מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר ודים בלובשטיין
סגן מנהל המחלקה לשיקום שדרה ומנהל היחידה לאורודינמיקה ושיקום שליטה בשתן, בית החולים לוינשטיין מומחה ברפואת שיקום ובעל ניסיון רב בטיפול ושיקום נפגעי שדרה. חבר סגל בחוג לרפואת שיקום. ד"ר בלובשטיין סיים את לימודי הרפואה ברוסיה והתמחה שם ברפואה פדיאטרית. בשנת 93' עלה לארץ, סיים התמחות ברפואה שיקומית ומאז עובד בבית החולים לוינשטיין כרופא בכיר במחלקה לנפגעי שדרה. 
תמר פולאק
תמר פולאק
סגנית אחות אחראית במחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר ראשון בסיעוד ותואר שני בסוציולוגיה רפואית. בעלת ידע ומומחיות בתחום הטיפול והשיקום בנפגעי חוט שדרה.
פרופ' עמירם כ
פרופ' עמירם כ"ץ
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי. פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא ממלא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה וחבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם. פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com
סיון אבנרי
סיון אבנרי
פיזיותרפיסט,מדריך קליני ובעל תארים ראשון ושני בפיזיותרפיה. (אוניברסיטת תל אביב)עובד בבית החולים לוינשטיין מאז 2001.אחראי על שירותי הפיזותרפיה במחלקה לשקום שדרה.
הדס טרייסמן
הדס טרייסמן
מרפאה בעיסוק אחראית, המחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר שני וותק של 14 שנה. התמחתה בתחום שיקום שדרה ובנושא זה כתבה גם את התזה
שרון רצהבי
שרון רצהבי
שרון רצהבי, פסיכולוגית רפואית מומחית. תואר ראשון מאוניברסיטת תל אביב, תואר שני מהמכללה האקדמית תל אביב יפו, בית ספר לפסיכותרפיה פסיכואנליטית באוניברסיטת חיפה. עבדה כפסיכולוגית בבית החולים רמב"ם ובבית החולים כרמל בחיפה עם אנשים המתמודדים עם מגוון מחלות ופציעות. כיום פסיכולוגית אחראית במחלקה לשיקום שדרה בבית לוינשטיין.

מובילי קהילה

שמואל-עדיני
שמואל-עדיני
פגוע חוט שדרה צווארי לאחר ניתוח להוצאת גידול אינטראמודולרי בגובה חוליות C2-C5 . חסר תחושה שיטחית ועמוקה.נכה בהגדרות הרפואיות,בריא בראש ובנחישות. כתבתי ספר \"שדרה כחוט השערה\" (פורסם באינטרנט) המתאר את נחישותי השיקומית בתקופה של מספר שנים ואת \"מלחמותי\" בכל התחומים הרפואיים והבירוקרטיים על מנת לחזור ולהשתלב בחברה כשווה.
כמוניחוט שדרהטיפול בסרביקלגיה

טיפול בסרביקלגיה

03/07/14 20:13
4 תגובות

שלום,

האם ישנם כאן אנשים הסובלים, כמוני, מסרביקלגיה?

אילו דרכי טיפול יש לכך, פרט לקנאביס רפואי?


תגובות

dsh972
18/07/14 10:05

היי, האם מקור הכאב ידוע? אם כן מהו- שריר, לחץ על שורש, נקודות הדק?

שלום רוזה סרביקלגיה היא שם כללי לכאבי צואר, לרוב הכוונה היא לכאבי צואר ממקור של רקמה רכה - שריר, גיד, פסציה וכו. יש עשרות שיטות פיזיקליות להקלה על כאבי צואר, כל אחד ומה שעובד עליו. לא משנה באיזו שיטה תבחרי, חשוב להקפיד על שני נושאים עיקריים. הראשון הוא לנסות ולאפיין את הכאב שלך בעצמך - מתי הוא מופיע ובאיזו עוצמה, מה מקל עליו, מה מחמיר אותו, באיזו תנוחה הוא מפריע יותר (מול מחשב? בסיבוב לימין? בהחזקת טלפון?). לאחר שתאפייני אותו לעצמך נסי לראות מה את יכולה לעשות כדי לשלוט בו במידת האפשר,ע"י תנוחות, מנוחות, הרפיות, תרופות נגד כאבים או כל מה שעובד בשבילך. הדבר הנוסף הוא להמשיך ולתפקד עם ועל-אף הכאבים, ככל שניתן. זאת על מנת לא להפוך את הכאב לנושא המרכזי בחייך. בהצלחה

רוזה1
22/07/14 20:01

ד"ר רינגלר - איני נוטה לוותר על אורח החיים שלי ובעיקר לא על ביקור בתזמורת, באופרה ובתיאטרון.

DSH972 - מקור הכאב הוא לחץ על השורש.

dsh972
22/07/14 22:47

רוזה שלום,

ד"ר רינגלר כתב בתגובתו המפורטת  את התשאול בכדי לדעת מהו מקור הכאב.  כיוון שאת יודעת כבר מהו מקור הכאב, הייתי מציע לך לקבל את החלק בתשובתו :" שיטות פיזיקליות להקלה על כאבי צואר, כל אחד ומה שעובד עליו" וכן, ללמוד לבד, או בהדרכתו של  המטפל, מה עשוי למנוע את הכאב ואיך לשלוט על הכאב.

אני מצטרף לתשובתו המלומדת.

כדאי לך לחשוב על שיטה מנואלית / פיזיקלית להקלת הכאב וחלק מהשיטות יכולות לפתור את הכאב ואפילו את הבעיה.