מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר ודים בלובשטיין
סגן מנהל המחלקה לשיקום שדרה ומנהל היחידה לאורודינמיקה ושיקום שליטה בשתן, בית החולים לוינשטיין מומחה ברפואת שיקום ובעל ניסיון רב בטיפול ושיקום נפגעי שדרה. חבר סגל בחוג לרפואת שיקום. ד"ר בלובשטיין סיים את לימודי הרפואה ברוסיה והתמחה שם ברפואה פדיאטרית. בשנת 93' עלה לארץ, סיים התמחות ברפואה שיקומית ומאז עובד בבית החולים לוינשטיין כרופא בכיר במחלקה לנפגעי שדרה. 
תמר פולאק
תמר פולאק
סגנית אחות אחראית במחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר ראשון בסיעוד ותואר שני בסוציולוגיה רפואית. בעלת ידע ומומחיות בתחום הטיפול והשיקום בנפגעי חוט שדרה.
פרופ' עמירם כ
פרופ' עמירם כ"ץ
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי. פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא ממלא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה וחבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם. פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com
סיון אבנרי
סיון אבנרי
פיזיותרפיסט,מדריך קליני ובעל תארים ראשון ושני בפיזיותרפיה. (אוניברסיטת תל אביב)עובד בבית החולים לוינשטיין מאז 2001.אחראי על שירותי הפיזותרפיה במחלקה לשקום שדרה.
הדס טרייסמן
הדס טרייסמן
מרפאה בעיסוק אחראית, המחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר שני וותק של 14 שנה. התמחתה בתחום שיקום שדרה ובנושא זה כתבה גם את התזה
שרון רצהבי
שרון רצהבי
שרון רצהבי, פסיכולוגית רפואית מומחית. תואר ראשון מאוניברסיטת תל אביב, תואר שני מהמכללה האקדמית תל אביב יפו, בית ספר לפסיכותרפיה פסיכואנליטית באוניברסיטת חיפה. עבדה כפסיכולוגית בבית החולים רמב"ם ובבית החולים כרמל בחיפה עם אנשים המתמודדים עם מגוון מחלות ופציעות. כיום פסיכולוגית אחראית במחלקה לשיקום שדרה בבית לוינשטיין.

מובילי קהילה

שמואל-עדיני
שמואל-עדיני
פגוע חוט שדרה צווארי לאחר ניתוח להוצאת גידול אינטראמודולרי בגובה חוליות C2-C5 . חסר תחושה שיטחית ועמוקה.נכה בהגדרות הרפואיות,בריא בראש ובנחישות. כתבתי ספר \"שדרה כחוט השערה\" (פורסם באינטרנט) המתאר את נחישותי השיקומית בתקופה של מספר שנים ואת \"מלחמותי\" בכל התחומים הרפואיים והבירוקרטיים על מנת לחזור ולהשתלב בחברה כשווה.
כמוניחוט שדרהקיבוע עמו"ש מותני

קיבוע עמו"ש מותני

23/12/14 22:37
6 תגובות

כשהרופאים הגיעו להחלטה, שהפתרון היחיד הוא ניתוח, נתקפתי בחרדה.
גיל 23, רק לפניי שנה עברתי ניתוח ברך שני אחריי שהראשון היה לפני 6 שנים, בו פישלו, 5 שנים של סבל לא יתואר, חשבתי שסיימתי עם אורטופדים, פיזותרפיות, אתפון וכל תרופה כזאת או אחרת.
ואז זה תקף, הגב, כאבי תופת, נימול ברגל ימין שלא מפסיק לרגע, המון רגעי שבירה נפשית.
היה מאוד קשה להגיע עם עצמי ולהיות שלמה בהחלטה, להיכנס לחדר הניתוח, כשקיבלתי את החלטה הלכתי איתה עד הסוף.
המרווח זמן היה קצר מאוד, נסינו לזרז כמה שיותר לפניי שיתחיל עוד סמסטר בלימודים, שלא תידפק לי השנה.
המנתחים חששו, לא היו שלמים על ההחלטה, אבל ידעתי, שאני מכירה את הגוף שלי הכי טוב בעולם, ידעתי שמשהו לא בסדר.
הגעתי להתאשפז, אחריי שבועות ללא שינה, לחצים מטורפים, חששות ופחדים.
צום, הכנה לניתוח, אני הראשונה, אין הרבה לחכות והנה לבושה בחלוק, הסניטר מגיע ויורדים לחדרי ניתוח.
הלחץ שיתק אותי, חיכתי לרגע שירדימו אותי, רק רציתי להירדם, אמרו להורי שהניתוח כ- 3 - 3.5 שעות.
בפועל, רק שפתחו את הגב ראו מה שלא ראו בצילומים, הבינו עד כמה המצב חמור, העצב והשק והכל נדבקו אחד לשני, הדבקויות עבות וקשות שכמובן סיבכו והאריכו את הניתוח, 7 שעות על שולחן הניתוחים.
אבל אני מורדת, למי אכפת.. אני זוכרת שהעירו אותי, לפי הכל ביקשו להזיז את הרגלייםם, הצלחתי להזיז וחיוך עלה על פניי, הרי זה היה הפחד הגדול שלי, שלא אזיז אותן.
הימים עברו, שבועות, החלמה לא קלה בכלל, התשה פיזית ונפשית, עזרה במקלחת, בעשיית צרכים, בגיל 23, מבוכה.
היום, אני כמעט 3 חודשים אחריי הניתוח, לא הכל, יש כאבים, אין הקרנה, אין נימול, יש הגבלה בתנועה, הכאבים לא קלים מטופלת קבוע באוקסיקונטן 20 פעמיים ביום ואוקסיקוד לפי הצורך.

אני רוצה להגיד, שאם כל הקושי, כל הכאב, כל התקופה הקשה מכל בחינה אפשרית, אני שמחה שעשיתי את הניתוח, לא מתתחרטת לרגע!
אחריי חצי שנה שהנימול וההקרנה הרגו לי עד רגל ימין, לחיות בילעדיהם כבר 3 חודשים זה אושר.
יש ימים שאין כאבים, יש ימים שיש כאבים קשים, אבל זה באמת שווה את זה.
אין מה להשוות בין לפני הניתוח לעכשיו, אני בן אדם אחר, בעיקר לטוב.

רציתי להודות לכם, שרבים ממכם, תמכו, ייעצו, דאגו ועודדו בתקופה שנכון לעכשיו אני מחשיבה כהתקופה הכי קשה ויפה בחיי,
כזאת אני בכל קושי מסתכלת על הטוב, ממליצה לכם גם, תמיד יש טוב, רק תחפשו אותו וכבר תרגישו הרבה יותר טוב!

שכולנו נזכה להמון בריאות!


תגובות

אפרת_זיו
24/12/14 17:53

ממש טוב לשמוע כל הכבוד ששיתפתyes

שמואל-עדיני
מוביל קהילה
פגוע חוט שדרה צווארי לאחר ניתוח להוצאת גידול אינטראמודולרי בגובה חוליות C2-C5 . חסר תחושה שיטחית ועמוקה.נכה בהגדרות הרפואיות,בריא בראש ובנחישות. כתבתי ספר \"שדרה כחוט השערה\" (פורסם באינטרנט) המתאר את נחישותי השיקומית בתקופה של מספר שנים ואת \"מלחמותי\" בכל התחומים הרפואיים והבירוקרטיים על מנת לחזור ולהשתלב בחברה כשווה.
24/12/14 19:13

ליאת

מרתק לקרוא ולהזדהות. זוכר את "הלפני" ושמח לקרוא את "האחרי".

תודה ששיתפת אותנו, יישר כח והרבה בריאות.

שמואליק עדיני

שלום ליאת. זה משמח לקרוא על הצלחות ושיפורים. מקווה שחזרת ללימודים. משהו קטן אם אפשר - אוקסיקונטין גורם לעצירות בשכיחות גבוהה, טרג'ין - שזה אוקסיקונטין עם נלוקסון שהוא חומר שמעכב את ההשפעה של האוקסיקונטין במעי וכך מונע את העצירות (ברובה). שווה לבדוק בהצלחה

פיית׳
05/01/15 17:05

ליאת , בסך הכל ניכר מהדברים שכתבת שאת בחורה אופטימית . אני מאחלת לך החלמה מהירה ומוחלטת . את צעירה וכל החיים לפנייך . שיהיו לך חיים טובים , מספקים ומאושרים ונטולי כאבים :)

ליאת91
06/01/15 8:32

פיית׳ תודה רבה, אכן תמיד משתדלת להיות אופטימית, מחשבה יוצרת מציאות 

ד״ר ארז, קודם כל תודה. לגביי הטרג׳ין, לפניי האוקסיקונטן לקחתי טרג׳ין והיו לי המון בחילות וסחרחורות שאם האוקסיקונטן אין לי אז אני משלבת איתו סירופ טבעי ואין לי עצירויות.

 

 

שלום. בקשר הניתוח שלך, אפשר לדבר אתך בטלפון? אני מאוד מודה לך. תודה . שלמה כהן 052 5449692.