מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתי גור אריה
מנהל היחידה לשיכוך כאב בשיבא, תל השומר. ד"ר גור-אריה כותב הספר "כאב, מאבחנה ועד הקלה"
עידית רונן
עידית רונן
אחות מומחית לטיפול בכאב, יו"ר יוצאת של פורום הסיעוד לטיפול בכאב. עבדתי שנים רבות במרכז שניידר לרפואת ילדים בריכוז ותיאום הטיפול הכאב כמו כן, ריכזתי את תחום בטיחות המטופל וניהול סיכונים וכיהנתי כאחות הועדה לילד בסיכון.
ד
ד"ר גור רות
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
אלה סטולר
אלה סטולר
פיזיותרפיסטית, BPT,MPT. מתמחה בשיקום אורטופדי, כאב כרוני ותסמונות כאב לרבות CRPS. בעלת 10 שנות ניסיון בניהול מחלקת אשפוז יום שיקומי בבית החולים "רעות". מאמינה בשיקום פונקציונאלי, תוך הסתכלות הוליסטית על האדם כמכלול. דוגלת בעבודה שיקומית רב מקצועית, לצורך קידום מטרות תפקודיות של המטופלים. בוגרת קורסים כגון: דיקור מערבי (DRY NEEDLING), נוירודינאמיקה קלינית, טכניקות מיופציאליות, הנחיית קבוצות ועוד.
ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר גיא אלאור
אני מומחה בנוירוכירורגיה, עוסק וברפואת כאב במרפאת הכאב בשיבא. אני מטפל בכל סוגי הכאב, מעבר לטיפול תרופתי יש לי עניין מיוחד בטיפול פולשני לכאב במערכת העצבים המרכזית והפריפרית: עצבי הפנים, עמוד שידרה, קיצוב עצבי מרכזי ופריפרי ושחרור כירורגי של עצבים.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבבעצב תצרבי עצב?

בעצב תצרבי עצב?

05/05/13 13:57
2 תגובות

לאחר ביקור במרפאת הכאב של "תל השומר" למטרת חיפוש אחר מענה לכאבי הסיאטיקה המצמיתים שלי, יצאתי משותקת מפחד. ד"ר גור המקסימה הציעה לי , כאחת שעברה כבר את כל מסלול ההזרקות והכדורים, אלטרנטיבה של צריבת עצב בגלי רדיו או השתלת אלקטרודה. לשם כך, הסבירה לי ד"ר גור, יש צורך בבדיקות מקדימות שנראו לי די מפחידות, בנוסף לעובדה שממש אין מי שיגיע אתי לשם ויתמוך בי. לאחרונה סיפרה לי בתי שהיא צפתה בתכנית טלוויזיה בה דובר על שיטה (נסיונית?) לאיתור מהיר יותר של העצב הבעייתי. האם זה נכון? אם כן - אשמח מאוד לקבל זימון נוסף . איך יוצרים קשר? האם מישהו שמע על שיטה זו?


תגובות

BENO1952
05/05/13 14:59

שיטה מהירה לאיתור העצב? לא מובן,.

רופאים שעוסקיםן בתחום אמורים לדעת בדיוק היכן העצב הזה.יש שיטות הדמיה שיראו בדיוק היכן העצב.

בנוסף,מי שעוסק בתחום עשה בטח כמה "חתכים" עם סכין בכדי להכיר את מיקום העצב.

אם הציעו לך לבצע את התהליך,והסבירו לך את כל התהליך,השלכותיו והאם זה יקל עלייך או לא,מה שנישאר זו החלטתך.

האם אלטרודות או "צריבה" של העצב ,מי מהם טוב יותר בשבילך?,אני מניח שגם זאת הסבירו לך.

אני הייתי מנסה את האלטרודות תחילה,כי עצב "מת" קטוע לא יודע אם אפשר ל"החיות" שוב.

את האלקטרודות אפשר להוציא במידה ואין שום שיפור.כמו כן אני מניח שאפשר לשלוט עם שלט על פעילות הקוצב.[אני ניסיתי אלקטרודות בעמוד השידרה],,

 

כל טוב,,

 

ד--ר-גור-רות
מומחה כמוני
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
06/05/13 0:28

שלום עדינה'לה. 

צריבת עצם מוצעת אך ורק לעצבים תחושתיים שאין להם שום תפקוד מוטורי. 

כמובן של אנציע צריבת עצב לשום עצב שיש לו תפקוד מוטורי מחשש לשיתוק. 

אם העצב התחושתי איבד את התפקידו וחש רק כאב הלא ממילא אין להפיק ממנו שום תועלת - למשל עצב שכל תפקידו בחיים הוא לחוש מפרק. אם המפרק הרוס מעבר לכל תקנה, הרי העצב כבר שירת את מטרתו. המשך הכאבים לא משרת שום מטרה כי המפרק הרוס, ואין כבר טעם להשמור עליו - הוא לא יחלים., ועצם קיומו של העצב הופך להיות המקור לחולי. 

במקרים כאילה, שווה לוותר על העצב, כי בעצם לא מוותרים על שום תפקוד אלא רק על כאבים שנובעים ממפרק שאניו מתפקד ואינו בר תיקון. 

דווקא במקרים כאילה הטיפול היעיל ביותר הוא לצרוב את העצב, להרוג אותו ובכך לחסל את הכאב באופן בלתי הפיך  - כדי לאפשר לאדם לחזור לתפקוד תקין. 

לרוב זה שכיח ביותר בעצבים המעצבבים מפרקי פצטריים - שהם המפרקים האחוריים העמוד השדרה. מפרקים אילו לא ניתן לרפא או להחליף פעם שהם נשחקים מאד, וכאשר הם נשחקים הם רק מקור בלתי אכזב לכאב שמצמית מרתק למיטה, גורר אחריו ירידה כלכלית, ירידה תפקודית והדרדרות נפשית. במיוחד לאנשים מבוגרים שזקוקים לתנועה כדי למנוע התנוונות אוסטאופורוזיס ועוד - חשוב לקיים תנועה חופשית, ואם המפרקים הללו נשחקו וכל מה שנותר הוא כאבים, היות ואין לנו טיפול להציע למפרקים עדיף להמשיך לקיים את התנועה ולשם כך כדאי "להקריב" את העצבים שחשים את המפרקים כי במילא אין להם יותר תפקוד - אנו יודעים שהמפרק הרוס - ומה המידע הזה עוזר? האם אכן זו טובתו של אותו אדם לשכב במידה כל היום ולהתקשות אפילו להתהפך? 

מקווה שהצלחתי להביר לך מדוע הרעיון לצרוב עצב הוא רעיון טוב ומקובל ואנשים נהנים ממנו בכל העולם ובעיקר בגיל השלישי. 

ד"ר גור