מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתי גור אריה
מנהל היחידה לשיכוך כאב בשיבא, תל השומר. ד"ר גור-אריה כותב הספר "כאב, מאבחנה ועד הקלה"
עידית רונן
עידית רונן
אחות מומחית לטיפול בכאב, יו"ר יוצאת של פורום הסיעוד לטיפול בכאב. עבדתי שנים רבות במרכז שניידר לרפואת ילדים בריכוז ותיאום הטיפול הכאב כמו כן, ריכזתי את תחום בטיחות המטופל וניהול סיכונים וכיהנתי כאחות הועדה לילד בסיכון.
ד
ד"ר גור רות
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
אלה סטולר
אלה סטולר
פיזיותרפיסטית, BPT,MPT. מתמחה בשיקום אורטופדי, כאב כרוני ותסמונות כאב לרבות CRPS. בעלת 10 שנות ניסיון בניהול מחלקת אשפוז יום שיקומי בבית החולים "רעות". מאמינה בשיקום פונקציונאלי, תוך הסתכלות הוליסטית על האדם כמכלול. דוגלת בעבודה שיקומית רב מקצועית, לצורך קידום מטרות תפקודיות של המטופלים. בוגרת קורסים כגון: דיקור מערבי (DRY NEEDLING), נוירודינאמיקה קלינית, טכניקות מיופציאליות, הנחיית קבוצות ועוד.
ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר גיא אלאור
אני מומחה בנוירוכירורגיה, עוסק וברפואת כאב במרפאת הכאב בשיבא. אני מטפל בכל סוגי הכאב, מעבר לטיפול תרופתי יש לי עניין מיוחד בטיפול פולשני לכאב במערכת העצבים המרכזית והפריפרית: עצבי הפנים, עמוד שידרה, קיצוב עצבי מרכזי ופריפרי ושחרור כירורגי של עצבים.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאב ייעוץ נרופתיה סוכרתית

ייעוץ נרופתיה סוכרתית

15/04/13 18:29
3 תגובות


שמי יוסי לוי אני אני בן 45 סוכרתי 15 שנה סובל מנרופתיה סוכרתית בכפות הרגליים. יש לי כאבים חזקים כמעת ואני לא מסוגל לנעול נעליים וללכת בצורה רגילה טופלתי בליריקה וסוג נוסף של כדורים ללא שינוי בכאבים מחפש נואשות טיפול להפחתת הכאבים.

אני מטופל בגלוקופז' ואינסולין.



תודה לעוזרים!!



תגובות

שלום יוסי.

ברוך הבא לקהילת "התרפותות הקונבנציונלייות לא מזיזות"

האם ניסית או שמעת על טיפול בקנאביס רפואי?

נועה7
15/04/13 21:14

שלום יוסי, שליטה ברמות סוכר ובהמוגלובין מסוכרר hba1c אמורה למנוע התדרדרות ואפילו לשפר מאוד את הנוירופתיה הסכרתית. האם רמות סוכר של מאוזנות היטב עם הטיפול שציינת? מה עם תזונה נכונה: מזונות בעלי אינדקס ועומס גליקמי נכון, כרום פיקולונט שמגדיל את הרגישות של התאים לאינסולין- זה מה שנפגע בסכרת סוג 2 שבה יש תנגודת לאינסולין, קינמון זהו תבלין מאוד מומלץ לסכרתיים כי מאזן רמות סוכר בדם ומונע פיקים של סוכר. ספציפית לנוירופתיה סכרתית ממליצה מאוד על ALA זוהי חומצה אלפהליפואית שבגרמניה מטפלים בה בסכרת. זה תוסף תזונה- אנטיאוקסידנט שמשפר מאוד נוירופתיה על רקע סכרת, אפשר גם ליטול אצטיל ל קרניטין. אלו הוכחו במחקרים כיעילים בכאב נוירופתי על רקע סכרת. ניסית טנס- זרמים חשמליים להורדת כאב? יש במכוני פיזיותרפיה ואם עוזר ניתן להשאיל ב״יד שרה״ או לרכוש. חובה נעליים רחבות, גרבי כותנה בלי גומי, בדיקה יומיומית של כפות רגליים כדי לא לפספס פציעה. אני יודעת טוב מאוד מה זה לא יכול לנעול נעליים. גם אני סובלת מכאב נוירופתי בכל הגוף אבל לא על רקע סכרת. גם אני נועלת בחורף נעליים בשלוש מידות יותר ממידתי ועדיין סובלת. גם לי ליריקה לא הזיזה. בהתחלה טיפונת עזרה רק למשך כמה שבועות ואחר כך אפילו שהעלתי מינון זה לא הזיז בגלל סבילות. תרופות קונבנציונליות נוספות שמתאימות למצבך זה סימבאלטה, אלטרול, למיקטל, גבהפנטין שהינך יכול להתייעץ עם הרופא המטפל לגביהן. איזה מינון ליריקה ביום אתה נוטל? פחות מ300 לא מזיז לכאב חזק. רופאי כאב ממליצים אפילו עד 600 ליריקה. יש גם קטדולון שניתן לנסות, אך לא בסל. תרגיש טוב

ד--ר-גור-רות
מומחה כמוני
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
17/04/13 18:51

שלום יוסי, 

מה שכתבה לך נועה נכון .

אני רק רוצה להוסיף שאם באמת כלו כל הקיצים - יש אופציה נוספת- והיא השתלת קוצב שדרתי.

זה לא רק מקטין את הכאב אלא גם משפר את זרימת הדם לרגליים ובכך מסוגל לשפר את המצב מבחנית כף רגל סכרתית כיבים גנגרנות ועוד. 

אני ממליצה שתיגש למרפאת כאב פולשנית ותתיעץ לגבי אופציה זו. 

ד"ר גור.