מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ'-איתן-אוריאל
פרופ'-איתן-אוריאל
מומחה בנוירולוגיה, בעל תואר שני במחלות כלי דם של המוח. מנהל המחלקה הנוירולוגית מרכז רפואי בלינסון. מזכיר האיגוד הנוירולוגי בישראל.
ד
ד"ר אסף טולקובסקי
נוירולוג מתמחה בבי"ח בלינסון

מובילי קהילה

טל-פדרמן
טל-פדרמן
את המסע הנוירולוגי עברתי כשחטפתי שבץ מוחי בגיל 28, לאחר מכן הוכשרתי כמאמנת רפואית וכיום "עמיתה מומחית" בפרויקט שיקום אישי, בקופ"ח מכבי. יחד עם צוותי עו"ס אני בונה תוכניות שיקום ומלווה חולים מרגע המשבר ועד החזרה לקהילה. בנוסף אני גולשת,חובשת באיחוד והצלחה. ומרצה באוניברסיטת ת"א. יש לי קליניקה פרטית ואני מומחית בניהול משברים רפואיים. ספרים נוספים שכתבתי: הכל בראש- אוטוביוגרפי,המספר את מסע השיקום. את לא נראת נכה- ספר שירים ותובנות. המדריך למשתבץ הצעיר- ספרהומוריסטי עם כלים פרקטיים לתהליכי שיקום. למידע נוסף:  www.hakol-barosh.com  
איציק-ניסני
איציק-ניסני
הגמול לאדם על עבודתו אינו מה שהוא קיבל בעבורה אלא ההזדמנות להגשים חזונו .
כמוניאירוע מוחיאירוע איסכמי

אירוע איסכמי

07/03/15 9:48
5 תגובות

בת 54 הופיעו לי כתמים שחורים אפורים בעין שמאל . הייתי מאושפזת בבית חולים. ואני בוכה כל הזמן בפחדים. אמרו לי לחזור לתפקד רגיל רק לשנות תזונה ועוד כמה דברים. עכשיו בבית וכל הזמן רק רואה את הסוף. איך להחזיר את הבטחון?


תגובות

איריס 6117 שלום .אינני רופא.                                                                                                                                 מינעי קולך מבכי ועינייך מדמעה. smiley                                                                                                                     לכתמים שחורים בראייה בעין שמאל יש המון סיבות חוץ מאירוע מוחי . crying                                                                        קחי את עצמך בידיים פני לרופא עיניים מומחה.  cool                                                                                              וכדי להרגיע את חששך  גשי לנוירולוג שלבטח יחזיר לך את שלוותך.blush                  חישבי בריא תהיי בריאה .yes

איריס6117
07/03/15 15:00

הייתי בבית חולים שבוע ובדק אותי נוירולוג. כל העניין הבריאותי הוא ביידי עכשיו. אך חוץ מלבכות על המצב עכשיו אני לא עושה מאומה . מתרחקת מכולם מרגישה כמו נאחס מזל רע . לא שווה יותר מוצר פגום שאין בו תועלת יותר ולא יכול להושיט עזרה . אני הולכת לרופא עיניים שבוע הבא וביקורת תהייה שוב עוד חודש. אך מאשימה את עצמי שלא השכלתי לקום בזמן ולטפל בזה חשבתי שאני חסינה. התחלתי להוציא דברים שלי מהבית כמו להתחיל לראות את הסוף.

נוני--יה
07/03/15 17:26

שלום איריס , אני שומעת ממך את הפחד והבהלה. הם מאד "נורמליים" ואנושיים. לפעמים ,יש לנו נטיה להאשים את עצמנו. גם זה אנושי לגמרי.  כמובן שזה לא עוזר לנו, זה רק מחליש אותנו יותר.האתגר של לאסוף את עצמנו, אחרי "הפתעה" פתאומית וזעזוע כזה,הוא אתגר גדול. אולי תרצי לשוחח עם מישהו ,על ההרגשה שלך, גם על הפחד. כולנו כבני אדם, יודעים ומפחדים מהמוות. האתגר הוא איך נוכל להגיד תודה על מה שיש, איך נוכל לגייס כח כדי לטפל בעצמנו (תזונה טובה. פעילות גופנית. להרגע. להוציא החוצה פחדים. להסכים לקבל תמיכה ועזרה ועוד)  ואיך נמשיך את חיינו אחרי "ההפתעה". אני עברתי ניתוח מעקפים במפתיע, ואחריו כמה צינתורים. עלו הרבה פחדים וקשיים. בכיתי הרבה. איכשהו חיפשתי עזרה. גם מרפואה משלימה, גם מהרופא שלי, גם מהפסיכולוגית וגם מחברים ומשפחה. .ומזכירה לעצמי שיש גם טוב בחיי, שאף פעם האדם לא יודע מה נועד לו ושחיים כל יום בנפרד. רק ההווה יש לנו. מה בער , אולי לא עשית, כבר עבר. ומה שעוד לא הגיע, לא הגיע.

חיבוק גדול. תבקשי עזרה בסביבתך והיא תימצא לך. 

 

לב-הכובש
08/03/15 7:55

שלומות ושבוע טוב

איני רופא,אך נמצא על פני האדמה מספיק זמן,בכדי לומר שהחיים הם רצופים מהמרות ,מה שצריך זה להאט לפני מהמורה לעבור בביטחה ולהמשיך הלאה.

לגבי מה שעברת,ברור שצריך ברור מעמיק לשלילת בעיות שבץ,לב,וכ"ו.

יתכן סיבה מאד בנלאית,יש כאלה שלפני כאב ראש חווים מופעים כאלה.

לסיום:לקחת אוויר,לנשום עמוק,לצאת מהפניקה ולבדוק בשקט מה גורם למה שקרה.

בריאות לכולם/ן

פרופ--איתן-אוריאל
מומחה כמוני
מומחה בנוירולוגיה, בעל תואר שני במחלות כלי דם של המוח. מנהל המחלקה הנוירולוגית מרכז רפואי בלינסון. מזכיר האיגוד הנוירולוגי בישראל.
08/03/15 9:25

לא ברור על איזה רקע היו ההפרעות בשדה הראיה.

לעיתים  קריש דם בעורק המספק את הרטינה עשוי לגרום להפרעה בראיה בעין אחת. כדאי לבצע בדיקת דופלר בעורקי התרדמה ולהתיעץ עם הרופא המטפל בנוגע למקור לתלונות.