מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר ודים בלובשטיין
סגן מנהל המחלקה לשיקום שדרה ומנהל היחידה לאורודינמיקה ושיקום שליטה בשתן, בית החולים לוינשטיין מומחה ברפואת שיקום ובעל ניסיון רב בטיפול ושיקום נפגעי שדרה. חבר סגל בחוג לרפואת שיקום. ד"ר בלובשטיין סיים את לימודי הרפואה ברוסיה והתמחה שם ברפואה פדיאטרית. בשנת 93' עלה לארץ, סיים התמחות ברפואה שיקומית ומאז עובד בבית החולים לוינשטיין כרופא בכיר במחלקה לנפגעי שדרה. 
תמר פולאק
תמר פולאק
סגנית אחות אחראית במחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר ראשון בסיעוד ותואר שני בסוציולוגיה רפואית. בעלת ידע ומומחיות בתחום הטיפול והשיקום בנפגעי חוט שדרה.
פרופ' עמירם כ
פרופ' עמירם כ"ץ
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי. פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא ממלא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה וחבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם. פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com
סיון אבנרי
סיון אבנרי
פיזיותרפיסט,מדריך קליני ובעל תארים ראשון ושני בפיזיותרפיה. (אוניברסיטת תל אביב)עובד בבית החולים לוינשטיין מאז 2001.אחראי על שירותי הפיזותרפיה במחלקה לשקום שדרה.
הדס טרייסמן
הדס טרייסמן
מרפאה בעיסוק אחראית, המחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר שני וותק של 14 שנה. התמחתה בתחום שיקום שדרה ובנושא זה כתבה גם את התזה
שרון רצהבי
שרון רצהבי
שרון רצהבי, פסיכולוגית רפואית מומחית. תואר ראשון מאוניברסיטת תל אביב, תואר שני מהמכללה האקדמית תל אביב יפו, בית ספר לפסיכותרפיה פסיכואנליטית באוניברסיטת חיפה. עבדה כפסיכולוגית בבית החולים רמב"ם ובבית החולים כרמל בחיפה עם אנשים המתמודדים עם מגוון מחלות ופציעות. כיום פסיכולוגית אחראית במחלקה לשיקום שדרה בבית לוינשטיין.

מובילי קהילה

שמואל-עדיני
שמואל-עדיני
פגוע חוט שדרה צווארי לאחר ניתוח להוצאת גידול אינטראמודולרי בגובה חוליות C2-C5 . חסר תחושה שיטחית ועמוקה.נכה בהגדרות הרפואיות,בריא בראש ובנחישות. כתבתי ספר \"שדרה כחוט השערה\" (פורסם באינטרנט) המתאר את נחישותי השיקומית בתקופה של מספר שנים ואת \"מלחמותי\" בכל התחומים הרפואיים והבירוקרטיים על מנת לחזור ולהשתלב בחברה כשווה.
כמוניחוט שדרהלאחר ניתוח קיבוע

לאחר ניתוח קיבוע

05/10/14 8:48
14 תגובות

בוקר טוב כולם, רציתי לשתף ביום שלישי האחרון עברתי את הניתוח בחוליות l5-s1, במהלך הניתוח גילו שהיה לחץ גדול משחשבו על שורש l5, היצרות חמורה של התעלה והמון הדבקויות. הניתוח נערך כ -6.5 שעות. הימים כעת בכלל לא קלים, שוחררתי לביתי, אני מסוגלת ללכת מעט מאוד נעזרת בקביים לתמיכה. לשמחתי, ההקרנה שהייתה קיימת לאורך כל רגל ימין אינה קיימת.
מטופלת באסיוול, טרגמין, אסיוול, פורקסט, אותפן,רוקסט ואופטלגין.
נכון שמיום ליום יש שיפור אבל כרגע הוא מזערי.
אני בהחלט שמחה שעברי את הניתוח מכיוון שלדבריי המנתחים המצב שם היה חמור ואני רק בת 23.
הומלץ לי על פיזיותרפיה בבית.
לשבת כרגע מאוד מאוד קשה לי, מלווה בצרחות מכאב.
אם יש כאן כאלה שעברו את הניתוח ויש להם טיפים לימים שאחרי אשמח לשמוע...
שתיהיה שנה טובה וכמה שיותר בריאה לכלונו


תגובות

dvora30
05/10/14 12:26

ליאת, מאחלת לך החלמה מהירה, שכל יום יהיה טוב מקודמו. שנה טובה עם בריאות ושמחה

ליאת91
05/10/14 12:28

תודה רבה, גם לך

טוב שהניתוח עבר בהצלחה. לגבי מה עושים עכשיו זה בעיקר הזמן של שיא הכאבים. החדשות הטובות הן שככל שיעבור הזמן הם ייפחתו. כמה המלצות שלי שאולי ישפרו בקצת את המצב: 1. כשאת שוכבת תנסי להרים את הרגליים על הגבהה. 2. לצרוח זה לא רע. אני גיליתי שצעקות מדי פעם עוזרות להתגבר על גלי כאב. 3. אם את מסוגלת לעשות פיזיותרפיה או איזשהו סוג של תנועה זה מאוד עוזר לגוף להשתקם. אני בזמנו הייתי מכריח את עצמי ללכת כל יום (אפילו אם זה מרחק קטן מאוד). 4. תנסי למצוא תחביבים כיפים (מוזיקה, סרטים או כל דבר אחר שאת מסוגלת לעשות). זה עוזר להסיח את המחשבה שנוטה בתקופה הזו להתרכז אך ברק בכאב. 5. אם לא קיבלת חגורת גב טובה בבית חולים תארגני לעצמך אחת כזו ותקשרי אותה חזק כשאת הולכת. בשלב הזה יש חוסר ביטחון בתנועה (לי היתה הרגשה שכל רגע אני עומד ליפול). חגורה טובה יכולה לעזור. בהצלחה ושנה טובה.

ליאת91
08/10/14 18:06

היי, תודה רה על העצות, תקופה לא קלה בכלל

אפרת_זיו
12/10/14 23:14

נכון ליאת, אבל, כפי שכתבת בעצמך - זו תקופה. ומתישהו תוכלי להסתכל לאחור ולהגיד שהיא היתה ואיננה עוד. זה משהו להיאחז בו.

ליאת91
12/10/14 23:18

היי אפרת, דברייך מחזקים. 

בהחלט תקופה ובימים האחרונים מתחילה להרגיש את השיפור, רמת הכאבים יורדת, אני צורכת פחות כדורים.

יותר תזוזתית כבר לא שוכבת כל היום במיטה, כבר יושבת על הספות בסלון ואפילו יצאתי לטיול קטן (בעזרת הקביים)

אני צעירה, הגוף שלי חזק ואעבור את זה אני בטוחה.. 

 

אפרת_זיו
12/10/14 23:22

מעולה! זאת הרוח! כל הכבוד! גאה בך ותמשיכי לעדכן!yes

ליאת91
17/10/14 21:47

היי, כמעט שבטעיים וחצי אחריי הניתוח, עדיין נעזרת בקביים להליכה מחוץ לבית. באצבעות של רגל ימין יש לי תחושה נוקשה, כשאני נוגעת בהם מרגישה כאילו רדום והתנועה שלהם מאוד מוגבלת לעומת רגל שמאל. מעבר לזה, הכאבים פחתו בצורה ניכרת, ההקרנות שהיו לפני הניתוח לכל רגל ימין נעלמו, כמובן שאני בכל קימה מהמיטה עם חגורת גב אז יש פעולות בסיסיותשקשה לבצע כמו לבישת מכנס וגריבת גרביים, נעילת נעלים. אבל בשורה התחתונה אני יכולה להגיד שאני מרוצה שעשיתי את הניתוח.. משככי כאבים אני כבר בקושי לוקחת..

dvora30
17/10/14 21:51

טוב לשמועsmiley

שכל יום יהיה טוב מקודמו

ליאת91
02/11/14 20:37

לא קל, רגל ימין מאוד חלשה.. קצת עמידה במקום והרגל מתחילה לרעוד

עדיין כאבים לא קלים בכלל.

מתעניינת2
03/11/14 2:58

שלום ליאת שמחה לשמוע שעברת את הניתוח, מה זה הדבקויות שציינת בעמוד השדרה? העקר שאת עכשיו אחרי זה ברוך השם החלמה מהירה

ליאת91
03/11/14 16:02

האמת שמה שאני הבנתי לגביי ההדבקוית זה שהגוף ייצר חומר דביק במטרה למנוע מהחולייה לזוז עוד, החומר הדביק את העצב לשק, לדיסק, התעלה ובעצם הכל ביחד היה מודבק והפך לגוש. 

ביום רביעי אהיה בביקורת אצל המנתח ואנבה להבין את העניין יותר לעומק.

מתעניינת2
09/11/14 1:08

תודה זה נשמע מעניין, הגוף שלנו מאוד חכם מוצא דרכים להשרדות..

ליאת91
10/11/14 14:21

מתעניינת זה לא בדיוק משהו שעזר להשרדות, להפך זה הוביל לפגיעה קשה בעצב