מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ'-איתן-אוריאל
פרופ'-איתן-אוריאל
מומחה בנוירולוגיה, בעל תואר שני במחלות כלי דם של המוח. מנהל המחלקה הנוירולוגית מרכז רפואי בלינסון. מזכיר האיגוד הנוירולוגי בישראל.
ד
ד"ר אסף טולקובסקי
נוירולוג מתמחה בבי"ח בלינסון

מובילי קהילה

טל-פדרמן
טל-פדרמן
את המסע הנוירולוגי עברתי כשחטפתי שבץ מוחי בגיל 28, לאחר מכן הוכשרתי כמאמנת רפואית וכיום "עמיתה מומחית" בפרויקט שיקום אישי, בקופ"ח מכבי. יחד עם צוותי עו"ס אני בונה תוכניות שיקום ומלווה חולים מרגע המשבר ועד החזרה לקהילה. בנוסף אני גולשת,חובשת באיחוד והצלחה. ומרצה באוניברסיטת ת"א. יש לי קליניקה פרטית ואני מומחית בניהול משברים רפואיים. ספרים נוספים שכתבתי: הכל בראש- אוטוביוגרפי,המספר את מסע השיקום. את לא נראת נכה- ספר שירים ותובנות. המדריך למשתבץ הצעיר- ספרהומוריסטי עם כלים פרקטיים לתהליכי שיקום. למידע נוסף:  www.hakol-barosh.com  
איציק-ניסני
איציק-ניסני
הגמול לאדם על עבודתו אינו מה שהוא קיבל בעבורה אלא ההזדמנות להגשים חזונו .
כמוניאירוע מוחי שבץ מוחי בגיל 80

שבץ מוחי בגיל 80

2 תגובות


שלום, סבתא שלי עברה שבץ מוחי לפני כחודש בגזע השמאלי של המוח וצד ימין של גופה משותק מאז. היא חולת סכרת, שוקלת 100 קילו אם לא יותר, והלחץ דם שלה היה גבוה כנראה.45% מהמוח שלה עדיין מושפע מהדימום והדם ככל הנראה התייבש. היא ניזונה דרך זונדה כבר מעל חודש. היא כל הזמן ישנה. מתעוררת מדי פעם. ממצמצת מנסה להגיד משהו אבל ללא הצלחה. לפעמים האחות אומרת לה ללחוץ לה על היד והיא לוחצת ולפעמים בכלל לא מגיבה. הרופא טוען שהוא לא יכול להגיד בוודאות אם היא מבינה מה קורה סביבה. היא גם אינה תמיד מזהה את המשפחה.

היא מאושפזת בבי"ח רמב"ם ואמרו שהם לא יכולים להחזיק אותה יותר כי אין שיפור במצבה. אז או הביתה או למכון שיקום.



מה הסיכויים שלה להשתקם לפחות חלקית?

והאם מכון שיקום יוכל להחזיר אותה לרגליים?



תגובות

שיקום  בכל  מצב.

כאן המקום בו לא תשמע :לא אפשרי , לא ניתן , לא יכולה.

נפלאה מבינתנו יכולת הגוף להשתקם קרי לחזור לעצמאות גם אם לא מלאה.

אבל עובדה שזה קורה בכל גיל.

והנפש,הרצון ,האופטימיות רק הם מאפשרות את זה..

מניסיוני השנה הזו,שנה ראשונה לאחר האירוע.היא כמו לידה מחדש.ויש בשנה הזו חוסרים אבל גם התחלות.

סבתך הינה לאחר שטף דם שנספג בשעה טובה והיא הנמצאת במעקב ,בפיקוח והכוונה עם תרופות מתאימות ,עם משפחה תומכת  .

אני ממליץ להתעקש ולהכניס אותה למכון שיקום.

לא להיבהל מההתעייפות היא קורית הרבה לאחר אירוע מוחי כי הגוף עבר טראומה ונכנס למנוחה ולעיתים  ההתעייפות  מגיעה צורה מחזורית .

בזמן השיקום היא תצטרך לעבור שלב שלב ממעבר משכיבה לישיבה ואז מישיבה לעמידה ואז מעמידה לישיבה בכסא להפך וחוזר חלילה ממש כמו תינוק רק שאצל תינוק זה לוקח חודשים וכאן מצפים שזה יהיה מיד.חשוב שתהיה לידה ותלמד את התרגילים אותם תעשה עימה כשאין פיסיותרפיסטים לידך.זו תקופה  קשה אבל צריך לשמור על אופטימיות .

ואז לאחר תקופה של שבועות תגלו שיפור והכי חשוב בשנה הזו לנצל את כל מה שסל התרופות על פי חוק והקופה מאפשרת(יש לפנות ליחידה להמשך טיפול במרפאה אבל קודם לכן לנציג הקופה בבית החולים ולהתעקש על הצורך במתן שיקום וזה שאתה מתעקש ולוקח אחריות ישכנע אותם לתת לכם את כל הזכויות ולא יאמרוחו"ח שאין כל התקדמות).3 חודשי שיקום +שיקום יום +12 טיפולים בבית או במכון של פיסיותרפיה לתנועה על הרגלים באופן חלקי או מלא +12 טיפולי ריפוי בעיסוק  לתפקוד מלא או חלקי+24 קלינאות תקשורת לדיבור או הפקת קול

פרופ--איתן-אוריאל
מומחה כמוני
מומחה בנוירולוגיה, בעל תואר שני במחלות כלי דם של המוח. מנהל המחלקה הנוירולוגית מרכז רפואי בלינסון. מזכיר האיגוד הנוירולוגי בישראל.
02/12/12 5:47

 ישנם פרמטרים רבים המשפיעים על הפוטנציאל השיקומי בינהם ניתן לכלול גיל, מצב רפואי קודם, סוג השבץ, מיקומו, גודלו, חומרת החוסר הנוירולוגי בקבלה, סיבוכים משניים לאחר האירוע  ועוד. חשוב להעריך כל מקרה לגופו באופן פרטני. אני מציע להתיעץ עם הרופא המטפל או נוירולוג  לגבי סיכויי השיקום.

כל טוב ובהצלחה