מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר ודים בלובשטיין
סגן מנהל המחלקה לשיקום שדרה ומנהל היחידה לאורודינמיקה ושיקום שליטה בשתן, בית החולים לוינשטיין מומחה ברפואת שיקום ובעל ניסיון רב בטיפול ושיקום נפגעי שדרה. חבר סגל בחוג לרפואת שיקום. ד"ר בלובשטיין סיים את לימודי הרפואה ברוסיה והתמחה שם ברפואה פדיאטרית. בשנת 93' עלה לארץ, סיים התמחות ברפואה שיקומית ומאז עובד בבית החולים לוינשטיין כרופא בכיר במחלקה לנפגעי שדרה. 
תמר פולאק
תמר פולאק
סגנית אחות אחראית במחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר ראשון בסיעוד ותואר שני בסוציולוגיה רפואית. בעלת ידע ומומחיות בתחום הטיפול והשיקום בנפגעי חוט שדרה.
פרופ' עמירם כ
פרופ' עמירם כ"ץ
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי. פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא ממלא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה וחבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם. פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com
סיון אבנרי
סיון אבנרי
פיזיותרפיסט,מדריך קליני ובעל תארים ראשון ושני בפיזיותרפיה. (אוניברסיטת תל אביב)עובד בבית החולים לוינשטיין מאז 2001.אחראי על שירותי הפיזותרפיה במחלקה לשקום שדרה.
הדס טרייסמן
הדס טרייסמן
מרפאה בעיסוק אחראית, המחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר שני וותק של 14 שנה. התמחתה בתחום שיקום שדרה ובנושא זה כתבה גם את התזה
שרון רצהבי
שרון רצהבי
שרון רצהבי, פסיכולוגית רפואית מומחית. תואר ראשון מאוניברסיטת תל אביב, תואר שני מהמכללה האקדמית תל אביב יפו, בית ספר לפסיכותרפיה פסיכואנליטית באוניברסיטת חיפה. עבדה כפסיכולוגית בבית החולים רמב"ם ובבית החולים כרמל בחיפה עם אנשים המתמודדים עם מגוון מחלות ופציעות. כיום פסיכולוגית אחראית במחלקה לשיקום שדרה בבית לוינשטיין.

מובילי קהילה

שמואל-עדיני
שמואל-עדיני
פגוע חוט שדרה צווארי לאחר ניתוח להוצאת גידול אינטראמודולרי בגובה חוליות C2-C5 . חסר תחושה שיטחית ועמוקה.נכה בהגדרות הרפואיות,בריא בראש ובנחישות. כתבתי ספר \"שדרה כחוט השערה\" (פורסם באינטרנט) המתאר את נחישותי השיקומית בתקופה של מספר שנים ואת \"מלחמותי\" בכל התחומים הרפואיים והבירוקרטיים על מנת לחזור ולהשתלב בחברה כשווה.
כמוניחוט שדרהאחרי זיהום בעמוד שדרה

אחרי זיהום בעמוד שדרה

05/02/16 22:55
7 תגובות

ערב טוב לכולם,
לפני 17 שנה עברתי ניתוח לתיקון סקוליוזיוס שמו לי בערך בכל עמוד השדרה(חוץ מעמוד השדרה הצווארי) בכל אופן התחלתי לסבול בערך בספטמבר בכאבים איומים בגב שאיכשהו נסחב וטושטש על ידי כדורים עד אשר לפני חודש התחלתי להרגיש נמלים בכפות הרגליים הגעתי למיון ואחרי בדיקות דם וmri קיבלתי אישור לזיהום בעמוד שדרה, עברתי ניתוח למינקטומיה וניקוז אבצס. השאלה שלי כזאת כיום מבחינת הכאבים אני בסדר גמור פחות כואב והרבה יותר עצמאית, מה שכן נשאר לי זה אטקסיה ונמלים בכפות הרגלים, אשמח לעצה מבחינת חברי הפורום אם הנמלים ברגליים עוברים מתישהו? זה מחרפן אותי בעיקר בשינה והאטקסיה יכולה לעבור גם כן? כמובן שאני בתהליך שיקום ומנסה להתחזק כמה שיותר מהר.. עובדת מאוד קשה על פיזיוטרפיה.. נורא אשמח לתשובתכם תודה רבה


תגובות

אבי10
06/02/16 0:25

אטקסיה יש משלושה סוגים שונים.יש לה ביטויים שונים ולא בכל מקרה ניתנת לתיקון.במעט אינפורמציה שסיפקת היא בהחלט קשורה לנימולים שאת מרגישה.הפשוטה ביותר לטיפול היא זו שנובעת מחוסר בויטמין b12 ותיקונה מצריך נטילת הויטמין לרוב התופעות הן סימטריות כשזו הסיבה.בהנחה שאצלך האטקסיה היא מסוג תחושתית,אחד המבחנים שכדאי לך לעשות בעצמך הוא לזהות אם יש אצלך "סימן רומברג חיובי".את צריכה לעמוד בצורה זקופה בעמידת דום בעיניים פקוחות.לאחר מכן בעיניים עצומות.אם בעיניים עצומות את מתנודדת ולבסוף נופלת מה שלא קרה עם עיניים פקוחות.הרי יש סבירות שאת לוקה באטקסיה סנסורית כביטוי לפגיעה עצבית.עוד מאפיין זה "שכשהאטקציונר" מביט בכפות רגליו בזמן ההליכה.הליכתו משתפרת ויציבה יותר.קראי על כך בויקיפדיה.
בריאות

מריומה2
06/02/16 11:05

היי אבי! תודה על המענה.. עשיתי את המבחן ועברתי בהצלחה לא נפלתי :-), אבל אין מחסור בויטמין שציינת יכול להיות שיש לי גם זה וגם סנסורי?אני חושבת שזה יכול להיות גם סנסורי כי הרופאים אמרו שהיה לי לחץ רב על החוט השדרה בגלל הזיהום אז אולי משהו נפגע בדרך... מה דעתך?

אבי10
06/02/16 14:08

קשה לקבוע ובלתי אפשרי לקבוע ביתר פסקנות לפי הנתונים שסיפקת.לא העברת אינפורמציה שכתובה בפיענוח ה mri .לא ציינת באיזה חוליות בצעו את הלמניקטומי.היכן היה ממוקם האבצס שנוקז.האם נותרה מיאלופתיה בחוט באותו מקום או בכל מקום אחר כלשהו לרבות אחרי שתי ההתערבויות הניתוחיות(לפני 17 שנה ולאחר ניקוז האבצס.).האם צויין שיש היצרות של התעלה(Spinal Stenosis).לוח הזמנים של הופעת התופעות.מה לפני ומה אחרי.האם יש בעיה בשורשי האישיאס/סאיטיקה (L4-L5) מאיזה חוליה עד איזה חוליה השתילו לך את המוט המתכתי ?מה זוית הנטיה הייתה במועד שהוחלט לנתח לפני 17 שנה ומה הזוית עכשיו? הכי חשוב לדעת אם נותרה מיאלופתיה כלשהי במקום האבצס ומתי החלו התופעות לאחר הלמנקטומי וניקוז האבצס?לפי אומדן שאני עושה,אני מניח שאת לפחות בגיל (16-18 מנתחים ברגע שמסתיים תהליך הגדילה של העצמות ובדרך כלל כשהזוית היא מעבר ל 45 מעלות +17 מועד הניתוח  הגדול) משהו סביב ה 30 עד 35שנים?ולבסוף :האם יש במשפחה הקרובה מקרים של סקוליוזיס נוספים?
בריאות

מריומה2
06/02/16 15:09

היי, שוב תודה על התגובה :-)
עברתי את הניתוח בגיל 13 בעקבות עקמת 56 מעלות, כעת אני בת 30 אז סחטיין על הפענוח :) ואין לי מקרים במשפחה של סקוליוזיס.
עכשיו לצערי אני לא יודעת להגיד בדיוק באיזה חוליות הייתה לי עקמת ובדיוק איפה שמו לי את הקיבוע בגיל 13  מה שכן אני יודעת כעת שעברתי ניתוח למינקטומיה מרכזית בחוליותt3-t7 ללא פגיעה בהמשכיות העצם בצדדים וניקוז אבצס באזור החוליות האלה בנוסף הם הוציאו לי את הפלטינות שהיו בחוליות t3-t8 אבל השאירו לי פלטינות בעוד 2 חוליות(שוב מניחה את זה לפי הצלקת הישנה שנשארה לי) . לצערי פענוח של הmri אין לי כי עשיתי אותו בבית חולים יום אחרי שאשפזו אותי- הדבר היחיד שאני יכולה לומר זה שבבדיקה הם אישרו את הזיהום.  לגבי היצרות התעלה לא צויין שום דבר כזה במכתב שחרור וגם לא בבית חולים כנל גם המיאלופתיה. 
בקיצור מה שאני יכולה לומר זה שהגב התחיל לכאוב בצורה חריגה בספטמבר האחרון (17 שנה הייתי פעילה לחלוטין ללא שום נמלים או כאבים או מגבלויות) הגב כאב לסירוגין מספטמבר עד לתחילת ינואר שהתחלתי להרגיש נמלים בכפות רגליים בתוספת כאבים יוצאי דופן. הגעתי לבית חולים ביום ראשון - עם נמלים רק בכפות הרגלים, ביום שני הנמלים התחילו לעלות לכיוון הירכיים ועד לניתוח בבוקר של שלישי כבר היה לי נמלים לאורך כל הגוף ועד לחזה. פחות או יותר לוח הזמנים שלי. כעת העוצמה של הנמלים כמובן פחתה ואני מרגישה אותם בעיקר באזור הכפות הרגליים, וכמו שבטח אתה יודע התופעה יכולה לשגע פילים, אני מנסה להתחזק מבחינת תרגילים פיזיותרפים חשבתי אולי לנסות תוספי מזון שאולי יגרמו לתופעה להעלם קצת..

אבי10
06/02/16 17:54

אז כך.מאד מפליא שכבר בגיל 13 הגעת לזוית כזו ולטענתך אין אצל אף אחד אחר במשפחה הקרובה והמורחבת את הבעיה על רקע תורשתי כלשהו,אם את רוצה לנהל לעצמך את הבריאות ולשפר אותה או לפחות למנוע החמרה שלה.את חייבת .חייבת לקחת שליטה הן על גופך והן על התמצאות במונחים ובהשפעה וביחסי הגומלין שיש בין חלקים השונים של הגוף ובמקרה שלך בעיקר מדובר על עמוד השידרה שחשיבותו בגופינו הוא כמו חשיבותו של של גזע  העץ לקיומו.אף אחד אחר לא יעשה זאת במקומך.מה שאני הייתי עושה במצב הנתון שלך:כדי לשלול שהסיבה לנימולים(לא נמלים..)בכפות הרגליים והתופעות האחרות שאת מתארת כמו נימול בירכיים.תבקשי הפניה לנוירולוג ותבקשי EMG לעצב האישיאס (הזוג של עצבים הארוך ביותר בגוף היוצאים משני צידי הדיסק הממוקם בין  החוליות L4-L5 בגב התחתון.לאחר שתדעי את מועד הבדיקה תבקשי תור למומחה עמוד שידרה ותבקשי תור אצלו למועד שכבר יהיו לך תוצאות הEMG ביד.בכל מקרה את צריכה לבקש ממנו בדיקת mri גם לומברי(מותני)וגם טורקאלי(גבי)שזה האזור בו נותחת.החלק השלישי (הצווארי) במקרה שלך פחות חשוב.אם כי אני לא הייתי מוותר עליו אך דוחה למועד מאוחר יותר.גם לאזור הטורקאלי יש בדיקות ל emg אבל לדחות למועד מאוחר יותר.אם כי במקרה כמו שלך במחשבה שניה הייתי כן מבקש ביחד עם הקודם בגלל שהניתוח להוצאת האבצס והלמנקטומי שנעשה באותו אזור(אם כי שתי בדיקות כאלה ברציפות מצריכות מעט יכולת לסבול כמה דקירות של מחטים וזרמים חשמליים).תרגילים פיזיים ותוספי מזון מקומם במקומו מונח אך הם לא תחליף לבירור מעמיק לבירור שורש הבעיה.לבסוף אם את רוצה ללמוד על מונחי יסוד ומעט נוירולוגיה.תצפי בסדרה של הרופא המצרי(החי בארה"ב) שהעלה ליוטיוב 56 סרטונים מאוירים המדריכים יפה באנגלית פשוטה :הקלידי ביוטיוב 
 doctor ibrahim nabil  ויש גם את האתר המצויין של מנהל הנוירולוגיה בוולפסון http://www.neurology.co.il/
בהצלחה

מריומה2
06/02/16 18:00

מבינה תודה רבה על העזרה ושבוע טוב :)

פרופ--עמירם-כ-ץ
מומחה כמוני
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי. פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא ממלא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה וחבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם. פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com
06/02/16 19:49

סביר להניח שהפרעת שיווי המשקל ותחושת הנימול נובעים מנזק נוירולוגי שנגרם עקב האבצס. הרופאים שמכירים אותך ובדקו אותך אמורים לדעת אם על פי ממצאי בדיקתם קיימת סיבה אפשרית אחרת לתופעות, או שנדרש בירור נוסף. בהנחה שאין סיבה אחרת ואם האבצס נוקז וטופל יש בהחלט אפשרות שהנזק הפיך ושיחול שיפור עם הזמן. יחד עם זאת, ככל שעובר זמן ושיפור אינו מופיע, הסיכוי שיופיע מאוחר יותר הולך וקטן. אם זהו הרקע, מה שניתן לעשות לשיפור שיווי המשקל הוא תרגול מתאים ולהפחתת תחושת הנימול, תרופות מתאימות. אני מציע שתהיי בקשר עם המומחים לרפואת שיקום במקום בו את מטופלת לגבי השאלות ששאלת.