מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר ודים בלובשטיין
סגן מנהל המחלקה לשיקום שדרה ומנהל היחידה לאורודינמיקה ושיקום שליטה בשתן, בית החולים לוינשטיין מומחה ברפואת שיקום ובעל ניסיון רב בטיפול ושיקום נפגעי שדרה. חבר סגל בחוג לרפואת שיקום. ד"ר בלובשטיין סיים את לימודי הרפואה ברוסיה והתמחה שם ברפואה פדיאטרית. בשנת 93' עלה לארץ, סיים התמחות ברפואה שיקומית ומאז עובד בבית החולים לוינשטיין כרופא בכיר במחלקה לנפגעי שדרה. 
תמר פולאק
תמר פולאק
סגנית אחות אחראית במחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר ראשון בסיעוד ותואר שני בסוציולוגיה רפואית. בעלת ידע ומומחיות בתחום הטיפול והשיקום בנפגעי חוט שדרה.
פרופ' עמירם כ
פרופ' עמירם כ"ץ
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי. פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא ממלא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה וחבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם. פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com
סיון אבנרי
סיון אבנרי
פיזיותרפיסט,מדריך קליני ובעל תארים ראשון ושני בפיזיותרפיה. (אוניברסיטת תל אביב)עובד בבית החולים לוינשטיין מאז 2001.אחראי על שירותי הפיזותרפיה במחלקה לשקום שדרה.
הדס טרייסמן
הדס טרייסמן
מרפאה בעיסוק אחראית, המחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר שני וותק של 14 שנה. התמחתה בתחום שיקום שדרה ובנושא זה כתבה גם את התזה
שרון רצהבי
שרון רצהבי
שרון רצהבי, פסיכולוגית רפואית מומחית. תואר ראשון מאוניברסיטת תל אביב, תואר שני מהמכללה האקדמית תל אביב יפו, בית ספר לפסיכותרפיה פסיכואנליטית באוניברסיטת חיפה. עבדה כפסיכולוגית בבית החולים רמב"ם ובבית החולים כרמל בחיפה עם אנשים המתמודדים עם מגוון מחלות ופציעות. כיום פסיכולוגית אחראית במחלקה לשיקום שדרה בבית לוינשטיין.

מובילי קהילה

שמואל-עדיני
שמואל-עדיני
פגוע חוט שדרה צווארי לאחר ניתוח להוצאת גידול אינטראמודולרי בגובה חוליות C2-C5 . חסר תחושה שיטחית ועמוקה.נכה בהגדרות הרפואיות,בריא בראש ובנחישות. כתבתי ספר \"שדרה כחוט השערה\" (פורסם באינטרנט) המתאר את נחישותי השיקומית בתקופה של מספר שנים ואת \"מלחמותי\" בכל התחומים הרפואיים והבירוקרטיים על מנת לחזור ולהשתלב בחברה כשווה.
כמוניחוט שדרהחוט שדרה או עמוד שדרה

חוט שדרה או עמוד שדרה

13/12/14 19:22
4 תגובות

חיפשתי התייחסות לבעיות שנגרמות עקב בלט והעלמות הדיסק בחוליות התחתונות של הגב (l, s) האם הכותרת "חוט שדרה " כוללת את הנאמר לעיל או שלא הגעתי למקום הנכון?


תגובות

dvora30
14/12/14 15:31

הגעת למקום הנכון, אלא שלא תמיד מוצאים תשובה

שמואל-עדיני
מוביל קהילה
פגוע חוט שדרה צווארי לאחר ניתוח להוצאת גידול אינטראמודולרי בגובה חוליות C2-C5 . חסר תחושה שיטחית ועמוקה.נכה בהגדרות הרפואיות,בריא בראש ובנחישות. כתבתי ספר \"שדרה כחוט השערה\" (פורסם באינטרנט) המתאר את נחישותי השיקומית בתקופה של מספר שנים ואת \"מלחמותי\" בכל התחומים הרפואיים והבירוקרטיים על מנת לחזור ולהשתלב בחברה כשווה.
14/12/14 17:27

לעגור שלום

מה השאלה מעבר לשאלת "המקום הנכון" ?

עגור
14/12/14 18:30

שאלתי:

1) תיאור מצב.

עקב הבלט בחוליות הגב התחתונות והיעלמות(יש דבר כזה?) הדיסק , אני סובל בקומי מהמיטה בבקרים, מתחושת מתיחה חזקה בשוק הימני ובחיבור של הרגל הימנית לאגן הירכיים. הכאב הינו במידה כזו, שכשאני רוכן מעל הכיור לשטוף פנים,אני נאלץ להישען על הכיור. גם בהליכה בבוקר, הכאב מציק מאד. כל זה שוכך כעבור כשעה. אבל כאמור, בעת הקימה בבוקר הכאב חד ומגביל את תנועותי.

2) השאלה שלי, האם ישנה סדרה של תרגילים שניתן לעשות עוד טרם קומי מהמיטה, כדי לשכך את הכאבים שתוארו לעיל?

ברכה  עגור.

שלום עגור יש מקרים בהם הבלט נספג, כאשר יש בלט יכולה להיווצר תגובה דלקתית מקומית עם יצירת כלי דם ואז תאי חיסון מהאזור האפידורלי (שעוטף את חוט השדרה) תוקפים את הדיסק ומכלים אותו. בחלק מה"היעלמויות" של הדיסק יש פריצה של החלק המרכזי הג'לטיני של הדיסק ועם הזמן הוא מתייבש ובבדיקות הדמיה רואים נסיגה. מנסיוני, רוב הפעמים מדובר בהתיחסות שונה לממצאים בבדיקת ההדמיה של רדיולוגים שונים. לגבי שאלתך השניה, אני מציע שתיבדק ע"י איש מקצוע שיעריך את הבעיה שלך, ימליץ לך על תרגילים וידריך אותך בפועל לבצע אותם נכון. בהצלחה ארז