מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר ודים בלובשטיין
סגן מנהל המחלקה לשיקום שדרה ומנהל היחידה לאורודינמיקה ושיקום שליטה בשתן, בית החולים לוינשטיין מומחה ברפואת שיקום ובעל ניסיון רב בטיפול ושיקום נפגעי שדרה. חבר סגל בחוג לרפואת שיקום. ד"ר בלובשטיין סיים את לימודי הרפואה ברוסיה והתמחה שם ברפואה פדיאטרית. בשנת 93' עלה לארץ, סיים התמחות ברפואה שיקומית ומאז עובד בבית החולים לוינשטיין כרופא בכיר במחלקה לנפגעי שדרה. 
תמר פולאק
תמר פולאק
סגנית אחות אחראית במחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר ראשון בסיעוד ותואר שני בסוציולוגיה רפואית. בעלת ידע ומומחיות בתחום הטיפול והשיקום בנפגעי חוט שדרה.
פרופ' עמירם כ
פרופ' עמירם כ"ץ
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי. פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא ממלא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה וחבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם. פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com
סיון אבנרי
סיון אבנרי
פיזיותרפיסט,מדריך קליני ובעל תארים ראשון ושני בפיזיותרפיה. (אוניברסיטת תל אביב)עובד בבית החולים לוינשטיין מאז 2001.אחראי על שירותי הפיזותרפיה במחלקה לשקום שדרה.
הדס טרייסמן
הדס טרייסמן
מרפאה בעיסוק אחראית, המחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר שני וותק של 14 שנה. התמחתה בתחום שיקום שדרה ובנושא זה כתבה גם את התזה
שרון רצהבי
שרון רצהבי
שרון רצהבי, פסיכולוגית רפואית מומחית. תואר ראשון מאוניברסיטת תל אביב, תואר שני מהמכללה האקדמית תל אביב יפו, בית ספר לפסיכותרפיה פסיכואנליטית באוניברסיטת חיפה. עבדה כפסיכולוגית בבית החולים רמב"ם ובבית החולים כרמל בחיפה עם אנשים המתמודדים עם מגוון מחלות ופציעות. כיום פסיכולוגית אחראית במחלקה לשיקום שדרה בבית לוינשטיין.

מובילי קהילה

שמואל-עדיני
שמואל-עדיני
פגוע חוט שדרה צווארי לאחר ניתוח להוצאת גידול אינטראמודולרי בגובה חוליות C2-C5 . חסר תחושה שיטחית ועמוקה.נכה בהגדרות הרפואיות,בריא בראש ובנחישות. כתבתי ספר \"שדרה כחוט השערה\" (פורסם באינטרנט) המתאר את נחישותי השיקומית בתקופה של מספר שנים ואת \"מלחמותי\" בכל התחומים הרפואיים והבירוקרטיים על מנת לחזור ולהשתלב בחברה כשווה.
כמוניחוט שדרהניתוח בעמוד שידרה צווארי

ניתוח בעמוד שידרה צווארי

03/05/15 13:24
9 תגובות

מי מכיר מומחה בניתוח צוואר ?
מעוניין בהמלצות


תגובות

1leasara
03/05/15 22:36

פרופ' סוסטיאל, נותחתי על ידו,  רופא ואדם מדהים!!!!

עובד בנהריה מנהל הנוירוכירורגיה שם, מקבל באלישע חיפה.

אלי-פרץ-1
03/05/15 22:40

תודה על ההמלצה 

אלי-פרץ-1
10/10/15 15:14

תודה רבה ורק בריאות אלי

דורידי
21/05/15 12:12

דר נחשון קנולר ודר הראל מנוירוכירורגיה בתל השומר נותחתי על ידם בחוט השדרה הצווארי

שולה-81
09/10/15 12:02

האם נותחת בתל השומר עי דר קנולר או באסותא? מוכן יותר לםפר על מצבך לפני הניתוח וכיום?בעלי לפני ניתוח צווארי גם עי דר קנולר

אלי-פרץ-1
21/05/15 18:55

תודה על ההמלצה 

אלי 

דורידי
09/10/15 17:51

שלום,

נותחתי לפני 5 חודשים בנוירוכירורגית תה"ש ע"י דר' נחשון קנולר, לאחר יותר משנתיים של כאבים שהחלו בנימול אצבעות יד ימין וכאבים והתקבצויות חזקות בשכמות וביד ורגישות מאוד גבוהה למגע של מים או כל מגע אחר, אובחן גידול בחוט השדרה אינטרא מודולארי. (יותר עמוק מזה אין).

דר' קנולר והצוות היו מדהימים, בחרתי לבצע את הניתוח בתה"ש, וחשוב לי לציין שהצוות של המחלקה, פשוט צוות מדהים, מהסניטארים דרך האחיות הרופאים ועד כמובן לראש המחלקה ודר' קנולר.

הגישה היתה אחורית בחוליות C4-7 , הסרה של למינות כניסה לחוט השדרה והסרת הגידות תחת ניטור, ניתוח שלי היה דיי ארוך ואני בטוח כי הסבירו לכם את מהלכו וסיכוניו, כל מקרה לגופו ואל תקישו ממקרה אחד לשני.

לאחר הניתוח היו לי תופעות נוירולוגיות חדשות של כאבים ביד שמאל ופלג גוף תחתון רדום, עם תחושה מאוד עמומה, אך יומיים לאחר מכן כבר הקימו אותי מהמיטה, והלכתי באופן עצמאי עם תמיכה מספר צעדים, ההתחלה לא פשוטה, היה כאב באיזור הניתוח והקושי הגדול היה לקום משכיבה לישיבה או מישיבה במיטה לשכיבה, בשבוע הראשון הייתי זקוק לתמיכה של מישהו שיעזור לי לקום, ממש להחזיק לי את הראש כדי לא לאמץ את שרירי הצוואר.

 

משהו שמאוד הפריע לי, זו עצירות שהיתה לאחר הניתוח והקושי להוציא קיבה, אולי כדאי להתיעץ עם הרופאים לפני ואחרי הניתוח, (שמן פראפין או משהו אחר, זה הפחיד בתחילה עד שנרגעתי).

כן או לא צווארון, יש לשאול את הרופאים זה תלוי לדעתי במה עושים ומהיכן ניגשים. אני לא הייתי זקוק לצווארון רק בנסיעות, אך חשוב מאוד להקפיד להשמע להוראות הרופאים בנושא זה, כך גם פיזיוטרפיה ופעילות בבית.

 אחרי חודשיים כבר חזרתי לעצמי, עדיין עם כאבים אך הרבה יותר נסבלים, הגידול אובחן כלא ממהיר (אפנדימומה) אך מצריך מעקב, מתפלל שיגמר כך. תחושת ההירדמות בפלג גוף תחתון השתפרה מאוד אך עדיין יש תופעות של רגישות ייתר לעיתים ועוד תופעות, מערכת העצבים שלנו משתקמת מאוד לאט וזה יכול לקחת זמן, אבל לדעתי אם אין נזק פרמננטי זה עניין של זמן סיבולת ונחישות לחזור לחיים.

מאחל לכם הרבה בריאות וצרו קשר אם יש שאלות

בהצלחה

דורי

 

 

 

 

 

 

שולה-81
10/10/15 21:16

תודה דורי על התשובה המפורטת ראשית מאחלת לך בריאות והתקדמות בתהליך השקום.

אחת השאלות איך שכבת במיטה עם הניתוח היה בגישה אחורית ? כמו כן היו כאבים נסבלים ? כמה זמן היית מאושפז ? נזקקת לטיפול פיזיוטרפי ?  האם אתה קבעת את מקום הניתוח והמנתח ? הרבה שאלות מקווה שתוכל לעזור מעט להפיג מתח .. מקווה שתוכל לענות

דורידי
11/10/15 16:33

שלום שולה,

לאחר הניתוח היה לי נקז, שהוא מעין צינור עם בקבוקון שתפקידו לנקז דם מאיזור הניתוח, זה לא היה כל כך נוח אך בעזרת תמיכה של כריות לרוב שכבתי על הצד, או חצי צד, וכמובן שחשוב להסתובב מצד לצד, אני בטוח שאנשי הצוות יסייעו בנושא זה.

לאחר יומיים הסירו את הנקז, ויכלתי לשכב על הגב עם תמיכה לראש, זה אכן מעצבן ולא נוח אבל זה עובר, דרך אחרת היתה לשים כריות ולשכב במעיין ישיבה, חשבתי לרכוש כורסאת טלביזיה אבל זה לא היה עוזר, ולדעתי היה מאיט את השיקום והריפוי, כי לרוב ישבתי ללא תמיכה לאחור והייתי צריך להפעיל את השרירים.

כאבי הניתוח אצלי הגיבו לאופטלגין ואחרי כשבוע נראה לי כי הפסקתי לקחת משכחים, מה שעצבן זה הסיכות שסוגרות את הפצע, לאחר כשבועיים מסירים אותן ואז ריפוי הפצע מהיר יותר, וקל יותר לשכב.

המלצה שלי לפני הניתוח, לנקות היטב את האיזור עם הספוגים כפי שתקבלו הסבר, לסייע במניעת זיהום. לפני שתשתחררו, תבקשו את תמיסת הרחיצה והקפידו לשטוף עם התמיסה, לי אמרו לא לשפשף רק עם מים זורמים והסבון.

אני השתחררתי מביה"ח לאחר יומיים, את הפיזיוטרפיה התחלתי לאחר שבועיים רק לגפיים, ורק לאחר חודש התחלתי פיזיוטרפיה לצוואר, ביצעתי זאת בבית ע"י פיזיוטרפיסטית של קופ"ח. כמו כל פיזיוטרפיה, זה לוקח זמן, דורש התמדה אבל מתגמל.

אני בחרתי לעשות את הניתוח בתה"ש, היות וחשבתי כי זהו ניתוח מורכב ושם יש צוות רופאים ומנתחים, כאשר ידעתי כי בנקודות הקריטיות דר' קנולר יהיה בניתוח ויבצע אותו. אבל אני יודע כי גם באסותא יש את כל המכשור, והוא יכול לעשות זאת שם.

כמובן שיש מתח, ואפילו חששות רבים, החברה האלה מתכוננים ויודעים את עבודתם, ולדעתי הם בעלי ניסיון לא מועט, אם כי כל מקרה לגופו.

כל אדם ודרכו, בהתמודדות, תנסו להיות טיפה בשיגרה בעבודה עד לניתוח, אני לא הפסקתי לעבוד עד יום לפני האשפוז, אך אם המתח גדול מדי לדעתי אל תחששו להתייעץ עם הרופא ולקחת כדור להירגע קצת. וגם תפילה קטנה וכמובן הרבה אהבה עוזרת לשני הצדדים.

אם יש צורך צרו קשר או שאלו כל שאלה אשמח לסייע

בהצלחה רבה,

דורי

0545-691572