מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר ודים בלובשטיין
סגן מנהל המחלקה לשיקום שדרה ומנהל היחידה לאורודינמיקה ושיקום שליטה בשתן, בית החולים לוינשטיין מומחה ברפואת שיקום ובעל ניסיון רב בטיפול ושיקום נפגעי שדרה. חבר סגל בחוג לרפואת שיקום. ד"ר בלובשטיין סיים את לימודי הרפואה ברוסיה והתמחה שם ברפואה פדיאטרית. בשנת 93' עלה לארץ, סיים התמחות ברפואה שיקומית ומאז עובד בבית החולים לוינשטיין כרופא בכיר במחלקה לנפגעי שדרה. 
תמר פולאק
תמר פולאק
סגנית אחות אחראית במחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר ראשון בסיעוד ותואר שני בסוציולוגיה רפואית. בעלת ידע ומומחיות בתחום הטיפול והשיקום בנפגעי חוט שדרה.
פרופ' עמירם כ
פרופ' עמירם כ"ץ
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי. פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא ממלא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה וחבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם. פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com
סיון אבנרי
סיון אבנרי
פיזיותרפיסט,מדריך קליני ובעל תארים ראשון ושני בפיזיותרפיה. (אוניברסיטת תל אביב)עובד בבית החולים לוינשטיין מאז 2001.אחראי על שירותי הפיזותרפיה במחלקה לשקום שדרה.
הדס טרייסמן
הדס טרייסמן
מרפאה בעיסוק אחראית, המחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר שני וותק של 14 שנה. התמחתה בתחום שיקום שדרה ובנושא זה כתבה גם את התזה
שרון רצהבי
שרון רצהבי
שרון רצהבי, פסיכולוגית רפואית מומחית. תואר ראשון מאוניברסיטת תל אביב, תואר שני מהמכללה האקדמית תל אביב יפו, בית ספר לפסיכותרפיה פסיכואנליטית באוניברסיטת חיפה. עבדה כפסיכולוגית בבית החולים רמב"ם ובבית החולים כרמל בחיפה עם אנשים המתמודדים עם מגוון מחלות ופציעות. כיום פסיכולוגית אחראית במחלקה לשיקום שדרה בבית לוינשטיין.

מובילי קהילה

שמואל-עדיני
שמואל-עדיני
פגוע חוט שדרה צווארי לאחר ניתוח להוצאת גידול אינטראמודולרי בגובה חוליות C2-C5 . חסר תחושה שיטחית ועמוקה.נכה בהגדרות הרפואיות,בריא בראש ובנחישות. כתבתי ספר \"שדרה כחוט השערה\" (פורסם באינטרנט) המתאר את נחישותי השיקומית בתקופה של מספר שנים ואת \"מלחמותי\" בכל התחומים הרפואיים והבירוקרטיים על מנת לחזור ולהשתלב בחברה כשווה.
כמוניחוט שדרהספונדילוליזיס דו"צ וספונדילוליסטזיס

ספונדילוליזיס דו"צ וספונדילוליסטזיס

01/07/14 22:01
23 תגובות

l5-s1 ספונדילוליזיס דו"צ וספונדילוליסטזיס קדמי קל של L5 ביחס ל- S1, הגורם היצרות של תעלות השורשים דו"צ.
ניסתי פיזותרפיה שלא עזרה,
עושה באופן קבוע כבר המון שניפ פילאטיס וספורט בכלל,
סובלת מכאבים והקרנות נוראים,
יש ימים שהכאבים פשוט משתקים אותי,
התחלתי טיפול במרפאת כאב,
הזרקה לעמוד שדרה של סטרואידים שגם זה לא עזר..
עצות, מישהו?


תגובות

dvora30
02/07/14 11:36

ניסיתי כמעט הכל, 

לא רציתי לנסות את הזריקות  - חוששת מהן,

אשמח לשמוע מה עוזר

BENO1952
02/07/14 16:16

שלום ליאת,,

" סובלת מכאבים והקרנות נוראים, יש ימים שהכאבים פשוט משתקים אותי",,,,

למה לא לטפל בבעיה ובמקום זה לחפש משככי כאב מכל צורה שהיא??

ליאת91
02/07/14 16:42

כיצד לטפל בבעיה? 

ניתוח? מאוד מפחיד אותי.. 

אני בת 23, עברתי בגיל 17 ניתוח בברך שהתפקשש ובמשך 5 שנים עברתי מיד ליד אצל אורטופדים עד שהגיע תותח שהציל לי אותה לפני שנה.  אז עכשיו לעבור ניתוח גב מלחיץ אותי מאוד. 

ליאת91
02/07/14 16:42

יש פתרון אחר חוץ מניתוח ?

BENO1952
02/07/14 16:57

frownאין,,,

נכון,,זה מלחיץ,,אבל זה אמור לפתור את הבעיה.משככי כאב לא פותרים דבר,,ויש כל הסיכויים שיהיו לך "נזקים" אחרים או תופעות לוואי.

בשביל תופעות הלוואי יציעו לך לקחת עוד כדורים,, וזה מעגל  שלא ניסגר,,smiley והבעיה לא תעלם,,עם הזמן זה רק יכול להחמיר.כבר כתבו כאן אנשים עם בעיות משנים עברו שלא טופלו כיאות וזה "חזר".עכשיו הם מתחילם את התהליך מחדש,,frown

אני מניח שזה מלחיץ לגבי כל ניתוח שעושים,,גם אצל רופא שיניים,,smiley

את צריכה לקבל הסברים על התהליך,,,מה ההשלכות במידה ולא תעשי את הניתוח,,החלמה,,חזרה לחיים הנורמליים,,מגבלות,,לשאול את כל השאלות ולקבל את התשובות.

ההחלטה בכל מקרה תהיה שלך,,smiley

כל טוב,,,

ליאת91
02/07/14 17:00

תודה על הייעוץ 

BENO1952
02/07/14 17:05

smileyyes

dvora30
02/07/14 17:32

ליאת, אני מבינה את החששות שלך מניתוח,

יש לי ותק בכאב, היו פעמים שחשבתי על ניתוח,

וזה אכן מפחיד, 

כל עוד אני הולכת.... לא אלך על ניתוח

ליאת שלום, אני עברתי בגיל 20 קיבוע אחרי ספונדילוליסטזיס L5-S1 בדרגה חמורה. שימי לב שניתוח קיבוע מסוג זה לא אמור לפתור את הבעיה אלא לגרום לכך שהחוליות לא יחליקו עוד יותר. מהמעט אנשים שפגשתי שעשו את הניתוח הזה (כולל אני) הוא לא מעלים את הכאבים ולא בהכרח יפתור את בעיית ההקרנות. בנוסף מסלול ההחלמה הוא ארוך מאוד (לי לקח בערך שנה וחצי עד שיכולתי לחזור לתפקד בצורה סבירה). אם הרופא אומר לך שניתוח אינו הכרחי בצורה חד משמעית אז הייתי מנסה טיפולים אלטרנטיביים. אני הופניתי בזמנו ממרפאת כאב לדיקור סיני שמאוד עזר לי. אחרי בערך חודש וחצי של טיפולים התחלתי להרגיש ירידה משמעותית בכאבים. מקווה שתרגישי טוב יותר...

BENO1952
03/07/14 4:41

עידו בוקר טוב,,

,,,"הוא לא מעלים את הכאבים ולא בהכרח יפתור את בעיית ההקרנות",,,,

הקביעה שלך אינה מדוייקת,smiley אם אין נזק על חוט השידרה "ותופסים" את הבעיה בזמן [לחץ שהחל על שורשי העצבים או על השק--כמו כל "אבחנה מוקדמת של כל בעיה"], אזי לא צריכים להיות כאבים לאחר מכן.

לי לקח חודש וחצי להחלים מהניתוח,smiley אבל את הנזק לחוט השידרה אי אפשר כמובן לתקן.אצל כל אחד זה אינדיווידואלי smiley[גם אני ניסיתי דיקור,,לא עזר כהוא זה,smiley]

הבעיה אצלנו בארץ שהרופאים אינם מטפלים ואינם מעוניינים לטפל "בגילוי המוקדם"[במקרה זה בבעיות עמוד שידרה] כיאות וכך נוצרת הדרדרות של בעיה.[כך גם הייתי חייב לעבור ניתוח נוסף אחרי 8 חודשים מהמקרה הראשון,,וניתוח נוסף אחרי 4 שנים,,למה? כי הרופאים חשבו "שהבעיות הנוספות שהיו קיימות בחוט הישדרה לא משמעותית"] .הזמן הוא "רע מאד" לבעיות עמוד שידרה.

אתה צודק במקרה שיש כבר נזק כל שהוא על חוט השידרה ואז הניתוח למעשה מסלק את הלחץ/הצרות/אחר, למנוע "החמרה".

כל טוב,,

 

 

בנו שלום, צטטת רק חצי מהמשפט שלי - "מהמעט אנשים שפגשתי שעשו את הניתוח הזה (כולל אני) הוא לא מעלים את הכאבים ולא בהכרח יפתור את בעיית ההקרנות", אני לא רופא ולא מתיימר להבין את הפיזיולוגיה של עמוד השדרה אבל כן רואה מה קורה עם החולים לאחר הניתוח. וכמו שכתבתי - מהאנשים שאני פגשתי עד היום שעברו קיבוע לא נתקלתי אפילו ב"צדיק" אחד שנעלמו לו הכאבים, וזה מה שניסיתי לומר (אולי בצורה לא מספיק ברורה). פעם דיברתי על הנושא עם כירופרטור והוא הסביר לי שעצם זה שמקבעים שתיים או יותר חוליות ביחד עמוד השדרה מאבד חלק מחלוקת העומס הרגילה כך שנופל יותר עומס על האיזורים הלא מקובעים וזה כשלעצמו עלול לגרום לכאבי גב.

שלום ליאת טיפול ניתוחי לתיקון ספונדילוליזיס הינו שנוי במחלוקת. התוויות לביצוע הניתוח כוללות המשך החלקה של החוליה, הופעה של פגיעה נוירולוגית ובסוף בסוף גם כאבים עזים שלא הגיבו לטיפול שמרני. רוב העבודות שביצעו לא הראו ייתרון בביצוע הניתוח. במעקב לאחר הניתוח של שנתיים יש ייתרון קל ברמת הכאב לקבוצת המנותחים, אולם במעקב ארוך טווח אין הבדלים משמעותיים בין הקבוצות. טיפול במסגרת מרפאת כאב שכולל טיפול פיזיקלי, פסיכולוגי וגם תרופתי בכאב, כמו שאת מקבלת, הוא ה"מתכון" היעיל ביותר לטיפול בכאבייך. כמו שניסו להעביר לך אנשי הפורום - אין פתרון קסם. הכאב קיים, כנראה שגם ימשיך וצריך ללמוד איך ניתן "לנהל" אותו. תנסי לקבוע לעצמך יעדים תפקודיים הגיוניים ולהתמיד בהם, בהצלחה

עינבל-דהן
07/07/14 0:24

היי ליאת,

קראתי שכתבת שתרגלת פילאטיס ובכל זאת....

אני כרגע בלימודי קונטרולוג׳י (פילאטיס מזרן קלאסי) ובקורס שקדם לי למדה בחורה עם בעיה דומה לשלך, לפני שהיא החלה את הקורס היא חוותה 2 שיעורי פילאטיס מזרן (בלבד) עם המורה שלנו  (אחרי שמגיל 13 היא לא זוכרת את עצמה ללא כאבים, כיום בגיל 42 היא נשואה ואם ל2 מורה לריקודי בטןקונטרולוג׳י וצ׳יקונג - pain free), היא הרגישה שלימודי הדרכת הקונטרולוג׳י בפרט ותרגול קונטרולוג׳י בכלל יעשו לה טוב ואכן כבר לקראת אמצע הקורס היא למדה בדיוק על המצב הבריאותי שלה מה׳פוינט אוף ויו׳ של הפילאטיס ושיקמה את עצמה לחלוטין ללא ניתוח! 

לכן אני ממליצה לך בחום ליצור קשר עם המורה שלי ולשאול אותו לעצות על מצבך.. באופן כללי הוא אדם מדהים ובעל ידע אנטומי אדיר! חי ונושם את גוף האדם..

אם תרצי, תפני אליי בפרטי ואתן לך בשמחה את פרטיו..

רפואה שלמה, ובתקווה שעזרתי..

עינבל

נ.ב.

קטע מפתולוגיה של אחת הבנות איתי בקורס...

-
פילאטיס וסופונדילוליסטזיס
מחקרים רבים מוכיחים את יעילות תרגול הפילאטיס ככלי שיקומי בטיפול בבעיות רפואיות למיניהן כגון: פריצות דיסק, ספונדילוליסטזיס, ספונדילוליזיס, עקמת (סקוליוזיס) ,החלפות ירך וברך, שברים שונים, ניתוחי סרטן השד, אירוע מוחי ועוד.
במצב של פגיעה מסוג ספונדילולי ישנה חשיבות גבוה מאוד לחיזוק שרירי הבטן התחתונה הגב התחתון ולהגדלת מרחב התנועה. תרגול פילאטיס מותח, מפעיל ומחזק את שרירי הגוף בכלל ואת שרירי הליבה בפרט ובכך הוא מסייע לחיזוק של אזור הגב התחתון, הבטן התחתונה, חגורת הכתפיים ושריריי הישבן והירכיים. למעשה, מתיחה והפעלה של השרירים האלו מסייעת בהפחתת עומס מה Pars interarticularis וכתוצאה מכך ככל הנראה מפחיתה גירוי של הפגם הספונדילוליטי ומאיצה את החזרה לפעילות גופנית סדירה.
בנוסף, פילאטיס מהווה כלי נפלא לשיקום, מאחר ובזמן התרגול המטופל שם דגש רב על נשימה נכונה. הנשימה עוזרת להרפות שרירים אשר אינם נחוצים לתנועה ותורמת לתנועה מבוקרת זורמת ואיכותית. בנוסף, נשימה נכונה מפחיתה מתחים בגוף ותורמת להרגשת חיות וחיוניות לגוף ולנפש.
למעשה, תרגול פילאטיס באופן חוזר משפר את השליטה השרירית ואת התנועה באזורים עם תנועה מוגבלת, לצד הגברת המודעות ותחושת הגוף במרחב ובכך מזרזים את ההחלמה והחזרה לתפקוד. בנוסף הרחבת יכולת התנועה והתנועתיות משפרת את קצב השחרור של הנוזל הסינוביאלי במפרקים וכתוצאה מכך מסייעת לשימון המפרקים. בכך התנועתיות מעוררת את מערכת העצבים לנוכח הפעילות ומשפרת את התקשורת בין המוח לגוף.
חשוב להוסיף ולציין כי על מנת להחלים מפגיעה ספונדילולית באופן חלקי או מלא, השינוי בשליטה ובהנעת הגוף חייב יהיה להתבצע באופן טוטאלי והמטופל יצטרך לסגל אורך חיים שונה מבעבר שיכלול: תרגול פילאטיס, יציבה נכונה (בעמידה, בהליכה, בשכיבה), הימנעות מהעמסת עומס יתר על הגב ותזונה נכונה.

ליאת91
07/08/14 17:50

כעת אני לאחר הזרקה שנייה שלא עזרה. 

יש לי חולשה גבוהה ברגל לעומת רגל שמאל

דבר אשר לא מאפיין אותי בכלל 

ונימול שלא וזב אותי.

BENO1952
07/08/14 18:03

frownחבל,,,,עברו כבר כמה שעות?איזה סוג הזרקה?

ליאת91
07/08/14 18:15

ההזרקה הייתה ביום שלישי ב 20:00

הזרקה תחת שיקוף הוזרק : 

lidocaine 1%

depo medrol 0.2 mg

אפרת_זיו
15/08/14 3:09

ליאת ניסית הידרותרפיה? ממליצה בחום!

שלומית770
22/06/22 0:45

עזר לך במקרה כזה?

BENO1952
15/08/14 5:15

"ההזרקה הייתה ביום שלישי ב 20:00

הזרקה תחת שיקוף הוזרק : 

lidocaine 1%

depo medrol 0.2 mg",,,,,

לא עזר כתבת.תופעות לוואי??

המליצו להגדיל את המינון במידה ולא עוזר??

ליאת91
17/08/14 20:34

אפרת ניסתי הידרותרפיה.. ההזרקה לא עזרה והרופא במרפאת כאב החליט לא להמשיך והמליץ על ניתוח

אפרת_זיו
28/08/14 0:31

אוף. מתסכל. מקווה שניתוח יעזור!

ליאת91
28/08/14 11:08

אני גם מקווה

ליאור-17
22/08/15 21:04

גמני סובל משבר המאמץ הזה כבר מער עשור אני משתדל לעשות תרגילים לחיזוק שרירי בטן וגב כל יום את הספורט התחרותי שהוביל לפציע הפסקתי כבר מזמן ואני לא מרגיש שאני יכול לעשות ספורט בצורה מאומצת הכל נעשה לאט ובזהירות .. הכאבים הם יום יומיים לאחר מספר שעות של עבודה או ישיבה בלימודים הכאבים וההקרנות לרגליים כולל הרדמות של כפות הרגליים ממש מתסכלים אותי ... ניתוח לא בא בחשבון בעשרים שנה הקרובות וכמו כן סטרואידים ואופיאטים הם לא באמת טיפול רפואי שאני מוכן להסתכן איתו .... רציתי לשאול אם משהו בפורום מהסובלים מאותו הבעיה ניסה טיפול בקנאביס רפואי הידוע ביעילותו בשיכוח כאבים הנובעים מלחץ על עצב וכמו כן מעודד החלמה של שברים בעצמות ... אז לאור העובדות הללו האם מישו קיבל טיפול בצמח הקנאביס ויכול לספר לי אם זה עזר לו ואם כן עד כמה ??