מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר ודים בלובשטיין
סגן מנהל המחלקה לשיקום שדרה ומנהל היחידה לאורודינמיקה ושיקום שליטה בשתן, בית החולים לוינשטיין מומחה ברפואת שיקום ובעל ניסיון רב בטיפול ושיקום נפגעי שדרה. חבר סגל בחוג לרפואת שיקום. ד"ר בלובשטיין סיים את לימודי הרפואה ברוסיה והתמחה שם ברפואה פדיאטרית. בשנת 93' עלה לארץ, סיים התמחות ברפואה שיקומית ומאז עובד בבית החולים לוינשטיין כרופא בכיר במחלקה לנפגעי שדרה. 
תמר פולאק
תמר פולאק
סגנית אחות אחראית במחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר ראשון בסיעוד ותואר שני בסוציולוגיה רפואית. בעלת ידע ומומחיות בתחום הטיפול והשיקום בנפגעי חוט שדרה.
פרופ' עמירם כ
פרופ' עמירם כ"ץ
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי. פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא ממלא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה וחבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם. פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com
סיון אבנרי
סיון אבנרי
פיזיותרפיסט,מדריך קליני ובעל תארים ראשון ושני בפיזיותרפיה. (אוניברסיטת תל אביב)עובד בבית החולים לוינשטיין מאז 2001.אחראי על שירותי הפיזותרפיה במחלקה לשקום שדרה.
הדס טרייסמן
הדס טרייסמן
מרפאה בעיסוק אחראית, המחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר שני וותק של 14 שנה. התמחתה בתחום שיקום שדרה ובנושא זה כתבה גם את התזה
שרון רצהבי
שרון רצהבי
שרון רצהבי, פסיכולוגית רפואית מומחית. תואר ראשון מאוניברסיטת תל אביב, תואר שני מהמכללה האקדמית תל אביב יפו, בית ספר לפסיכותרפיה פסיכואנליטית באוניברסיטת חיפה. עבדה כפסיכולוגית בבית החולים רמב"ם ובבית החולים כרמל בחיפה עם אנשים המתמודדים עם מגוון מחלות ופציעות. כיום פסיכולוגית אחראית במחלקה לשיקום שדרה בבית לוינשטיין.

מובילי קהילה

שמואל-עדיני
שמואל-עדיני
פגוע חוט שדרה צווארי לאחר ניתוח להוצאת גידול אינטראמודולרי בגובה חוליות C2-C5 . חסר תחושה שיטחית ועמוקה.נכה בהגדרות הרפואיות,בריא בראש ובנחישות. כתבתי ספר \"שדרה כחוט השערה\" (פורסם באינטרנט) המתאר את נחישותי השיקומית בתקופה של מספר שנים ואת \"מלחמותי\" בכל התחומים הרפואיים והבירוקרטיים על מנת לחזור ולהשתלב בחברה כשווה.
כמוניחוט שדרהכאבים בגב תחתון אחרי כמה שעות בשכיבה

כאבים בגב תחתון אחרי כמה שעות בשכיבה

15/05/10 11:04
4 תגובות

שלום רב,



רציתי לקבל דעות על מצבי, כל לילה (אחרי כ 4-5 שעות שינה) אני מתעוררת עם כאבי גב תחתון, אני חייבת לקום מהמיטה וללכת ואז אחרי כמה זמן הכאב חולף. עשיתי כל מיני בדיקות ולא נמצא כלום חוץ מבלט דיסק שנאמר לי שכנראה זאת לא הבעיה. אשמח לקבל תגובות. תודה מראש.


תגובות

אנה-רייזמן
15/05/10 12:36

תודה למקסים על התשובה המפורטת
לא נותר לי אלא לצרף את המלצתי לחיזוק שרירים שכנראה מהווים את מקור הבעיה. שיטה נהדרת וגם מהנה לחיזוק שרירים היא שחייה
בהצלחה,
אנה

עוז-46
13/06/10 17:07

ובכל זאת, אם הכאבים לא פסקו
ראשית כשהרופאים לא מוצאים את הסיבה לכאב, לרוב זה סימן טוב. הגוף מאותת לנו שמשהו לא בסדר. וכאן התחום של הרפואה המשלימה
יכולה לעזור ולהקל מאוד, ואפילו למצוא ולרפא,. כאבים בגב תחתון יכולים להופיע מהשלד מהשרירים העצבים או מערכות פנימיות. מכיוון שעשית בדיקות מקיפות ושללו את כל הבעיתיים נשארו בקצוות השרירים . ישנם מספר טכניקות לאיבחון וטיפול בכאבי גב תחתון שמתאימות למע' השרירים. הסינית (דיקור וטוינא) שיאצ'ו היפני, עיסוי רפועי שיקומי (מערבי) ועוד.
דרך אגב- לפי התאור של הכאבים הייתי מחפש דבר ראשון בשריר האגסי.

יורםגני
09/09/10 22:31

לברק שלום,
באבחון מרחוק שבריפוי הביורגונומי אפשרי, נמצא שבשנתיים האחרונות רמת האנרגייה בגופך, נמוכה מהרצוי, רמת אנרגייה שממנה מתחילות מרבית בעיות הבריאות.  באם  כאבי הגב התחתון החלו בתחום השנתיים האחרונות, הריפוי בביורגונומי יוכל להוציא אותך ממצב זה.
הכאב נובע מחולשה בחוליות  L3, L4   חולשה שאפשר לרפאה בביורגונומי.

בברכת שנה טובה,  יורם גני

עמוס
07/01/14 9:42

מדוע מטפלים רבים לא מצליחים לרפא כאב גב?

כאב גב הנובע מסיבות לא לגמרי ידועות , מהווה בעיה למטפלים בתחומי הטיפול השונים.

 האבחנה המדויקת מזרזת את הפתרון אך לפי עבודות מחקר רבות שנעשו - קשה לאבחן את מקור הכאב.

מכאן די ברור שדרך הטיפול באי אבחנת הגורם לכאב, תהיה תלויה בדרך הטיפול של המטפל.

כאן נעוצה עיקר הבעיה:

ייתכן שהסיבה שכל הטיפולים קצת עובדים, היא כי בכולם נותנים לנו דבר שאנו זקוקים לו מייד, אנחנו רוצים להיפטר מהכאב בכל מחיר. 

ומכאן למסקנה הגיונית: תהיה אתה המטפל של עצמך כי רק אתה מכיר את גופך ומודע למצבך 24/7/365

כלומר כל הזמן. מטפל, שזמנו קצוב כי המטופל הבא מחכה בקוצר רוח, יראה אותך , ישמע ממך ויאבחן על פי מה שתגיד לו. כאן נמצא הפתרון לשאלת האבחנה: אתה נתת בידי המטפל את ההחלטה כיצד לטפל כאב גב הנובע מסיבות לא לגמרי ידועות , מהווה בעיה למטפלים בתחומי הטיפול השונים.

המסקנה: הפעל את שיקול הדעת הבריא שלך ותטפל בעצמך בכאב!

ההיגיון הבריא אומר שבעת כאב גב אני צריך לשחרר את הלחץ בין החוליות ושחרור השרירים על ידי מתיחה .

כל זה עושה ביעילות ובמהירות גב BACK (Teeter Hang Up) והחשוב ביותר : הפתרון לכאב מצוי אצלך, אתה יכול לטפל בו ללא תלות חיצונית. השימוש בשיטת היפוך (גב BACK) הוא החזרת האחריות למצבך הבריאותי אליך.