מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר ודים בלובשטיין
סגן מנהל המחלקה לשיקום שדרה ומנהל היחידה לאורודינמיקה ושיקום שליטה בשתן, בית החולים לוינשטיין מומחה ברפואת שיקום ובעל ניסיון רב בטיפול ושיקום נפגעי שדרה. חבר סגל בחוג לרפואת שיקום. ד"ר בלובשטיין סיים את לימודי הרפואה ברוסיה והתמחה שם ברפואה פדיאטרית. בשנת 93' עלה לארץ, סיים התמחות ברפואה שיקומית ומאז עובד בבית החולים לוינשטיין כרופא בכיר במחלקה לנפגעי שדרה. 
תמר פולאק
תמר פולאק
סגנית אחות אחראית במחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר ראשון בסיעוד ותואר שני בסוציולוגיה רפואית. בעלת ידע ומומחיות בתחום הטיפול והשיקום בנפגעי חוט שדרה.
פרופ' עמירם כ
פרופ' עמירם כ"ץ
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי. פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא ממלא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה וחבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם. פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com
סיון אבנרי
סיון אבנרי
פיזיותרפיסט,מדריך קליני ובעל תארים ראשון ושני בפיזיותרפיה. (אוניברסיטת תל אביב)עובד בבית החולים לוינשטיין מאז 2001.אחראי על שירותי הפיזותרפיה במחלקה לשקום שדרה.
הדס טרייסמן
הדס טרייסמן
מרפאה בעיסוק אחראית, המחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר שני וותק של 14 שנה. התמחתה בתחום שיקום שדרה ובנושא זה כתבה גם את התזה
שרון רצהבי
שרון רצהבי
שרון רצהבי, פסיכולוגית רפואית מומחית. תואר ראשון מאוניברסיטת תל אביב, תואר שני מהמכללה האקדמית תל אביב יפו, בית ספר לפסיכותרפיה פסיכואנליטית באוניברסיטת חיפה. עבדה כפסיכולוגית בבית החולים רמב"ם ובבית החולים כרמל בחיפה עם אנשים המתמודדים עם מגוון מחלות ופציעות. כיום פסיכולוגית אחראית במחלקה לשיקום שדרה בבית לוינשטיין.

מובילי קהילה

שמואל-עדיני
שמואל-עדיני
פגוע חוט שדרה צווארי לאחר ניתוח להוצאת גידול אינטראמודולרי בגובה חוליות C2-C5 . חסר תחושה שיטחית ועמוקה.נכה בהגדרות הרפואיות,בריא בראש ובנחישות. כתבתי ספר \"שדרה כחוט השערה\" (פורסם באינטרנט) המתאר את נחישותי השיקומית בתקופה של מספר שנים ואת \"מלחמותי\" בכל התחומים הרפואיים והבירוקרטיים על מנת לחזור ולהשתלב בחברה כשווה.
כמוניחוט שדרהניתוח קיבוע בגב תחתון

ניתוח קיבוע בגב תחתון

28/04/12 21:03
13 תגובות

לפני כשנה וחצי עברתי ניתוח קיבוע בL4-L5  ופלטה - הייתי אז כבת 50 - מאז הניתוח אני לא מצליחה לחזור לפעילות גופנית אפילו מתונה , כל דבר ולו הקטן ביותר גורם לי לכאבים ואני כבר במצב שפוחדת לעשות כל פעילות (גם נקיון בבית וכל דבר שהוא פיזי קשה לי ביותר) , אני לא יכולה לומר שלעומת המצב לפני הניתוח אין שיפור כי אז הגעתי למצב שלא יכולתי ללכת יותר מ200 מ' ולא לעמוד היום אני כן יכולה לעשות את הדברים האלה אבל גם לא להרבה זמן . בינתיים כמובן השמנתי וזה לא מקל על המצב ומצבי הגופני רק מתדרדר . האם יש משהו שיכול לעזור מה הצעתך?


תגובות

BENO1952
28/04/12 21:29

שלום רותיקה,,שבוע טוב,,
מה שאת מתארת נובע כניראה מנזק שקיים אצלך במוח השידרה.
ניתוח הקיבוע שנעשה זה על מנת להחליף את הדיסקים שיצרו את הבעיה מלכיתחילה.
את הנזק הקיים במוח השידרה לא ניתן לתקן כיום [--אולי בעוד מספר שנים תמצא הדרך לתקן תאי מוח פגועים/הרוסים].
הרופאים שטיפלו בך לא הסבירו לך בדיוק,,מה קורה אצלך שם? לא דיברו על פגיעה במוח השידרה?
בעיקרון הניתוח אמור לסלק את הגורם שיכול להחמיר את הפגיעה במוח השידרה ולגרום אף לשיתוק מוחלט.
לתופעות שאת מתארת יתכן שיש פתרון [התופעות הללו קיימות אצלי--ואצלי הנזק ניגרם באזור הצוואר].
אם תהיה סבלנית,, אני אמור ביום שני לעבור תהליך שאולי יעזור לי,ואז אני יכול לעדכן אותך באם זה עוזר .מן הידוע לי השיטה עזרה לפחות לאדם אחד בבירור !! שהפגיעה אצלו בגב התחתון,!!
בעיקרון מדובר על השתלה של "קוצב שידרתי" ,,זאת אלקטרודה המושתלת באזור הפגיעה במוח השידרה.האלקטרודה מקבלת אותות ממשדר שאמור לעשות "מיסוך" לכאב.
בשלב ראשוני מותקן המכשיר לניסיון ,,באם זה עוזר,,מתבצע תהליך נוסף של התקנה קבועה של הקוצב.
תרצי לשמוע עוד פרטים או שאלות את מוזמנת להתקשר,,0547313122
כל טוב ושבוע טוב,,

רותיקה
29/04/12 7:37

תודה רבה על העדכון - אף רופא לא דיבר איתי על זה , נאמר לי שהיתה לי החלקת חוליה - כלומר חוליה אחת זזה קדימה וגרמה לכך שיהיה לחץ על העצב שבתוך השדרה ולכן צריך ליישר על ידי קיבוע . אתה הולך להשתיל את הקוצב? מה זה ממש עוד ניתוח? אשמח אם תספר לי איך היה והאם זה עזר לך . שיהיה לך יום נפלא:)
רותי הדר

אנה-רייזמן
29/04/12 15:47

 רותיקה שלום
אכן כפי שבנו ציין, ניתוח הקיבוע שעברת נועד לתקן את החוליה הפגומה שלחצה על חוט השדרה. כל לחץ מתמשך על חוט השדרה עלול לגרום לנזק ולתופעות שונות החל מכאבים ועד למגבלה בתנועה עד כדי שיתוק. עד כה, לא ידוע עד על איזושהי תרופה או פרוצדורה שיכולות לפתור את הנזק שכבר נגרם,אולם כפי שבנו ציין, הוא עובר פרוצדורה נסיונית שאולי תעזור. נשמח כמובן לשמוע ממנו על התהליך
נ.ב לבנו-שיהיה לך בהצלחה 
אנה

רותיקה
29/04/12 15:58

תודה אנה -
בינתיים היום הייתי בשיעור ראשון של התעמלות במים - נהניתי מאוד ואני ממליצה בחום . לפחות במים אין לחץ על עמוד השדרה ואפשר לעשות תנועות שקשה יותר לעשות ביבשה . זה מקל מאוד ומשחרר את החוליות .
שבוע טוב לכולם
רותי

BENO1952
29/04/12 22:10
רותיקה ערב טוב,,
אילו היו בני האדהם דו-חי זה היה נחמד מאד,,
במיים כולם מרגישים נהדר,,
בכל מקרה תהני ,,,
BENO1952
29/04/12 22:12
תודה אנה,,
רותיקה
29/04/12 22:22

בנו - בהצלחה מחר - ממתינה לשמוע ממך , מקווה שתרגיש טוב ויהיו בשורות טובות :)
להשתמע
רותי

BENO1952
29/04/12 22:45
,,תודה רבה רותיקה,,
אני תמיד אומר שההצלחה היא בידיעותיהם ומיומנותם של הרופאים
אנחנו המטופלים הולכים לישון במקרה של ניתוח,
אנחנו מצפים "לתוצאות" טובות.
מה שנותר זה לחכות ולראות
אני אעדכן,,
אבי30
09/08/14 12:11

שלום רותיקה. קראתי את מה שאת עוברת וליבי ממש איתך. לפני שבוע וחצי עברתי ניתוח של קיבוע גב תחתון בL3L4. יש לי ממש כאבים בניתוח. השאלה מתי מתחילים להרגיש יותר טוב. תודה ושבת מהנה

רותיקה ואבי, אני עברתי קיבוע לפני 15 שנה. כמו רותיקה גם אני התחלתי בבריכה בשלב ראשון. בשלבים מאוחרים יותר עברתי להתעמלות ביבשה :-) היום אני מתרגל יוגה בהצלחה. אצלי הכאבים הקשים נמשכו בערך שנה. גם היום הם לא נעלמו אבל פחתו בצורה משמעותית... רפואה שלמה לכולם

פני1
20/09/14 19:05

שלום לכם, גם אני עברתי ניתוח קיבועים ופלטה 4-5L אני שנה אחרי וככל שאני מתרחקת מהניתוחגוברים הכאבים. יש מי שיכול להמליץ מה מותר לעשות ומה אסור ?

פני1 שלום. לגבי מה מותר ומה אסור כדאי לשאול את הרופא המנתח. במקרה שלי אחרי שנה כבר קיבלתי "אישור" ללכת בלי הגבלות ולעשות פיזיוטרפיה. אחרי שנתיים גם לשחות. לגבי הכאבים כמו שמצויין כאן בהרבה פוסטים יש המון דברים שאפשר לנסות. מהניסיון שלי שני דברים שלי מאוד עזרו הם דיקור סיני ותרגול יוגה. כל אחד מגיב בצורה שונה אבל ההמלצה החשובה ביותר שאני יכול לתת מ-17 שנה של חיים עם קיבוע זה לא לוותר ולהמשיך לחפש דברים שיפחיתו את הכאבים וישפרו את איכות החיים.

לידיה-אבני
26/07/16 10:24

שלום לכולם,
שמי לידיה ואני בת 56. יש לי החלקה של החוליה L-5-S-1 דרגה 3 בשפה המקצועית זה נקרא ספונדילוליסטיזטיס. 2 רופאים מומחים בתחום עמוד השדרה המליצו על ניתוח קיבוע. הרופא השני שהמליץ על הניתוח, אמר שזה ניתוח "גדול" ובו מחדירים
תמיכות לחוליה שסטטה ממקומה, סטנדים. 
אני מאוד חרדה מניתוח כי אני בדרך כלל אשה בריאה, שוחה, הולכת להתעמל אבל אין ספק שאיכות החיים שלי ירדה באופן משמעותי מאוד. אני מתקשה בהליכה של יותר מכמה דקות ברציפות, עליה וירידה במדרגות. הגב מקרין לרגליים ואחרי מספר מטרים של הליכה, אני מרגישה חולשה ברגליים וחולשה כללית, בבחינת כאילו עבדתי פיזית כל היום.
אני מעונינת לשמוע אנשים שעברו ניתוח קיבוע, לקבל כל אינפורמציה לגבי תהליך השיקום, ההחלמה, אורך הזמן של ההחלמה. למעשה, כל פרט חשוב לי לדעת ולשמוע מאנשים.
תודה ואיחולי בריאות טובה ואיכות חיים לכל בית ישראל