מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ'-איתן-אוריאל
פרופ'-איתן-אוריאל
מומחה בנוירולוגיה, בעל תואר שני במחלות כלי דם של המוח. מנהל המחלקה הנוירולוגית מרכז רפואי בלינסון. מזכיר האיגוד הנוירולוגי בישראל.
ד
ד"ר אסף טולקובסקי
נוירולוג מתמחה בבי"ח בלינסון

מובילי קהילה

טל-פדרמן
טל-פדרמן
את המסע הנוירולוגי עברתי כשחטפתי שבץ מוחי בגיל 28, לאחר מכן הוכשרתי כמאמנת רפואית וכיום "עמיתה מומחית" בפרויקט שיקום אישי, בקופ"ח מכבי. יחד עם צוותי עו"ס אני בונה תוכניות שיקום ומלווה חולים מרגע המשבר ועד החזרה לקהילה. בנוסף אני גולשת,חובשת באיחוד והצלחה. ומרצה באוניברסיטת ת"א. יש לי קליניקה פרטית ואני מומחית בניהול משברים רפואיים. ספרים נוספים שכתבתי: הכל בראש- אוטוביוגרפי,המספר את מסע השיקום. את לא נראת נכה- ספר שירים ותובנות. המדריך למשתבץ הצעיר- ספרהומוריסטי עם כלים פרקטיים לתהליכי שיקום. למידע נוסף:  www.hakol-barosh.com  
איציק-ניסני
איציק-ניסני
הגמול לאדם על עבודתו אינו מה שהוא קיבל בעבורה אלא ההזדמנות להגשים חזונו .
כמוניאירוע מוחיטיפול בקלקסין לחולה עם עבר של ארועים מוחיים קלים

טיפול בקלקסין לחולה עם עבר של ארועים מוחיים קלים

07/06/14 21:48
1 תגובות

אימי מאושפזת מזה 3 שבועות בבית חולים והיא לא זזה ממיטתה במשך זמן זה. האישפוז הוא עקב זיהום כנראה בכך רגלה ומזריקים לה אנטיביוטיקה טזוצין 3 פעמים ביום.
בעברה מספר ארועים מוחיים קלים והיא משתמשת בפלויקס לדלול דם מזה שנים. לפני כ 6 שבועות נאלצה לבצע 5 דיאלזות עקב קריסה של כליותיה. כרגע תפקודי הכליות תקינים. והיא משתמשת ב 2 כדורי אוקסאר ו 3 כדורי נורמופרסן לאיזון לחץ דם שבבוקר עומד על 190 על 70.
היום הוחלט להוסיף לה קרדיולק לנסות לאיזון לחץ דם.
האם יש סיכון בהזרקת קלקסין לצורך מנעת קרישי דם והאם יש להזריקו יותר מפעם אחת.


תגובות

פרופ--איתן-אוריאל
מומחה כמוני
מומחה בנוירולוגיה, בעל תואר שני במחלות כלי דם של המוח. מנהל המחלקה הנוירולוגית מרכז רפואי בלינסון. מזכיר האיגוד הנוירולוגי בישראל.
08/06/14 13:40

אני מניח כי כוונתך במתן קלקסן במינון נמוך לצורך מניעת פקקת בורידי הרגליים  ותסחיף ריאתי בחולה שהינה מרותקת למיטה. קלקסן בהתויה זו ניתן פעם ביום והמינון מותאם  למשקל ותפקוד כלייתי. לאחר ארוע מוחי יש לעבור על בדיקות ההדמיה בשאלת סיכון לדמם לתוך האוטם המוחי ובהתאם לגודל האוטם ופרק הזמן שעבר מחליטים על התחלת הטיפול בקלקסן.