירוקרטיים על מנת לחזור ולהשתלב בחברה כשווה.
כמוניחוט שדרהספונדילוליסטזיס

ספונדילוליסטזיס

30/06/14 8:24
10 תגובות

שלום לכולם,
שמי דניאל ואני בן 21. אני סובל מספונדילוליסטזיס L5-S1 יותר משנה וחצי אך איני יודע את את הרמה. אני יכול להגיד שרמת הכאב שלי הינה גבוה אך לא מוצא פתרון. איני יכול לקום, לשבת,לעמוד זמן ממושך, לשכב, וכאשר עושה כל הפעולות הללו, אני סובל מאוד. כבר טופלתי בכמה מרפאות כאב וקיבלתי תרופות עד לרמת המורפיום וסטיבקס אך ללא שינוי. כבר קיבלתי המלצות לניתוח קיבוע אבל יש לי לגביו כמה חששות. אשמח לקבל דעות ו עצות לגבי ניתוח כזה וגם אם אפשרי עצות לגבי טיפול עם קנאביס רפואי. מודה מכל ליבי ומצפה לעזרה, יום נפלא לכולם


תגובות

אורן4
30/06/14 23:45

דניאל שלום, אני סובל כמוך מספונדילוליסטזיס ומספונדילוליזיס כבר מגיל 15, גם אני הייתי סובל מכאבים חזקים ומהרבה פעמים שהגב היה נתפס לי למשך שבועות כמעט ללא יכולת תפקוד בסיסית.

אני לא ממליץ לך על ניתוח כי יש פתרונות עדיפים.

אני בן 44 היום והכאב חלף כמעט לחלוטין ,אני לא מגיע למצב שהגב נתפס ומתפקד הרבה יותר טוב מכל אדם בגילי , גם כאלה ללא שום בעיה בגב.

הפתרון שלי הוא שאני סיגלתי לעצמי כמה תרגילים בסיסיים בפילאטיס ואפילו הלכתי והעמקתי בלימודי פילאטיס ואימוני כושר וחיזוק שרירי היציבה והיום כמדריך פילאטיס ומאמן כושר אני אומר לך בפרוש שאין דבר יותר טוב מלילמוד להפעיל נכון את הגוף ולשכוח מהכאבים.

תרגיש טוב 

 

שלומית770
22/06/22 10:36

אשמח לשוחח איתך ולדעת באלו תרגילים מדובר

דניאל-ר.
01/07/14 6:42

תודה רבה אורן4! אשמח לעוד עצות במידה ויש כאלה. תודה מראש לכולם!

דניאל שלום, אני עברתי קיבוע L5S1 בגיל 20. בגדול ההמלצה שלי היא לעשות כל מאמץ אפשרי להימנע מניתוח. הניתוח הוא גדול והשיקום ארוך וקשה (לי לקח בערך שנה וחצי עד שחזרתי ללכת בצורה סבירה). בנוסף, זה מסוג הניתוחים שלא פותרים את הבעיה אלא רק מונעים המשך הידרדרות. לניחוח קוראים קיבוע כי מה שעושים זה לחבר את החוליות ביחד (במקרה שלי עם ברגים + השתלת עצם שנלקחה מהאגן). זה נשמע כואב וזה אכן כואב. הניתוח גם לא בהכרח יפחית את רמת הכאבים. מה שהוא יעשה זה לוודא שלא תהיה המשך החלקה של החוליות (דבר שעלול להסתיים בשיתוק). לגבי כל משכחי הכאבים למיניהם, אין לי עצות בשבילך למעט הסכמה עם אורן4. מה שישפר את מצבך זה חיזוק שרירים פנימיים שיעזרו בתמיכת החוליות. כדאי לנסות פיזיותרפיה , פילאטיס או כל התעמלות אחרת שמחזקת את שרירי הגב התחתון והבטן. אני מתרגל כבר כמה שנים יוגה (בשיטת איינגאר שמותאמת לאנשים עם בעיות רפואיות) וזה שיפר את מצבי באופן משמעותי.

דניאל-ר.
01/07/14 15:10

תודה רבה עידו!  אני ממש מודה על המידע. האם שילוב של טיפול פילאטיס וקנאביס רפואי יכול לשפר את המצב לדעתך?

אם אני לא אעשה את הניתוח אבל כן אתפל בשיטות שמרניות אז הסיכוי לשיתוק קטן או אין לזה משמעות?

ממש מודה!

קנאביס רפואי או כל תרופה אחרת לא ישפרו את מצב עמוד השדרה. הם רק יעזרו לך לטשטש את הכאבים. לגבי פילאטיס או כל התעמלות אחרת, ככל ששרירי האיזור הבעייתי יהיו חזקים יותר הסכנה של המשך תזוזת החוליות תרד. בהנחה שהרופא מאשר לך להתעמל כדאי לנסות, יש לך רק מה להרוויח. ועוד הערה, אחרי 20 שנה עם בעיות גב שמעתי המלצות על עשרות דרכי טיפול. בסופו של דבר כל בן אדם הוא שונה וכל אחד צריך למצוא את הדרך האישית שטובה לו. תנסה דבר אחד, לא טוב תנסה אחר, בתקווה שאחת האפשרויות תעבוד עבורך ותרגיש טוב יותר.

דניאל-ר.
01/07/14 17:05

אני מבין.  אני מודה לך על העצות ואתחיל עם יותר טיפולים שמרניים. מקווה לטובה. תודה לכולם ואשמח לקבל עוד עצות.

שמואל-עדיני
מוביל קהילה
פגוע חוט שדרה צווארי לאחר ניתוח להוצאת גידול אינטראמודולרי בגובה חוליות C2-C5 . חסר תחושה שיטחית ועמוקה.נכה בהגדרות הרפואיות,בריא בראש ובנחישות. כתבתי ספר \"שדרה כחוט השערה\" (פורסם באינטרנט) המתאר את נחישותי השיקומית בתקופה של מספר שנים ואת \"מלחמותי\" בכל התחומים הרפואיים והבירוקרטיים על מנת לחזור ולהשתלב בחברה כשווה.
02/07/14 21:53

שלום דניאל

קיבלת הרבה עצות וכולן "נכונות" אמרו/כתבו לך חלק מהאנשים שאין כאב של אחד דומה למשנהו אצל האחר, ועוד אמרו כי כל אחד צריך ללמוד לחיות עם מה שיש לו, ואחרי תקופת לימוד (שאיננה תחומה בזמן מוגדר) לסגל ולפתח את הדרכים המתאימות לו. האמן לי הכל נכון. 14 שנים אחרי ניתוח (ראה כאן באתר) כשלקח לי כמה שנים נוראיות ללמוד מהם הכאבים שלי ומה יעזור להם, אחרי שמצאנו מה מקל עליהם אבל לא מה מעלים אותם כי זה כנראה בלתי אפשרי, היו ימים שטיפסתי על הקירות והייתי מוכן לפרק כל דבר שנקרא בדרכי מרוב כאב וכעס עליו, למדתי איך חיים אתו (עם הכאב) בשלום, באיזה תנוחה צריך לשבת או לשכב בכדי להקל וכו'. במקביל לחיפוש האובססיבי אחרי התרופה הגואלת, תן גם לזמן לעשות את שלו והיה קשוב לגופך.

הרבה בריאות שמואליק

שלומית770
22/06/22 10:37

אז הניתוח עזר לך?

dsh972
18/07/14 10:10

היי, כמו שקודמי כתב, אין משהו" נכון " כל גוף ואדם הינו אינדיבדואל שמתנהג אחרת מאחרים. אם הייתי במקומך, הייתי מנסה טפולים שונים עד שהייתי מגיע לטיפול שמתאים לי. לדעתי טפול מנואלי יכול בהחלט לעזור ולהוריד כאב.