מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר ודים בלובשטיין
סגן מנהל המחלקה לשיקום שדרה ומנהל היחידה לאורודינמיקה ושיקום שליטה בשתן, בית החולים לוינשטיין מומחה ברפואת שיקום ובעל ניסיון רב בטיפול ושיקום נפגעי שדרה. חבר סגל בחוג לרפואת שיקום. ד"ר בלובשטיין סיים את לימודי הרפואה ברוסיה והתמחה שם ברפואה פדיאטרית. בשנת 93' עלה לארץ, סיים התמחות ברפואה שיקומית ומאז עובד בבית החולים לוינשטיין כרופא בכיר במחלקה לנפגעי שדרה. 
תמר פולאק
תמר פולאק
סגנית אחות אחראית במחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר ראשון בסיעוד ותואר שני בסוציולוגיה רפואית. בעלת ידע ומומחיות בתחום הטיפול והשיקום בנפגעי חוט שדרה.
פרופ' עמירם כ
פרופ' עמירם כ"ץ
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי. פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא ממלא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה וחבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם. פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com
סיון אבנרי
סיון אבנרי
פיזיותרפיסט,מדריך קליני ובעל תארים ראשון ושני בפיזיותרפיה. (אוניברסיטת תל אביב)עובד בבית החולים לוינשטיין מאז 2001.אחראי על שירותי הפיזותרפיה במחלקה לשקום שדרה.
הדס טרייסמן
הדס טרייסמן
מרפאה בעיסוק אחראית, המחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר שני וותק של 14 שנה. התמחתה בתחום שיקום שדרה ובנושא זה כתבה גם את התזה
שרון רצהבי
שרון רצהבי
שרון רצהבי, פסיכולוגית רפואית מומחית. תואר ראשון מאוניברסיטת תל אביב, תואר שני מהמכללה האקדמית תל אביב יפו, בית ספר לפסיכותרפיה פסיכואנליטית באוניברסיטת חיפה. עבדה כפסיכולוגית בבית החולים רמב"ם ובבית החולים כרמל בחיפה עם אנשים המתמודדים עם מגוון מחלות ופציעות. כיום פסיכולוגית אחראית במחלקה לשיקום שדרה בבית לוינשטיין.

מובילי קהילה

שמואל-עדיני
שמואל-עדיני
פגוע חוט שדרה צווארי לאחר ניתוח להוצאת גידול אינטראמודולרי בגובה חוליות C2-C5 . חסר תחושה שיטחית ועמוקה.נכה בהגדרות הרפואיות,בריא בראש ובנחישות. כתבתי ספר \"שדרה כחוט השערה\" (פורסם באינטרנט) המתאר את נחישותי השיקומית בתקופה של מספר שנים ואת \"מלחמותי\" בכל התחומים הרפואיים והבירוקרטיים על מנת לחזור ולהשתלב בחברה כשווה.
כמוניחוט שדרהרפלקסים מוגברים

רפלקסים מוגברים

26/07/14 20:30
4 תגובות

שלום רב. יש לי שאלה בנושא רפלקסים מוזרים שיש לי : ובכן אני פגוע עמוד שדרה-פראפלג , אין לי תחושה בכפות הרגליים ורוב חלק הגפיים התחתונות .
יש לי תופעה מוזרה והיא , שאני שוכב במיטה יש לי פתאום במפתיע רפלקסים ברגליים שמקפיצות לי את הרגליים , העניין הוא שלפעמים ( אולי כל הזמן אני לא זוכר) לפני שהרפלקס כיביכול מגיע ,עובר לי בראש הרגשה שאני כאילו בסיטואציה שאני מתחלק וכאילו אני כמעט רואה בראשי את כפות הרגליים שלי נפרדות מהרצפה ומתחלקות ואז שניה אחרי זה מגיע הרפלקס וקופצות לי הרגליים .
מישהו אולי יודע ומכיר את התופעה ?
מישהו אולי יודע למה זה קורה ,כולל המחשבה של ההתחלקות קודם לרפלקסם ולמה הגוף עושה את זה?
אשמח לתשובה ותודה מראש שרון


תגובות

שמואל-עדיני
מוביל קהילה
פגוע חוט שדרה צווארי לאחר ניתוח להוצאת גידול אינטראמודולרי בגובה חוליות C2-C5 . חסר תחושה שיטחית ועמוקה.נכה בהגדרות הרפואיות,בריא בראש ובנחישות. כתבתי ספר \"שדרה כחוט השערה\" (פורסם באינטרנט) המתאר את נחישותי השיקומית בתקופה של מספר שנים ואת \"מלחמותי\" בכל התחומים הרפואיים והבירוקרטיים על מנת לחזור ולהשתלב בחברה כשווה.
27/07/14 1:12

שלום שרון

התופעה שאתה מתאר מוכרת לי שנים רבות. גם אני "חי" כבר שנים ללא תחושות ברגלים וגרוע יותר בידיים ובחלקים רבים אחרים. למרות חוסר התחושה, הרפלקסים שלי עובדים שעות נוספות והם מאד מאד מוגברים. אני יכול לשבת בשקט ופתאום "קופצת" לה יד או רגל בלי כל הסבר הגיוני. לפעמים אני חש בראשי שזה מגיע אך אין לי שליטה ואפשרות לעצור את זה ואז לפעמים קורים גם דברים לא נעימים כמו למשל שנתתי בעיטה לאדם שעמד לידי ואף העפתי כוס שתיה על אדם לבוש חליפה. זה קיים זה ישנו ולומדים לחיות גם עם זה.

בברכת בריאות שמואליק

שלום שרון החזרים ערים זה ממצא נפוץ בנפגעי חוט שדרה, עם או בלי עלייה במתח השרירים(ספסטיות) הגוף שלנו מגיב לתחושות ולמחשבות גם ע"י המערכת הסומטית- בשינוי מתח השרירים, תנועה וכו' וגם ע"י תגובה המערכת האוטונומית- שינויי דופק, נשימה, הזעה וכו'. כאשר יש פגיעה בחוט השדרה תגובות הגוף דומות אך מתבטאות "אחרת"- קפיצות שרירים, ספסטיות, עליות לחץ דם פתאומיות וכו'. אם מדובר בארועים חוזרים שכיחים ומטרידים, כדאי להיבדק ולטפל. לרוב אין צורך בטיפול ולומדים להכיר אותן ולהסתדר בהצלחה

sharon17
08/08/14 13:53

תודה לכם

3336_member
08/05/16 17:52

ברוך הבא למועדון