מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר ודים בלובשטיין
סגן מנהל המחלקה לשיקום שדרה ומנהל היחידה לאורודינמיקה ושיקום שליטה בשתן, בית החולים לוינשטיין מומחה ברפואת שיקום ובעל ניסיון רב בטיפול ושיקום נפגעי שדרה. חבר סגל בחוג לרפואת שיקום. ד"ר בלובשטיין סיים את לימודי הרפואה ברוסיה והתמחה שם ברפואה פדיאטרית. בשנת 93' עלה לארץ, סיים התמחות ברפואה שיקומית ומאז עובד בבית החולים לוינשטיין כרופא בכיר במחלקה לנפגעי שדרה. 
תמר פולאק
תמר פולאק
סגנית אחות אחראית במחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר ראשון בסיעוד ותואר שני בסוציולוגיה רפואית. בעלת ידע ומומחיות בתחום הטיפול והשיקום בנפגעי חוט שדרה.
פרופ' עמירם כ
פרופ' עמירם כ"ץ
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי. פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא ממלא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה וחבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם. פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com
סיון אבנרי
סיון אבנרי
פיזיותרפיסט,מדריך קליני ובעל תארים ראשון ושני בפיזיותרפיה. (אוניברסיטת תל אביב)עובד בבית החולים לוינשטיין מאז 2001.אחראי על שירותי הפיזותרפיה במחלקה לשקום שדרה.
הדס טרייסמן
הדס טרייסמן
מרפאה בעיסוק אחראית, המחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר שני וותק של 14 שנה. התמחתה בתחום שיקום שדרה ובנושא זה כתבה גם את התזה
שרון רצהבי
שרון רצהבי
שרון רצהבי, פסיכולוגית רפואית מומחית. תואר ראשון מאוניברסיטת תל אביב, תואר שני מהמכללה האקדמית תל אביב יפו, בית ספר לפסיכותרפיה פסיכואנליטית באוניברסיטת חיפה. עבדה כפסיכולוגית בבית החולים רמב"ם ובבית החולים כרמל בחיפה עם אנשים המתמודדים עם מגוון מחלות ופציעות. כיום פסיכולוגית אחראית במחלקה לשיקום שדרה בבית לוינשטיין.

מובילי קהילה

שמואל-עדיני
שמואל-עדיני
פגוע חוט שדרה צווארי לאחר ניתוח להוצאת גידול אינטראמודולרי בגובה חוליות C2-C5 . חסר תחושה שיטחית ועמוקה.נכה בהגדרות הרפואיות,בריא בראש ובנחישות. כתבתי ספר \"שדרה כחוט השערה\" (פורסם באינטרנט) המתאר את נחישותי השיקומית בתקופה של מספר שנים ואת \"מלחמותי\" בכל התחומים הרפואיים והבירוקרטיים על מנת לחזור ולהשתלב בחברה כשווה.
כמוניחוט שדרהמתן שתן וצואה...

מתן שתן וצואה...

30/08/14 13:24
5 תגובות

היי, אני לא בטוח שהנושא עליו אני רוצה לדבר קשור לקהילה הזאת, אבל יש מצב שכן.
אני אחרי תאונה מאוד קשה, נותחתי ברגליים, ידיים, אגן ועמוד שדרה.
כיום אני מאושפז בבית לוינשטיין במחלקת שיקום שדרה.

אני רוצה לברר עמכם, לגבי הוצאת שתן וצואה. לגבי צואה, אני מוציא את הצואה עם כפפה באופן "מנואלי". נראה שיש לי אבני צואה כי זה תמיד חתיכות נורא קשות. האם יש פתרון יותר טוב ממה שאני עושה עכשיו?

לגבי שתן, לאחר תקופות ארוכות שהייתי עם קטטר, היה לי קשה לתת שתן בבקבוק הזה של בית החולים, הייתי צריך להתאמץ מאוד וללחוץ חזק עם כל השרירים שלי על מנת שייצא שתן. לאט לאט, זה היה יוצא פחות והייתי מגביר את המאמץ, עד שהגעתי למצב שאני מתאמץ מאוד, ויוצאות רק מספר טיפות, ולא הייתי מתרוקן והייתי נורא מתוסכל.
כיום אני מוציא את השתן בעזרת צינתורים (קטטריזציה), וזה ממש עוזר, אבל רציתי לשאול, האם אצליח אי פעם לחזור ולהשתין כרגיל?, ועוד שאלה, בקרוב אני משתחרר מהאישפוז, מהיכן אני וכש את כל הציוד של הצינתורים האילה ע"מ שיהיה לי בבית?

אשמח לתשובות מן המומחים ובעלי נסיון,
תודה רבה.


תגובות

שמואל-עדיני
מוביל קהילה
פגוע חוט שדרה צווארי לאחר ניתוח להוצאת גידול אינטראמודולרי בגובה חוליות C2-C5 . חסר תחושה שיטחית ועמוקה.נכה בהגדרות הרפואיות,בריא בראש ובנחישות. כתבתי ספר \"שדרה כחוט השערה\" (פורסם באינטרנט) המתאר את נחישותי השיקומית בתקופה של מספר שנים ואת \"מלחמותי\" בכל התחומים הרפואיים והבירוקרטיים על מנת לחזור ולהשתלב בחברה כשווה.
31/08/14 0:48

nivzion שלום

"הבעיות" שאתה מתאר הן לא מפתיעות כלל ומוכרות אצל רבים מנפגעי עמוד שדרה. במח' בה אתה מאושפז מכירים אותן (הייתי מאושפז באותה מחלקה) ויודעים לתת את התשובות לשאלותיך. צינתורים שאתה עושה הם פתרון מצויין ובמשך הזמן, כך היה בכל אופן אצלי, עם הרבה "מדיטציה" אמונה ותירגולים, חזרתי להשתין ללא עזרה. לגבי הצואה, נשמע מפתיע ולא מובן למה נותנים לך לסבול, יש מספיק תרופות בצורה נוזלית או כדורים שעושים את עבודת "הריכוך" עד כדי צואה נוזלית אם צריך. אני חושב שאינך מציג מספיק ברור לצוות המנוסה במחלקה את "הצרות" שלך כך שיתנו לך את העזרה והפתרון המתאים.

בהצלחה ובבריאות שמואליק 

פיינר-עקיבא
01/09/14 17:04

גם אני לא מבין למה אתה צריך להשתמש בכפפה כבר באשפוז הראשון בלוינשטין מצאו לי פתרונות בלי כפפה אתה צריך לבקש טיפול אחר ולגבי השתן צינתורים כרגע זה פיתרון טוב

שלום ניב תפקוד שלפוחית השתן והסוגרים תלוי באופן ישיר בעצבוב תקין, ופגועי חוט שדרה סובלים מהפרעות ברמה זו או אחרת, ויכול להשתנות לאורך הזמן. התמודדות עם בעיות אלו הוא אבן יסוד במחלקת שיקום באשפוז ראשון אחרי הפגיעה. במידה ולא נענית ע"י הצוות המטפל שלך, אשמח לעזור. ארז

אורי-סייג
08/09/14 10:37

ביקשת משלשלים זה מה שרובינו משתמשים,

לני-ס
14/09/14 0:36

רפואה שלמה במהרה, אמן!