מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ'-איתן-אוריאל
פרופ'-איתן-אוריאל
מומחה בנוירולוגיה, בעל תואר שני במחלות כלי דם של המוח. מנהל המחלקה הנוירולוגית מרכז רפואי בלינסון. מזכיר האיגוד הנוירולוגי בישראל.
ד
ד"ר אסף טולקובסקי
נוירולוג מתמחה בבי"ח בלינסון

מובילי קהילה

טל-פדרמן
טל-פדרמן
את המסע הנוירולוגי עברתי כשחטפתי שבץ מוחי בגיל 28, לאחר מכן הוכשרתי כמאמנת רפואית וכיום "עמיתה מומחית" בפרויקט שיקום אישי, בקופ"ח מכבי. יחד עם צוותי עו"ס אני בונה תוכניות שיקום ומלווה חולים מרגע המשבר ועד החזרה לקהילה. בנוסף אני גולשת,חובשת באיחוד והצלחה. ומרצה באוניברסיטת ת"א. יש לי קליניקה פרטית ואני מומחית בניהול משברים רפואיים. ספרים נוספים שכתבתי: הכל בראש- אוטוביוגרפי,המספר את מסע השיקום. את לא נראת נכה- ספר שירים ותובנות. המדריך למשתבץ הצעיר- ספרהומוריסטי עם כלים פרקטיים לתהליכי שיקום. למידע נוסף:  www.hakol-barosh.com  
איציק-ניסני
איציק-ניסני
הגמול לאדם על עבודתו אינו מה שהוא קיבל בעבורה אלא ההזדמנות להגשים חזונו .
כמוניאירוע מוחי*שאלות ליובל בנושא עקרונות השיקום וטכנולוגיות מתקדמות בשיקום לאחר אירוע מוחי-הכניסו כאן*

*שאלות ליובל בנושא עקרונות השיקום וטכנולוגיות מתקדמות בשיקום לאחר אירוע מוחי-הכניסו כאן*

15 תגובות


יובל לויתן, פיזיותרפיסט המתמחה בשיקום לאחר אירוע מוחי, פגיעות ראש, פרקינסון והפרעות תנועה, ישיב לכם ביום חמישי הקרוב ה-9/1. אתם מוזמנים להציג לו שאלות כאן.



 



שאלות לדוגמא: מהן אפשרויות השיקום לאחר אירוע מוחי?



כיצד ממשיכים את השיקום לאחר השחרור מבית החולים?



אילו טכנולוגיות מתקדמות יכולות לתרום לשיקום?



 



 



תגובות

מערכת-כמוני
05/01/14 12:39

מה אפשרויות הטיפול החדשות בפרקינסון כפי שאתה יודע?

mozees
06/01/14 21:32

שלום יובל, לפני כ - 5 שנים עברתי אירוע  שכתוצאה מכך התעוות לי הפנים, היד הימנית, גימגום עד היום עברתי 5 - אירועים שלמזלי הטוב היו יחסית אירועים קלים אך קימת בעיות בדיבור קצת כבד בעיות ביד ימין ורגל בפקוד ובתחושות, אין אפשר לשפר את המצב,   תודה  -  משה.  (050-5731203)

cozion
07/01/14 6:39

בעיות של הפרעות תנועה ודיסטוניה לאחר אירוע מוחי

איך מקילים בחיי היום יום

cozion
07/01/14 6:42

לאחר אירוע מוחי

פתח הושט לקיבה או קיבהקטנה

כתוצאה בגלל חולשת שרירי הושט נוצרו כיסים

שהאוכל מצטבר

ונאלץלאחר הארוחה להוציא

איךפותרים

ואיךחיים עם זה

אשר-3
08/01/14 8:41

יובל שלום,

האם ניתן לעשות משהו בנושא שיקום שנתיים לאחר האירוע המוחי?

אצלי: חולשה ורגישות מוגבלת ביד שמאל.

קושי בבליעה ובדיבור.

תודה

קרול3
08/01/14 18:12

שלום יובל,
אני פזיותרפיסטית בתחילת דרכי, עובדת במחלקת שיקום. לאחרונה הגיע אלי מטופל בן 89, לאחר ארוע מוחי (מסוג אסכמיה) אשר מתבטא באטקסיה של פלג הגוף הימני.
רציתי לשאול מתוך הנסיון המקצועי שלך בתחום, האם בשטח ו/או גם בספרות ישנו שיפור במצבים של אטקסיה? ואם כן- האם יש עקונות או טיפולים עיקריים שכדאי ליישמם בכדי להגיע למקסימום שיפור אצל המטופל ומטופלים בכלל?
תודה מראש, קרולינה.

יובל-לויתן
09/01/14 1:38

אדם שלום

 

במידה ואתה שואל על אפשרויות הטיפול החדשות בפרקינסון באמצעים תרופתיים ו/או ניתוחיים מומלץ לך להתייעץ עם הרופא המטפל כדי להתעדכן בנושא.

 

אפשרויות הטיפול הפיזיקליות להקלה על הסימפטומים של מחלת הפרקינסון:

 

- פעילות גופנית סדירה נמצאה בשנים האחרונות כיעילה לשיפור התפקוד היום יומי, והיא חשובה לא פחות מהטיפול התרופתי. מומלץ לבצע פעילות אירובית, פעילות הכוללת מאמץ גופני לאורך זמן המעלה את צריכת החמצן בגוף ומגביר את קצב הלב. קיים מגוון רחב של פעילויות אירוביות כגון: הליכה, ריצה, רכיבה על אופניים, שחייה ועוד.

 

- טיפול פיזיותרפי לשיפור היציבה, ההליכה, גמישות השרירים ותנועת המפרקים, הקלה על כאבים, חיזוק השרירים ושיווי משקל, מומלץ מדי שבוע במסגרת פרטנית או קבוצתית.

 

- תרפיה באמצעות מוזיקה, מחול וריקוד היא דרך נהדרת לשחרור תנועות הגוף בקרב חולי פרקינסון ותורמת מאוד לשחרר בלמים גופניים ונפשיים. השתתפות בקבוצת ריקוד היא אפשרות יעילה ומהנה לשיפור בתנועה.

 

- אומנויות לחימה כגון טאי צ'י וצ'י קונג נמצאו יעילות לשיפור היציבות וההליכה בקרב חולי פרקינסון וניתן לעסוק בהם באופן פרטני או קבוצתי בהתאם לרמת החולה.

 

- טיפול הידרותרפי בבריכה יכול לסייע, כאשר התנועה החופשית במים מאפשרת תרגול יעיל המתייחס לבעיות הגופניות הנובעות מסימני המחלה.

 

בשנים האחרונות מתווספות לעולם הטיפול בפרקינסון גם טכנולוגיות מתקדמות המשלבות משחקי וידאו ומערכות מציאות מדומה. מערכות אלו תורמות להפעלת גירויים תחושתיים: ויזואלי, שמיעתי, שיווי משקל, תחושת מצב ומצבי הקרקע, ויכולות לשמש כלי נוסף בטיפול בחולי פרקינסון. דוגמאות:

 

- קונסולות משחקי וידאו כגון Nintendo Wii  או XBOX Kinect שניתן לרכוש בכל חנויות המחשבים. הבעיה במשחקי "מדף" היא הקושי להתאים תרגילים מתאימים לכל חולה לפי רמתו.

 

- מערכת שיקום מרחוק לפגיעה בתנועה (Tele-rehabilitation) - תרגול של תנועת הזרוע במערכת מבוססת Kinect אשר עוזר לשיפור המוטוריקה. מערכת ממוחשבת שמופעלת במחשב הביתי ויכולה לסייע לבצע תרגילים מתאימים. המערכת בונה מטלות שמתאימות לבעיה התפקודית האישית, מתקנת בזמן אמת ומסבירה לחולה איך לשנות את התנועה.

http://www.reabilityonline.com

 

- שיקום הליכה במציאות מדומה בבית החולים איכילוב - מערכת אימון הליכה במציאות מדומה, המשלבת מסוע עם מסלול מכשולים וירטואלי. גישה זו מציעה אימון משולב, המאתגר מבחינה מוטורית וקוגניטיבית ומציגה התקדמות פרטנית, המותאמת באופן אישי לנבדקים שונים. מחקרים הראו כי אימון הליכה עם מציאות מדומה נמצא יעיל בקרב חולי פרקינסון.

http://www.tasmc.org.il/Internalmed/Neurology/Pages/Walk-Rehabilitation.aspx

 

- מציאות מדומה בבית החולים שיבא תל השומר - מערכת מסוג CAREN בה המטופל עומד על פלטפורמה נעה ונדרש לשלוט על התנועה במהלך סימולציה של סביבה ממוחשבת המאתגרת את מערכות שיווי המשקל, התנועה והתפיסה המרחבית. הפעילות הדינאמית שמאפשרת הפלטפורמה מחייבת ריכוז מלא ומודעות מלאה ליציבה ויכולה לתרום לשיפור שיווי המשקל והתנועה. הטיפול מותאם באופן אישי לכל מטופל.

http://shikum.sheba.co.il/Rehabilitation_technology_center/Virtual_Reality/143.htm

 

יובל

יובל-לויתן
09/01/14 1:42

משה שלום,

 

אצור עימך קשר טלפוני, אשמע על מצבך בפירוט

ואנסה להדריך אותך כיצד ניתן לשפר את המצב.

 

יובל

יובל-לויתן
09/01/14 1:47

coizion שלום,

 

תחילה, היכן הדיסטוניה מופיעה? יד/רגל/צוואר/פנים/חד צדדי או דו צדדי?

 

הטיפול בדיסטוניה הוא טיפול תרופתי, הזרקת רעלן הבוטולינום (בוטוקס) הזרקה תוך-שרירית לשרירי שלד באזורי גוף שונים, ובמקרים יוצאי דופן - ניתוחים. לגבי טיפולים תרופתיים מומלץ להתייעץ עם רופא מומחה.

 

טיפולים פיזיקליים בתחום הפיזיותרפיה, ריפוי בעיסוק וההידרותרפיה יכולים להקל על הסימפטומים בחיי היום יום, ובמידה ויש עוויתות שרירים ממושכות אשר יכולים לגרום לעיוות או לתנוחה לא נורמלית של איבר או גפה מומלץ לשלב טיפולים אלה בטיפול התרופתי בדיסטוניה.

באמצעות הטיפול הפיזיקלי ניתן ללמוד להפעיל טוב יותר את הגפה, למנוע הפחתת טווח התנועה והתפתחות של קונטרקטורות, להביא לירידה בכאב אשר יכול להתפתח כתוצאה מהדיסטוניה, ועל ידי כך להביא לשיפור באיכות חיי החולה.

 

יובל
 

יובל-לויתן
09/01/14 1:56

coizion שלום,

 

לגבי היווצרות כיסים בושט, מומלץ לך להיוועץ עם רופא גסטרו

 

יובל

 

 

 

איילה-1
09/01/14 11:58

יובל יקר שלום לך

אני סובלת מטורט כבר הרבה שנים והייתי מעונייננת לדעת האם       יש דבר שאתה מכיר שיכול לעזור.מטופלת בתרופות כבר הרבה שנים ונמצאת במעקב בבית-חולים איכילב.נוסף לכך יש לי שני ידידים שעברו אירוע מוחי .אחד משותק חלקית ואחד לא.הייתי מעוניינת לדעת מה אפשר לעזור ואם יש לך אפשרות.תודה בברכה נעמה

יובל-לויתן
09/01/14 14:20

אשר שלום,

 

בהחלט ניתן לנסות ולשפר את תפקוד היד, הדיבור והבליעה שנתיים לאחר האירוע. אתה מתאר חולשה ותחושה מופחתת של היד, ובאמצעות טיפולי פיזיותרפיה אינטנסיביים לשיקום תחושתי, תרגול ממוקד לחיזוק שרירים ביד, יחד עם הרבה נחישות מצידך, ניתן להגיע לשיפור.

לגבי דיבור ובליעה, גם בעיות אלה ניתנות לטיפול על ידי קלינאית תקשורת.

 

אני מציע לך להרכיב לעצמך בשלב זה צוות שיקומי - פיזיותרפיסט וקלינאית תקשורת המתמחים בשיקום לאחר אירוע מוחי - ולנסות טיפול אינטנסיבי לפרק זמן מוגדר. אתה יכול לפנות לקופת החולים שלך לבקש טיפול של פיזיותרפיסט וקלינאית תקשורת. בנוסף,

עומד לשירותך קו התמיכה של עמותת נאמן 077-4665213

http://www.neeman.org.il

 

יובל

יובל-לויתן
09/01/14 15:24

קרולינה שלום,

 

מנקודת הנחה שהאטקסיה של המטופל שלך היא אטקסיה צרבלרית, בהחלט ניתן להגיע לשיפור במצבים כאלה באמצעות טיפול פיזיקאלי. ממה שכתבת, אינני יודע לעומק על מצבו כיום של המטופל ועל מצבו טרם האירוע, וחשוב כמובן לקחת בחשבון את גילו המתקדם בהסתכלותנו קדימה.

 

ישנם מאמרים שונים בספרות שמראים כי פיזיותרפיה מפוקחת בחולים עם אטקסיה צרבלרית יכולה להוביל לשיפור בתפקוד המוטורי ובפעילויות היומיום. הישגים אלו אפילו יכולים להימשך כשנה לאחר ההתערבות. 

 

העקרונות הטיפוליים בפיזיותרפיה לאטקסיה צרבלרית כוללים חיזוק היציבות הפרוקסימלית (חיזוק שרירי הגו לייצוב פרוקסימלי כתנאי להמשך חיזוק שרירים במפרקים דיסטלים), שיפור שיווי המשקל (עם עיניים פקוחות ולאחר מכן בעיניים עצומות, תרגול פרופריוצפטיבי) ותרגול קואורדינציה של תנועות הגפיים.

ישנם דרכים רבות לטיפול ולתרגול עצמי. אשמח לשלוח לך מאמרים בתחום.

 

מוזמנת ליצור קשר במייל ובטלפון

yuvallevitan@gmail.com

054-5454917

 

בהצלחה

 

יובל

יובל-לויתן
09/01/14 16:11

נעמה שלום,

 

מעבר לטיפול התרופתי, טיפולים שיכולים לעזור בתופעות של תסמונת טורט הם:

 

- טיפול קוגניטיבי-התנהגותי המלמד לשלוט ברבות מההתנהגויות. הטיפול  הנחקר ביותר בתחום הוא Habit Reversal Training – HRT (אימון להיפוך הרגל), כאשר כיום ידוע על טיפולים נוספים שיכולים לעזור כגון טיפול באומנות, טיפול במוסיקה (שירה), פעילות גופנית, טיפול באמצעות בעלי חיים ועוד.

 

- טיפול נפשי הניתן על ידי אנשי מקצוע כמו פסיכולוגים ופסיכיאטרים ושימוש בתרפיות שונות בתחום.

 

תזונה תומכת (מניעת חומרים מסויימים כקפאין, שמעורר גם את תופעת הטיקים).

 

רפואה סינית ושילוב של טכניקות טיפוליות שונות מתוך עולם הרפואה המשלימה עשויים גם לסייע.

 

אינני יודע מה ניסית עד היום מעבר לטיפול התרופתי. ייתכן וכדאי לך לנסות דברים חדשים ולבחון את יעילותם. באמצעות טיפול משולב נכון ניתן להקטין את התופעות של המחלה ולשפר את איכות החיים.

 

לגבי ידידייך שעברו אירוע מוחי, כדי לענות לך באופן מלא, אני זקוק לדעת יותר על מצבם, כמה זמן הם אחרי האירוע ומהם הליקויים המפריעים להם היום.

 

מוזמנת ליצור קשר במייל ובטלפון

yuvallevitan@gmail.com

054-5454917

 

יובל

יעקב-ג
14/10/14 10:25

שלום נסיון