מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר ודים בלובשטיין
סגן מנהל המחלקה לשיקום שדרה ומנהל היחידה לאורודינמיקה ושיקום שליטה בשתן, בית החולים לוינשטיין מומחה ברפואת שיקום ובעל ניסיון רב בטיפול ושיקום נפגעי שדרה. חבר סגל בחוג לרפואת שיקום. ד"ר בלובשטיין סיים את לימודי הרפואה ברוסיה והתמחה שם ברפואה פדיאטרית. בשנת 93' עלה לארץ, סיים התמחות ברפואה שיקומית ומאז עובד בבית החולים לוינשטיין כרופא בכיר במחלקה לנפגעי שדרה. 
תמר פולאק
תמר פולאק
סגנית אחות אחראית במחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר ראשון בסיעוד ותואר שני בסוציולוגיה רפואית. בעלת ידע ומומחיות בתחום הטיפול והשיקום בנפגעי חוט שדרה.
פרופ' עמירם כ
פרופ' עמירם כ"ץ
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי. פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא ממלא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה וחבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם. פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com
סיון אבנרי
סיון אבנרי
פיזיותרפיסט,מדריך קליני ובעל תארים ראשון ושני בפיזיותרפיה. (אוניברסיטת תל אביב)עובד בבית החולים לוינשטיין מאז 2001.אחראי על שירותי הפיזותרפיה במחלקה לשקום שדרה.
הדס טרייסמן
הדס טרייסמן
מרפאה בעיסוק אחראית, המחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר שני וותק של 14 שנה. התמחתה בתחום שיקום שדרה ובנושא זה כתבה גם את התזה
שרון רצהבי
שרון רצהבי
שרון רצהבי, פסיכולוגית רפואית מומחית. תואר ראשון מאוניברסיטת תל אביב, תואר שני מהמכללה האקדמית תל אביב יפו, בית ספר לפסיכותרפיה פסיכואנליטית באוניברסיטת חיפה. עבדה כפסיכולוגית בבית החולים רמב"ם ובבית החולים כרמל בחיפה עם אנשים המתמודדים עם מגוון מחלות ופציעות. כיום פסיכולוגית אחראית במחלקה לשיקום שדרה בבית לוינשטיין.

מובילי קהילה

שמואל-עדיני
שמואל-עדיני
פגוע חוט שדרה צווארי לאחר ניתוח להוצאת גידול אינטראמודולרי בגובה חוליות C2-C5 . חסר תחושה שיטחית ועמוקה.נכה בהגדרות הרפואיות,בריא בראש ובנחישות. כתבתי ספר \"שדרה כחוט השערה\" (פורסם באינטרנט) המתאר את נחישותי השיקומית בתקופה של מספר שנים ואת \"מלחמותי\" בכל התחומים הרפואיים והבירוקרטיים על מנת לחזור ולהשתלב בחברה כשווה.
כמוניחוט שדרהמי יכול לעזור או להמליץ ?

מי יכול לעזור או להמליץ ?

21/06/16 16:12
11 תגובות

לפני כשנה וחצי עברתי ניתוח בעמוד שידרה צווארי בגובה C4-5 ו- C5-6
הניתוח בוצע לאחר MRI שהדגים מיאלופטיה קשה ולחץ על החוט. עשו לי קבוע עם החלפה של דיסקים.
הכאבים שהיו לי לפני הניתוח היו בעיקר באיזור הידיים וקצת קושי בהליכה.
כיום שנה וחצי לאחר הניתוח החלו לי כאבים חזקים באצבעות הרגלים בעיקר בבהונות ולפעמים גם בחלקים אחרים
אלו כאבים חזקים כמו דקירת סכין ויש מצב שאיני יכול לדרוך על כף הרגל תחושה של נקע או שבר הליכה.
ב-MRI חוזר התברר שהניתוח הראשון לא כל כך הצליח ועדיין יש לחץ על החוט מאחור (בניתוח הראשון עשו לי בשיטה הקידמית).
המנתח הציע לי ניתוח חוזר אבל הפעם בשיטה האחורית , אני הלכתי ליעוץ נוסף ונאמר לי על ידי הפרופסור שלדעתו ניתוח נוסף לא יעזור.
הוא המליץ טיפול בליריקה והליכות.
לקחתי שבועיים ליריקה 75 מ"ג ולא הרגשתי שמשהו משפיע חוץ מעייפות נוראית לכן הפסקתי לקחת.
כיום אני מרגיש שיש החמרה במה שקשור להליכה ולכאבים בכפות הרגליים.
אני קצת חסר אונים.....
מה עושים ?
אבקש התייחסות של כל מי שיכול לעזור.

תודה,
אבי


תגובות

חולה-מדומה1
21/06/16 23:02

אני באותו סרט שלך אל תמהר לעשות ניתוח תתייעץ עם עוד רופא .נפגע עמוד שידרה זה בעיה ברגע שנפגע העצב ניתוח נוסף לא יכול לעזור

אבי10
22/06/16 12:42

היי.אני לא יודע למה אתה כותב c4-c5 ו  c5-c6 ולא c4-c6 ? בזמן שאתה כותב בסוגריים "( (בניתוח הראשון עשו לי בשיטה הקידמית)" כשבעצם היה לך ניתוח אחד.בדרך כלל כשיש לחץ של דיסק מצד אחד .לא סביר שאותו דיסק ילחץ גם מאחור אלא אם כן יש באותו מיקום ליסטזיס(החלקה של דיסק אחד על השני בתנועת מספריים שהוא מצב מסוכן ביותר לחוט השידרה ולרוב גורמת למיאלופתיה עד חיתוך החוט בשלמותו עם תוצאה הרת גורל-שיתוק משם מטה).לאחר שיש כבר נזק בחוט -מיאלופתיה,התופעות לא יכולות להעלם בשום ניתוח.מה שחשוב כרגע זה למנוע התקדמות הנזק .מכיוון שאתה טוען שיש עדיין לחץ על החוט(יש להבדיל מלחץ שורשי(רדיקולופאתי).אתה חייב להמשיך ברור לגבי הצורך בניתוח נוסף.על פניו נראה שהמנתח מציע לך שוב ניתוח אבל בגישה פוסטריאורית.נראה לי שמראש הוא טעה בכך שבחר בגישה קדמית.כמובן בתלות בנתונים הספציפיים שהיו אצלך.לי היה ליסטזיס בc3-c4 והמון פריצות מאחור ומקדימה שהיה צורך לקבע לי מc3-c7 .בוצע ניתוח פוסטריאורי(אחורי) שהעלים לי גם את הלחצים הקדמיים שאותי זה הדהים שתעלה לאורך הצוואר נראתה כמו אוטוסטרדה .לצערי חודשיים אחרי הנתוח נכנס בי נהג צעיר ופוחז שסימס בנסיעה בשטח עירוני במהירות 80 כשכבר עמדתי אחרי 5 מכוניות ברמזור ועשה לי "חורבן הבית".הפתרון שמצאה לי לכאבים ולהרגשת "נשיאת ארגז כבד על העורף" הראומטולוגית שלי היה 10מ"ג של אלטרולט(מינון מאד נמוך וללא תופעות לוואי כלל) שבמשך שנתיים נטלתי .
המנתח שלי שלטעמי הוא הבחירה הטובה ביותר לניתוחים גדולים ולא אנדוסקופיים הוא נחשון קנולר העמוס בעבודה ולעולם לא ראיתי שהוא חף מכל  פרסומת ובשום מקום. ולמיטב ידיעתי מחזיק בשיא מספר הניתוחים הגדולים(מעל 2 דיסקים).
בהצלחה

אבי46
22/06/16 13:13

אוקיי אנסה לחדד...עברתי רק ניתוח אחד בשיטה הקידמית בשל בלטי דיסק עם לחץ על החוט ומלאציה C4-5, C5-6
לדעת המנתח מדובר ב-ACDF .המנתח החליט שמספיק ניתוח קידמי (בדיעבד כנראה שטעה).
לאחר הניתוח בוצע MRI חוזר ושם כתוב "היצרות שאיריתית אחורית בגובה C6-7 בשל פלאבום מעובה". כתוב עוד "לחולה מלאופטיה צווארית משמעותית ולכן ממליץ על למינקטומיה בגובה זה".
כל יתר האינפורמציה כתובה למעלה.
אבקש גם התייחסות של הרופא אם אפשר.

תודה לכולם על התשובות

אבי10
22/06/16 14:08

בכותבך:"...בשל בלטי דיסק עם לחץ על החוט ומלאציה C4-5, C5-6" אתה מתכוון למיאלומילציה Myelomalacia  ב mri נראת  המיאלומילציה כעין הילה בהירה כשהחוט עצמו נראה בגוון כהה שחור.
"....מדובר בACDF."..  הכוונה בניתוח קידמי (Anterior Cervical Discectomy & Fusion (ACDF) כלומר המנתח מודה בטעותו בכך שבחר בגישה קדמית ולא אחורית(אני נזכר כעת ששני המנתחים הראשונים שאיתם התיעצתי קודם בחרו בגישה קדמית ולשמחתי בחרתי בשלישי שבחר בגישה האחורית שצלחה. נקווה שאחד הרופאים יעזור לך לקבל החלטה נכונה בכיוון הרצוי שמרני/תרופתי או ניתוח משלים.
בהצלחה

אבי46
22/06/16 14:19

אכן זה נראה כהילה בהירה.
לדעתי המנתח רצה לעשות ניתוח קטן יותר וגם קל יותר כנראה ולכן בחר בקידמי.
דרך אגב הייתי אצל קנולר והוא אמר שצריך רק בשיטה האחורית ובכל זאת הלכתי עם המנתח השני שכביכול המליץ על משהו קל יותר וכמנותח כמובן העדפתי את השני.

אבי10
22/06/16 14:33

טוב.אני לא אתחיל לכתוב שוב מגילות ארוכות שכתבתי כאן באתר והרבה לפונים בנושא.נדמה לי שאתה יכול לצפות בהן.אם לא .מה שאני לא נוהג לעשות וזה לאשר חברות(אולי אני טועה בצעד זה.כבר היו כ 40 שאף אחד לא אישרתי)אם יש צורך באישור כזה אז אאשר לך ותגלה המון חומר שכתבתי בנושאים אלה.תבדוק ותחזור אלי.שאלתי פעם מישהי במערכת כמוני והיא אמרה שכל אחד יכול לקרוא את מקבץ הפוסטים שלי.לדעתי היא טועה אלא רק כשאתה מחפש לפי נושא.אולי.
באמת חבל שלא הלכת על קנולר.בפוסטים שלי תקרא בהרחבה למה ואיך בחרתי בו. כשאתה אומר "משהו קל יותר" מה הכוונה?קל יותר זה לטעמי ניתוח זעיר פולשני שמתאים לעד 2 חוליות עם החלמה מהירה.
בהצלחה

אבי46
22/06/16 14:48

קל יותר - לא עשו לי ניתוח פלשני זעיר , זה ניתוח עם פתיחה יפה מקדימה התקנת קיבוע וכל מה שכרוך בזה.
פשוט ההחלמה קלה יותר מפתיחה אחורית , לא נדרשתי ללכת עם צווארון קשיח שקנולר מציע אלא צווארון יחסית קטן מספוג ואכן ההחלמה היתה יחסית מהירה וטובה.

אבי10
22/06/16 15:02

הכל מתגמד אל מול זה שהניתוח בעצם לא הושלם ולא הושגה המטרה הראשונה במעלה-להוריד כל לחץ מחוט השדרה.ובתקווה שלא הייתה פגיעה נוספת לזו שהייתה לפני הניתוח.

אבי46
22/06/16 15:25

צודק מה אני יכול לעשות עכשיו .....

ז-ק
10/07/16 8:17

היי, אניעברתי את אותו ניתוח, אף אחד לא מבטיח שהכאבים  יחלפו אך יש הקלה, בעזרת פיזיאוטרפיה ומשכחי כאבים אפשר להמשיך לעבוד ולשפר את איכות החיים

ז-ק
10/07/16 8:19

אני ממליץ על ד'ר שפיגלמן מבית החולים בני ציון בחיפה,יש להתיעץ איתו,