מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר ודים בלובשטיין
סגן מנהל המחלקה לשיקום שדרה ומנהל היחידה לאורודינמיקה ושיקום שליטה בשתן, בית החולים לוינשטיין מומחה ברפואת שיקום ובעל ניסיון רב בטיפול ושיקום נפגעי שדרה. חבר סגל בחוג לרפואת שיקום. ד"ר בלובשטיין סיים את לימודי הרפואה ברוסיה והתמחה שם ברפואה פדיאטרית. בשנת 93' עלה לארץ, סיים התמחות ברפואה שיקומית ומאז עובד בבית החולים לוינשטיין כרופא בכיר במחלקה לנפגעי שדרה. 
תמר פולאק
תמר פולאק
סגנית אחות אחראית במחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר ראשון בסיעוד ותואר שני בסוציולוגיה רפואית. בעלת ידע ומומחיות בתחום הטיפול והשיקום בנפגעי חוט שדרה.
פרופ' עמירם כ
פרופ' עמירם כ"ץ
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי. פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא ממלא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה וחבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם. פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com
סיון אבנרי
סיון אבנרי
פיזיותרפיסט,מדריך קליני ובעל תארים ראשון ושני בפיזיותרפיה. (אוניברסיטת תל אביב)עובד בבית החולים לוינשטיין מאז 2001.אחראי על שירותי הפיזותרפיה במחלקה לשקום שדרה.
הדס טרייסמן
הדס טרייסמן
מרפאה בעיסוק אחראית, המחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר שני וותק של 14 שנה. התמחתה בתחום שיקום שדרה ובנושא זה כתבה גם את התזה
שרון רצהבי
שרון רצהבי
שרון רצהבי, פסיכולוגית רפואית מומחית. תואר ראשון מאוניברסיטת תל אביב, תואר שני מהמכללה האקדמית תל אביב יפו, בית ספר לפסיכותרפיה פסיכואנליטית באוניברסיטת חיפה. עבדה כפסיכולוגית בבית החולים רמב"ם ובבית החולים כרמל בחיפה עם אנשים המתמודדים עם מגוון מחלות ופציעות. כיום פסיכולוגית אחראית במחלקה לשיקום שדרה בבית לוינשטיין.

מובילי קהילה

שמואל-עדיני
שמואל-עדיני
פגוע חוט שדרה צווארי לאחר ניתוח להוצאת גידול אינטראמודולרי בגובה חוליות C2-C5 . חסר תחושה שיטחית ועמוקה.נכה בהגדרות הרפואיות,בריא בראש ובנחישות. כתבתי ספר \"שדרה כחוט השערה\" (פורסם באינטרנט) המתאר את נחישותי השיקומית בתקופה של מספר שנים ואת \"מלחמותי\" בכל התחומים הרפואיים והבירוקרטיים על מנת לחזור ולהשתלב בחברה כשווה.
כמוניחוט שדרהקבלת מידע ממנותחי עש צווארי למינקטומיה C3-6 וקיבוע

קבלת מידע ממנותחי עש צווארי למינקטומיה C3-6 וקיבוע

27/09/15 9:11
6 תגובות

בעלי יעבור ניתוח בקרוב אצל דר קנולר בגישה אחורית עקב מיאלופטיה ונזק חוט שדרה , מאוד דואג .......
אודה על כל פיסת מידע ועצות מנסיונכם לאחר ניתוח דומה -על תהליך שיקום ,הרגשה, שיפור.. לאחר הניתוח ..אין ברירה חייבים לנתח למרות הפחד הקיים . בהרבה תודה


תגובות

שמואל-עדיני
מוביל קהילה
פגוע חוט שדרה צווארי לאחר ניתוח להוצאת גידול אינטראמודולרי בגובה חוליות C2-C5 . חסר תחושה שיטחית ועמוקה.נכה בהגדרות הרפואיות,בריא בראש ובנחישות. כתבתי ספר \"שדרה כחוט השערה\" (פורסם באינטרנט) המתאר את נחישותי השיקומית בתקופה של מספר שנים ואת \"מלחמותי\" בכל התחומים הרפואיים והבירוקרטיים על מנת לחזור ולהשתלב בחברה כשווה.
27/09/15 13:16

שלום שולה

אין ניתוח אחד דומה לשני ואין להבטיח תוצאה זהה לאחד למרות שהניתוח שלו היה "בדיוק" כמו של השני. אם תגלשי בפורום הזה, שאני אחד מהמובילים שבו (אני אחרי ניתוח עו"ש שונה לחלוטין מזה של בעלך ומלפני 15 שנה כאשר הידע והנסיון היו דלים בהרבה מזה של היום) תמצאי אין סוף תגובות, רשמים, הפרעות נוירולוגיות שונות, ונסיונות אישיים רבים של שיקום. תדפדפי ותחכימי מה יכול להיות העתיד. יחד עם זאת, ולאחר שבחרתם במנתח המסויים, תנו בו את האמון והתקרווה כי הניתוח יצליח ובעלך יהיה "כמו חדש".

בברכת בריאות והצלחה

חג שמח שמואליק

שולה-81
28/09/15 12:03

תודה על העצות וההתיחסות. אכן גלשתי וקראתי..ובכל זאת קוויתי להתייחסות יותר ספציפית לאירוע האישי

אבי10
27/09/15 23:29

היי שולה.אני יכול לעזור לכם לשפוך קצת אור לפני המהלך המכריע.אשתדל לקצר כי יש לי המון לספר:

אני עברתי אצלו קיבוע של C3-C7 ב8.8.10 באסותא.

בחירת המנתח-איני יודע איך הגעתם לבחור בדוקטור נחשון קנולר מתוך שלל המנתחים של עמוד שדרה.לא קל להשתחל לתור הפרטי שלו מכוון שהוא מאד מאד עסוק וכל התקשורת אתו היא עקיפה גם אחרי הניתוח.כשבוחרים רופא שיניים טוב שואלים אורטודונט במי לבחור כי הוא זוכה לראות עבודה של רבים מרופאי השיניים לפני הטיפול אצלו.כרוצים לדעת איזה מגזר באוכלוסיה צורך הכי הרבה מתרופה מסוימת ומרוצה ממנה .שואלים את הרוקח.כשרוצים לדעת מי המנתח הכי טוב בתחום מסוים.שואלים את ספק האביזרים לאותו נתוח(כמות ותדירות אספקתם הינו מדד מצויין להצלחתו ורמתו של אותו מנתח) קנולר היה הביקור השלישי שלי אצל מנתחי ע"ש כשקדמו לביקור אצלו שניים אחרים ולאחריהם קיבלתי את המידע עליו .ללא ספק בחירה בו היא הצעד הכי חשוב.

אינני יודע מה הרקע של בעלך.אני בא מתחום קרוב לרפואה בהשכלתי וקורא ונובר ברפואה כבר 40 שנה לעומק .לכן אך זה טבעי שלפני ניתוח כזה צפיתי בלא פחות מ 150 סרטוני נתוח פוסטריורי של חוליות הצוואר.(אגב .איך קרה שהזדקקתי לניתוח הוא גם סיפור מרתק בפני עצמו-כמובן רשלנות פושעת של רופא מאד בכיר מתחום אחר).הצפיה בסרטונים גרמה לי להגיע מחוייך ועם הרבה בטחון לנתוח וראו זאת עלי עד כדי כך שעם כניסתי הבחינה בי אישה שבעלה שישב לצידה שעמד לעבור בסך הכל איחוי של שתי חוליות הוא היה כמו ניצב קרח מרוב פחד.היא קראה לי ושאלה אם אני עובר גם כן ניתוח ואיך בכל זאת אני מחוייך ושמא אוכל לעודד אותו ולהרגיעו .הניתוח שלו היה קידמי (אנטריורי).האחורי נתון יותר לסכנות זיהום ,העורף רווי בעצבים וחסר בלוטות לימפה המגנות מפני זיהום וקל יותר למנתח מבחינת גישה.הקדמי קשה יותר בגלל הסכנה לפגיעה באיברים חיוניים כמו כלי דם ראשיים .בלוטות מגן ועוד אך מוגן יותר מבחינת זיהום בגלל נוכחות בלוטות הלימפה..

הניתוח שלי נדחה מ 7 בערב ל 11.30בלילה בגלל מקרה דחוף שנחת בפתאומיות.עוד בחדר ההתאוששת הרגשתי שכל הסמפטומים שהיו נעלמו.אינני יודע מה מידת המיאלופתיה של בעלך(נתון מאד חשוב).לי הייתה מיאלופתיה זעירה ב C3-C4 שם נמחק לי הדיסק והייתה החלקה של חויה c3 שלחצה לי על חוט השדרה(הביטוי הכי בולט של זה היה שפתאום לא הייתי מרגיש את שתי הידיים למספר שניות).למחרת הניתוח קנולר רצה "לזרוק אותי הבייתה"בטענה שאת כדורי הארקוקסיה אפשר לקחת גם בבית(הבית חולים לוחץ כי כל מיטה מכניסה הרבה כסף.לא הסכמתי והשבתי לו בהומור שגם הוא מלא בו אבל בהחלטיות.אחרי 36 שעות הייתי בבית(בכל בית חולים של הכללית אחרי ניתוח כזה -שלושה שבועות אשפוז).

אחרי הניתוח בתוך שבועיים הרגשתי כמו אריה שואג ומלא כוח ששנים לא זכיתי לו כי לא ידעתי שהרעד שהיה לי זה מהלחץ ב c3-c4 על החוט ולהגיע ל MRI  בהתנהלות הפושעת של מערכת הבריאות בכל הנוגע לבדיקה זו נופלים הרבה חללים ונשארים הרבה נכים בגלל הגרידיות של רבים בה(מכיר פרטים מבפנים שיזעזעו כל בר דעת).

במקרה הפרטי שלי קרה לי אסון אחרי כחודשיים בזמן נהיגה (למזלי נהגתי עם הצווארון בהוראת ד"ר קנולר אחרת הייתי מת בוודאות)נכנס בי ברכבי מאחור צעיר פוחז ללא כל בלימה שכתב SMS  בעומדי ברמזור אדום..היו לי תופעות חמורות כולל אי תחושה מוחלטת בעורף ועוד.למזלי השתלים  ועשרת הברגים לא זזו להפתעת הרופאים.קנולר הרגיע את חששותי בכך שהתחושה ברובה תחזור כי הצליפת שוט גרמה לקריעת של העצבים והשרירים העדינים .כידוע החוליה c1 היא הכי חשובה מבחינת התנועתיות של הראש(90% מתנועת הראש מתבצעת בין c1-c2 ) קיבוע מרווח זה ,פרושו שאין תנועתיות של הראש לצדדים ואין רישיון נהיגה.....

לסיכום:הבחירה בקנולר הייתה מוצלחת לשיטה זו ולניתוחים הגדולים. בשיטה הזעיר פולשנית (עד שתי חוליות)שלא נזדקק יש מנתח שהוא המוביל בארץ גם בכמות וגם בהצלחות.בתקווה שהמיאלופתיה אצל בעלך קטנה ולא תשאיר חסרים נוירולוגיים כמו בעירה בכפות הרגליים.נימולים.רגישות לחום קור ועוד הרבה תופעות שלא נדע .אם תרצי שאנחה אותך איזה סרטונים לראות.או אם יש לכם שאלות מנסיוני אשמח לענות.עד כאן על קצה המזלג.

שיהיה בהצלחה בניתוח.ושוב.בחירת המנתח הייתה מוצלחת .אין לו מתחרים בכמות.בניתוחי איחוי גדולים של מעל 3 חוליות ובאחוז ההצלחה למיטב ידיעתי .הוא מאד נחמד למרות לחץ העבודה העצום.אך לצערי לא הכי זמין גם אחרי הניתוח.

בריאות

 

שולה-81
28/09/15 12:00

אבי תודה תודה על ההדרכה והעזרה ההתיחסות והמידע שמסרת ראשית אני מקווה שכיום אתה מתפקד טוב והסימפטומים חלפו .  לגבי בעלי המיאלופטיה גרמה לפגיעה בהליכה וספסטיות מתהלך למרחקים קצרים בלבד ..

איך בכל זאת יצרת קשר עם הרופא לאחר ניתוח במידה והיית זקוק לעצה ?שאלה ?

בעלי מנותח באסותא  ברמת החיל  ונאמר  שמדובר על 4-3 ימי אשפוז האם לדעתך יוכל לתפקד בבית לאחר שישוחרר במידה והכל יעבור בשלום?

ניתוח בגישה אחורית קבע הרופא נקווה שנוכל עי שטיפות החלפת תחבושת למנוע זיהום .. הבעיה שכל הזמן עוברת בראשי איך שוכבים או ישנים האם ניתן להק ל על השכיבה בדרכים כלשהם?

אודה אם תשלח קישור לצפיה בסרטים . ושוב תודה על ההסבר  מקווה שיש לך אולי  גם תשוֹבוֹת  לשאלותי..

אבי10
28/09/15 16:48

יש גם יש.

אני מדבר על תקופה שבה הוא היה עדיין במרפאת מומחים פרטית לא רחוק מהמדיקל סנטר בהרצליה ועובד במשותף או  יותר נכון אצל מנהל המחלקה לעמוד שדרה במאיר של הכללית ד''ר יוסף לייטנר.כיום הוא עובד במרפאת מומחים  פרטית אחרת גם כן בהרצליה יחד עם ד"ר צבי לידר מאיכילוב שגם כן מצויין אבל יותר צעיר ונוטה כיום לדעתי לכיוון הזעיר פולשני הפופולרי ומתאים לעד 2 חוליות דרך חור קטנטן(הנה דוגמה לניתוח זעיר פולשני בגב תחתון שהוא מבצע ביוטיוב: https://www.youtube.com/watch?v=UORLectGMxc

נראה לי שקשור זה לא יעלה(כנראה בגלל שזה מתוך הסדרה של סרטי איכילוב.לכן תרשמי ביוטיוב:

"שקט מנתחים-פריצת דיסק"

הקשר אתו היה בתחילה דרך אחות או מזכירה בשיבא.אבל את התיאומים בהמשך ואחרי ניתוח היה לו בחור צעיר שאליו היה ניתן לתקשר.לצערי רק לאחר הניתוח הוא גילה באחד מביקורי אצלו ששירתנו באותו גדוד צנחנים בהפרש של מחזור אחד או שניים מה שגרם לגילוי יותר אמפטיה מצידו למצבי אחרי התאונה.בנוסף לאחר ניתוח יש להם גם באסותא לכל מנתח סטאז'ר צמוד שניתן להרים אליו טלפון.

עוד עצה מועילה:עם קביעת מועד לניתוח יזמנו אותכם לתיאום ובדיקות אצל המרדים כנהוג בכל בית חולים.בסופו הוא יציע את עצמו כמרדים פרטי(כמדומני זה עלה כ 5000 ש"ח בזמנו)הבטוח הפרטי לא ממן זאת ובאופן מובנה הוא משלם כ 1500 שקל לכל מנותח.אותו בחור שהיה בטראומה לפני הניתוח.לא שילם וקיבל אותו שירות בדיוק כמוני ומאותו מרדים.מתי מאד חיוני שיהיה מרדים פרטי?כמובן כשהמיועד לניתוח וזה ניתוח נחשב כגדול הוא עם גורמי סיכון כמו מחלות לב.ריאה או כליות והשד יודע מה עוד.לאדם הרגיל אין צורך במרדים בעל שם וזה מיותר לשלם סכום כזה וכל מרדים אחר יתאים במיוחד שלא סיפקו לי את המשאבה "לשליטה עצמית בכאב" הנימוק העיקרי שלהם בשכנוע לקחת מרדים פרטי ואחר כך אומרים שיש סכנה שהחולה יצרוך מינון גבוה מהמותר..לא נראה לי שהם באמת יחזיקו אותו 3 עד 4 ימים למרות שהם אומרים .אלא אם כן יתפתח סיבוך חלילה במהלך או אחרי הניתוח.

אני תפקדתי בבית לבד בעזרת בעזרת משכך הכאב ארקוקסיה.תופעת הלוואי העיקרית והמוכרת שלה ורוב האחרים היא עצירות.לכן מומלץ להחזיק בבית למקרה חירום בבקבוקון קטן של שמן פרפין או סתם מכשיר פשוט לחוקן ידני לשימוש עם מים פושרים.

כמו כן חשוב מאד אחרי ניתוח להוריד חולה מהמיטה ככל האפשר וכמה שיותר מהר למניעת פגיעה בתפקוד הכליות אחרת מאלצים אותך להתהלך ואם גם זה לא עוזר מגיעים עם הקטטר. כך ובאותה מידה חשוב לחזק את שרירי הצוואר ובעיקר האחוריים בעורף.לשם כך אימצתי לי מלבד שכיבה על הגב ובמצב משופע (הצבתי הגבהה מתחת לרגלים שמלראשותיי.ובחלק מהזמן שכיבה על הבן כשכל הראש ובהדרגה כל הצוואר מחוץ למיטה.מה שגורם לאמץ ובהדרגה את שיריריי הצוואר ובמיוחד העורף.כדי להבין כמה זה חשוב לחזק את שרירי הצוואר.צריך להבין שהחוליה הראשונה מתחת לניתוח(אצלי זה T1 אצלכם זו תהייה C7) מקבלים על עצמם את תפקיד החוליות המקובעות מבחינת העומס של הראש בתוספת התנועתיות .מי שלא מקפיד לחזק שרירים מהר מאד מוצא את עצמו עם בעית שחיק ועוד באותה חוליה.

קביעת כיוון הגישה נקבעת לפי מספר גורמים:מיקום וכיוון הפריצות הדיסק.האם יש אוסטיאופיטים (בליטות עצם המסכנות את חוט השידרה) ובאיזה כיוון.ועוד ועוד.

מספר תמונות של שתלים כפי שנראים בצילום רנטגן:

http://www.boneandjoint.org.uk/content/focus/cervical-myelopathy

סרטי יוטיוב:סרטון אנימציה ללמוד מבנה הצוואר :https://www.youtube.com/watch?v=RNUpMNd_u1U

זה המנתח הנחמד שהיה הסטאז'ר הצמוד של קנולר שגם הוא משיבא כשלצידו יושב ד"ר לאוניד היו"ר של הסתדרות הרופאים:

https://www.youtube.com/watch?v=s3BhZ36SrOc

רובוט כחול לבן לניתוחים כאלה שהדורות הבאים יהנו ממנו:https://www.youtube.com/watch?v=IaY_AwvSsSg

אוסף ניתוחי צוואר.צריך לב חזק לצפיה:

https://www.youtube.com/results?search_query=+posterior++fusion+vertebra+leminectomy+spinal+cervical+sergery

בריאות

 

שולה-81
29/09/15 15:31

אבי תודה שוב על ההתיחסות הפירוט בהסברים  נשתמש בסרטונים שהצעת .

לגבי המיטה ותנוחת שכיבה זה לא מתאים ננסה לבדוק עוד אלטרנטיבות.אכן אנחנו נמצאים כעת בקשר עם המתאם   ניסים  שמשתדל לענות במהירות. נראה איך יהיה בהמשך. מקווים לטוב ונעדכן בהמשך. תודה