מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר ודים בלובשטיין
סגן מנהל המחלקה לשיקום שדרה ומנהל היחידה לאורודינמיקה ושיקום שליטה בשתן, בית החולים לוינשטיין מומחה ברפואת שיקום ובעל ניסיון רב בטיפול ושיקום נפגעי שדרה. חבר סגל בחוג לרפואת שיקום. ד"ר בלובשטיין סיים את לימודי הרפואה ברוסיה והתמחה שם ברפואה פדיאטרית. בשנת 93' עלה לארץ, סיים התמחות ברפואה שיקומית ומאז עובד בבית החולים לוינשטיין כרופא בכיר במחלקה לנפגעי שדרה. 
תמר פולאק
תמר פולאק
סגנית אחות אחראית במחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר ראשון בסיעוד ותואר שני בסוציולוגיה רפואית. בעלת ידע ומומחיות בתחום הטיפול והשיקום בנפגעי חוט שדרה.
פרופ' עמירם כ
פרופ' עמירם כ"ץ
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי. פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא ממלא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה וחבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם. פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com
סיון אבנרי
סיון אבנרי
פיזיותרפיסט,מדריך קליני ובעל תארים ראשון ושני בפיזיותרפיה. (אוניברסיטת תל אביב)עובד בבית החולים לוינשטיין מאז 2001.אחראי על שירותי הפיזותרפיה במחלקה לשקום שדרה.
הדס טרייסמן
הדס טרייסמן
מרפאה בעיסוק אחראית, המחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר שני וותק של 14 שנה. התמחתה בתחום שיקום שדרה ובנושא זה כתבה גם את התזה
שרון רצהבי
שרון רצהבי
שרון רצהבי, פסיכולוגית רפואית מומחית. תואר ראשון מאוניברסיטת תל אביב, תואר שני מהמכללה האקדמית תל אביב יפו, בית ספר לפסיכותרפיה פסיכואנליטית באוניברסיטת חיפה. עבדה כפסיכולוגית בבית החולים רמב"ם ובבית החולים כרמל בחיפה עם אנשים המתמודדים עם מגוון מחלות ופציעות. כיום פסיכולוגית אחראית במחלקה לשיקום שדרה בבית לוינשטיין.

מובילי קהילה

שמואל-עדיני
שמואל-עדיני
פגוע חוט שדרה צווארי לאחר ניתוח להוצאת גידול אינטראמודולרי בגובה חוליות C2-C5 . חסר תחושה שיטחית ועמוקה.נכה בהגדרות הרפואיות,בריא בראש ובנחישות. כתבתי ספר \"שדרה כחוט השערה\" (פורסם באינטרנט) המתאר את נחישותי השיקומית בתקופה של מספר שנים ואת \"מלחמותי\" בכל התחומים הרפואיים והבירוקרטיים על מנת לחזור ולהשתלב בחברה כשווה.
כמוניחוט שדרה פריצת דיסק L5-S1

פריצת דיסק L5-S1

01/07/16 2:09
11 תגובות

שלום,

לפני כחודש וחצי הפניתי לCT בשל כאבים עזים ברגל שמאל .

תוצאת הCT היתה -

2 בלטי דיסק דיםוזיים קלים בL2-L3  L4-L5

פריצת דיסק L5-S1 :  פריצת דיסק גדולה לטרלית משמאל ממלאת את הרצס הליטראלי ויורדת לתוך תעלה ספינאלית לאורך כ2.2 ס"מ עם לחץ על השורש .

בקיצור זה כ-6 שבועות כאבים עזים ברגל שמאל תוך תחושת נימול בכף רגל שמאל

עברתי במהלך הזמן הזה טיפולים משלימים כמו אוסטואופטיה , דיקור, פיזיוטרפיה , כירופרקט

2 זריקות תחת שיקוף כאשר זריקה 1 היתה לעצב L5 ולא הועיל בכלום ולאחריו הופניתי ע"י פרופ פלומן לזריקה נוספת תחת שיקוף לעצב S1. זריקה זו בוצעה אמש ועדיין מרגיש תחושת שריפה בכף הרגל השמאלית ועדיין לוקח כדורים משככים כמו פרקוסט 10 מ"ג(לצערי הרב ) .

באם זה לא יצליח האם עליי לחזור ולעשות שוב זריקה תחת שיקוף ....אני מנסה להמנע כמה שיותר מניתוח.

אני בן 40 וכרגע הכאבים די מגבילים אותי למרות שאחרי הזריקה ה2 יש קצת שיפור.

האם שאיבת דיסק יכולה לעזור ?  אני חבר מכבי אבל ללא ביטוח רפואי ...ידוע כמה יהיה השתתפות עצמית אם אעשה זאת באסותא?


תגובות

גלי35
01/07/16 11:14

באופן אישי שאיבות דיסק, הליך פשוט (אחרי שעתיים חוזרים הביתה ומלמחרת תפקוד רגיל), הועילו לי רבות.

MP12
01/07/16 11:24

ממה סבלת גלי ?
וכמה שאיבות דיסק עשית עד שהגעת להטבה

גלי35
01/07/16 14:24

הליל אחד נעשה בגב תחתון- l4-5.
בהליך השני, הצווארי, שילבנו 2 שאיבות c6-7, c4-5, וגם טיפול בגלי רדיו (radio frequency). בשני המקרים ההקלה היתה מיידית, הפסיקו ההקרנות וגם בmri שעשיתי לפני שבוע רואים שהפריצות לא חזרו ושאין לחץ על חוט השדרה.

אבי10
02/07/16 1:45

ל MP12
בשיטת ההיפוך אתה יכול לרכוש את המכשיר בארץ(הוא כבר עלה למחיר חזירי כמו שבכל תחום) או באינטרנט ואכותי יותר. נשמח לשמוע ממך אם זה עובד במקרה יחודי של פריצות מותניות.מקווה שאתה מודע לכך שבפריצה גדולה כפי שמצאו אצלך בS1-L5 יש 
סכנה של פגיעה בשליטה על הסוגרים. וב L4-L5 הסכנה היא (עדיין לא ברמה שזה מתואר אצלך) להחלשות שרירי הרגל והליכה אופינית של הרמת הרגל ו"זריקת" כף הרגל לפנים.
https://www.youtube.com/watch?v=J7-L9MFRXD8
משכחי כאב כמו פרוקסט לעיתים גורמים לעצירות.קח בחשבון.
רדיו פרקוונסי  ללא ספק יעזור לשכח כאבים.אך אינו בחירה ראשונה לטיפול במקרה של לחץ על עצב הסאיטיקה(על פי 7 מנתחי עמוד שדרה שאתם התיעצתי) במיוחד אם אתה עוסק או עובד בפעילות מאומצת (ספורט.נשיאת משאות) מאחר שכאב הוא סוג של אתות עבורינו לדעת שמשהו לא תקין.במקרה זה מאמץ יתר המידה שממילא עמוס לעייפה.בהעדר אתות כאב זה לא תוכל לדעת במיוחד בתקופה הראשונה.
הניתוחים הזעיר פולשניים כפי שעברה גלי מתאימים עד לגובה של 2 חוליות.רצוי לעבור אותן אצל מנתחים מנוסים שרכשו ניסיון ארוך ומוכח.יש כבר קדר די רחב ומנוסה בשיטה זו מאז שדוקטור דוידויץ הביאה מארה"ב לאחר שלטענתו עשה כאלף כאלה שם ובארץ כבר צבר עוד כמה אלפים.
לגבי עלות הניתוח.אם חולה מגיע עם תסמינים של חסרים נויירולוגיים המתאימים למצב חמור של לחץ על הסאיטיקה .זו אינדיקציה לניתוח דחוף בלא קשר אם יש לך ביטוח "מושלם" פרטי או מכל סוג שהוא. חייבים לנתח אותך  כחבר באחת הקופות.
בהצלחה
 

פרופ--עמירם-כ-ץ
מומחה כמוני
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי. פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא ממלא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה וחבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם. פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com
02/07/16 13:48

בבחירת טיפול בכאבים על רקע שינויים ניווניים בעמוד השדרה, כדאי להתייחס לנתונים הבאים:
1. התופעות הקליניות לרוב גליות, כלומר נמשכות פרק זמן מסוים, פוחתות או נעלמות ועלולות לחזור שוב.
2. לרוב הטיפולים המוצעים אין יעילות מוכחת (כלומר, הסיכוי שיעזרו אינו גדול מזה שלא יעזרו), למרות שכמעט כל טיפול מקובל מלווה בעדויות על שיפור שהופיע בעקבותיו.
3. כאשר מדובר בפריצת דיסק חריפה, לניתוח לסילוק לחץ הדיסק סיכוי גדול יותר לסלק את הכאב מאשר טיפולים אחרים. אבל אין זה אומר שהתוצאה מובטחת בכל מקרה ושיש הוכחות שתישמר יותר מ- 3-4 שנים.
4. לניתוחים בעמוד השדרה יש סיבוכים. הם אינם שכיחים מאוד, אבל כאשר הם קורים משמעותם עלולה להיות חמורה ממשמעות הכאבים. בין הסיבוכים האפשריים, שיתוק הרגליים ואובדן שליטה בשתן וביציאות.
לכן, אם אין התדרדרות נוירולוגית, כאשר יש כאבים על רקע שינויים ניוונייים בעמוד השדרה, כדאי למצות את אפשרויות הטיפול הבלתי חודרני. התיאור של MP12, לא כולל פרטים שמעידים על מיצוי האפשרויות. ניתן להתייעץ בנושא זה במרפאה לשיקום שדרה בלוינשטיין.

MP12
02/07/16 23:25

אודה לך אם תוכל לפרט את הסכנה בL4-L5 היום קשה לי ללכת הרבה מכיון ששרירי התאומים והירך ברגל שמאל מאוד מתוחים וגם בגלל בצקת שיצאה לי מאחורי הברך ותחושת שריפה בכף הרגל.

MP12
02/07/16 23:47

לצערי טרם אושר לי MRI ואחרי 2  זריקות תחת שיקוף כאשר האחרונה היתה לפני כ3 ימים עדיין תחושת שריפה בכף הרגל השמאלית.
זריקה 1 הוזרקה ללעצב L5 וזריקה 2 לעצב S1 ועדיין עם שיפור קל שבקלים.
האם ייתכן ואולי הבלט L4-L5  גם משתתף בחגיגה על העצב שלי ואולי הוא הדומיננטי ??
אני נמצא כבר בשבוע ה7 מאז שהתחיל הסיפור ואם עד כה לא היו בעיות בסוגרים או חשש לשיתוק האם החשש הזה עדיין רלוונטי?

עוד נקודה אשמח אם יבהירו לי : שריר התאומים והירך ברגל שמאל  מאוד מתוחים וגם כמה שניסיתי לשחרר אותם אם זה ע"י תרגילי שחרור ואם זה ע"י עיסוי ..היה חוזר שוב התופעה של מתיחה...האם זה בגלל שהדיסק לוחץ ע ל העצב?
לפני כשבועיים יצא לי בצקת מאחורי ברך שמאל ועשיתי דופלר US ששלל לי ציסטה בייקר ופקקת..אם כך מה הסיבה שיצא ואיך יעבור.

עד כה עברתי טיפולי כירופרקטיקה, דיקר סיני שבו כרגע מתמקד. פיזיוטרפיה במכבי עדיין עושה אך הפיזיוטרפיסט נמנע מלתת לי תרגילים בשל הכאבים ופשוט שם אותי על מיטת מתיחה ותחת אלקטרודות חשמליים אך זה לא משפיע בכלל.

בהנחה שאין בעייה בסוגרים/ שיתוק אם אקבל המלצה על ניתוח כמו שעושה ד"ר דוידוביץ (אנדוסקופי) האם אשלם רק השתתפות עצמית אם הניתוח ייעשה באסותא ? 
 

MP12
02/07/16 23:51

איך ניתן לשמור ש2 הבלטים לא יהפכו ח"ו לפריצות דיסק?
האם יש טיפול יעיל שהוכח שניתן להחזיר חזרה את הג'ל ב2 הבלטים?

אבי10
03/07/16 1:54

לפרופ' עמירם כץ שלום.
בהתיחס לנתונים שסיפקת בתגובתך:
1.מאד מסקרן מה ההסבר העומד במה שציינת ב"1" שהתופעות הקליניות "באות והולכות"לסרוגין.
2.לגבי אפשרויות ההתיעצות בנושא זה במרפאה לשיקום עמוד שדרה בלוינשטיין כפי שציינת ב"4".הייתה התכתבות נרחבת בינינו   פה בפורום לגבי הנגישות הבלתי אפשרית למרפאה הנ"ל לאדם מן הישוב.ואני שואל:מה צריך לעשות כדי לעבור את כל    המחסומים והמכשולים בדרך לשם? למשל במקרה של MP12 או במקרה שלי ששלושה מנתחי עמוד שדרה שבדקו את  ההדמיות שלי כולל  הemg לסאיטיקה המליצו על טיפולים חלופיים כולל אפידורל בלוק ללא הועיל לתחושת השריפה בקרסול  והרגשת התכווצות  נוראית דו צדדית(מעין ספזם) בשרירי התאומים בעוד שהפריצה אצלי היא פורימונלית ומינורית בצד שמאל של  L4-L5 ?
לתשובתך אודה

פרופ--עמירם-כ-ץ
מומחה כמוני
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי. פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא ממלא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה וחבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם. פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com
03/07/16 21:26

ל- MP12.
1. סכנות תוארו בסעיף 4 בתשובתי מאתמול. 2. אי אפשר להסיק מנתונים רדיולוגיים כשלעצמם על סיבת הכאבים והנתונים הקליניים שנתת לא מספיקים כדי להעריך איזה שורש עצבי מעורב. 3. חסרים נוירולוגיים, כולל הפרעות סוגרים, לא מופיעים ברוב המקרים במצב שתיארת ואני מקווה אתך שגם לא יופיעו, אבל החשש רלוונטי, גם ללא התערבות ניתוחית וגם בעקבות התערבות ניתוחית. כאשר הרעה נוירולוגית מופיעה על רקע שינויים ניווניים ללא התערבות ניתוחית, היא לרוב הדרגתית ומאפשרת התערבות טיפולית. 4. להבנתי לא ניתן להבטיח שבלטים לא יהפכו לפריצת דיסק או להחזיר בלטי דיסק למקומם. הימנעות מהרמת משאות כבדים, כפיפות גו חדות ותנועות פיתול של הגו עשויות כנראה להקטין הסיכוי לפריצה. 5. לגבי התופעות הנוספות שתיארת כדאי להתייעץ עם רופא שיבדוק אותך.

פרופ--עמירם-כ-ץ
מומחה כמוני
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי. פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא ממלא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה וחבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם. פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com
03/07/16 21:28

לאבי10: 1. התופעה קיימת אבל אינני מכיר הסבר טוב לתופעה. משמעותה, בין השאר, שהסיבה לכאבים שמופיעים יחד עם שינויים ניווניים איננה סיבה מכנית פשוטה ולכן גם פתרונות מכניים לא תמיד עוזרים. 2. כמי שעובד במרפאה לשיקום שדרה בלוינשטיין שנים רבות, אני יודע שאין בעיה בנגישות אליה למי שסובל מבעיה שרלוונטית למרפאה. למרפאות החוץ של בית החולים לוינשטיין מתקבלים מבוטחי כל הקופות, חיילים, אנשי כוחות הביטחון וגם פונים פרטיים. כל הקופות (פרט ללאומית שלרוב נמנעת מכך) מפנות לבית החולים לוינשטיין ולמרפאות החוץ שלו. יתכן אמנם שיהיה תור המתנה מסויים למרפאה, אבל הוא קצר בהרבה מהתורים שיש כיום בכל מרפאות הכאב. יחד עם זאת, אם הרופא המטפל חושב שהבעיה איננה רלוונטית למרפאה הזו, יש להניח שלא יפנה אליה. 3. צריך לנסות למצות את אפשרויות הטיפול, אבל גם לזכור שרופאים אינם קוסמים ולא לכל בעיה מוצאים פתרון מושלם...