מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר ודים בלובשטיין
סגן מנהל המחלקה לשיקום שדרה ומנהל היחידה לאורודינמיקה ושיקום שליטה בשתן, בית החולים לוינשטיין מומחה ברפואת שיקום ובעל ניסיון רב בטיפול ושיקום נפגעי שדרה. חבר סגל בחוג לרפואת שיקום. ד"ר בלובשטיין סיים את לימודי הרפואה ברוסיה והתמחה שם ברפואה פדיאטרית. בשנת 93' עלה לארץ, סיים התמחות ברפואה שיקומית ומאז עובד בבית החולים לוינשטיין כרופא בכיר במחלקה לנפגעי שדרה. 
תמר פולאק
תמר פולאק
סגנית אחות אחראית במחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר ראשון בסיעוד ותואר שני בסוציולוגיה רפואית. בעלת ידע ומומחיות בתחום הטיפול והשיקום בנפגעי חוט שדרה.
פרופ' עמירם כ
פרופ' עמירם כ"ץ
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי. פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא ממלא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה וחבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם. פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com
סיון אבנרי
סיון אבנרי
פיזיותרפיסט,מדריך קליני ובעל תארים ראשון ושני בפיזיותרפיה. (אוניברסיטת תל אביב)עובד בבית החולים לוינשטיין מאז 2001.אחראי על שירותי הפיזותרפיה במחלקה לשקום שדרה.
הדס טרייסמן
הדס טרייסמן
מרפאה בעיסוק אחראית, המחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר שני וותק של 14 שנה. התמחתה בתחום שיקום שדרה ובנושא זה כתבה גם את התזה
שרון רצהבי
שרון רצהבי
שרון רצהבי, פסיכולוגית רפואית מומחית. תואר ראשון מאוניברסיטת תל אביב, תואר שני מהמכללה האקדמית תל אביב יפו, בית ספר לפסיכותרפיה פסיכואנליטית באוניברסיטת חיפה. עבדה כפסיכולוגית בבית החולים רמב"ם ובבית החולים כרמל בחיפה עם אנשים המתמודדים עם מגוון מחלות ופציעות. כיום פסיכולוגית אחראית במחלקה לשיקום שדרה בבית לוינשטיין.

מובילי קהילה

שמואל-עדיני
שמואל-עדיני
פגוע חוט שדרה צווארי לאחר ניתוח להוצאת גידול אינטראמודולרי בגובה חוליות C2-C5 . חסר תחושה שיטחית ועמוקה.נכה בהגדרות הרפואיות,בריא בראש ובנחישות. כתבתי ספר \"שדרה כחוט השערה\" (פורסם באינטרנט) המתאר את נחישותי השיקומית בתקופה של מספר שנים ואת \"מלחמותי\" בכל התחומים הרפואיים והבירוקרטיים על מנת לחזור ולהשתלב בחברה כשווה.
כמוניחוט שדרה כאבי רגליים וגב תחתון

כאבי רגליים וגב תחתון

16/12/14 15:12
1 תגובות

שלום,

אני בן 50 , בריא, עובד בעבודה משרדית ונוסע הרבה נסיעות בין עירוניות. עד לפני 8 חודשים התאמנתי בחדר כושר באופן סדיר (מה שאני מעריך שגרם לי לבעיות בגב כי MRI לפני 3 שנים היה תקין) . ואז הפסקתי עקב כאבי גב תחתון וכאבי רגליים.

רקע:

1. בצעתי CT גב תחתון לפני חודשיים הממצאים: קיימת עקמת מותנית קעורה לימין, L1-2 בלט דיסק אחורי לוחץ על השק התקאלי ומיצר את הנוירו פרומינה משמאל, L3-4 בלט דיסק משיק לשק התקאלי, L4-5 בלט דיסק אחורי לוחץ על השק התקאלי.



אני מרגיש כאבים בגב תחתון בעיקר ימין במיוחד אחרי ישיבה מרובה,  מחלל לירכיים אחוריות שוקיים אחוריות וברכיים . וגם כאב ושריפה כאשר אני שוכב על הגב.



2. כרגע המצב הוא שבעצם אחרי ישיבה מרובה אני מרגיש עקצוצים ברגליים במיוחד ברגל ימין - שוק פנימי,קפיצות בשריר השוק האחורי מימין, מידי פעם זרמים שיורדים מהברכיים אחוריות ומטה. בעמידה המצב מוקל. 



3. עושה פיזיותרפיה גב וירכיים קדמיות ואחוריות שעוזרת לי.



4. האם מגוון הסימפטומים שצוינו ברגליים , מתאימות לממצאי ה -CT?



5. מזה לחץ על השק התקאלי? היצרות נוירו פורמינה? ומה מוצע לעשות?



תודה מראש



תגובות

שלום לך קשה לי להגיד שהסימנים שאתה מתאר נובעים מהממצאים ההדמיה, מצד שני- לא ניתן לשלול. התאור שלך יותר מתאים ללחץ פריפרי יותר מאשר לחץ על החוט. יכול להיות לחץ על העצב הסכיאטי- שנותן נימול לאורך הירך האחורית, ברך אחורית ושוק. לפי מה שאני קורא, נראה שיש מרכיב מוסקולוסקלטלי(שריר ושלד) משמעותי יותר בכאבים שלך- חולשה של מייצבי אגן וגב תחתון, קיצור של מכופפי הירך וכו'.....(מה שאתה מתרגל בפיזיותרפיה). ממליץ לך להעביר את אימוני חדר הכושר לאימוני פילאטיס או יוגה. חשוב לראות אם אפשר לשפר את עמדת העבודה מבחינה ארגונומית והתאמתה אליך. לשאלותיך: שק תיקאלי - הכוונה היא לשק העוטף את העצבים באזור המתני. נוירופוראמינה - הפתח הצידי שדרכו יוצא העצב מחוט השדרה. בהצלחה ארז