מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר ודים בלובשטיין
סגן מנהל המחלקה לשיקום שדרה ומנהל היחידה לאורודינמיקה ושיקום שליטה בשתן, בית החולים לוינשטיין מומחה ברפואת שיקום ובעל ניסיון רב בטיפול ושיקום נפגעי שדרה. חבר סגל בחוג לרפואת שיקום. ד"ר בלובשטיין סיים את לימודי הרפואה ברוסיה והתמחה שם ברפואה פדיאטרית. בשנת 93' עלה לארץ, סיים התמחות ברפואה שיקומית ומאז עובד בבית החולים לוינשטיין כרופא בכיר במחלקה לנפגעי שדרה. 
תמר פולאק
תמר פולאק
סגנית אחות אחראית במחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר ראשון בסיעוד ותואר שני בסוציולוגיה רפואית. בעלת ידע ומומחיות בתחום הטיפול והשיקום בנפגעי חוט שדרה.
פרופ' עמירם כ
פרופ' עמירם כ"ץ
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי. פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא ממלא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה וחבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם. פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com
סיון אבנרי
סיון אבנרי
פיזיותרפיסט,מדריך קליני ובעל תארים ראשון ושני בפיזיותרפיה. (אוניברסיטת תל אביב)עובד בבית החולים לוינשטיין מאז 2001.אחראי על שירותי הפיזותרפיה במחלקה לשקום שדרה.
הדס טרייסמן
הדס טרייסמן
מרפאה בעיסוק אחראית, המחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר שני וותק של 14 שנה. התמחתה בתחום שיקום שדרה ובנושא זה כתבה גם את התזה
שרון רצהבי
שרון רצהבי
שרון רצהבי, פסיכולוגית רפואית מומחית. תואר ראשון מאוניברסיטת תל אביב, תואר שני מהמכללה האקדמית תל אביב יפו, בית ספר לפסיכותרפיה פסיכואנליטית באוניברסיטת חיפה. עבדה כפסיכולוגית בבית החולים רמב"ם ובבית החולים כרמל בחיפה עם אנשים המתמודדים עם מגוון מחלות ופציעות. כיום פסיכולוגית אחראית במחלקה לשיקום שדרה בבית לוינשטיין.

מובילי קהילה

שמואל-עדיני
שמואל-עדיני
פגוע חוט שדרה צווארי לאחר ניתוח להוצאת גידול אינטראמודולרי בגובה חוליות C2-C5 . חסר תחושה שיטחית ועמוקה.נכה בהגדרות הרפואיות,בריא בראש ובנחישות. כתבתי ספר \"שדרה כחוט השערה\" (פורסם באינטרנט) המתאר את נחישותי השיקומית בתקופה של מספר שנים ואת \"מלחמותי\" בכל התחומים הרפואיים והבירוקרטיים על מנת לחזור ולהשתלב בחברה כשווה.
כמוניחוט שדרהשלושה ימים אחרי ניתוח

שלושה ימים אחרי ניתוח

27/11/15 22:44
3 תגובות

שלום לכולם, אני שלושה ימים אחרי ניתוח בעמוד שדרה צווארי, קיבוע חוליות c5 עד c7 בכלוב. בוצע בחתך קדמי בצוואר ולכן יש מעט קשיים בבליעה אך זה משתפר. אשמח לקבל טיפים לגבי תנוחות ישיבה ושכיבה שכן מאד קשה לי למצוא תנוחה נוחה לשינה, ועליי ללבוש צווארון מיוחד למשך חודש מבלי להוריד מה שגם מקשה על השינה. גם החלו לי כאבים קלים בגב עליון וחגורת הכתפיים מה שמוסיף על הקושי לישון. טיפים מישהו/י? תודה מראש ורק בריאות לכולנו!


תגובות

אבי10
28/11/15 23:06

קודם כל רצוי להמנע מנהיגה למרות שמנתחים רבים מתירים בתנאי שתעשה זאת עם צווארון.כל "צליפת שוט" שאתה גורם או אחר שנכנס בך עלול לגרום לשיתוק טוטאלי כל זמן שלא התייצב המצב.

תנוחת השינה בה אני בחרתי הייתה לשכב על הבטן עם מקום חלול לפרצוף כדי לאפשר נשימה תקינה.כמו במיטות טיפולים שיש חור מובנה או כמו שראית בוודאי כשנשכבת על שולחן הניתוח לפני שהורדמת ואני מניח שנותחת בגישה פוסטריאורית.כמו כן חשוב במשך היום למשך כמה זמן שאתה יכול לשכב על הבטן כשהראש מחוץ לקצה המיטה ולבצע תנועות הרמת הראש עם הצווארון ובהמשך בלי לפי המסוגלות .כדי לחזק את שרירי הצוואר האחוריים שעברו טראומת חיתוך. כשמאחים חוליות בעיקר בצוואר העומס שבו עמדו אותם דיסקים עובר לדיסק החופשי לנוע. במקרה שלך הדיסק שעליו יושבת חוליה c7.במיוחד שהחוליות שאחריה בגב הטורקאלי מקובעות מטבע מבנה השלד שלנו.ללא ספק יתפתחו שם במשך השנים בעיות במקום זה בעיקר כאב עמום המלווה בהרגשה שדורכים לך על המקום(מתחת לc7)מה שהחזיק אותי במשך 2-3 מההרגשת ה"דריכה" זה כדור אלטרולט של 10מ"ג ללא תופעות לוואי כי סרבתי להעלות מינון למרות המלצת הנוירולוגים.אצלי ההרגשה הזו והכאבים היו הרבה יותר חזקים כי 3 חודשים אחרי הניתוח(קיבוע של c3-c7) נכנס בי נהג צעיר ופוחז כשעמדתי ברמזור כשהוא כותב sms ובמהירות 70 קמ"ש .החכמה לדחות את עוצמתם של הנזקים והמועד בו יופיעו בדרכים ובשיטות רבות כמובן תלוי באיזה פעילות גופנית אתה עוסק. 

בריאות

חולה-מדומה1
29/11/15 14:01

אבי שלום גם אחרי שנה צריך להיזהר מצליפת שוט?

אבי10
29/11/15 14:21

תמיד.אבל מנותחים בצוואר מטבע הדברים חשופים יותר ובין הנותחים יש הבדל שמיים וארץ בעוצמת המכה שהם יכולים לספוג בתלות בגיל.חוזק השרירים.סוג הניתוח .מרחק הזמן מהניתוח.מצב החוליות ועוד ועוד.

בריאות